Ιούλ 23 2014

Aς μην τους αφήσουμε…να ξεπουλήσουν τον ιδρώτα μας!

του  ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ

Στις 25-6-2014 συνεδρίασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας η Ε.Γ. της, διευρυμένη με την συμμετοχή αντιπροσώπων και προέδρων συλλόγων. Διάφορα συζητήθηκαν. Οι τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ., οι τροποποιήσεις του Κώδικά μας, οι οφειλές του Δημοσίου σε συναδέλφους.

Κυρίαρχο από τα θέματα, ήταν “… η αναθεώρηση ….προκαθορισμένων αμοιβών και αποκλειστικών δραστηριοτήτων των δικαστικών επιμελητών, για να ευθυγραμμιστούν με εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Αχός πολύς ακούστηκε…πολλά ντουφέκια πέσαν…από τους συλλόγους Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων, αλλά και από τον πρόεδρο του συλλόγου της Αθήνας και τον πρώην πρόεδρο της ΟΔΕΕ.

Ο σύλλογος της Κρήτης έστειλε και επιστολή (προπαγανδίζοντας την ενιαία τιμή) στις εκτελέσεις και στις επιδόσεις.

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ζήτησε την έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας της Ομοσπονδίας  η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 26-7-2014 στην Θεσσαλονίκη με αποκλειστικά θέματα:  τις αμοιβές μας και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών.

Για την ιστορία: Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΔΕΕ, σε σχετικό ερώτημα δήθεν της “τρόϊκας”(;)  που έγινε είπαν με την πίεση των τραπεζών προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, απέστειλε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ένα ολοκληρωμένο κείμενο, με το οποίο αποδεικνύεται από τα συγκριτικά του στοιχεία, ότι στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών οι Έλληνες  δικαστικοί επιμελητές είναι οι περισσότεροι αριθμητικά και από τους χειρότερα αμειβόμενους. Το Υπουργείο το κείμενο αυτό το συνυπέγραψε βελτιώνοντας το υπέρ του κλάδου και το έστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών για να κλείσει το θέμα.

Η άποψη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είναι ότι δεν θα παρθεί “αυτεπάγγελτα” απόφαση μείωσης των σημερινών αμοιβών μας  από την κυβέρνηση ή τους επικυρίαρχους  Τροϊκανους.

Γνωρίζοντας πολύ καλά όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ότι οι αμοιβές του  Έλληνα Δικαστικού Επιμελητή είναι από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε.  και μη μπορώντας  να τις μειώσουν με ευκολία, λόγω συγκεκριμένων πρακτικών της Ε.Ε., έχουν κατά την γνώμη μας αποφασίσει, να μην τις πειράξουν θεσμικά. Βλέπουν εξάλλου ότι μόνοι μας τις μειώνουμε μειοδοτώντας  και διευκολύνουμε τις τράπεζες στο παιγνίδι τους.  Μόνοι μας και με χαρά ! όπως τώρα υιοθετούμε τις προτάσεις  τους.  Μας αφήνουν να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Δεν αγγίζουν τις αμοιβές μας (επειδή  δεν μπορούν), αλλά περιορίζουν την επαγγελματική μας  ύλη  (επειδή μπορούν, διορίζοντας στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές τους, τα “τσιράκια” των τραπεζών).

Αλλάζουν την Δικονομία προς όφελος των τραπεζικών συμφερόντων. Καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών (οφειλετών – δανειστών). Αφαιρούν την θεωρητικά”κοστοφόρα” ύλη των περιλήψεων πλειστηριασμού από τους δικαστικούς επιμελητές, αναγκαία όμως για την εύρυθμη λειτουργία της αναγκαστικής εκτέλεσης του Δικαίου είσπραξης χρεών. Καταργούν την ενημέρωση του πολίτη.  Μειώνουν έτσι το κόστος των τραπεζών κατά πολύ. Ουσιαστικά ιδιωτικοποιούν την ίδια την δικαιοσύνη!

Η μείωση της επαγγελματικής μας ύλης τόσο από την κρίση, όσο και με την νέα δικονομία, φαίνεται δεν αρκεί για να αποδείξει την επαγγελματική μας εξαθλίωση σε κάποιους συνδικαλιστές της Κρήτης και των λοιπών συνοδοιπόρων της.

