Οκτ 24 2014

Ο νόμος…της λάσπης!

μια απάντηση του Γιάννη Χαλκιαδάκη

laspiΌταν σε πολεμάνε αφήνοντας…αιχμές…και σε συκοφαντούν παραποιώντας θέσεις σου άλλα και γεγονότα, τσαντίζεσαι.

Ξύδι θα μου πείτε. Θα έπρεπε να έχω συνηθίσει τόσα χρόνια. Από το 1990 έχω δεχτεί πολλές μπετονιέρες λάσπης. Ας είναι φτάνει ο πρόλογος.

Λοιπόν ο συνάδελφος Βασίλης Χρήστου γνωστό στέλεχος της ΠΡΟΣΥΔΕ, σε κείμενο του στο site τους, προσπαθεί να κάνει παιγνιδάκι σε βάρος μου, με τρόπο που δεν συνάδει σε υγιή συνδικαλιστική αντιπαράθεση κατά τη γνώμη μου.

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με στέλεχος της ΠΡΟΣΥΔΕ. Ειλικρινά  λυπάμαι. Φαίνεται πως τώρα που χάσανε την μπάλα με την διάσπαση, κάθονται στην κερκίδα παρακολουθώντας το παιγνίδι των άλλων  βρίζοντας. Είναι αλήθεια είχαν συνηθίσει αλλιώτικα. Να έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Τώρα βλέπουν πως επιτέλους κάτι αλλάζει και τρελαίνονται. Είχαν συνηθίσει στην μονοκρατορία τους.

Σε ένα κείμενο που ξεχειλίζει συνδικαλιστικής ιδιοτέλειας, αλλά και εμπάθειας κυρίως όσο αφορά στο πρόσωπο μου, ο συντάκτης του προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα παραποιώντας τα γεγονότα αλλά και τις απόψεις που εκφράζω.

Γενικά η ΠΡΟΣΥΔΕ και τα στελέχη της στέκονται διαχρονικά με ασέβεια απέναντι στις Γ.Σ. του συλλόγου και στις αποφάσεις τους. Εξάλλου ήταν η μοναδική παράταξη που ψήφισε στο Δ.Σ. να μην γίνει η έκτακτη Γ.Σ. Ανέκαθεν εξάλλου δεν ήθελαν να ακούν την άποψη της βάσης. Γι αυτό και στα 20 χρόνια της αυτοκρατορίας τους δεν πραγματοποίησαν σχεδόν καμιά έκτακτη Γ.Σ.

Το κείμενο, με κατηγορεί για αδιαφορία στα κλαδικά προβλήματα, παραταξιακή επίδειξη και για παιγνίδι στρατηγικής. Οι πολλοί φαντάζομαι γνωρίζουν αν η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παλεύει ή όχι για τον κλάδο. Δεν νομίζω να χρειάζεται να δείξουμε τις όποιες αγωνιστικές μας περγαμηνές σε κανένα, ειδικά στον κ. Χρήστου και την ΠΡΟΣΥΔΕ. Είμαστε …όλοι γνωστοί, όσοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ.

Ευτυχώς σήμερα με τα sites, μαθαίνεις σε πρώτο χρόνο τις συκοφαντίες σε βάρος σου. Ετσι με κάποιο τρόπο μπορείς να αμυνθείς άμεσα. Σε αντίθεση με όσα λένε για σένα στα περιστύλια που ποτέ δε μαθαίνεις.

Εμείς συνολικά, ουδέποτε λασπολογήσαμε ή λοιδορήσαμε, κανένα. Την άποψη μας εκφράζουμε πάντοτε σύμφωνα με την δράση των αντιπάλων μας, τις θέσεις τους, την λογική τους. Πάντα στην κατεύθυνση της προώθησης λύσεων με γνώμονα το κλαδικό συμφέρον, βάση της δική μας φυσικά πρότασης, επεξεργασίας και ιδεολογίας.

