Δεκ 19 2014

Θύμιο…ξεπέρασες την κόκκινη γραμμή μας…

Χάθηκε πια η μπάλα! Η ΠΡΟΣΥΔΕ δια του προέδρου της, προσπαθεί να αλλάξει τις έννοιες των λέξεων.

Να φορτώσει στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως τελευταία μας αποκαλεί, θεωρώντας πως έτσι “μας ξεσκεπάζει”) την διάσπαση του κλαδικού συνδικαλισμού.

Κατηγορεί ως διασπαστή την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ επειδή δεν νομιμοποίησε το ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ του πραξικόπημα. Επειδή συνεχίζει τον αγώνα! Επειδή διαφωνεί με διαπραγματεύσεις στις οποίες ο κλάδος είναι από χέρι χαμένος. Που όμως δίνουν στον Υπουργό την νομιμοποίηση του διαλόγου.

Η ΑΠΟΧΗ μας εκτός της πίεσης που ασκεί στην κυβέρνηση για να λυθούν προβλήματα, δίνει την δυνατότητα στον κλάδο, να ενημερώσει τους πολίτες, για την κατάργηση των δικαιωμάτων τους υπέρ των τραπεζών. Να τους καλέσει να συστρατευτούν μαζί μας. Δηλαδή στην σημερινή συγκυρία είναι ΑΠΟΧΗ κατ’ εξοχή πολιτική. Βάζει το λιθαράκι της, με εκείνη των δικηγόρων, να μην εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας και μέσα από την πτώση της κυβέρνησης, να αποσυρθεί και το ν/σ.

Διαβάστε όμως τι γράφαμε στις 12 Δεκέμβρη:

Ποιόν εξυπηρετεί λοιπόν η αναστολή της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΑΠΟΧΗΣ; Απαντάμε μόνοι μας…τις τράπεζες, όσους “δικούς μας” εργάζονται μαζικά με αυτές  και την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν! Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, (και όλοι όσοι τον συνδράμουν στις απόψεις και τις ενέργειές του) να είναι το δεξί ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ χέρι του Υπουργού Δικαιοσύνης, των τραπεζών και  της παραπαίουσας υποτελούς κυβέρνησης .

Το ν/σ είναι ραμμένο στα μέτρα του τραπεζικού κεφαλαίου. Στις διατάξεις του καταπατούνται σχεδόν όλα τα δικαιώματα των πολιτών στην πολιτική δίκη. Θα χάνουν την ιδιοκτησία τους χωρίς πολλά πολλά και σχεδόν χωρίς δυνατότητα άμυνας και έννομης προστασίας. Καταργεί με την μία την μισή επαγγελματική ύλη του κλάδου, για να περιοριστεί το κόστος και ο χρόνος της εκτελεστικής διαδικασίας για τις τράπεζες  και για τη κερδοφορία τους.

Δεν μπορεί, ένας πρόεδρος, να θέλει απόλυτα διασπασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα του οποίου συγκυριακά είναι ηγέτης, μόνο και μόνο για να περάσει ο παραταξιακός του εγωϊσμός. Εκτός και αν το πρόβλημα είναι βαθύτερο και αφορά στην  εξυπηρέτηση συμφερόντων, κάτι που για κάποιους “φυσικά προέχει του κλάδου”.

Η στάση του, γεννά το ερώτημα:  Μήπως παίρνει γραμμή κατευθείαν από την Ένωση Τραπεζών; (Το κοντινό παρελθόν με την πρόταση της παράταξής του για ενιαίες αμοιβές, αλλά και όσα προηγήθηκαν της πρότασης …”κρυφές” επαφές μαζί της, είναι μια κάποια ένδειξη). Το απευχόμαστε. Ελπίζουμε όλα να τα κάνει από την “συνδικαλιστική βλακεία” του.

Είναι αδύνατο η παράταξή του, να βάζει πάνω από την ενότητα και το συμφέρον του κλάδου, τα μικροπαραταξιακά ή προσωπικά οφέλη. Νεκρανάστασή της  δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο κι αν προσπαθεί με τέτοιους τρόπους. Αντίθετα γίνονται κατάπτυστοι!

Η συμπεριφορά του – τους, φαίνεται να δικαιώνει τους πρόσφατα αποχωρήσαντες από την άλλοτε ενιαία παράταξη. Αν και πιστεύουμε, πως από  μια αρρωστημένη παράταξη, δεν μπορεί να βγει κάτι υγιές. Το “καινούριο” θα κουβαλά τα “συνδικαλιστικά μικρόβια”με τα οποία ήταν εμποτισμένη “η μητέρα”.

Η συμπεριφορά του προέδρου, όσο και της παράταξής του, τον απομονώνει από την κλαδική βάση ενώ αποδεικνύει περίτρανα, ποιοι είναι εκείνοι που  ζημιώνουν τον κλάδο.

Σκάβει τον λάκκο μας. “Διαπραγματεύεται” χωρίς την θέλησή μας. Ξεπουλάει τον αγώνα μας. Κατά την γνώμη μας έχει γίνει πια επικίνδυνος.

Ένας πρόεδρος δευτεροβάθμιου οργάνου, δεν μπορεί να είναι εμπαθής. Δεν μπορεί να εναντιώνεται στις αποφάσεις του ίδιου του συλλόγου που τον εξέλεξε, επειδή διασπάστηκε και μίκρυνε η παράταξή του και πια ο σύλλογος δεν ελέγχεται από αυτόν.

