Δεκ 13 2014

Νέα 48 ωρη ΑΠΟΧΗ από τον Σύλλογο της Αθήνας

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τις πιέσεις που μπορεί να ασκήθηκαν από τράπεζες και μεγάλους πελάτες βάσης , σε συνδικαλιστές πρώτης γραμμής, για να σταματήσει η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που για πρώτη φορά στην ιστορία του εξήγγειλε ο κλάδος.

Τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν έλεος. Είναι αδυσώπητα! Έχουν και… όπλα γνωστά σε όλους μας.

Αν έχεις αξιοπρέπεια, μετά τον πόλεμο που θα σου κάνουν…μένεις στην λάσπη, την οικονομική λάσπη, να λαμπυρίζεις στο σκοτάδι και να παρηγορείσαι από την λάμψη σου. Αν πάλι υποκύψεις στις επιταγές τους, τότε ναι μεν επιβιώνεις οικονομικά, αλλά χάνεις όλα εκείνα που σε καθόριζαν πριν. Ίσως και να κάνεις πράγματα παρακινδυνευμένα. Όπως ας πούμε …να παίρνεις ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ  αποφάσεις, καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Είναι αλήθεια πως η ΑΠΟΧΗ μας θορύβησε πολλούς. Από την πρώτη μέρα άρχισαν οι πιέσεις, στα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του κλάδου. Τόσο από τις τράπεζες, όσο από τις ΔΟΥ, αλλά και λοιπές μεγάλες πηγές. Έντονες και οι πιέσεις από συναδέλφους που δουλεύουν αυτές τις πηγές.

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΔΕΕ να ενδώσει τόσο γρήγορα στις πιέσεις και με τόσο έντονα αντιδημοκρατικό τρόπο.

Για την ιστορία, καμιά συνεδρίαση της Ε.Γ. δεν έγινε. Η συνεδρίασή της είχε οριστεί για το Σάββατο το μεσημέρι, αλλά χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς υποτίθεται πως έγινε την Παρασκευή το πρωί. Με τον Πρεκετέ και Αντωνίου στα γραφεία της ΟΔΕΕ, τον Μιχαλόπουλο στην Θράκη, τον Τσιτσώνη στην Λάρισα, τον Γιαννη στην Θεσσαλονίκη, τον Μήτση στο σπίτι του και τον Χαλκιαδάκη στον “ύπνο” του.

Από καμιά διάταξη του κώδικά μας, ή του εσωτερικού κανονισμού, δεν προβλέπεται δυνατότητα τηλεφωνικής συνεδρίασης (τηλεδιάσκεψης) αν προηγουμένως δεν έχουν συμφωνήσει ΟΜΟΦΩΝΑ όλα τα μέλη του οργάνου για την διεξαγωγή της. Και μόνο αν είναι ομόφωνη και η απόφαση που θα παρθεί.

Τι έκαναν στην προκειμένη περίπτωση; Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας άρχισαν να τηλεφωνούν στα μέλη της Ε. Γ. που είναι στην περιφέρεια. Αφού πήραν την σύμφωνη γνώμη τους για αναστολή της ΑΠΟΧΗΣ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Μήτση ο οποίος διαφώνησε. Στην συνέχεια ενημέρωσαν τους πάντες για ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ΑΠΟΧΗΣ (!;) Χωρίς να έχουν καν μιλήσει με τον Χαλκιαδάκη. Όχι ότι για αυτούς θα άλλαζε κάτι κι αν του μιλούσαν.

Ανέστειλαν λοιπόν την αποχή με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, επειδή τάχα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε πως το Ν/Σ του Κ.Πολ.Δ. δεν θα συζητηθεί μέχρι τις 15 Γενάρη, αλλά και θα επικοινωνούσε με τον Χαρδούβελη για το θέμα των ΚΕΔΙΤΩΝ.

Λες και η διαφωνία του κλάδου με το νομοσχέδιο, ήταν στην ημερομηνία κατάθεσής του! και όχι το περιεχόμενό του. Λες και θα λυθεί το πρόβλημα των ΚΕΔΙΤΩΝ αν μιλήσει ο Αθανασίου με τον Χαρδούβελη. Σαν δεν ντρεπόμαστε! Το χειρότερο όμως από όλα είναι, πως ενώ η ΑΠΟΧΗ είχε αίτημα την απόσυρση του, ο πρόεδρος της ΟΔΕΕ, όποτε του δίνεται η δυνατότητα μπαίνει στην λογική της διαπραγμάτευσης και τροποποίησης των διατάξεών του (το παραδέχεται και στην ανακοίνωσή περί αναστολής της ΑΠΟΧΗΣ, πως υπάρχει ραντεβού για την επόμενη Πέμπτη). Να γίνει καθαρό σε όλους το νομοσχέδιο πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ. Είναι η ταφόπλακα και του κλάδου μας και των δικηγόρων και των  οφειλετών. Δεν επιτρέπεται να μπούμε σε καμιά συζήτηση διαπραγμάτευσης.