Φυσικά και υπάρχει συνδικαλιστική αντιπαράθεση μέσα σε όλο αυτό. Δεν υπάρχει όμως κακεντρέχεια, μίσος ή ψέμα.

Πέρα και πάνω από όλα τούτα, επιβάλλεται να τονίσω την αναγκαιότητα ενός μετώπου αντίστασης σ αυτά που έρχονται. Ενός μετώπου με κεντρικό διεκδικητικό άξονα τις θέσεις της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, που θα ξαναφέρει την ελπίδα στον κλάδο. Σ αυτό το μέτωπο δεν περισσεύει κανείς. Ούτε τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, της ΑΣΠΔΕ. Μόνο τα …λαμόγια …μας είναι άχρηστα.

Ένα σχόλιο για το “Ο νόμος…της λάσπης!”

  1. ΚΕΣΙΝΗ+ΞΕΝΗ έγραψε:

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;
    Αναρωτιέμαι σε ποια αλήθεια που αγνοούμε, εμείς οι αφελείς, αναφέρεται ο “ταπεινός συνδικαλιστής” που άρθρου που σχολιάζεις.
    Αλήθεια είναι ότι ένας άνθρωπος είναι το σύνολο των πράξεών του.
    Τι έχει κάνει, τι μπορεί να κάνει.
    Τίποτε άλλο.
    Ακολουθεί απόσπασμα: “Επιμέλεια: Διονύσιος Κριάρης. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 36 -ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΗ (ΕΚΤΑΚΤΗ) ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΔΕΕ ΣΤΙΣ 30-6-2007:“… Χαλκιαδάκης: Τονίζει ότι πήρε μια απόφαση σε συντριπτική πλειοψηφία, ο Σύλλογος της Αθήνας που έλεγε ότι δεν θέλει τις Αστ. Εταιρείες, ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 21 παρ. 2, το έστειλε στην Ομοσπονδία, η οποία δεν το έφερε ποτέ σε συζήτηση και έμεινε έτσι το θέμα.
    Όσον αφορά το Σύλλογο της Κρήτης και το αίτημα της για Ίδρυση Αστ. Εταιρειών έπρεπε να το φέρει πρώτα στην ολομέλεια της Ομοσπονδίας και η Ομοσπονδία να στο στείλει στο Υπουργείο.
    Βάζει το ζήτημα στην Βάση της Δεοντολογίας και όχι στην νομιμότητά της, ηθικά δεν είχε το δικαίωμα.
    Τονίζει επίσης το άρθρο 25, για τις μερίδες των εταίρων, υπάρχει πρόβλημα.”

    Ακολουθεί απόσπασμα ΙΣΗΓΟΡΙΑ Τ 36/2013, σελ. 19: “Ο συντάκτης που γράφει στο email της ΟΔΕΕ δεν είναι άγνωστος. Είναι πολύ απλό και έπρεπε να το καταλάβεις. Δεν γράφουν όλοι στο mail της ΟΔΕΕ. Είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Η πρόσκληση προς τους συναδέλφους της περιφέρειας δεν έγινε για να…απενεχοποιηθούν οι συνάδελφοιτου κέντρου. Αυτούς μάλλον τους ξέρουμε και θα τους ονοματίσουμε. Απλά συζητήθηκε ότι αν αρνηθούν οι συνάδελφοι της περιφέρειας να συνεργάζονται μ’ αυτούς που ΚΑΙ συ αποκαλείς ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και που υπογράφουν τις συμβάσεις με τις τράπεζες (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) με ΕΝΙΑΙΑ αμοιβή και εισπράττουν και…διαχειριστικό κόστος, τότε αυτοί οι τελευταίοι θα σταματούσαν πολύ γρήγορα να διαπράττουν αδικήματα. Δε θα είχαν καν λόγο ύπαρξης. Ουδείς θα απευθυνόταν σ’ αυτούς σε βεβαιώ. Λίγη υπομονή. Όλα θα πάρουν το δρόμο της νομιμότητας.”

