Οκτ 19 2014

H Γενική Συνέλευση της Αθήνας… έσωσε την κλαδική αξιοπρέπεια!

ΈντSONY DSCονο συνδικαλιστικών διαδικασιών, ήταν το τριήμερο που πέρασε.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της παράταξής μας, η Γ.Σ. του συλλόγου της Αθήνας.   Η οποία είχε εξαιρετική μαζικότητα. Πάνω από 500 συνάδελφοι δώσανε το παρόν,  αλλά και κάθισαν μέχρι το τέλος (5 ώρες) για να ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Μαζικός επίσης ήταν και ο κατάλογος των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Η  Γενική Συνέλευση της Αθήνας με τις αποφάσεις της νίκησε τα συμφέροντα αλλά και τον λαϊκισμό ! Αν φυσικά η πλειοψηφία της διοίκησης δεν τις τορπιλίσει.

Η εκτίμησή μας είναι ότι στην Γ.Σ.  της Αθήνας, έτσι κι αλλιώς νίκησε ο κλάδος.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από τους συναδέλφους, η στήριξη του ΦΕΚ και η ακύρωση – πάγωμα  της πρότασης για ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ που έφτασε στο Υπουργείο μέσω Ομοσπονδίας.

Η Γ.Σ. με την δυναμική που είχε, αλλά κυρίως η πίεση που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αλλά και από τα μέλη του συλλόγου μας, υποχρέωσε  τις παρατάξεις και τους συνδικαλιστές οι οποίοι στήριξαν τις ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ στην ολομέλεια της Θεσσαλονίκης, κυρίως τις ομάδες ΜΗΤΣΗ και ΓΕΝΝΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, να κάνουν κωλοτούμπα, για να μη χάσουν τους ψηφοφόρους τους και να συνταχθούν τελικά με την πρότασή μας . Δηλαδή με την διατήρηση του ισχύοντος ΦΕΚ.

Το σημαντικό με την δυναμική της συνέλευσης ήταν, ότι  Κανένας τους, ούτε καν η ΠΡΟΣΥΔΕ που στηρίζει ως άποψη τις ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ,   δεν τόλμησε να καταψηφίσει  το ισχύον  ΦΕΚ.

Μένει τώρα να δούμε πως η πλειοψηφία του Δ.Σ. που ελέγχεται συντριπτικά από την ομάδα Μήτση με το όνομα ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα ερμηνεύσει την απόφαση της Γ.Σ.

Αν δηλαδή, παίρνοντας αυτή την ισχυρή εντολή για διατήρηση και στήριξη του ισχύοντος ΦΕΚ,  πάρει και μέτρα κατά της μειοδοσίας. Αλλά και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της απόφασης αυτής στην ομοσπονδία.

Ομόφωνα ψηφίστηκε επίσης και η εναντίωση μας με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , στην όποια σκέψη για κατάργηση της τοπικής αρμοδιότητας.

Βασικό εξάλλου είναι, ότι δεν πέρασε ο λαϊκισμός της ομάδας ΜΗΤΣΗ η οποία συμμάχησε με την ομάδα ΓΕΝΝΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και την παράταξη της ΑΣΠΔΕ του Ζαχάκου, προκειμένου να καταργηθεί ουσιαστικά ο νόμος που ορίζει ως τυπικό προσόν για την εισαγωγή στον κλάδο το πτυχίο νομικής. Μια πραγματικά ετερόκλητη ΣΥΜΜΑΧΙΑ που λειτουργώντας εντελώς ψηφοθηρικά, προσπάθησε το προσωπικό συμφέρον ορισμένων συναδέλφων με παιδιά ασκούμενους ( που σαφώς όμως όταν γράφτηκαν γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να δώσουν μόνο για 3 φορές εξετάσεις) να το βάλει πάνω από το συνολικό -κλαδικό.

Η πρόταση για παράταση του νόμου απορρίφτηκε! Η κλαδική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ περιφρουρήθηκε από την ίδια την βάση του Συλλόγου.