Βάλθηκαν λοιπόν “για δικούς τους λόγους“, που δυστυχώς δεν μπορώ να κατανοήσω, (ενώ μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι οι λόγοι τους είναι ιδιοτελείς), να μας προτείνουν να περιορίσουμε κι άλλο τα ήδη “πενιχρά” εισοδήματά μας, με την απεμπόληση του ΦΕΚ και των αμοιβών που ισχύουν. (Να σημειώσω πως για την κατάκτηση του σημερινού ΦΕΚ γενιές επί γενεών δικαστικών επιμελητών έδωσαν αγώνες για χρόνια, για να πάψει να είναι παραδικηγορικό το λειτούργημά μας.) Ζητούν ενιαία τιμή σε όλες τις επιδόσεις αλλά και τις εκτελέσεις. Πιστεύουν πως με τον τρόπο αυτό θα επιβιώσουν επαγγελματικά. Νομίζω  πλανώνται πλάνην οικτρά!

Προτείνουν να καταργηθεί δηλαδή η θυροκόλληση, το συνημμένο, η χιλιομετρική αποζημίωση, τα επιπλέον φύλλα. Προφασίζονται την οικονομική κρίση και το πρόβλημα της κοινωνίας. Ας μας πουν αν υπάρχει δικαιότερο για τον πολίτη, σύστημα υπολογισμού  αμοιβών από το ισχύον,  αν το τηρήσουν;

Ακούστηκαν πολλές απόψεις στην συνεδρίαση στην οποία αναφέρομαι. Διζωνικές , Τριζωνικές, Τετραζωνικές αμοιβές, ενιαία τιμή με τα οδοιπορικά και άλλα τέτοια … όπως να υπάρχουν οι περιπτώσεις συμφωνίας με τον πελάτη. Προφανώς  για να χαϊδέψουμε αυτιά. Προφανώς επειδή κάποιοι όπως ο πρόεδρος της ΟΔΕΕ και ο πρώην πρόεδρος, αλλά και ο πρόεδρος της Αθήνας ήξεραν…είχαν ήδη συμφωνήσει με τις τράπεζες  και απλώς προσπαθούσαν να περάσουν σε μας την άποψη τους, κινδυνολογώντας για κάτι φοβερό που τάχα μας περιμένει, αν δεν αποφασίσουμε την κατάργηση του ΦΕΚ .

Στην όποια διαπραγμάτευση  αρχίσει στην συγκυρία που περνάμε θα είμαστε από κάτω. Ως ασθενής κρίκος! Φυσικά μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε από ένα τέτοιο αλισβερίσι .

Δεν έχει καμιά σημασία αν  κάποιοι σήμερα καταστρατηγούν το ΦΕΚ. Αν είναι πολλοί ή λίγοι. Σημασία έχει πως το ΦΕΚ είναι ζωντανό για όποιον θέλει και έχει την αξιοπρέπεια να το τηρήσει. Το λογικό είναι να φτιαχτούν ασφαλιστικές δικλείδες τήρησής του, έστω και σήμερα…και όχι η κατάργησή του.

Το πλαν μπί  του κλάδου, θα έπρεπε να είναι η αφαίρεση της άδειας των μειοδοτών και όχι η απόλυτη κυριαρχία της μειοδοσίας, με την μορφή της ενιαίας τιμής.

Γιατί μειοδοσία είναι η ενιαία αμοιβή. Δείτε   την πρόταση της ένωσης τραπεζών…τι λέει; Καλές τιμές τάχα, (πλασματικές) στις 4 ζώνες, αλλά για 5000 επιδόσεις και πάνω 20% έκπτωση στην τιμή της Α΄ζώνης δηλαδή 35 – 20% = 28 €. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παίρνουν δουλειά από τα καταστήματα ή τις νομικές υπηρεσίες με την αμοιβή των ζωνών …δυστυχώς απατώνται. Όλη την δουλειά θα την παίρνει το γραφείο που θα έχει κάνει την σύμβαση.

Οι τετραζωνικότητες  για μένα, είναι το κερασάκι στην τούρτα της ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ  που περιμένει τον κλάδο το  επόμενο διάστημα , αν έχει επικεφαλής συνδικαλιστές που έχουν τέτοιες αντιλήψεις. Αν τελικά συναινέσουν στο ξεπούλημα των αμοιβών.