    Ακολουθεί απόσπασμα ΙΣΗΓΟΡΙΑ Τ 37/2013 σελ 5: “Η ΟΔΕΕ με απόφασή της στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της στις 19-10-2013 καταδικάζει κυρίως παραβατικές συμπεριφορές υπογραφής συμβάσεων με ισχυρούς εντολείς, ανήθικους εκμαυλισμούς συνειδήσεων και ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ νέων συναδέλφων με αγοραίες πρακτικές εκμεταλευσης που ευτελίζουν το λειτούργημα του δικ. Επιμελητή”.

    Ακολουθεί απόσπασμα από την ΙΣΗΓΟΡΙΑ Τ 40/2014 EDITORIAL (Αμοιβές και ρεαλισμός) ….”Έτσι και στο διάστημα αυτό προωθήσαμε διαδικασίες για να αλλάξουμε το αρνητικό κλίμα και να βάλουμε επιτέλους, τέλος (ομολογούμε ότι αργήσαμε) στο ζήτημα των αμοιβών μας και την παρανομία (διαρκές έγκλημα) που διαπράττεται από ορισμένους με την υπογραφή απ’ αυτούς συμβάσεων με τις τράπεζες, με αμοιβές όχι νόμιμες……. Η Ολομέλεια της Ομοσπονδίας μας σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, με συντριπτική πλειοψηφία (21 υπέρ- 5 κατά), ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των αμοιβών μας σε “fixed” τιμές ανά τιμή ζώνης υπό τον όρο: α)της υποχρεωτικής αναγραφής της νόμιμης αμοιβής μας στις εκθέσεις μας και β)την υποχρέωση τήρησης ηλεκτρονικού βιβλίου- πρωτοκόλλου”.
    “Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”
    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΟΓΩ ΒΑΡΙΑΣ ΑΦΕΛΕΙΑΣ;
    ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ που “στρατολογούν” γιατί δεν ΟNΟMΑΤΙΣΤΗΚΑΝ; Ποιός είναι “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ”; Μήπως ο δρόμος που δείχουν ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ;
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στις 25-07-2014 ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΗΤΣΗ-ΠΡΕΚΕΤΕ.
    ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ στις 16-10-2014;
    Οι αποφάσεις που πήρε η έκτακτη γενική συνέλευση ΜΠΟΡΟΥΝ ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ την απόφαση των 21!
    Η έκτακτη γενική συνέλευση με συντρηπτική ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ρ.Π.Δ.Ε.!
    Οι 2 προτάσεις (ΦΕΚ-Τοπική Αρμοδιότητα) της Ρ.Π.Δ.Ε. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ και από την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ”.
    Οι 2 προτάσεις (Τοπική Αρμοδιότητα- Προϋποθέσεις εισόδου στο επάγγελμα) της Ρ.Π.Δ.Ε. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ και από την “ΠΡΟΣΥΔΕ”.
    Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης δεν έκανε ούτε βήμα πίσω από τις θέσεις και απόψεις που εκφράζει, στηρίζει και ψηφίζει η ΡΠΔΕ.
    Ο Γ. Χαλκιαδάκης και η Ρ.Π.Δ.Ε. Εφαρμόζοντας μία εναλλακτική αριστερή δράση προσέφερε στους συναδέλφους τη δυνατότητα (μέσω της Ε.Γ.Σ.) να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου.
    Ο Γ. Χαλκιαδάκης και η Ρ.Π.Δ.Ε., δεν περιορίζεται σε δημόσιες καταγγελίες από τη μια και αποφάσεις “κεκλεισμένων των θυρών” από την άλλη!
    Ο Γ. Χαλκιαδάκης και η Ρ.Π.Δ.Ε., Εχει διαχρονικές ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ προτάσεις που όταν δοκιμαστούν θα ανατρέψουν το “διαρκές έγκλημα” που διαπράττεται εναντίον των δικ. Επιμελητών! Για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων μας, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Ξένη Κεσίνη.

Άσε ένα σχόλιο