Ιαν 15 2015

Κι όμως …εμείς θα τα αλλάξουμε τα πράγματα. Να το θυμάστε…!

Το παντελόνι, είναι πράγματι περίεργο ρούχο. Κάποτε το φορούσαν μόνο οι άντρες! Ύστερα …εμφανίστηκε η Αλίκη …έγινε μόδα και το φόρεσαν κι οι γυναίκες και μετά…έπαψε να είναι και τόσο περίεργο. Δεν χρειάζεται πλέον να έχεις κάτι ιδιαίτερο για να το φοράς. Ας υπονοούν κάποιοι ότι θέλουν.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ λοιπόν,  με μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τα “δικά της παντελόνια”, ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων, ανάβοντας το αριστερό φλας,  για το μέλλον όλων μας.

Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, να ενημερώσουμε τους δικαστικούς επιμελητές τόσο για τις επεξεργασίες μας και τις προτάσεις μας , όσο και για τις αναγκαίες ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν άμεσα για τη λύση των διαχρονικών προβλημάτων του κλάδου.

Η καμπάνια μας, αντικειμενικά θα ξεκινήσει από την Αθήνα, όπου θα  ενημερώσουμε  όσους  συναδέλφους θέλουν, αρχικά σε μαζική συγκέντρωση και στην συνέχεια σε μικρές συσκέψεις. Συσκέψεις διαλόγου, αφού η πρόθεση μας είναι να εμπλουτιστούν οι επεξεργασίες μας με τις απόψεις των συναδέλφων που έχουν κάτι να μας  πουν. Για να γίνουν πιο αξιόμαχες. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε με την περιφέρεια.

Ο κλάδος βρίσκεται σχεδόν στον γκρεμό. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, με μαθηματική ακρίβεια αν ακολουθήσουμε την ίδια τακτική που ακολουθούμε εδώ και 20-25 χρόνια…είναι σίγουρο πως θα έχουμε την τύχη των εκτελωνιστών (με την έννοια της κλαδικής διάλυσης). 20 -25 χρόνια τώρα ως κλάδος δεν έχουμε στρατηγική. Δεν έχουμε σχέδιο επιβίωσης. Δεν έχουμε διεκδικητικό πλάνο. Ούτε καν αμυντικό. Παρασυρόμαστε δώθε κείθε από τα όποια κυβερνητικά κύματα, που προκαλεί το τσουνάμι των συμφερόντων του κεφαλαίου. Κοντολογίς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα …όταν εκείνο μας τραβήξει από το μανίκι.

Όμως χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί, ότι αυτή η πολιτική δεν μας βγάζει πουθενά. Τραβάμε από ήττα σε ήττα. Αν κάποια στιγμή την γλυτώσουμε…δεν είναι αποτέλεσμα σχεδίου, αλλά “αστρολογικών προβλέψεων”. Η θεά τύχη…για μια ακόμη φορά με το μέρος μας. Για πόσο ακόμα η τύχη θα μας χαμογελά;

Πολλοί συνάδελφοι αλλά και συναδέλφισες, αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης. Κάποιοι για να συμπληρώσουν το μεροκάματο δουλεύουν και ταξί, άλλοι γίνονται τα βράδια σερβιτόροι, άλλες έχουν να καθαρίσουν μια δυο σκάλες, άλλες σιδερώνουν ρούχα σε εργένηδες και πάει λέγοντας… Άλλα όνειρα φανταζόμαστε είχαν, όταν διαγκωνιζόταν  για μια θέση σε κάποιο Πρωτοδικείο.

Είναι καιρός τα όργανα του κλάδου… αλλά και οι παρατάξεις που πλειοψηφούν (και με την δική μας συμμετοχή) να κάνουν κάτι έτσι ώστε ο δικαστικός επιμελητής, να είναι μόνο δικαστικός επιμελητής και να επιβιώνει αξιοπρεπώς από την εργασία του.

Εμείς λοιπόν… με βάση αυτό το χάλι,  καταδικάζουμε την αδιέξοδη διαπαραταξιακή αντιπαράθεση, που τελευταία βρίσκεται σε εξέλιξη (παρασυρόμενοι, ίσως έχουμε βάλει και εμείς το χεράκι μας).  Μια αντιπαράθεση που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει. Αλλά κυρίως αποπροσανατολίζει τους φορείς μας (αλλά και εμάς τους ίδιους) από τα αληθινά και καθημερινά μας προβλήματα.

Βασικό θέμα σήμερα… η λύση του προβλήματος όσων εργάζονται με τον ΚΕΔΕ και παραμένουν απλήρωτοι. Αναγκαιότητα οι έντονες, άμεσες επαφές  και ενέργειες των φορέων μας, με την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Αλλά και με όλους τους δικαστικούς επιμελητές που εργάζονται με το δημόσιο. Για την χάραξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους, της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας στάσης απέναντι στο πρόβλημα.