Τα επιχειρήματα  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ παρά την ετερόκλητη συμμαχία κορυφής, έπεισαν την Γ.Σ. που υπέρ ψήφισε την πρόταση της.  

Την Παρασκευή επίσης, ολοκληρώθηκε η τακτική ολομέλεια των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, που ψήφισε τον απολογισμό, αλλά και αποφάσισε να επισκεφτεί η Ε.Γ. το Υπουργείο, για να ζητήσει την καθυστέρηση της αποστολής του εγγράφου της ΟΔΕΕ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά δεν έλειψε η σχετική κινδυνολογία ότι δήθεν υπηρεσιακός παράγοντας αλλά και πρώην Υπουργός είπε σε κάποιους, ότι αν δεν στείλουμε την πρόταση των ενιαίων αμοιβών, θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση από μηδενική βάση (να ψαρώσουμε και να συμφωνήσουμε με της ενέργειες τους).

Σε κάθε περίπτωση όμως, η απόφαση της Αθήνας και ο απόηχος της, φρέναρε κάπως την απόφαση της ΟΔΕΕ.

Το Σάββατο, στην έκτακτη ολομέλεια αποκαλύφτηκε τόσο από την Ομάδα ΜΗΤΣΗ,  όσο και από τον Ζαχάκο, αλλά και τον Γενναιόπουλο, η πραγματική σχέση της ετερόκλητης αυτής συμμαχίας με την δημοκρατία σε σχέση με την αποδοχή της απόφασης της Γ.Σ. του συλλόγου στον οποίο είναι μέλη. Περίτρανα αποδείχτηκε η ασέβεια τους στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και την πλειοψηφική γνώμη των συναδέλφων.

Φυσικά οι αποφάσεις μιας  Γ.Σ.  συλλόγου, δεν δεσμεύουν υποχρεωτικά τους αντιπροσώπους του στην ΟΔΕΕ που είναι άλλο όργανο.

Τους δεσμεύει όμως ηθικά.

Δεν μπορεί η απόφαση της συνέλευσής να είναι ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο νόμο των τυπικών προσόντων  και συ να ψηφίζεις 2 μέρες μετά, στην ΟΔΕΕ, την παράταση. Κόντρα στην απόφαση της συνέλευσης των μελών των οποίων είσαι πρόεδρος.

Αποδείχτηκε ότι τα παιγνιδάκια και η ψηφοθηρία των αναφερόμενων παρατάξεων και κυρίως της ομάδας ΜΗΤΣΗ δεν έχει όριο.

Τάχα δεν δεσμεύονται από την Γ.Σ. επειδή εκεί  συζητήθηκε η παράταση για  3 χρόνια, ενώ  στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ  προτάθηκε παράταση για 1 χρόνο.

Ευτυχώς όμως και στην Έκτακτη ολομέλεια, η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση για παράταση.

Η ολομέλεια του Σαββάτου, ομόφωνα ενέκρινε τις τροποποιήσεις 4 άρθρων του Κώδικα δικαστικών Επιμελητών 22,31,53,54 κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Χαλκιαδάκη. Τα άρθρα 53 και 54 αφορούν στα πειθαρχικά αδικήματα, το άρθρο 22 στην πρόσβαση του δικαστικού επιμελητή σε όλα τα δημόσια αρχεία και όχι σε μερικά στα πλαίσια των καθηκόντων του. Το 31 στην κατάργηση της δυνατότητας ύπαρξης και δεύτερου γραφείου στην έδρα άλλου Ειρηνοδικείου του Πρωτοδικείου (κάτι που σήμερα βοηθά στην διόγκωση του αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού κάποιος μπορεί τυπικά να έχει γραφείο στην Αθήνα αλλά και σπίτι δηλωμένο ως γραφείο (δήθεν) στον Πειραιά και νόμιμα να μετράει τις αποστάσεις από όποια από τις 2 πόλεις θέλει, χωρίς να είναι μειοδότης.

