Σεπ 25 2014

Νατάσα Μποφίλιου

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία από χρυσαυγίτη του ομότεχνου της Παύλου Φύσσα η  Νατάσα Μποφίλιου έγραψε στην σελίδα της στο facebook:

«Ένα χρόνο πριν δολοφονήθηκε από τους φασίστες ο Παύλος Φύσσας. Δεν είναι ο πρώτος και δυστυχώς δε θα είναι κι ο τελευταίος που πεθαίνει για τις ιδέες του και με ένα όραμα απραγματοποίητο. Όσο κι αν λυπηθούμε, όσο κι αν ντραπούμε, όσο κι αν οργιστούμε, όσο κι αν πενθήσουμε, δε θα γυρίσει πίσω. Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να ουρλιάζουμε όχι στο φασισμό και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε……

Δεν επιτρέπεται ποτέ να ξεχνάμε, μέσα σε αυτό το βάλτο που λέγεται, εμείς κι ο κόσμος μας, εκείνους που σήκωσαν και σηκώνουν στην πλάτη τους με τη ζωή τους, τη ζωή μας. Αν στερέψουμε από σθένος, από ήρωες κι από αγώνες είμαστε όλοι τελειωμένοι. Όσοι έφυγαν ας γίνουν το λάβαρο, το καθήκον κι η έμπνευση μιας καθημερινής προσωπικής επανάστασης. Για να σταματήσουμε πια να μετράμε τα χρόνια με το αίμα και τα κορμιά. Κι ίσως να γίνουμε όλοι αδερφοί. Κάποτε».

Ένα σχόλιο για το “Νατάσα Μποφίλιου”

  1. ΞΕΝΗ+ΒΑΣ.+ΚΕΣΙΝΗ έγραψε:

    Ένα χρόνο μετά τη ναζιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
    18 Σεπτεμβρίου 2013, ένα χρόνο πριν, σα σήμερα ξημέρωσε μια μαύρη μέρα για τον λαό που αγωνίζεται.
    Ο Παύλος Φύσσας, 34 χρονών, αγωνιστής του αντιφασιστικού κινήματος,άνθρωπος που έβαζε τη ζωή και την τέχνη του στην υπηρεσία του αγώνα ενάντια στον φασισμό, δολοφονήθηκε τα ξημερώματα, με μαχαίρι, από χέρι φασίστα ναζιστή της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι!
    Είχε προηγηθεί οργανωμένη ενέδρα εναντίον του Παύλου και της παρέας του, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας του Πυρήνα της Νίκαιας.
    Μια στυγνή πολιτική δολοφονία των χρυσαυγιτών φονιάδων!
    Μια στυγνή πολιτική δολοφονία της διεφθαρμένης εγκληματικής φασιστικής συμμορίας.
    Μια εγκληματική και δολοφονική ναζιστική συμμορία, εργαλείο που χρησιμοποιείται από τον κρατικό μηχανισμό ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
    Αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή.
    18 Σεπτεμβρίου 2014.
    Δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε πως νιώσαμε τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος.
    Δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε πως νιώσαμε τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.
    Συντριβή, φρίκη, φόβος, τρόμος, θρήνος, πόνος, απελπισία, αγανάκτηση, θυμός, έχθρα, μίσος, οργή.
    Φόρος τιμής, η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με τη συμμετοχή
    χιλιάδων ανθρώπων όλων των ηλικιών.
    Φόρος τιμής, η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη των θυμάτων φασιστικής βίας.
    Σήμερα, όλοι μαζί, διαδηλώσαμε και στείλαμε στο παρακράτος ένα ηχηρό μήνυμα: η δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.
    Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι, με μια ειρηνική πορεία, διαδηλώσαμε στους ιστορικούς δρόμους του Κερατσινίου, της Νίκαιας και του Πειραιά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στους φασίστες να πιθανολογίσουν ούτε μία στιγμή ότι ένας από μας μπορεί να είναι το επόμενο θύμα τους.
    Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι αποφασίσαμε να σταματήσουμε την τρομοκρατία, τη βία και τις μαχαιριές στις γειτονιές μας.
    Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι συνειδητά, αποφασίσαμε ότι οι φασίστες-δολοφόνοι δε θα τολμήσουν άλλη μαχαιριά, αποφασίσαμε ότι δε χρειαζόμαστε δολοφονημένους ήρωες.
    Σήμερα, 1 χρόνο μετά, όλοι μαζί, αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τους φασίστες σε χλωρό κλαρί! Να τους πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα, έξω από τα σχολεία, έξω από τις γειτονιές.
    Να μην τολμάνε να πατήσουν το πόδι τους πουθενά!
    Τσακίστε τη φασιστική απειλή!
    Τσακίστε τη συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ παντού.
    Όλοι μαζί, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές όλοι όσοι υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα πρέπει να συμμετέχουμε τις αντιφασιστικές συναντήσεις και να δίνουμε όλοι μαζί τις μάχες κατά του ναζισμού.
    Το χρωστάμε στον Παύλο. Το χρωστάμε σε κάθε νέο, σε κάθε παιδί, σε κάθε αγωνιστή.
    Το χρωστάμε σ’ εμάς.

Άσε ένα σχόλιο