Ιαν 19 2015

ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΡΤΑ!

της Ξένης Κεσίνη

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αν δει κάποιος το πολύ συγκεκριμένο σήμερα.
Το σήμερα του δικαστικού επιμελητή είναι ότι όσοι εργαζόμαστε με τον ΚΕΔΕ παραμένουμε απλήρωτοι.
Είναι ότι ασκείται πίεση για τη μείωση των αμοιβών μας και κατάργηση της περίληψης κατασχετήριας έκθεσης.
Είναι ότι η εργασιακή μας ύλη διαρκώς συρρικνώνεται.
Είναι ότι εντολείς προσφέρουν 27 ευρώ για επιδόσεις και εντολοδόχοι το αποδέχονται.
Είναι ότι συσσωρεύεται η εργασιακή μας ύλη στους εντολοδόχους που μειοδοτούν φτωχοποιώντας συγχρόνως συναδέλφους.
Είναι ότι οι εταιρείες που υπάρχουν μέτοχοι πλειοψηφίας είναι αποθήκες φτηνών courier- μικρομετόχων δικαστικών επιμελητών.
Είναι ότι οι μέτοχοι πλειοψηφίας των εταιρειών δικαστικών επιμελητών εκφυλίζουν δικαιώματα, απολαμβάνουν ασυλία από τις θεσμικές μας ενώσεις, λαμβάνουν δυσανάλογα παχυλά έσοδα και προνόμια σε σχέση με την εργασία τους.
Είναι ότι πλανάται ο φόβος της αβεβαιότητας για το μέλλον στο λειτούργημα του δικαστικού επιμελητή στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο πιο μεγάλος φόβος. Ο αβέβαιος φόβος.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα φόβος είναι η ψυχική αναταραχή που προκαλείται από την αναμονή του κακού.
Κορυφαία εκδοχή αντιμετώπισης του φόβου μας είναι να επικεντρωθούμε σε όλα αυτά που πραγματικά μπορούμε και θέλουμε κι όχι σε αυτά που φοβόμαστε.
Με προσοχή στην έπαρση και στην υποστολή των προτεραιοτήτων.
Τις προτεραιότητες μπορούμε να τις επαναπροσδιορίσουμε και να τις προτείνουμε αφού αλληλοκατανοήσουμε τα κοινά, πλέον, μυστικά που πλήγωσαν το λειτούργημα του δικαστικού επιμελητή.
Η αλήθεια νικάει το φόβο, όπως το φως το σκοτάδι. Η αλήθεια προσεγγίζεται μόνο μέσα από το διάλογο.
Προσπάθεια προσέγγισης στην αλήθεια είναι η πρωτοβουλία της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για συμμετοχή των δικαστικών επιμελητών σε ένα ειλικρινή διάλογο με τις παρατάξεις του χώρου, τους περιφερειακούς συλλόγους, αλλά και όλους τους συναδέλφους που θέλουν και μπορούν, για να καθοριστεί η νέα “χάρτα” του δικαστικού επιμελητή της νέας εποχής.
Πρωτοβουλία διάσωσης της αξιοπρέπειας του λειτουργήματος και τομή στις κλαδικές διαδικασίες προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα δημοκρατίας και να προστατευθεί ο κλάδος από περαιτέρω ισοπέδωση είναι η πρόσκληση σε διάλογο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ προκειμένου να δοθούν λύσεις στα  κυρίαρχα κλαδικά μας “βάσανα”.
“όταν ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος δεν μπορεί να γεννηθεί, ζούμε την εποχή των τεράτων”: Α. Γκράμσι.
Ας σταματήσουμε την εποχή των τεράτων!
ΝΑΙ στη ΝΕΑ “χάρτα” του δικαστικού επιμελητή!
Συμμετέχουμε όλοι οι δικαστικοί επιμελητές στις καμπάνιες ενημέρωσης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, καταθέτουμε τα προβλήματά μας και τις προτάσεις μας, επεξεργαζόμαστε με διαφάνεια καινοτόμες λύσεις και καθορίζουμε το μέλλον μας.
Συμμετέχουμε- Προτείνουμε- Συναποφασίζουμε.

Μπορούμε και Θέλουμε.

Ένα σχόλιο για το “ΝΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΡΤΑ!”

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ έγραψε:

    Συναδέλφισσα, μπράβο για το άρθρο σου!!!!!! Μα δεν βλέπεις ότι οι προεδράρες σκίζονται για τους κεδίτες και τα κατάφεραν στο παρά πέντε να πάρουν εγκρίσεις και από αύριο θα τα κονομίσετε;;;;;;; Τι θα δούμε ακόμα!!!!!!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ μόνο αυτό έχω να πω…………….

Άσε ένα σχόλιο