Στην ίδια εισήγηση προτείναμε την αλλαγή των άρθρων που αφορούν στον διαγωνισμό των ασκουμένων ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, χωρίς την συμμετοχή δικαστικού επιμελητή στην εξεταστική επιτροπή, αλλά και την εισαγωγή ενός νέου θεσμού ελέγχου των παρανομούντων δικαστικών επιμελητών.  Όμως  οι προτάσεις αυτές δεν συζητήθηκαν και παραπέμφθηκαν  σε άλλη ολομέλεια. Η πλήρης εισήγηση βρίσκεται αναρτημένη στο site της ομοσπονδίας.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι τοποθετήσεις επί των θεμάτων της ολομέλειας, του συντρόφου μας Αντώνη Παπαγιαννούλα.

Η ίδια ολομέλεια εξέλεξε τον σύντροφό μας Χρήστο Τόλη για τα επόμενα 3 χρόνια, στην τιμητική θέση του τακτικού αντιπροσώπου του κλάδου μας, στην διοίκηση του “ΤΑΝ – ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ” δείχνοντας έτσι την εκτίμηση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, στις απόψεις που εκφράζει και στην συνεπή αγωνιστική και υπεύθυνη συνδικαλιστική στάση του. Θέση την οποία μέχρι τώρα κατείχε ο Γιώργος Μήτσης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

9 σχόλια για το “H Γενική Συνέλευση της Αθήνας… έσωσε την κλαδική αξιοπρέπεια!”

  1. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    ΨΗΦΟΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ VS ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ
    “Συνάδελφοι παρασύρθηκα! Άνθρωπος είμαι! Έκανα λάθος! ΕΓΩ που σας συναναστρέφομαι (ως μη όφειλα- εννοείται) και σας ακούω καθημερινά στο σύλλογο, στο δρόμο, στους συνήθεις δημόσιους χώρους επίδοσης, στα στέκια, στα διασκεδαστήρια κ.λ.π. ΕΓΩ είμαι δίπλα σας, κοντά σας!”.
    Απολογήθηκε ο Γιώργος Μήτσης, πρόεδρος δικαστικών επιμελητών Αθήνας και αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 16-10-2014, για την θετική ψήφο του κατάργησης του ΦΕΚ στις 26-7-14!
    Δε δήλωσε παραίτηση! Δεν έδειξε την παραμικρή ευθιξία, σα να μην ήταν -κάποτε- ο εκλεκτός της πλειοψηφίας του κλάδου!
    Άραγε, αν είχε ευθιξία, αν τον βάραινε η ευθύνη της απόφασης, αν -έστω- είχε την πεποίθηση ότι ακόμη είναι ο εκλεκτός της πλειοψηφίας του κλάδου, με τέτοια συμμετοχή (εφάμιλλη των αρχαιρεσιών) που υπήρξε στην έκτακτη γενική συνέλευση, δε θα΄πρεπε να αδράξει τη δημοκρατική ευκαιρία θέτοντας εαυτόν στην κρίση μας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης; Να φύγει ή να μείνει;
    Καλά, αυτός παρασύρθηκε, αλλά προσπάθησε να παρασύρει κι ολόκληρο τον κλάδο!
    Είπε ότι μας ακούει στα στέκια που συχνάζει! Αλλά αποδεικνύεται ότι αυτοί που ακούει δεν είμαστε εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία που μείναμε -ως το τέλος- να ψηφίσουμε την πρόταση της Ρ.Π.Δ.Ε.: στήριξη του ΦΕΚ και την ακύρωση – πάγωμα της πρότασης για ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!
    Ακούει αυτούς που “λακίσατε” και δεν παρέμειναν, γιατί φοβήθηκαν την οργή μας!
    Προφανώς ακούει τους “φευγάτους”, τη μειοψηφία των μειοδοτών, ή είναι κουφός.
    Γιατί αν, λίγο, αφουγκραζόταν το σώμα των μαχόμενων δικαστικών επιμελητών, θα του είχε φτάσει ο ήχος της βροντερής αντίθεσής μας με την κατάργηση που αυτός ψήφισε!
    Ζήτησε δημοσίως συγνώμη! Αλλά δεν παραιτήθηκε!
    Δεν παραιτήθηκε γιατί δεν πιστεύει, φευ, στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικαλιστικών φορέων.
    Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, αφού αγνόησε τη δημοκρατική ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Σ. Η οποία είναι: “ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ στο νόμο των τυπικών προσόντων”.
    Αυτό, λοιπόν, σίγουρα το άκουσε, γιατί ήταν εκεί.
    Σίγουρα δε μπορούσε να το ξεχάσει, συνέβη την προηγούμενη ακριβώς ημέρα!
    Αλαζονικά φερόμενος, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση,ότι δε δεσμεύεται, φευ (δις), από τις δημοκρατικά ληφθείσες αποφάσεις του κλάδου που εκπροσωπεί, στις 18-10-2014, στήριξε στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ “παράταση για 1 χρόνο στο νόμο των τυπικών προσόντων”..
    Σουλεϊμάν, μήπως να καταργούσες τις εκλογές στον κλάδο, να γίνεις ισόβιος πρόεδρος, να τελείωνες μια και καλή μαζί μας, που θέλουμε να ψηφίζουμε κιόλας!