Είναι συνδικαλιστικό έγκλημα κατά του κλάδου μας,  εναντίον όλων μας, αυτό που κάνει ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ Πρεκετές με τα μηνύματα που στέλνει σαν ομοσπονδία. Κανένα δικαίωμα δεν έχει γι αυτό. Η ενημέρωση των μελών είναι αποκλειστικότητα των συλλόγων (διαφορετικά καταργούνται). Αντίθετα, της ΟΔΕΕ αρμοδιότητα είναι η ενημέρωση των συλλόγων και μόνο. Οι σύλλογοι είναι τα μέλη της.

Τι δείχνει όμως το παρακάτω newsletter που απέστειλε χτες: “Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας (με πραξικοπηματικό τρόπο) έχει ανασταλεί η αποχή των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους και έχει ορισθεί στις 10-1-2015 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ολομέλειας των αντιπροσώπων (εφ’ όσον εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας) με θέμα:«Κινητοποιήσεις για το κατατεθέν σχέδιο νόμου Κ.Πολ.Δ.» 

Φανερός ο στόχος του, να μπερδέψει τους συναδέλφους, για να μην συμμετάσχουν στην ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει ο σύλλογος της Αθήνας για 22-23-24 και 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

Δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το Site της ΟΔΕΕ, για την διάσπαση του κλάδου αλλά και του ΑΓΩΝΑ του.

Εμείς τουλάχιστον σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ όχι μόνο δεν του δίνουμε το δικαίωμα. Αλλά του το αφαιρούμε. Αν το ξανακάνει θα προσφύγουμε στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια για να τον εμποδίσουμε.

Ήδη με τις ενέργειές του, έχει θέσει εαυτόν  εκτός συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει προδώσει τον αγώνα μας, ο Σύλλογος της Αθήνας επιβάλλεται να τον περάσει από πειθαρχικό έλεγχο.

Εμείς φυσικά δεν τον αναγνωρίζουμε πλέον ως πραγματικό πρόεδρο της ΟΔΕΕ. Καθαρά συγκυριακά έγινε πριν 1 1/2 χρόνο πρόεδρος με ετερόκλητες συμμαχίες, που πλέον δεν ισχύουν. Θα υπάρχει μόνο τύποις, σαν διορισμένος από τον Υπουργό αφού είμαστε ΝΠΔΔ . Για μας πια,  δεν νομιμοποιείται ως συνδικαλιστής.

Προτείνουμε να παραιτηθεί όλη η Ε. Γ. και στην έκτακτη ολομέλεια στις 10-1-2015 που έχει προγραμματιστεί, να εκλεγεί νέα. Για να επανενωθούν οι δικαστικοί επιμελητές της χώρας. Να αποδειχτεί περίτρανα πως ο Πρεκετές δεν νομιμοποιείται να παραμένει πρόεδρος.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ  ΟΔΕΕ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΟΧΗ 22 μέχρι 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

2 σχόλια για το “Θύμιο…ξεπέρασες την κόκκινη γραμμή μας…”

  1. Φενερλης+Χρήστος έγραψε:

    Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει σαν ελάχιστη προσφορά στους εργαζόμενους να λειτουργεί σαν ασπίδα αποτροπής της κατάργησης των δικαιωμάτων τους αλλα και των δικαιωμάτων κατ επέκταση του Ελληνικού λαού από την κυβερνητική πολιτική που στην δική μας περίπτωση οδηγεί στον μαρασμό τον δικαστικό επιμελητή και καταργεί ουσιαστικά συνταγματικά δικαιώματα του έλληνα πολίτη!
    Ο Πρεκετές και οι συμβουλοί του καλό θα είναι να ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους να κατεβούν απ το καλάμι που έχουν καβαλήσει και να καταλάβουν ότι εκθέτουν τον κλάδο σε τεράστιο κίνδυνο!
    Εκτός αν το φιλοκυβερνητικό προφίλ που προβάλλουν τους έχει εγκλωβίσει !
    Εκτός και αν θέλουν με τις ενέργειες αυτές να στηρίξουν οχι μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών
    αλλά βάζουν ” πλάτη” στη κυβέρνηση για να εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας και να χαθεί ίσως η μοναδική ελπίδα που έχουμε να μη γίνει νόμος το έκτρωμα αυτο που μας υφαρπάζει την ύλη και μας καταδικάζει ουσιαστικά σε αφανισμό!
    Πόσο αλήθεια συνδικαλιστική αφέλεια μπορεί να έχεις όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο χρόνος που σου έχει μείνει είναι ελάχιστος και οτι σου δίνεται μοναδική ευκαιρία να απαλλαγείς απο ενα επικείμενο νόμο που σε καταστρέφει ;
    Και επειδή δεν ειμαι βέβαιος αν ειναι αφέλεια ή δεν ξέρω τι άλλο εγω από εδω καλώ όλο το διοικητικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο του συλλόγου να πάρει επίσημα θέση και να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες του Πρεκετέ πραγματικά σαν πραξικοπηματικές που σκοπό έχουν να βλάψουν το κλάδο !
    Και επίσης , συμφωνώ ότι πρέπει να κλειθεί και να λογοδοτήσει στο διοικητικό συμβούλιο !

  2. ΚΕΣΙΝΗ+ΞΕΝΗ έγραψε:

    Τα κάλαντα της ΑΠΟΧΗΣ.
    Καλήν εσπέραν σύντροφοι
    κι αν είναι ορισμός μας,
    Η αποχή αναγεννά
    ξανά το ηθικό μας.

    Ο σύλλογός μας σήμερον
    εν Αθηνών τη πόλη
    μήνυμα στέλνει ηχηρό
    και αποδέκτες ΟΛΟΙ!

    Αθανασίου, τράπεζες,
    νεόκοποι εργολάβοι,
    καλά δεν αφουγκράστηκαν.
    Τώρα ξυπνούν οι σκλάβοι!

    Χρόνια πολλά συνάδελφοι!

Άσε ένα σχόλιο