Δεκ 12 2014

και για τους ΚΕΔΙΤΕΣ… ρε γαμώτο

Όπως διαπιστώσαμε, “η ΑΠΟΧΗ μας έχει μεγάλη συμμετοχή” στις άδειες.

300 ίσως και παραπάνω συνάδελφοι, πέρασαν μόνο την πρώτη μέρα της, από τον σύλλογο της Αθήνας για να πάρουν άδειες, να κοινοποιήσουν δικόγραφα.

Από μόνο του αυτό είναι θετικό. Μας αποδείχνει ότι οι συνάδελφοι, σέβονται τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και δεν επιδίδουν χωρίς άδεια.

Όμως υπάρχουν (ευτυχώς όχι ιδιαίτερα πολλοί) και εκείνοι που επιδίδουν χωρίς καν να περάσουν από τον σύλλογο, που είναι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.

Να τονίσουμε ότι απαράδεκτος είναι και ο τρόπος με τον οποίο χορηγούνται οι άδειες. Κανένας ουσιαστικός έλεγχος από τα μέλη του Δ.Σ. Δεν είναι δυνατόν να έχουν χορηγηθεί τόσες άδειες όσες και τα δικόγραφα που πέρασαν από τον σύλλογο. Εξώδικα, διαταγές πληρωμής, αγωγές, κατασχετήρια τα πάντα όλα, επιδίδονται με άδεια. Είναι κι αυτό ένα άλλο “ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ” είδος.

Αυτό που γίνεται δεν είναι ΑΠΟΧΗ, είναι η παρωδία της. Φυσικά και δεν είχαμε αυταπάτες, από την αρχή που προτείναμε την ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Είχαμε όμως την κρυφή ελπίδα πως τα μέλη του Δ.Σ που χορηγούν άδειες, θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

Ελπίζαμε πως οι συνάδελφοι…θα κράταγαν αγάντα…θα αρνιόταν  να ζητούν άδεια για κάτι που δεν έχει καμιά προθεσμία. Αυτό που γίνεται μοιάζει με  ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ. Αποτέλεσμα της μη διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων και ζύμωσης στην κλαδική βάση. 

Παρ’ όλα αυτά, οι πιο πολλοί συνάδελφοι, έχοντας συνείδηση και διάθεση αντίστασης σε μια κυβέρνηση που διαλύει τα πάντα, από την υγεία και πρόνοια μέχρι την δικαιοσύνη και την δημοκρατία, έχοντας κατανοήσει την ζημιά που θα κάνει στην κοινωνία και στους ίδιους ο Κ.Πολ.Δ. κρατάνε  τον αγώνα μας σε ένα επίπεδο, αρνούμενοι να παραλάβουν καν δικόγραφα.

Όμως αρκετά με τις εκτιμήσεις.

Οι εξελίξεις τρέχουνε. Στις 17 του μήνα γίνεται η πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας. Ελπίζουμε μέχρι τότε να μην κατατεθεί στις επιτροπές της Βουλής το Ν/Σ.  Αυτό μας είπε χωρίς να δεσμευτεί και ο Υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα. Αν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και παραμείνει ζωντανή η κυβέρνηση (δυστυχία μας), το Ν/Σ θα μπει για συζήτηση μετά τις 15 Γενάρη. Διαφορετικά μάλλον θα πάει στις καλένδες.

Αυτή η εξέλιξη, κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, και κάποια μέλη της Ε.Γ. σημαίνει ότι ο κλάδος πρέπει να ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ την ΑΠΟΧΗ του. Μέχρι εδώ ήταν η διάρκεια του αγώνα του, τσάμπα τα μηνύματα που μας έστειλε στο κινητό, για καλό αγώνα και λοιπά φληναφήματα. Αλλά και στάμπα η μαγκιά του στην τελική.

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την αξιοπρέπεια μας, αλλά κυρίως επειδή το χρωστάμε στους απλήρωτους συναδέλφους του Δημοσίου, να μην αναστείλουμε την ΑΠΟΧΗ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Αλλά και αυτές τις μέρες που απομένουν να πιέσουμε το Υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον να δεχτεί τον συμψηφισμό οφειλομένων και οφειλών.

Οι παραγραφές των ΔΟΥ αναγκάζουν τους ΔΟΑΡΧΕΣ να πιέζουν το Υπουργείο. Έχουν ήδη στριμωχθεί. Ας μην κάνουμε πίσω.

Όσο μας αφορά…στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας, που θα συνεδριάσει σήμερα, θα προτείνουμε συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ μέχρι την Τετάρτη και επιφυλακή για μετά!  Αν γίνει απόφαση η πρότασή μας έχει καλώς!