    • ΣΠΥΡΟΣ+ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:

      Σιγά μην πτοηθεί!
      Σουλεϊμάν και βάλε!!
      Αφού υπάρχουν Γιουσουφάκια από κάτω να τον χειροκροτούν!!!
      Βγήκα από τα ρούχα μου να βλέπω στη πρόσφατη συνέλευση νέους συναδέλφους να τον υποστηρίζουν με πάθος και να τον χειροκροτούν!
      Έλεος!!!

      • ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

        Ξέρετε. Τα ”μπάνικα” εκείνα αγοράκια, που μόνο σκοπό είχαν την διασκέδαση, και με τον χορό, το τραγούδι και τα ”τσαλίμια” τους την βελτίωση της διάθεσης ορισμένων ”μερακλήδων” αγάδων και πασάδων..
        Βέβαια, στην δική μας και πάλι περίπτωση, τα γιουσουφάκια είναι λιγάκι διαφορετικά.
        Έχουν όμως όλη την νοοτροπία και την διάθεση εξυπηρέτησης των σύγχρονων πασάδων και αγάδων αφεντικών τους, όπως και κείνα τα παλιά αυθεντικά γιουσουφάκια.
        Ένα απομένει στους σύγχρονους ραγιάδες:
        Να στείλουν στον διάολο πασάδες και αγάδες, μαζί με το χαρέμι τους..

  2. Πέτρος έγραψε:

    Πραγματικά μου το λέγανε και δε το πίστευα. Παρακολουθώ σχεδόν κάθε μέρα το prosyde.gr, τη ριζοσπαστική παρέμβαση, dikastikoiepimelites.gr… Είναι ένας χώρος που βρωμάει απτήν κορυφή μέχρι τα νύχια και ειλικρινά αδυνατώ να το συνειδητοποιήσω…και δυστυχώς πιστεύω ότι δε πρόκειται να αλλάξει κάτι.
    Οι δικαστικοί επιμελητές στην Ελλάδα είναι περίπου 2200. Δεν είναι ούτε 1εκ ουτε 2εκ. Είναι 2200!!! Ναι σε άλλες χώρες μπορεί να είναι 500-600. Ναι ο όγκος δουλείας έχει συσσωρευτεί αλλά υπάρχει δουλειά. Κάτι που δεν υπάρχει στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Το μυαλό μου δεν μπορεί να χωρέσει λοιπόν ότι 2200 άτομα δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το καλό ΚΑΙ των 2200! Δεν είμαστε δα και 1εκ. Αδυνατώ να καταλάβω λοιπόν γιατί δεν γίνεται κάτι για το καλό όλων μας. Και των νέων και των παλιών. Διαβάζω διαρκώς ότι οι νέοι πρέπει να γαλουχηθούν ώστε να κρατήσουν το κλάδο…οι νέοι είναι το μέλλον κλπ. Δεν υπάρχει αυτό που λέτε. Δε ξέρω γιατί τα λέτε και πράττετε διαφορετικά. ΌΛΟΙ.
    Εγώ θα διοριστώ σε Πρωτοδικείο επαρχίας. Το έκανα με την προοπτική σε 3 χρόνια να γυρίσω στην Αθήνα. Αν όμως καταφέρω και ζω αξιοπρεπώς εκεί δε θα φύγω. Πώς να ζήσεις αξιοπρεπώς μέσω της δουλειάς σου όταν σου λένε ότι εκεί θα φύγεις σε 2 μήνες, εκεί θα σου κάνουν πόλεμο, εκεί είναι αυτός και δε θα σε αφήσει να δουλέψεις?…το ίδιο άκουγα κι από άλλους νέους συναδέλφους που στα διαλλείματα των σεμιναρίων τρέχαν να ρωτήσουνε αν είναι καλά εκεί κι αν είναι καλά εδώ.
    κ. Χαλκιαδάκη διάβασα την εισήγησή σας και είδα τα άρθρα που προτείνετε να αλλάξουν. Τι ακριβώς θα καταφέρετε για το συνολικό καλό του κλάδου προτείνοντας τη μετάθεση στα 5 χρόνια; Αν θέλετε να μη μείνουν οι απομακρυσμένες περιοχές χωρίς δικαστικό επιμελητή δημιουργείστε τις βάσεις ώστε να παέι και να μείνει εκεί ο δικαστικός επιμελητής. Προς Θεού δεν είναι επι προσωπικού η ‘’επίθεση’’ και οφείλω να ομολογήσω πως στην γενική συνέλευση ήσασταν από τους μόνους ανθρώπους που ήσασταν σαφής και σταθερός στις απόψεις σας.
    Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αναλωνόσαστε σε ανούσιες κατ’ εμέ τροποποιήσεις του Κώδικα και δεν κοιτάτε την ουσία. Ότι πρέπει να υπάρχει μια ενωμένη παράταξη που θα λειτουργεί για το καλό ΚΑΙ των 2200 επιμελητών. Από την ώρα που πέτυχα στις εξετάσεις κι άρχισα να ασχολούμαι με τον κλάδο είδα δύο στρατόπεδα. Ένα υπέρ του ΦΕΚ αμοιβών και ένα κατά. Ένα υπέρ Του Μήτση κι ένα υπέρ του Πρεκετέ και το χειρότερο όλων όσοι ήταν ασκούμενοι σε γραφείου Μητσικού είχαν κι αυτοί την ίδια άποψη κι όσοι ήταν σε γραφείο Πρεκετικού είχαν την άλλη άποψη. Μα είναι δυνατόν; Αντί να είναι ενωμένοι όλοι υπάρχουν στρατόπεδα;