Θα ήταν πιο αντρίκειο οι συνδικαλιστές αυτοί, να παραδέχονταν ότι επειδή ίσως ήδη μειοδοτούν, θέλουν να νομιμοποιήσουν την στάση τους. Ακόμη κι αν δεν συμβαίνει αυτό, να πουν τους ευσεβείς τους πόθους: “Σαν συνδικαλιστές και μη μπορώντας να μειοδοτήσουμε επίσημα, πρέπει να κάνουμε ενιαίες τις τιμές για να μην είμαστε μειοδότες όταν θα μας δώσουν και σ’ εμάς ύλη οι τράπεζες”. Ίσως ισχυριστούν ότι θα ζητήσουν δουλειά από τις τράπεζες με ίσους όρους με τους μειοδότες και έτσι θα κολατσίσουν κι αυτοί από το ψίχουλο που απέμεινε.

Το θέμα είναι ότι στο σύνολό του ο συλλογισμός τους είναι λαθεμένος. Ακόμη και με ενιαίες χαμηλές τιμές, μερτικό από την πίτα δεν θα έχουν! Δεν πρόκειται να κολατσίσουν. Οι “παρανομόπουλοι” που τότε θα γίνουν “νομιμόπουλοι” θα λυμαίνονται πάλι τις τράπεζες, γιατί πια έχουν τα κονέ!  Στην καλύτερη περίπτωση θα αυξηθούν τα εισοδήματα των ‘νομιμόπουλων” που θα γίνουν πλέον πρώην μειοδότες. Στην χειρότερη, θα παραμείνουν “παρανομόπουλοι” και θα συνεχίσουν την μειοδοσία τους καταπατώντας και καταργώντας τις νέες πλέον καθορισμένες αμοιβές. (Είναι πολύ μακριά τα ηλεκτρονικά βιβλία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κ.λ.π)

Αν περάσει η λογική της Κρήτης της Θεσσαλονίκης και δεν ξέρω και τίνος άλλου συλλόγου, το μόνο που θα επιτύχουν, θα είναι η μείωση συνολικά των αμοιβών των μαχόμενων δικαστικών επιμελητών, “των σβαρνιάρηδων εργατών του δικογράφου” της τελευταίας στιγμής και του επείγοντος.

Μπορεί κάποιοι στην Κρήτη  ή και αλλού να πληρώνονται σήμερα με 28 ή 35 € όπου κάτσει η επίδοση και  να είναι ευχαριστημένοι, αλλά στο Λαύριο, στα Μέγαρα, στη Πεντέλη, ακόμη και στην Ελευσίνα δεν βγαίνεις να πας με αυτά τα χρήματα, αν δεν έχεις μαζική δουλειά. Τέλος! Αλήθεια πόσοι έχουν πια μαζική δουλειά;

Μπορεί ίσως να συμφέρει η ενιαία τιμή, αν έχεις την μαζική ύλη μιας τράπεζας και 15 υπαλλήλους δικαστικούς επιμελητές στο γραφείο σου, αλλά συμβαίνει το αντίθετο αν είσαι μαχόμενος ακόμη και αν έχεις και λίγη τραπεζική ύλη. Αν γίνει πράξη η πρότασή τους θα την χάσεις και αυτή. (Νόμιμα τότε οι τράπεζες θα έχουν τους εκλεκτούς τους...γιατί να έχουν εσένα που θα πληρώνεσαι με ζώνες; Ενώ εκείνοι θα πληρώνονται με την αμοιβή της Α΄ζώνης και με νόμιμη έκπτωση;)

Άσε που ακόμα και με την τράπεζα να συνεχίσεις να δουλεύεις  σήμερα, δεν σημαίνει  πως θα συνεχίσεις να δουλεύεις και στο μέλλον. Η μαζική δουλειά των τραπεζών τελειώνει. Ο μεγάλος αριθμός δικογράφων διακινήθηκε τα περασμένα χρόνια. Όσοι οικονόμησαν οικονόμησαν. Τώρα ότι δουλειά απέμεινε  στις τράπεζες είναι για συντήρηση. Δεν δίνουν πια κάρτες, ούτε δάνεια. Δεν θα υπάρξουν άμεσα νέες οφειλές.