Καλούμε τις παρατάξεις του χώρου, τους περιφερειακούς συλλόγους, αλλά και όλους τους συναδέλφους που θέλουν και μπορούν, να συμμετάσχουν σε ένα αληθινό και ειλικρινή διάλογο μαζί μας.

Σε ένα διάλογο για να καθοριστεί η νέα “χάρτα” του δικαστικού επιμελητή. Για να απαντήσουμε στο κυρίαρχο ερώτημα: Πως θέλουμε τον δικαστικό επιμελητή της νέας εποχής;

Εργαλείο δικαιοσύνης; Με κρίση, γνώση, άποψη, δυνατότητα επιλογής; Υπερασπιστή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών στις διαδικασίες που θα εμπλέκεται; Ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα και ρόλου του;…ή απλό διακινητή εγγράφων, υποστηρικτή αποκλειστικά των  συμφερόντων των πελατών του και  κυρίως του τραπεζικού και όχι μόνο κεφαλαίου; Χαλαρό “δημόσιο” λειτουργό; Ο οποίος θα επιβιώσει…μόνο  αν μπορέσει να  αποδείξει την χρησιμότητά του στα “αφεντικά” του;  Όπως κάποιοι ισχυρίζονται;

Σας καλούμε σε ένα διάλογο, προκειμένου να δώσουμε λύσεις και σε τρία ακόμη κυρίαρχα κλαδικά “βάσανα”.

  • την πάταξη της μειοδοσίας
  • την εργασιακή ύλη για  όλους
  • την αξιοπρεπή διαβίωση για όλους

Επιμέρους, έχουμε πολλά να βάλουμε στην συζήτηση. Εξάλλου  πολλά ερωτήματα σας, θα απαντηθούν από τις υπάρχουσες επεξεργασίες μας στη διάρκεια της καμπάνιας ενημέρωσης από την παράταξή μας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

2 σχόλια για το “Κι όμως …εμείς θα τα αλλάξουμε τα πράγματα. Να το θυμάστε…!”

  1. Μάκης Αποστολάτος έγραψε:

    Καλή η προσπάθεια και πρωτοβουλία αυτή.
    Ει δυνατόν να ακουστούν όλα, απ’όλους τους συναδέλφους, σ’όλη την Ελλάδα.
    Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ενδιαφέρονταν για την καρέκλα και μόνο.
    Η καρέκλα αυτή τους έφερε την εταιρεία, την δυνατότητα “ιδιαίτερης προσφοράς”, τον έλεγχο των “πακέτων” και φυσικά τον έλεγχο των συναδέλφων.
    Η καρέκλα αυτή τους εξασφάλισε αρκετό ψωμί, αλλά μόνο γι’αυτούς.
    Δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ γι’αυτούς που τους ανέβασαν στη καρέκλα.
    Φυσικά και αυτοί που τους ανέβασαν, δεν παρακολούθησαν και δεν έκριναν ποτέ την προσφορά τους. Γιατί μόνο προσφορά δεν ήταν.
    Φτάσαμε λοιπόν σήμερα εδώ που φτάσαμε.
    Μήπως και πάλι κάνουμε την ίδια βλακεία;
    Μήπως πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε μόνο πρόσωπα και να αδιαφορούμε για τις απόψεις τους;
    Μήπως πρέπει να ξεχωρίσουμε τον επαγγελματία συνδικαλιστή και αμοιβόμενο με κάθε τρόπο και μέσο, από τον πραγματικό συνδικαλιστή που δεν έχει προφανώς κανένα συμφέρον που να απορρέει από την ενασχόλησή του με τα κοινά;
    ΜΗΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΑΜΕ;
    ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ή ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΙΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;
    Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε.
    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

  2. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Αντίδοτο στη φόλα.
    Τη φόλα τη φάγαμε. Μέσα στο ζουμερό, καλοψημένο, χορταστικό μπιφτέκι σερβιρισμένο από γκαρσόνι με μαύρο κουστούμι και γραβάτα, σε λευκό πιάτο πορσελάνης πάνω σε τραπέζι στρωμένο με λευκό, λινό, ατσαλάκωτο τραπεζομάντηλο και αστραφτερά ασημένια μαχαιροπήρουνα, συνοδεία μουσικής.
    Την κρυμμένη φόλα την κατάπιαμε, σχεδόν αμάσητη, ακούγοντας και διαβάζοντας διαλέξεις αθλιότητας με περίτεχνες λέξεις όπως “συμμόρφωση με τη νομιμότητα”, “οι αμοιβές των δικ. Επιμελητών συνιστούν αμοιβές «νόμιμες» και δεν υπόκεινται σε δυνατότητα διαπραγμάτευσης”, «Να τους ταράξουμε στη νομιμότητα» κ.α.
    Για να σωθούμε πρέπει επειγόντως να κάνουμε έμετο.
    Ξένη

Άσε ένα σχόλιο