Εκείνους που δεν μπορούμε με την καμία να καταλάβουμε, είναι οι συνάδελφοι που λειτουργούν απεργοσταστικά. Εκείνους που δεν βλέπουν το συμφέρον τους, που κοντόφθαλμα κοιτούν την εξουσούλα  τους, τα 2-3 χαρτάκια τους. Είμαστε περίεργοι…δεν βιώνουν εκείνοι την αναδουλειά, τα χρέη, το χέρι της εφορίας. Δεν νοιώθουν την καταστροφή που έρχεται; Τι πρέπει να γίνει ακόμη για να σηκώσουν κεφάλι και να αγωνιστούν; Πως μπορεί να είναι τόσο κοντόφθαλμοι;

Ανεξάρτητα με τον ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ τρόπο  λήψης της απόφασης στην Ε.Γ. η ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ανεστάλει. Τέλος!

Να δούμε τώρα την συνέχεια. Μέχρι και χτες, στο σύλλογο της Αθήνας γινόταν ένα γκάλοπ. Σε αυτό έλαβαν μέρος 600 συνάδελφοι. Μόνο 7 από αυτούς, ήταν κατά των μορφών ΑΠΟΧΗΣ που υπήρχαν στο ερωτηματολόγιο.

Ύστερα από αυτό και μετά από πολύ συζήτηση, το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να κηρύξει  νέα 48ωρη  ΑΠΟΧΗ για Δευτέρα και Τρίτη. Απόφαση  άσχετη με την ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που είχε κηρύξει  η ΟΔΕΕ.

Το πλαίσιο εξάλλου της νέας ΑΠΟΧΗΣ για Δευτέρα και Τρίτη, είναι διαφορετικό από εκείνο της ΟΔΕΕ. Γιαυτό και η απόφαση για ΑΠΟΧΗ πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και με την ψήφο της ΠΡΟΣΥΔΕ.

  • Το κράτος πρέπει επιτέλους να πληρώσει τις οφειλές του ή έστω να της συμψηφίσει με τις δικές μας οφειλές.
  • Η Α΄κατοικία πρέπει να είναι ακατάσχετη.
  • Η κοινωνική ασφάλιση δεν πρέπει να διαλυθεί.
  • Το Ν/Σ του Κ.Πολ.Δ να αποσυρθεί όχι απλώς να καθυστερήσει η ψήφισή του.

Βέβαια αυτή η εξέλιξη  από μόνη της δημιουργεί μια σύγχυση και στους συναδέλφους και στην κοινωνία. Ελοχεύει και ο κίνδυνος  της γελοιοποίησης  της ΟΔΕΕ, η οποία  έσπευσε με το πραξικόπημα της, να προλάβει να πάρει απόφαση αλλά και να την ανακοινώσει, πριν την συνεδρίαση του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, παρότι γνώριζε ότι το Δ.Σ θα συνεδρίαζε στις 2 μ.μ.

Φυσικά ο  Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΔΕΕ, θα πρέπει να λογοδοτήσουν, τόσο στα μέλη του συλλόγου στον οποίο ανήκουν, όσο και στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ .

Η αντιδημοκρατική στάση τους, και ο τρόπος λειτουργίας τους, είναι μείζον πρόβλημα. Δεν μπορεί να συζητάνε τροποποιήσεις, όταν το αίτημα είναι ΑΠΟΣΥΡΣΗ! Ούτε μπορούν πραξικοπηματικά να αναστέλλουν αγώνες, χωρίς να υπάρχει καμιά πρόοδος στις κλαδικές διεκδικήσεις. Αλήθεια για πιο λόγο ο κλάδος ήταν σε ΑΠΟΧΗ εδώ και 15 ημέρες; Για να πάμε να παραδοθούμε στην αγκαλιά του όποιου Αθανασίου μόλις μας κλείσει το μάτι;

Σε κάθε περίπτωση η ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε ο σύλλογος της Αθήνας, δεν είναι η συνέχιση της παλιάς που ανεστάλει. Είναι νέα, στην οποία οφείλουν όλα τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ένα σχόλιο για το “Νέα 48 ωρη ΑΠΟΧΗ από τον Σύλλογο της Αθήνας”

