Απρ 10 2014

Ρε… ήρθε η ανάπτυξη!

του Γ.Χ.

Δεν είναι δυνατόν. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους. Λέτε όμως τελικά να είμαστε ηλίθιοι; Θα δείξει. Σε ένα μήνα έχουμε εκλογές!

Ακούγοντας τις ειδήσεις, για λίγο νόμισα πως βρίσκομαι σε άλλη χώρα. Κυβέρνηση, παπαγαλάκια, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, πάνε να μας πείσουν πως….ήρθε η ανάπτυξη!

Όταν μας έβαλαν στο μνημόνιο , το χρέος “μας”, ήταν 120% του ΑΕΠ.

Δεν ήταν βιώσιμο και γιαυτό μας φόρτωσαν την τρόικα και μας ξέσκισαν.  Δεν μας δάνειζαν οι αγορές…και θα πτωχεύαμε.

Αποτέλεσμα 1.500.000 οι άνεργοι, καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης, κάθε μορφής πρόνοιας, κλείσιμο νοσοκομείων, πανεπιστημίων, αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, κατάργηση όλων των εργατικών κατακτήσεων και τόσα άλλα.

Τώρα που το χρέος “μας” έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ, με όλα τα κουρέματα. Τώρα που έχουν εξαντληθεί οι πολίτες τούτης της χώρας από την οικονομική αφαίμαξη, έχουν στεγνώσει οι πάντες οικονομικά, πλην των κεφαλαιοκρατών….τώρα ξαφνικά έγινε ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ. Οι αγορές με χαρά μας δανείζουν.

Το γιατί δανειζόμαστε με 5% επιτόκιο αφού μπορούμε με 1%, γιατί παίρνουμε από τις αγορές χρήματα  που δεν έχουμε ανάγκη  (αφού τάχα η δόση των 8,5 δις μας έβγαλε από το αδιέξοδο και έχουμε και πρωτογενές πλεόνασμα, που τάχα θα μοιραστεί στους ευπαθείς Έλληνες) είναι θέμα προς διερεύνηση.

Μάλλον όχι! Είναι θέμα προεκλογικό…και για τον Σαμαρά και για την Μέρκελ.

Ε..λοιπόν δεν έχει μόνο λάκκο η φάβα! Κρατήρα ολόκληρο έχει!  Κανονίστε να μην πέσετε μέσα.

Μην τους ακούτε …Αποδείξτε τους έστω και για μια φορά, πως δεν είστε ηλίθιοι!

Άσε ένα σχόλιο