Οκτ 12 2014

Έφυγε ο…γραφικός επαναστάτης “Μητσάρας”…καλό ταξίδι! Φίλε

Κάθε πλακάτ του μια ιστορία, ένα κοινωνικό μήνυμα. Ο “Μητσάρας”, ή αλλιώς Δημήτρης Γαλάνης, έδινε το παρών στα γήπεδα της Ελλάδας,στις πορείες και συγκεντρώσεις εδώ και τόσες δεκαετίες.  Τα πλακάτ του  μένουν πια στην ιστορία.

Ο Μητσάρας ήταν μια φιγούρα άκρως αγαπητή στους δρόμους όπου τριγυρνούσε. Πάντα εύστοχος, καυστικός και με χιούμορ. Είχε πάντα κάτι σωστό να πει, εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Αντιγράφουμε ένα σχόλιο από τα πολλά που παίξουν στο διαδίκτυο και ανήκει σε αντιδήμαρχο Καλλιθέας:

“Απίστευτο! Έφυγε ο Μητσάρας μας απλά και αθόρυβα χωρίς να μας αποχαιρετήσει! Η φιγούρα του όμως παραμένει εδώ χαραγμένη παντού στους δρόμους στα πάρκα στα μαγαζιά, στο γήπεδο… αλλά προπάντων στη μνήμη και στις καρδιές όλων μας! Πραγματικά η μορφή του θα λείψει σε όλους τους Καλλιθεάτες από 3 ετών μέχρι 103!

Ποιος δεν γνώριζε τον “Μητσάρα”, τον φίλο των ανθρώπων και των ζώων… των φύλλων και των δέντρων! Τον κατεπιλογήν “άστεγο” που περιφρονούσε προκλητικά τα υλικά αγαθά και στα τεράστια πλακάτ που κουβαλούσε στο στήθος, στο μέρος της καρδιάς, καυτηρίαζε τους πάντες και τα πάντα! Ευφυής, βαθιά σκεπτόμενος, ένας Διογένης, όχι με το φανάρι αλλά με το πλακάτ… όπου κάμερα και ο Μητσάρας για την “διασπορά των ιδεών”. Καλό ταξίδι αγαπμημένε Μητσάρα!

Ο Θεός να σε κατατάξει μετά των αγγέλων και να βρεις στον παράδεισο την κοινωνία που οραματίστηκες στη γη! Εκτίμησες ορθά την επίγεια ματαιότητα γι’ αυτό και “έγραψες” στις καρδιές μας. Αιώνιά σου η μνήμη και μακάρια η ανάπαυση… αγαπημένε φίλε!”

 

 

 

 

 

Ένα σχόλιο για το “Έφυγε ο…γραφικός επαναστάτης “Μητσάρας”…καλό ταξίδι! Φίλε”

  1. Μάκης Αποστολάτος έγραψε:

    Τέτοιες πραγματικά ανθρώπινες φιγούρες δεν φεύγουν ποτέ, αφού θα τις θυμόμαστε για πάντα.
    Πολύ πιό χρήσιμοι αποδείχτηκαν τέτοιοι ΜΗΤΣΑΡΕΣ.
    Πολλοί βλαβεροί για όλους μας οι …”ΜΗΤΣΗΔΕΣ”.
    Δυστυχώς!!

    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

Άσε ένα σχόλιο