Δεκ 08 2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο άτυπο “ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ” ;

Όλα δείχνουν ότι η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που ξεκινά ο κλάδος Πανελλαδικά, θα έχει μεγάλη επιτυχία.

Γίνεται για την επιβίωση μας, αλλά και για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών. Επειδή όμως τα μηνύματα που έστειλε ο Σύλλογος ίσως μπερδέψουν κάποιους, θα κάνουμε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε το θέμα.

Αρχικά η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ξεκινά την Τετάρτη. Είναι άσχετη με το μήνυμα περί “δημοψηφίσματος”.

Θα ήταν φυσικά πολύ δημοκρατικότερο και πιο σωστό η απόφαση για την αποχή, να είχε παρθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων. Αυτό εξάλλου είχε προτείνει στο Δ.Σ. η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Όμως ο γραφειοκρατικός μας κώδικας προβλέπει τουλάχιστον 15 μέρες πριν την Γ.Σ. να δημοσιευτεί η πρόσκληση σε εφημερίδα. Με βάση τα γεγονότα και την ταχύτητά τους δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί έγκαιρα νόμιμη Γ.Σ. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Ας γίνει τώρα!

Τελικά, μετά το δημοψήφισμα των δικηγόρων, το οποίο όμως προβλέπεται από τον κώδικά τους, υπήρξε η σκέψη και η απόφαση τελικά του Δ.Σ. του συλλόγου της Αθήνας, για διεξαγωγή ενός ΑΤΥΠΟΥ “δημοψηφίσματος”  στην πραγματικότητα απάντηση ερωτήματος,  για να φανεί ενδεικτικά η βούληση της βάσης.

Το στήσιμο δηλαδή  κάλπης, είναι σαφές ότι έχει ενδεικτικό χαρακτήρα, αφού έτσι ή αλλιώς τέτοια διαδικασία ούτε προβλέπεται, ούτε έχει στοιχειώδη οργάνωση, ενώ δεν υπάρχει εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή ακριβώς επειδή δεν προβλέπεται. Ούτε μπορεί να ανατρέψει ειλημμένες αποφάσεις από τα άλλα όργανα του κλάδου. Ο στόχος του είναι αποκλειστικά να φανεί η τάση που υπάρχει στα μέλη μας. Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε αυτό.

Είναι κάτι σαν “γκάλοπ”.

Εξάλλου, η όποια απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται, δεν θα γίνει κατόπιν διαλογικής συζήτησης αντιμαχομένων απόψεων. Όπως θα συνέβαινε σε μια Γ.Σ. αλλά ίσως κατόπιν πίεσης της στοκαρισμένης επαγγελματικής ύλης του κάθε ενός.

Σε κάθε περίπτωση, καθόλου  δεν θα επηρεάσει την ήδη ειλημμένη απόφαση για ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ το αποτέλεσμα ενός άτυπου ¨δημοψηφίσματος” στο οποίο θα συμμετάσχουν 200-300 ή και παραπάνω συνάδελφοι, στο σύνολο των 2.150 συναδέλφων της χώρας. Φυσικά όμως και θα το λάβει σοβαρά υπόψη του το Δ.Σ. του συλλόγου για να συγκαλέσει (αν και θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει) μια Γ.Σ. η απόφαση της οποίας, ίσως θα μπορούσε να επηρεάσει τις μορφές των κινητοποιήσεων του κλάδου, αν η απόφαση της ήταν διαφορετική από αυτήν που έχει παρθεί.

Είναι θετικό ότι στα ερωτήματα υπάρχουν μόνο μορφές πάλης. Πιο ήπιες ή πιο σκληρές. Που σημαίνει ότι οι πάντες κατανοούν την ανάγκη του ΑΓΩΝΑ.

Δεν νομίζουμε ότι οι συνάδελφοι είναι άσχετοι και δεν καταλαβαίνουν ότι η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ είναι ο μόνος πλέον δρόμος διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Όσοι θέλουν άλλες πιο ήπιες μορφές αγώνα, πιστεύουμε ότι κάνουν λάθος. Δεν νομίζουμε πως είναι πολλοί αυτοί.

Δεν φοβόμαστε την βούληση της βάσης…αντίθετα την επιζητούμε και είμαστε σίγουροι πως θα επιβραβεύσει η θέση μας.

               ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ…ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Άσε ένα σχόλιο