  1. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    Η κρίση εκπροσώπησης και η κάλπικη κάλπη.
    Όταν οι ληστές σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό θεωρείς απολύτως φυσιολογικό να δώσεις το πορτοφόλι σου, για να σώσεις τη ζωή σου.
    Στις σημερινές συγκυρίες η κυβερνητική πολιτική όχι μόνο απειλεί τις ζωές μας αλλά επιπλέον όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει: Δικαιώματα, ελευθερίες, δουλειές, ζωές.
    Ο μόνος τρόπος πιθανής επιβίωσής μας είναι να δώσουμε το σχεδόν άδειο πορτοφόλι μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
    Να μην παραδοθούμε πρόθυμα σαν πρόβατα στη σφαγή.
    Ο αγώνας μας ας γίνει αφορμή και αιτία διαχωρισμού μας από τους αμνούς.
    Με συμμετοχή στην αποχή, συμμετοχή στα διακλαδικά κινήματα των δικηγόρων και σε διαδηλώσεις.
    Η αντίσταση με όρους νίκης ας αξιοποιήσει κάθε ρωγμή, κάθε ευκαιρία, κάθε αδύνατο σημείο της μη νομιμοποιημένης πλέον εξουσίας.
    Κάθε μικρό και μεγάλο όχι στηρίζει τη βεβαιότητα ότι η βάση μας δεν τους θέλει.
    Κάλπικη κάλπη στήθηκε στο σύλλογο δικαστικών επιμελητών από 10-12 Δεκεμβρίου 2014, ουσιαστικά απλά για να καταγράψει συσχετισμούς ανάμεσα στις δυνάμεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΠΡΟΣΥΔΕ και η έκβασή της να δυναμώσει ή να αποδυναμώσει την κάθε πλευρά.
    Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το μη προβλεπόμενο από τον κώδικά μας “άτυπο” και “παράτυπο” δημοψήφισμα, φάνηκε να μην είναι ουσιαστικής σημασίας, διότι αφ’ ενός η ειλημμένη απόφαση για αποχή διαρκείας είχε ήδη ανακοινωθεί και αφ΄ ετέρου διότι μόνο μια απόφαση Γ.Σ, μπορούσε να αλλάξει τη μορφή της κινητοποίησης του κλάδου.
    Φυσικά το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα έπρεπε αντί να στήσει “κάλπικη κάλπη” να συγκαλέσει μια έκτακτη Γ.Σ. Βέβαια, αυτό παραπέμπει σε δημοκρατικές διαδικασίες!
    Τελικά, η κάλπικη κάλπη, αποτέλεσε ευκαιρία ανάδειξης της τεράστιας κρίσης εκπροσώπησης του κλάδου των δικαστικών επιμελητών.
    Η ΟΔΕΕ χωρίς να συνεδριάσει η Ε.Γ., πραξικοπηματικά, ανακοίνωσε πρόωρα, την παύση της ιστορικής σημασίας αποχής μας.Παύση που προφανώς εκφράζει την ΠΡΟΣΥΔΕ!
    Το Δ.Σ. Του συλλόγου μας, αντιδημοκρατικά, δεν επέλεξε ως συνέχιση των κινητοποιήσεων την πλειοψηφούσα πρόταση που προέκυψε από το δημοψήφισμα, αλλά τη μειοψηφούσα που προφανώς εκφράζει τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ, αλλιώς θα έπρεπε να κάνουμε αποχή τουλάχιστον έως και την Τετάρτη 17-12-2014!
    “ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
    Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου 10-11 και 12 Δεκεμβρίου 2014 ήταν τα εξής:
    244 ψήφισαν 3ημερη αποχή ανά εβδομάδα
    214 ψήφισαν αποχή διαρκείας
    97 ψήφισαν εναλλασσόμενη 48ωρη με κενό 1 ημέρας
    7 λευκά
    Για το Δ.Σ
    Ο Πρόεδρος
    Γεώργιος Μήτσης”
    Ρήξη φανερή με τις δημοκρατικές διαδικασίες δημιούργησαν οι αποφάσεις της ΟΔΕΕ καθώς και του Δ.Σ. Του συλλόγου μας, σε χρονική στιγμή που σημαδεύει ολόκληρη την περίοδο του Μνημονίου!
    Η κρίση εκπροσώπησης από τους επικεφαλής των κλαδικών μας οργάνων είναι το ορατό αποτέλεσμα της υποταγής τους στους μηχανισμούς υποσχέσεων, παρασκηνιακών πιέσεων και εκβιασμών των τραπεζικών και οικονομικών παραγόντων.
    Η Ρ.Π.Δ.Ε., με τα εκλεγμένα στελέχη της σε Σύλλογο και ΟΔΕΕ είναι ο μόνος κλαδικός μας εκπρόσωπος. Δυναμωμένη από όλους εμάς, αξιοποιεί κάθε ευκαιρία να επιφέρει στους πάνω την πίεση από τα κάτω, συνδυάζοντας την αγωνιστικότητα με την ευελιξία χωρίς να διαπραγματεύεται το αριστερό της ήθος.
    Συμμετέχουμε στην ΑΠΟΧΗ! Περιφρουρούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!
    Διεκδικούμε το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε καθορίσει σαν κλάδος.
    Ξένη Κεσίνη.

Άσε ένα σχόλιο