Απρ 01 2014

Αψήφισαν την αστυνομική απαγόρευση

 Στους δρόμους κατέβηκαν χιλιάδες διαδηλωτές, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας για συγκεντρώσεις σήμερα, εξαιτίας της διοργάνωσης του Eurogroup και του Ecofin.

Υπό την έντονη αστυνομική παρουσία, πλήθος κόσμου, κόμματα, αριστερές οργανώσεις και φορείς βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, προσπαθώντας να κινηθούν προς την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο οι αρχές δεν τους το επέτρεψαν.

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν μπλοκ διαδηλωτών επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις αρχές να κάνουν χρήση χημικών.

 

Ένα σχόλιο για το “Αψήφισαν την αστυνομική απαγόρευση”

  1. ΞΕΝΗ ΒΑΣ. ΚΕΣΙΝΗ έγραψε:

    Αu révoir!
    Να’ μαστε πάλι κι εμείς στους δρόμους. Στους δρόμους βγαίνουμε όχι μόνο για να κάνουμε επιδόσεις αλλά και για να διεκδικούμε να υπάρχουν επιδόσεις και για να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας. Στους δρόμους βγαίνουμε όχι μόνο για να υπηρετούμε τη δημοκρατία αλλά για να διεκδικούμε να υπάρχει δημοκρατία και να θυμίζουμε σε όσους την παραβιάζουν ότι εμείς ψηφίζουμε κι εμείς συνειδητά ελέγχουμε τη εξουσία που δώσαμε. Είναι ιερό μας καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, είναι ιερό μας καθήκον να διαδηλώνουμε κατά των παραβιάσεων των δικαιωμάτων μας. Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια είναι γιορτή, είναι αλληλεγγύη, είναι έκφραση ρήξης με την εξουσία. Λοιπόν, εις το επανιδείν φίλε στους δρόμους.

Άσε ένα σχόλιο