Δεκ 17 2014

Για να μην είναι Ελλάδα …μόνο η Αθήνα…

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας.

Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, βλέποντας την σχετική “κόπωση” των συναδέλφων, αλλά και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους. Την αναγκαιότητα της συνέχισης των κινητοποιήσεων και της αποχής, αφού κανένα αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό, αποφάσισε με 1 ψήφο κατά (του κ. Κοττικιά – ΠΡΟΣΥΔΕ)  και την αποχή του κ. Πάπαρη – ΑΣΠΔΕ, (είναι αλήθεια πως δεν καταλάβαμε αυτή του την στάση παρ ότι τον εκτιμούμε τον συνάδελφο) την αναστολή της αποχής για τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή.

Αποφάσισε επίσης ΑΠΟΧΗ από τα καθήκοντά μας από την ερχόμενη Δευτέρα 22 του μηνός μέχρι και την Δευτέρα 29. 

Η αρχική πρόταση της παράταξής μας ήταν η συνέχιση σε ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, αλλά συναινέσαμε στην παραπάνω απόφαση, για χάρη της ενότητας και της δυναμικής που αυτή θα διαμορφώσει.

Εξάλλου αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ. στις 8-1-2015, για λήψη απόφασης για παραπέρα κινητοποιήσεις, αν πάνε όλα στραβά και εκλεγεί από την παρούσα Βουλή πρόεδρος Δημοκρατίας.

Το Δ.Σ. με την ίδια απόφαση του, ζητά από την ΟΔΕΕ την στήριξη της ΑΠΟΧΗΣ  και την διεύρυνση της σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Εμείς σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, θεωρούμε αναγκαία την ενότητα συλλόγων και ομοσπονδίας, για να υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση η ΟΔΕΕ δεν θα πρέπει να εξελιχθεί  σαν ένα μακρύ κυβερνητικό απεργοσπαστικό χέρι .

Ο συγκεκριμένος αγώνας, είναι όλων των δικαστικών επιμελητών της χώρας και όχι μόνο της Αθήνας .

Δεν μπορεί οι υπόλοιποι σύλλογοι της χώρας να έχουν απαίτηση να αναγνωρίζονται ως ισότιμοι από τον κεντρικό και μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Αν παράλληλα αφήνουν μόνα τους, τα μέλη του συλλόγου της Αθήνας, να τραβάνε το αγωνιστικό κουπί της  κλαδικής αξιοπρέπειας και διεκδίκησης.

Επιβάλλεται άμεσα να αποφασίσουν να μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων. Ζητάμε άμεσα από τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των συλλόγων, να αποφασίσουν να απέχουν τα μέλη τους τις παραπάνω  ημερομηνίες, για τις οποίες έχει προκηρύξει ΑΠΟΧΗ ο Σύλλογος της Αθήνας.

Για να υπάρξει ένας σοβαρός συντονισμός του κλάδου, έστω και χωρίς την συμμετοχή της ΟΔΕΕ, η οποία τότε, θα υποχρεωθεί να εκπροσωπήσει τον αγωνιζόμενο κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε, ότι η ΟΔΕΕ και πρωτίστως ο πρόεδρος της, πρέπει να καταλάβει πως αιμοδότες της είναι οι σύλλογοι με κύριο αιμοδότη τον σύλλογο της Αθήνας.

Αναγκαιότητα πλέον, είναι η σύμπλευση των δύο οργάνων, προκειμένου να υπάρχει γενικότερος συντονισμός και κοινή δράση των δικαστικών επιμελητών της χώρας.

Καλούμε την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, και έστω την ύστατη στιγμή διαφυλάξει την  κλαδική ενότητα. Μακριά από παραταξιακές ή εσωπαραταξιακές αντεγκλήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή και εγρήγορση!

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

3 σχόλια για το “Για να μην είναι Ελλάδα …μόνο η Αθήνα…”

  1. Χρυσαφίδης Παύλος έγραψε:

    καλημέρα συνάδελφοι,ίσως θα έπρεπε να έχετε κάνει μια αναφορά στη συνάντηση που είχαμε στη Βουλή, σαν κλάδος, μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου μέλος είναι και ο συνάδελφος Γιάννης Παπακωνσταντίνου) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.
    Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντική η δέσμευση του τμήματος δια της βουλευτού και προέδρου του σ.Ζωής Κωνσταντοπούλου τόσο για την απόσυρση του νομοσχεδίου όσο και για την κατάργηση του ΦΠΑ στον κλάδο .Είναι θέσεις που πρέπει να ενημερωθούν σχετικά όλοι οι συνάδελφοι.
    Συναδελφικά
    Παύλος Χρυσαφίδης

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Παύλο έχεις απόλυτο δίκιο! Θα γίνει αναφορά σε αυτό άμεσα. Μας πήραν φαλάγγι τα απανωτά πραξικοπήματα του Προέδρου της ΟΔΕΕ και όπως καταλαβαίνεις χάθηκε η μπάλα.

  2. Φενερλης+Χρήστος έγραψε:

    Ο κώδικας των δικαστικών επιμελητών ( 2318/95) προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το δευτεροβάθμιο όργανο , δηλαδή η ομοσπονδία ,διατυπώνει γνώμη για ολα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο , δηλαδή για τις αμοιβές , τις εισφορές , την παιδεία , την ασφάλιση , την επιμόρφωση κλπ !(άρθρο 117)!
    Σε όλα αυτα τα θέματα αποφασίζει σε ολομέλεια για τις προτάσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ορίσει ανάλογα με την περίπτωση ! Στον αρμόδιο υπουργό για παράδειγμα θα προτείνει τις αμοιβές που θεωρεί εύλογες και ικανοποιητικές και ο υπουργός θα είναι ο τελικός φορέας που θα τις εγκρίνει !!
    Ο κώδικας μας επίσης για παράδειγμα προβλέπει ότι για την υπηρεσιακή μεταβολή (άρθρο 42) ο υπουργός αποφασίζει λαμβάνοντας υπό όψη τη γνώμη του οικείου συλλόγου !
    Σε ότι αφορά δε την συμπεριφορά και την διαγωγή των δικαστικών επιμελητών αρμόδιος για επιληφθεί ειναι ο σύλλογος δια του διοικητικού του συμβουλίου (άρθρο 111)! Το Δ/Σ επίσης αποφασίζει για την παραπομπή σε πειθαρχικό έλεγχο όποιου συναδέλφου έχει υποπέσει σε πειθαρχικό έλεγχο και ορίζει στο άρθρο 55 ότι σε πρώτο βαθμό ο σύλλογος συμμετέχει με τον γενικό γραμματέα ενώ στο δεύτερο βαθμό απο τον πρόεδρο του συλλόγου!
    Επομένως ο δικαστικός επιμελητής υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου το οποίο ασκεί και τον έλεγχο της συμμορφωσής του και έχει και την αρμοδιότητα για την ενδεχόμενη απείθεια να τον παραπέμπει!!
    Η Ομοσπονδία βεβαίως διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη της και να συντονίζει πανελλαδικά τον κλάδο ! Αλλά η άποψη μου ειναι ότι για όλα τα θέματα ειναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τους συλλόγους και εκείνοι με τη σειρά τους τα μέλη τους ! Η άμεση ενημέρωση της ΟΔΕΕ προς τους συναδέλφους δεν συνάδει με το θεσμικό της ρόλο!!

Άσε ένα σχόλιο