Μήπως είναι τυχαία η στροφή των “μεγάλων γραφείων” που διακινούσαν σχεδόν όλο τον όγκο της τραπεζικής ύλης και σε όλη την Ελλάδα, προς την ύλη του Δημοσίου με τις τιμές του ΚΕΔΕ; Δεν θα έπρεπε να λέει αυτό κάτι, αν όχι πολλά  στους  ‘συνδικαλιστές’ που προτείνουν την ενιαία αμοιβή;

Δεν μπήκαμε στη λογική της ενιαίας αμοιβής τότε που το δικόγραφο έτρεχε από τις βρύσες και θα μπούμε τώρα που υπάρχει με το σταγονόμετρο;

Ο μοναδικός κίνδυνος για τις αμοιβές μας προέρχεται από τα σπλάχνα του κλάδου και κάποιους “συνδικαλιστές” που νομίζουν πως το προσωπικό τους συμφέρον (αν έχουν) πρέπει να το “περάσουν στον κλάδο”.

Μπορεί να νομίζουν ότι αν χωθούν ακόμη και τώρα στο παιγνίδι,  ίσως  να έχουν βγάλει αρκετά για να επιβιώσουν (!;) όταν το κλαδικό καράβι βουλιάξει…

Με βάση τα παραπάνω, η πρώτη στην πραγματικότητα τρίτη, (στις άλλες δύο πήγαν μόνοι τους ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΕΕ ερήμην και εν αγνοία του κλάδου ) συνάντηση της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ με την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που έγινε πρόσφατα, δεν θα πρέπει να καταλήξει σε καμιά συμφωνία. Πολύ περισσότερο που αυτή θα υποθηκεύσει το μέλλον του κλάδου. Από την συνάντηση αυτή, φάνηκε καθαρά ότι οι τράπεζες θέλουν να καταληστεύσουν τις αμοιβές μας. Ξαναλέω…μήπως και γίνει κατανοητό, με το κερασάκι των 4 ζωνών που πρότειναν αντί 35- 55-75-95 € προσπαθούν να μας δελεάσουν. Η παγίδα τους βρίσκεται στην συμφωνία που θέλουν (να γίνεται έγγραφα) ανάμεσα στην τράπεζα και τον δικαστικό επιμελητή αν ή ύλη που του δίνουν είναι πάνω από 5.000 δικόγραφα. Στην περίπτωση αυτή προτείνουν να πληρώνουν για όλες τις επιδόσεις το ποσό της πρώτης ζώνης, μειωμένο κατά 20% δηλαδή  28 €!

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δύναμη συνεπής στις απόψεις της, δεν συναινεί στην οικειοθελή κατάργηση των ισχυόντων αμοιβών μας. Ζητά από όλους τους συναδέλφους της χώρας και πριν από όλους από τα μέλη και τους φίλους της να περιφρουρήσουν “με νύχια και με δόντια” το σημερινό ΦΕΚ των αμοιβών μας. Το ΦΕΚ είναι κατάκτηση αγώνων πολλών γενεών δικαστικών επιμελητών. Ας μη το ξεπουλήσουμε στα συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση οι αντιπρόσωποι δεν νομιμοποιούνται να πάρουν στο λαιμό τους ολόκληρο τον κλάδο. Οι Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων, να αποφασίσουν δημοκρατικά για το μέλλον των μελών τους. Οι 2150 δικαστικοί επιμελητές και όχι οι 26 “φωστήρες” της ΟΔΕΕ. Σε κάθε συνέλευση να ακουστούν και οι δύο εισηγήσεις. Η δική τους και η δική μας… Τότε θα δεχτούμε την όποια απόφαση.

Εμείς δεν θα μπούμε σε καμιά συζήτηση για κατάργηση του ισχύοντος ΦΕΚ.  Δεν συναινούμε  στην πρόταση των τραπεζών για  ενιαία σε ζώνες τιμή, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περιοριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην τραπεζική ύλη για τις μαζικές τους επιδόσεις. Όπως δεν συναινούμε σε καμιά συμφωνία ανάμεσα στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας και την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Ακόμη και με την προϋπόθεση της ύπαρξης ενός  συγκεκριμένου πλαφόν μάξιμουμ επιδόσεων  ανά συνάδελφο και ανά Πρωτοδικείο. Για να μην υπάρχει  το μονοπώλιο των μεγάλων γραφείων και της μειοδοσίας. Παρ ότι είναι δική μας σκέψη, πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμφωνία στην πρώτη στροφή θα αθετηθεί. Εκτός αυτού όμως,  θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλους οικονομικά ισχυρούς παίκτες εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων και κατά συνέπεια και τους ασκούς του Αιόλου .

