Φεβ 09 2015

Παιδιά… σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους!

Από τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ της κυβέρνησης: …”Η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της… Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας επιθυμεί, επιδιώκει και εργάζεται ώστε να συνδυάσει τις θεσμικές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη…, ο σεβασμός των δημοσιονομικών στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας…. Αυτό που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι μια νέα συμφωνία σ’ ένα πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι και τον Ιούνιο. Ούτως ώστε να έχουμε το δημοσιονομικό χρόνο που απαιτεί μια ειλικρινής διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και για ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων“.

Στα δικά μας μάτια και μόνο από τις παραπάνω φράσεις, φαίνεται καθαρά η επιχειρούμενη “υποταγή” της κυβέρνησης. Άλλοι την λένε τούμπα, άλλοι ελιγμό, άλλοι επικοινωνιακό παιγνίδι της νέας κυβέρνησης στις πιέσεις του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η θέση της  για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, παραπέμφθηκε ήδη στις καλένδες. Αντίθετα διαπραγματεύεται την πληρωμή του. Αποδέχεται «μεταρρυθμίσεις». Συζητά για κάποιο νέο «πρόγραμμα» με άλλο όνομα. Αυτή η υποχωρητικότητα της αφαιρεί όπλα. Δίνει τη δυνατότητα για αντιδραστική αντεπίθεση  των δανειστών και ειδικά του γερμανικού καπιταλισμού.

Όχι, δεν είμαστε από εκείνους που μηδενίζουμε τα πάντα. Μας άρεσε που ακούσαμε όμορφα λόγια για εθνική και λαϊκή αξιοπρέπεια και Δημοκρατία. Όμως οι δικές μας προσδοκίες για μια κυβέρνηση της αριστεράς, δεν περιορίζονται σε ορισμένα θετικά μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, κάποιες θετικές σημειολογικές πράξεις και κάποιες κορώνες περί Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Θέλουμε πολλά περισσότερα…

Γιαυτό θέλουμε να μην της αφήσουμε περιθώρια να κάνει πίσω …(όχι από τα δικά μας πολιτικά θέλω)  από τις δικές της υποσχέσεις και γιατί όχι, να στρέψουμε την πολιτική της πιο αριστερά! Για το λαό μας και τον τόπο.

Γιαυτό και δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα ξεσηκωθούμε μαζί με το λαό κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια. Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμες οι ώρες. Όταν το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο και οι υπηρέτες του προσπαθεί να θάψει την λαϊκή θέληση, εκβιάζοντας την νέα κυβέρνηση, εμείς πρέπει να βρεθούμε στο δρόμο.

Για δυο κυρίως λόγους.

Αρχικά για να στηρίξουμε την κυβέρνηση και να μη δεχθεί τον εκβιασμό και υποκύψει στις επιταγές της Γερμανίας του Δ΄Ράιχ,  της ΕΚΤ, της Ε.Ε. των ΗΠΑ και του Δ.Ν.Τ. (ακόμη κι αν το θέλει, να μην έχει άλλοθι).

Στην συνέχεια για να την πιέσουμε, σε απειθαρχία στις πολιτικές της  Ε.Ε. και της Ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ.   Να συγκρουστεί με το σφαγείο της Ε.Ε. και του Ευρώ.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους δικαστικούς επιμελητές, που βρίσκονται κοντά στην δική της αντίληψη, ανεξάρτητα από το τι ο καθένας ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τόσο την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 6:30 στα Προπύλαια  και πορεία  στο Σύνταγμα και τα γραφεία της Ε.Ε. όσο και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα αλλά και τις πλατείες όλων των πόλεων.

Το ραντεβού λοιπόν της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ την ερχόμενη Τετάρτη 6:15 στην πλατεία Κοραή έξω από την Eurobank. Να είστε εκεί!

Γιάννης Χαλκιαδάκης

2 σχόλια για το “Παιδιά… σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους!”

  1. Χαρίκλεια Τραπατσέλη έγραψε:

    Κοντά στην αγωνία αυτώ που προσπαθούν.
    Εγω θα είμαι εκεί, αν και εκείνος ποτέ δεν ήταν έστω και κοντά.
    Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε την ριζική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας(προς το παρόν, εύχομαι να συνεχισθεί) .Γνώριζε οτι δεν μπορεί να κάνει αυτά που έταζε απο την εξέδρα, έγινε όμως πιστευτός, προσπαθεί.ΠΛΑΤΗ λοιπόν στην προσπάθεια.

  2. Χαρίκλεια Τραπατσέλη έγραψε:

    Να βγούμε στους δρόμους Γιάννη;
    Εγώ θα είμαι εκεί αν και εκείνος ποτέ δεν ήταν έστω και κοντά.
    Ας αφήσουμε όμως το παρελθόν και ας κοιτάξουμε τη ριζική αλλαγή που επήλθε στη χώρα μας (προς το παρόν ,εύχομαι να συνεχιστεί) .Είναι νωρίς να κατηγορούμε.Γνώριζε οτι δεν μπορεί να κάνει αυτά που στην εξέδρα υπόσχονταν , αλλά έγινε πιστευτός, προσπαθεί, ΠΛΑΤΗ λοιπόν στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης και ¨ΟΨΟΜΕΘΑ ¨ .

Άσε ένα σχόλιο