Ιούλ 15 2014

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ δολοφονεί

 Το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει για επτά μέρες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς δημιουργώντας εκατόμβες θυμάτων (Το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων ανέφερε ότι από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν σκοτωθεί συνολικά 176 Παλαιστίνοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί χιλιάδες άτομα).
Παράλληλα οι βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει ένα νέο προσφυγικό κύμα. Σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΗΕ, μόνο από την πόλη Μπείτ Λαχίγια περίπου 20.000 κάτοικοι πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς,  αναζητώντας ασφάλεια σε άλλες περιοχές.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη ήταν η ανακοίνωση Ισραηλινής αξιωματικού ότι οι Ταξιαρχίες Εζζεντιν αλ-Κασσάμ, -η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς- έστειλε πάνω από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ ένα drone (μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος).
«Ενα drone γεμάτο με εκρηκτικά διείσδυσε στον εναέριο χώρο από τα νότια σύνορα και πέταξε πάνω από την Ασντόντ πριν να αναχαιτιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η σιωνίστρια αξιωματικός, Avital Leibovich.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συνέβαινε αν δεν είχαν προλάβει οι Ισραηλινοί να καταρρίψουν το drone

Οι εικόνες των Ισραηλινών εποίκων που «απολάμβαναν» την σφαγή στην Γάζα, παρακολουθώντας από κάποιο λόφο τα βομβαρδιστικά τους αεροπλάνα, πανηγυρίζοντας, όταν ισοπέδωναν ολόκληρες περιοχές, δημιουργώντας δεκάδες νεκρούς, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Μια άλλη εικόνα, όμως, της Ισραηλινής κοινωνίας, σχετικά αθέατη, μας παρουσιάζει ο Nasim Alatras μέσα από την παρουσία του στο f/b. Αναφέρεται σε μια μερίδα –πιθανόν μικρή- του Ισραηλινού λαού που στέκεται απέναντι από τα αιματοβαμμένα κοράκια του Τελ Αβίβ.

Αντιγράφουμε:

Τα ισραηλινά κινήματα “Ta’ayush” και “Γκους Σαλόμ”, “Η ισραηλινή επιτροπή κατά των Κατεδαφίσεων Σπιτιών”, και η “Αναρχικοί Ενάντια στο Τείχος” εδώ και δέκα χρόνια δίνουν μάχες σε πολλά βουνά και χωριά της Δυτικής Όχθης στην κατεχόμενη Παλαιστίνη εναντίον των Εβραίων αποίκων και στρατιωτών του σιωνιστικού κράτους. 

Στο μυαλό τους ποτέ δεν πέρασε η σκέψη των ίσων αποστάσεων και των δυο άκρων ..από τη πρώτη στιγμή τάχθηκαν στο πλευρό των Παλαιστινίων και των δίκαιων δικαιωμάτων τους και το δίκαιο αγώνα τους.

Την Αλληλεγγύη τους δεν την σταμάτησε ποτέ η πολιτική, θρησκευτική και η ιδεολογική ταυτότητα των Παλαιστινίων…Πήγαιναν εκεί που υπήρχαν αδικίες και επικοινωνούσαν με τον απλό κόσμο και αγωνίστηκαν μαζί τους στη πρώτη γραμμή και πολλές φορές δέχτηκαν τις επιθέσεις των Εβραίων αποίκων...

πηγή: Βαθύ Κόκκινο

Άσε ένα σχόλιο