Αν τώρα στην Ε.Γ. της ΟΔΕΕ αποφασιστεί αναστολή της ΑΠΟΧΗΣ, παρά την πρότασή μας, τότε με όχημα τον σύλλογο της Αθήνας θα πορευτούμε στην διεκδίκηση του πλαισίου των αιτημάτων που έχουμε καθορίσει σαν κλάδος.

Αν πάλι η άποψή μας μειοψηφήσει και στους δύο φορείς, τότε μόνοι μας με κινηματικές δράσεις και συντονισμό με άλλες παρατάξεις όμορων χώρων κ.λ.π, θα επιχειρήσουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία και τα κινήματα για την επίθεση του κεφαλαίου και ειδικά του τραπεζικού στα δικαιώματα των πολιτών και ειδικά στην λαϊκή στέγη.!  

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Αν θέλουμε να μην περάσει σίγουρα ο Κ.Πολ.Δ. των τραπεζών!

3 σχόλια για το “και για τους ΚΕΔΙΤΕΣ… ρε γαμώτο”

  1. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    Ποιο το νόημα της χορήγησης αδειών από τους συλλόγους;;;;
    Αυτό θα είχε κάποιο νόημα εφόσον ήταν διατεθημένοι να κάνουν ελέγχους.
    Οι έλεγχοι δεν είναι κακό πράγμα, αφού σκοπός τους είναι να υποδείξουν σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων.
    Άλλωστε ποια η ύπαρξη των οργάνων, αν οι αποφάσεις τους δεν είναι σεβαστές από όλους;;;
    Βέβαια η αποχή θα πει κάποιος είναι θέμα συνείδησης.
    Στο κάθε Πρωτοδικείο όλοι γνωρίζουμε τους ασυνείδητους.
    Προσπαθούν να κρυφτούν κάθε φορά, αλλά μάταια.
    Παρά την αποχή, όχι μόνο επιδίδουν, αλλά και στους πλειστηριασμούς ακόμα και τώρα, κάθονται ωσάν τους “κορακες”, χωρίς να είναι φυσικά η δουλειά τους αυτή. Και μάλιστα είναι και μέλη συμβουλίου.
    Είναι αυτοί όλοι που αύριο θα πεινάνε σίγουρα.
    ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
    ΠΑΤΡΑ

  2. Φενερλης+Χρήστος έγραψε:

    ΕΛΕΟΣ!!!!
    Τελικά η συνδικαλιστική κατρακύλα της ηγεσίας στον κλάδο μας δεν εχει τελειωμό !
    Χρονικό:
    Η ΟΔΕΕ αναστέλλει την αποχή με μήνυμα στις ο10 30 της 12/12/14
    Στο γραφείο αρχίζουμε να κλείνουμε δουλειές για τη Δευτέρα
    Αποβολή στο Περιστέρι !
    Επιδόσεις που επείγουν σε όλη την Αττική!!
    (Φαντάζομαι τον ίδιο προγραμματισμό κάνουν όλα τα γραφεία)
    Ενημέρωση στους συναδέλφους που ρωτούν με αγωνία για τη συνέχεια και την οικονομική ανέχεια τους ,ότι αρχίζουμε να δουλεύουμε και στη πορεια θα δουμε πως θα χειριστεί το θεμα ο υπουργός !
    Αυτο το συμπέρασμα βγάλαμε από το μήνυμα της ΟΔΕΕ!
    Ο σύλλογος τηρεί σιγή ιχθύος και δυστυχώς δεν ενημερώνει ,(όπως όφειλε για να προλάβει το κακό) ότι εκκρεμεί διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει τα δεδομένα και ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί από την απόφαση της ΟΔΕΕ !
    Στις 16:13 της 12/12/14 στέλνει μήνυμα με το οποίο μας ενημερώνει οτι η αποχή συνεχίζεται και απέχουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16/12/
    Μετα το δημοψήφισμα λέει αποφάσισε το Δ/σ 48ωρη αποχή !!!
    Στο δημοψήφισμα εν τω μεταξύ οι συνάδελφοι πλειοψηφικά έκριναν οτι πρεπει να απέχουμε τριήμερα !
    (Αναρωτιέμαι γιατι πήρε διαφορετική απόφαση απ οτι το δημοψήφισμα και γιατι έγινε αφού δεν το σεβάστηκαν;)
    Έλεος κύριοι αυτές οι διαδικασίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλους μας
    Καμμία σοβαρότητα ; Έλεος!!!

Άσε ένα σχόλιο