    Η ουσία για εμένα είναι στα μεγαλογραφεία δικαστικών επιμελητών όπου δουλευουν για 800€ δικαστικοί επιμελητές (όχι υπάλληλοι αλλών ειδικοτήτων) να γίνεται έλεγχος. Δε μπορεί να τα ξέρω εγώ και να μη ξέρετε εσείς ότι δουλεύουν με τη σφραγίδα άλλου δικαστικοί επιμελητές που είναι διορισμένοι σε άλλο Πρωτοδικείο. Εμένα μου το προτείνανε. 800€ από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και πληρωμένη η εφορία. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μη κάνετε κάτι γι αυτό; Δε το ξέρετε; Να γίνετε έλεγχος και να παίρνετε τις άδεις για 1 χρόνο κι αν δεν υπάρχει συμμόρφωση οριστική διαγραφή. Είναι τόσο δύσκολο;Αφού δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο δουλειάς ας αφήσουν κανα χαρτί να κινηθούν και οι άλλοι δικαστικοί επιμελήτες…
    Περάσατε άρθρο που θα μπορούσε δικαστικός επιμελητής να ανοίξει εταιρία. Αυτό όταν το περάσατε, αυτοί που το περάσατε, δεν γνωρίζατε ότι θα γίνει υπαλληλοποίηση του δικαστικού επιμελητή; Προφανώς και το γνωρίζατε.
    Αυτό που νομίζω το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι είναι ότι όσο υπήρχε δουλειά για όλους δε μίλαγε κανένας, όσο η δουλειά συσσωρεύεται σε μεγαλογραφεία και οι δικαστικοί επιμελητές αναγκάζονται να δουλεύουν νόμιμα σε αυτά τα γραφεία ή να έχει πέσει υπερβολικά ο όγκος δουλειάς τους, ο όχλος που αναφέρατε, του χρόνου θα μετατραπεί σε ρινγκ. Όσο παραμένει ίδιος ή και αυξάνεται ο όγκος δουλειάς των γνωστών άγνωστων εις βάρος των άλλων τόσο ολοένα και περισσότεροι δικαστικοί επιμελητές θα αγανακτούν για όλα όσα βλέπανε εδώ και πολλά χρόνια αλλά δε τους ένοιαζε γιατί είχαν κι αυτοί δουλειά και ζούσαν αξιοπρεπώς και αυτό θα είναι η καταστροφή του κλάδου γιατί θα μας πειράξουν και οι από πάνω, θα πουνε ότι είμαστε ηλίθιοι γιατί δε μπορούν να συννενοηθούν 2200 άτομα μεταξύ τους θα μας ανοίξουν το επάγγελμα για να μη τρωγόμαστε κι αυτό ήταν…
    Και κάτι τελευταίο που ήθελα να σχολιάσω. Η συνέλευση άρχισε με το ποιος θα είναι ο πρόεδρος και δε βρίσκανε άκρη ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ μεταξύ τους (Αν είναι δυνατόν). Υπήρχε απίστευτος όχλος από κάτω, όλοι βρίζανε, φωνάζανε σαν να ήσουνα σε καφενείο. Επίσης στα μάτια μου αλλά και στα πηγαδάκια φαινότανε σαν οι κεντρικοί ομιλητές τόσα χρόνια να τα είχανε μοιράσει όλα ωραία αλλά κάτι στράβωσε στη μοιρασιά και βγήκανε τα απλύτα στη φόρα…