Κλείνω αφιερώνοντας στο σύλλογο της Κρήτης αλλά και της Θεσσαλονίκης μια μαντινάδα, που εδώ την παραφράζω :

Το μετερίζι τσ αμοιβής –  των συναδέλφων χρέος

εκειά θα στέκω να  απαντώ – κι ας είμαι ο τελευταίος 

6 σχόλια για το “Aς μην τους αφήσουμε…να ξεπουλήσουν τον ιδρώτα μας!”

  1. Φενερλης Χρήστος έγραψε:

    Χαλκιαδάκη Γιάννη
    Φαίνεται πως τόσα χρόνια συνδικαλίζεσαι μα έχεις παραμείνει αθεράπευτα ρομαντικός!!
    Όλο το σχέδιο τούτων των απαράδεκτων τύπων που επί χρόνια υφαρπάζουν την ψήφο των δικαστικών επιμελητών και τάχα το κάνουν για να λύνουν τα προβλήματα είναι ενα και αναλλοίωτο όσα χρόνια κι αν περάσουν !!
    Να παραμείνουν γαντζωμένοι στους θώκους που τους παρέχει η εμπιστοσύνη των συναδέλφων να παίρνουν τον παχυλό μισθό που τους εξασφαλίζει η εκλογή τους και όταν χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα σαν αυτο της μειοδοσίας που σημειωτέον οι ίδιοι δημιούργησαν αφού αυτές τις επιταγές υπέγραψαν προκειμένου να εξασφαλίσουν το συνδικα-ληστρικό τους μέλλον τότε λειτουργούν παρακάμπτοντας τους θεσμούς !!
    Περνάνε door to door από τους εντολείς τους που είναι οι εκάστοτε υπηρεσίες των
    τραπεζών κλπ κλείνουν συμφωνίες για πάρτη τους όπως τους επιτάσσουν οι εντολείς τους , εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους ,αλλα και για τους μεγαλοσχήμονες δικαστικούς επιμελητές τα φιλέτα όπως έχουν συμφωνήσει με μειωμένες τιμές και μετά παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις των οργάνων πουλώντας φίκια για μεταξωτές κορδέλες, οτι τάχα ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών , ότι τάχα θα παταχθεί η μειοδοσία με τροποποιήσεις του κώδικα και σκληρά μέτρα κατά των μειοδοτών !!
    Ποιος τα πιστεύει αυτά ρε Γιάννη ;
    Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πόσο πολύ ήθελε η πλειοψηφία του δ/σ στην Αθήνα να κάνει έλεγχο στη περίπτωση Ντινόπουλου που την έκανε “γαργάρα”! Που άλλη απόφαση πήρε το ΔΣ και άλλη θα υλοποιούσαν !
    Χρόνια προσπάθησαν να φέρουν τον κλάδο στο χάλι αυτό ! Πότε με τις εταιρίες που νομιμοποίησαν την υπάλληλοποίηση του Δ.Ε., πότε με το κυνήγι μαγισσών , πότε με τις εισπρακτικές εταιρίες που τις πολεμούσαν δήθεν ενώ είχαν ανοιχτό διάλογο και συμφωνίες για τις επιδόσεις με επιστολές !!
    Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;
    Χαλκιαδάκη Γιάννη όποιο διάλογο κι αν κάνει κάποιος μαζί τους ειναι χωρίς αντικείμενο !
    Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε ένα κλάδο που αυτοί τον έχουν ήδη καταστρέψει !
    Μ Ε Γ Α Λ Η ΜΑΣ Ο Υ Τ Ο Π Ι Α

  2. ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:

    Φίλε Γιάννη γεια σου!
    Κάπου αναφέρεις για την ύλη που περιορίζουν και την περίληψη που αφαιρούν.
    Ε βέβαια την έρμη περίληψη είχαν στόχο και τα κατάφεραν.
    Αυτή η περίληψη, λάστιχο, ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ.
    Τριάντα και πλέον φύλλα η κάθε μία, είκοσι και πλέον επιδόσεις, ( 2 & 3 επιδόσεις στον Υπουργό), δεκάδες επαναληπτικά και το χειρότερο τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ανακαλύψαμε ότι με την ίδια έκθεση δεν μπορούν να κατασχεθούν περισσότερα του ενός ακίνητα (δέκα διαμερίσματα σε μια πολυκατοικία, ένας τίτλος, ένας οφειλέτης, ένας επισπεύδον, δέκα ξεχωριστές κατασχέσεις-δέκα περιλήψεις, για βάλε τώρα και τα επαναληπτικά και θα δεις μια όμορφη γεωμετρική πρόοδο στις αμοιβές αλλά και στα έξοδα).
    Πάνε οι τράπεζες να κάνουν αναγγελία, βλέπουν ότι πρέπει να κάνουν δέκα αναγγελίες, βλέπουν τους πίνακές μας με κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο.
    Πότε έκανε ο σύλλογος μια σύσταση σε ένα τέτοιο καλό παιδί?!!!!
    Τους δώσαμε την αφορμή που ζητούσαν. Σ’ αυτή την περίπτωσγ φταίμε και εμείς για να μην πω μόνο εμείς.

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Σπύρο, έχεις απόλυτο δίκιο για όσα λες παραπάνω.Εδώ και χρόνια εμείς σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και φωνάζαμε. Στην Ολομέλεια της Ομοσπονδίας που έγινε στην ΠΑΤΡΑ αν θυμάμαι καλά το 2003, βάλαμε ζήτημα να παρθεί απόφαση να μην μπορεί ο Δικαστικός Επιμελητής να χρεώνει πάνω από 3 φύλλα περίληψη. Όσα φύλλα κι αν την είχε φτιάξει. Κανείς τους, ούτε ο Πρεκετές ούτε ο Λίτσιος τότε δεν ψήφισε την πρόταση. Όχι μόνο αυτό, αλλά με έβρισε και εμένα και την παράταξη ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων …γιατί λέει είμαστε κατά των συμφερόντων του κλάδου.Επίσης ποιος είπε ότι είναι νόμιμο να γίνονται 10 κατασχέσεις για 10 ακίνητα του ίδιου οφειλέτη με ίδιο επισπεύδοντα; Οι συνάδελφοι που λειτουργούσαν με τον τρόπο αυτό, για μας είναι κατάπτυστοι. Το αποτέλεσμα φυσικά μιλά από μόνο του…και το εντόπισες!
      Όμως να είσαι σίγουρος πως η αιτία της κατάργησης της περίληψης είναι άλλη. Δεν είναι μόνο οικονομικοί οι λόγοι. Κυρίως είναι η κατάργηση των δικαιωμάτων των πολιτών, στην νομική τους άμυνα και την δικαστική τους ενημέρωση, αλλά και οι με γρήγορες διαδικασίες πλειστηριασμοί που θα εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τις τράπεζες στο άμεσο μέλλον. Για να καθαρίσει η θέση τους (από τα κόκκινα δάνεια) στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Να πουληθούν καλύτερα βρε αδερφέ. Μόλις αλλάξουν οι αντικειμενικές των ακινήτων θα δεις τι θα γίνει. Το σοβαρότερο όμως όλων, είναι η προσπάθεια των οικονομικά ισχυρών για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΡΕΩΝ, μέσα από τις επερχόμενες τροποποιήσεις.
      Συγνώμη που δεν ενημερώθηκε το Site για το σχόλιό σου αμέσως. Ήμουν στην Θεσ/νίκη στην Ολομέλεια της ΟΔΕΕ για τις αμοιβές. Σήμερα γύρισα.
      Γιάννης Χαλκιαδάκης

  3. Γιαννακοπουλος Σπυρος έγραψε:

    Ένα σχόλιό μου στις 25-7-14 τι έγινε;

  4. ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!
    Απλά επισημαίνω ότι τους δώσαμε και αφορμή.
    Το παράδειγμα που ανέφερα μα τα πολλά (και όχι μόνο 10) ακίνητα το έχει εντοπίσει τουλάχιστον μία τράπεζα και το έχει κάνει σημαία.
    Σε λίγο καιρό, φοβάμαι, θα πάρει και δημοσιότητα.

Άσε ένα σχόλιο