    Δεν αναφέρω το όνομα μου γιατί πραγματικά φοβάμαι τον κλάδο…

    • ΣΠΥΡΟΣ+ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:

      Καλώς όρισες συνέδελφε στο κλάδο!!!!!!
      Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.
      Έχεις να δεις αυτονόητα που δεν είναι αυτονόητα!!!
      25 χρόνια συνάδελφος και ακόμα έχω τις ίδιες απορίες με σένα.
      Όπως το λες.
      Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και πως θα περιοριστούν τα μεγαλογραφεία μούγκα στη συνέλευση.
      Υπομονή συνάδελφε υπομονή.

  3. Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

    Συνάδελφε “Πέτρο”, κανονικά δεν θα έπρεπε να δημοσιευθεί το σχόλιο σου αφού είναι ανώνυμο. Ας είναι όμως θα κάνουμε μια εξαίρεση. Είναι προφανές ότι είσαι λίγο μπερδεμένος.
    Καλά λες ότι υπάρχουν στον σύλλογο 2 στρατόπεδα. Από την μια η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και από την άλλη όλοι οι άλλοι.
    Όπως και στην κοινωνία έτσι και στον κλάδο μας υπάρχουν οικονομικές διαστρωματώσεις . Το συμφέρον δηλαδή δεν είναι κοινό για όλους, ακριβώς επειδή δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλο έχει κάποιος με λίγη δουλειά, άλλο κάποιος με πολύ. Άλλο εκείνος που δουλεύει με τράπεζες και άλλο εκείνος που δουλεύει με δικηγόρους ή Δημόσιο.
    Η 5ετία στις μεταθέσεις, ακριβώς σε αυτό που δείχνεις στοχεύει. Να εμποδίζεται λίγο περισσότερο από ότι σήμερα, εκείνος που δίνει σε περιφερειακό Πρωτοδικείο για να περάσει πιο εύκολα και όχι για να εργαστεί σε αυτό, με στόχο κάποιο άλλο μεγάλο Πρωτοδικείο που όμως εκεί δεν θα περνούσε λόγω του μεγαλύτερου ανταγωνισμού. Δεν νομίζεις ότι είναι άδικο αυτό που γίνεται με τις μεταθέσεις της 3 ετίας; Για τα παιδιά που επιλέγουν Αθήνα και δεν περνούν;
    Αν θες να είσαι δίκαιος, δεν πρέπει να μιλάς στον πληθυντικό για πράξεις ή παραλήψεις που αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ΠΡΟΣΥΔΕ (Πρεκετές-Μήτσης) ως πλειοψηφούσα παράταξη. Εμείς ούτε τις εταιρείες θέλαμε, ούτε ελέγχους εμποδίσαμε αντίθετα.
    Οι μεγάλοι δεν αφήνουν ύλη στους μικρούς Πέτρο μου. Βασικός ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ κανόνας. Ο σύλλογος πρέπει να έχει άλλη στόχευση. Η λύση είναι ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που προτείνουμε.
    Επειδή μάλλον είσαι φετινός συνάδελφος, θέλω να σου πω να μη φοβάσαι κανένα. Να βγαίνεις μπροστά και θα είσαι κερδισμένος.
    Ναι! να κάνεις την κριτική σου, αλλά να μην ισοπεδώνεις τα πάντα. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί.(Έχεις ακούσει ποτέ για την πάλη των τάξεων; Όχι βέβαια ότι έχουμε τάξεις στον κλάδο, απλές διαστρωματώσεις έχουμε).Να θυμάσαι δε, ότι οι τροποποιήσεις που προτείνω, δεν είναι ανούσιες όπως νομίζεις. Αν τις μελετούσες λίγο καλύτερα θα έβλεπες ότι σχεδόν ξεριζώνουν την μειοδοσία.
    Όσο για τον πρόεδρο της συνέλευσης, αν είχες εμπειρία…θα γνώριζες ότι αν ο εισηγητής έχει τον πρόεδρο δικό του, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την ομιλία του,(όπως αντιμετώπισα εγώ) και όχι μόνο.
    Τώρα αν νομίζεις ότι εγώ κι ο Μήτσης, γιατί εμείς είμαστε οι κεντρικοί ομιλητές, τα είχαμε μοιρασμένα τόσα χρόνια και τώρα κάτι πήγε στραβά. Τι να σου πω; Δίκιο θα έχεις!
    Δεν θα ήταν λάθος πάντως, να κάνεις μια καινούρια ανάγνωση των άρθρων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ίσως αλλάξεις γνώμη και καταλάβεις ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση τηλεφώνησέ μου να συζητήσουμε αν θες…όποτε θες.
    Γιάννης Χαλκιαδάκης

  4. Πέτρος έγραψε:

    Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση και την δημοσίευση. Το ίδιο ακριβώς κείμενο το έγραψα και στο prosyde.gr αλλά δεν έχει δημοσιυτεί.
    Εννοείται με τα λίγα που ξέρω για το χώρο και λάθη θα κάνω και λάθη θα πω.
    Όλοι σας έχετε κάνει λάθη τα οποία κάντε κάτι να ανήκουν στο παρελθόν. Μην καλύπτετε άλλο τις όποιες παρανομίες.(Εννοείται ορισμένα απο τα άρθρα που προτείνατε σε αυτό στοχεύανε).
    Στο prosyde.gr ο κ. Αντωνίου αφήνει αιχμές για εσάς και οτι ήσασταν υπέρμαχος των αστικών εταιριών. Θα φαγωθείτε στο τέλος μεταξύ σας και θα την πληρώσει όλος ο κλάδος. Είμαστε μια μικρογραφία της Ελλάδας που στο τέλος μόνοι μας θα βγάλουμε τα μάτια μας.
    Οσο για τη πενταετία που για εμένα δεν είναι πρόβλημα του κλάδου, είτε στο 1 έτος γίνει είτε στα 5 πάει το ίδιο θα είναι αν δεν λυθούν τα πιο κρίσιμα. Και στην πενταετία θα φύγει, όσο υπάρχουν άνθρωποι (συνάδελφοι) που δε σε αφήνουν να ζήσεις αξιοπρεπώς και να μείνεις εκεί, στόχο τα μεγάλα πρωτοδικεία θα έχουνε, δε θα δηλώνονται καν τα πρωτοδικεία της επαρχίας. Το μόνο καλό είναι οτι θα υπάρχει μεγαλύτερος όγκος δουλειάς στα μεγάλα πρωτοδικεία όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος της μετάθεσης. Άλλωστε υπάρχουνε επαρχίες που περάσανε με 8, 7,5, 7,9 κλπ ενώ στην Αθήνα ο τελευταίος είναι στα 7,3.
    Εύχομαι πραγματικά να μπεί μια τάξη προς το καλο όλων μας και να μη χρειαστεί να δώσουμε το ερέθισμα στους Τροικανούς να μας πειράξουνε και να μας βάλουν αυτή ”τάξη”.

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Πέτρο,η Ριζοσπαστική Παρέμβαση ήταν ανέκαθεν ΚΑΤΑ των αστικών εταιρειών.Η συκοφαντία είναι όπλο για κάποιον που δεν έχει επιχειρήματα να πολεμήσει την άποψή σου. Όσο αυξάνει η δύναμή μας, τόσο περισσότερο θα συκοφαντούνται τα στελέχη μας.Μη φοβάσαι…Θα σωθεί ο κλάδος, όταν οι συνάδελφοι βρούνε τον συνδικαλιστικό βηματισμό τους.Όταν απεξαρτηθούν από τις παρατάξεις που δημιούργησαν το πρόβλημα.Είναι κοντά αυτή η μέρα.Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν και τότε θα αποκτήσεις ιδία πείρα αν η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
      είναι ανακόλουθη ή όχι.Όσο για τους αντιπάλους μας…νάναι καλά, με όσα λένε εναντίον μας,αποδείχνουν πως τραβάμε στο σωστό συνδικαλιστικό δρόμο.

      Γιάννης Χαλκιαδάκης

  5. Ασπασία+Λάππα έγραψε:

    θέλω να συνυπογράψω το μήνυμα του Πέτρου και να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Χαλκιαδάκη και οτι είμαι υπερήφανη που από την αρχή είμαι δίπλα του , όσο μπορώ , σίγουρα τον πιστεύω και αυτό γιατί αν δεν ήταν αυτός και η παράταξή του δεν θα είχαμε αυτή την έκτακτη γενική συνέλευση.
    Όταν ήμουν στο παιδομάζομα , συγγνώμη στα σεμινάρια ήθελα να πω , ένας από αυτούς τους κουστουμάτους με δυνατό τόνο στη φωνή , τόσο όσο να τον ακούσουν οι νέοι που ήταν δίπλα του , μέσα και εγώ , να πεί ” Όταν βλέπω αυτόν τον άνθρωπο μου γυρίζει το στομάχι ” κοιτάζοντας τον Χαλκιαδάκη ……τα σχόλια δικά σας , ευτυχώς αμέσως κατάλαβα οτι ο Χαλκιαδάκης δεν χρειάζεται να φορέσει κουστούμι για να τον σεβαστούν ,έχει αρχές και προτάσεις για το κοινό καλό αλλά δυστυχώς αυτός ο βλάκας που γνώρισα τότε στο παιδομάζομα – σεμινάρια παραμένει βλάκας …..επικίνδυνος ……

Άσε ένα σχόλιο