Φεβ 12 2015

Ευπρεπής Συμπεριφορά – Σεβασμός της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας

Αποτέλεσμα εικόνας για ευπρεπώςτης Ασπασίας Λάππα

Ευπρέπεια : Η σωστή συμπεριφορά και εμφάνιση . 

Ευπρέπεια ,  μια έννοια τόσο υποκειμενική αφού εμπεριέχει το υποκειμενικό “σωστή¨…..
Όταν διάβαζα , για τον διαγωνισμό Δικαστικών Επιμελητών , στάθηκα  στο άρθρο 39 του Κώδικά μας με τίτλο “Ευπρεπής συμπεριφορά – Σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ….” που μας  υποχρεώνει να έχουμε ευπρεπή συμπεριφορά και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τότε είχα αναρωτηθεί , καλά , πρέπει και για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ να φτιάχνουν νόμους???
Πήγα στα Σεμινάρια (παιδομάζωμα το λέω εγώ), εκεί λοιπόν μας ενημέρωσαν, ότι πρέπει να ντυνόμαστε ευπρεπώς , δηλαδή ??? τι σημαίνει ευπρεπώς??? πάλι έπεσα σε υποκειμενικό στοιχείο …..
Για εμένα ευπρεπές ντύσιμο, είναι να φοράω ρούχα καθαρά, να μην είναι σκισμένα και ως γυναίκα να μην προκαλώ φορώντας  μίνι ή ντεκολτέ (σαν πόρνη πολυτελείας) και το καλοκαίρι σορτ λες και πάω στη θάλασσα ….
Όμως εκείνοι που μας “δίδασκαν”, όπως μας δήλωσαν, ευπρεπές ντύσιμο είναι , οι άνδρες να φοράνε  κουστούμι με γραβάτα και οι γυναίκες ταγέρ. Έτσι θα δείχνουμε ότι δεν είμαστε κλητήρες αλλά δικαστικοί επιμελητές με κύρος!!!  Δηλαδή θα έχουμε γενική αποδοχή της κοινωνίας για την αξία μας , λόγω της ενδυματολογικής ανωτερότητας μας . 
Ανωτερότητα για αυτούς  είναι, να εμφανίζεσαι στα στενά δρομάκια του Ιλίου και του Καματερού με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο, για να επιδώσεις δικόγραφο σε κάποιον κακομοίρη , (οι γείτονες να δουν το θείο από την Αμερική να έρχεται , “ως μάνα εξ ουρανού στον δύστυχο τον γείτονα ” και ο γείτονας ( που γνωρίζει το δράμα του ) ανοίγοντας την πόρτα , να δει  τον ίδιο τον εισαγγελέα μπροστά του……… “Παναγία μου τι έκανα; ”
Οι κυρίες, 
στα ίδια στενά δρομάκια , με ταγέρ και Louis Vuitton στο χέρι , ( με αυτό το σπάσιμο του αγκώνα , λες και είναι παράλυτες), να μοστράρονται  στην κακομοίρα που την βγάζουν από το σπίτι  ( κοίτα με , έχω κύρος και λεφτά …ζήλια ζήλια….).
ΟΧΙ κύριοι για εμένα ευπρέπεια, όταν συναντάς απλούς ανθρώπους που η ζωή τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση , είναι να είσαι όσο γίνεται πιο διακριτικός και πιο ταπεινός.(Έχω ένα ταγέρ για την περίπτωση επίδοσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ). Αξιολύπητο ανθρωπάκι..….χωρίς καθόλου κύρος, είναι όποιος θεωρεί πως γίνεται κάποιος από τον κυβισμό του αυτοκινήτου του ή την σένια ενδυματολογική του επιλογή.
ΟΧΙ κύριοι δεν αποκτούμε κύρος, με το να ντυνόμαστε σαν εισαγγελείς και δικαστές επί της έδρας, αλλά  με το να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία, με γνώση Εισαγγελέα και Δικαστή.
Σας παρακαλώ επιτέλους, σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως κλητήρες ή courier δικογράφων. Με εμποδίζεται στο λειτούργημά μου. Καταστρέφετε τη διάθεσή μου, μου προκαλείτε θυμό.
Κάποια παραδείγματα:
Πολύ πιο  πριν,  μας υποχρεώσουν να  θυροκολλούμε τα έγγραφα σε ενσφράγιστο φάκελλο τα θυροκολλούσα σε ενσφράγιστο φάκελο!  Για εμένα ήταν αυτονόητο, ακόμα βρίσκω δικόγραφα σε εισόδους πολυκατοικιών ΧΥΜΑ……(;!)Μου ζητούν πολλές φορές να δώσω  προσφορά τιμής  για έξωση….δίνω όσο πρέπει και με “φτύνουν” οι πελάτες, αφού υπάρχουν “άλλοι” που την κάνουν για 200 ευρώ.
Αποβολή για 200 €??? Με τους ανθρώπους μέσα??? Τόσο κοστολογείτε την επαγγελματική σας αξιοπρέπεια???…Τόσο λιγούρια??? Τόσο λίγοι???
Μου ζητούν προσφορά για μαζικές  επιδόσεις, με βάσει Φ.Ε.Κ. τους απαντώ…….(και δεν χτυπάει το τηλέφωνοοοο η αγωνία μου μεγάλωσε , που λέει και η αηδός)Ένα μικρό που έγινε  χθες…
Πήρα εντολή να επιδώσω σε μια εφημερίδα μια απόφαση , πήγα στην έδρα της ,απουσίαζε ο νόμιμος εκπρόσωπος και η γραμματέας μου είπε να πάω απέναντι , σε άλλη διεύθυνση , την ρώτησα αν έχει αλλάξει η έδρα και μου απάντησε “όχι, αλλά εκεί είναι τα γραφεία και η δικηγόρος “. Της απάντησα “να  πείτε στη δικηγόρο  να έρθει εδώ να το παραλάβει αλλιώς θα θυροκολληθεί”…. μετά από λίγο ήρθε ΕΞΑΛΛΗ η δικηγόρος και μου λέει ότι “όλοι οι συνάδελφοί σας σε εμένα επιδίδουν, απέναντι”. Της απαντώ, “κάνετε λάθος κυρία μου αυτοί δεν είναι συνάδελφοί μου είναι courier δικογράφων”…. και επειδή είναι όλα αυτά γνωστά και δεν θέλω να κουράζω , (απορώ,  βάζω και τα  10 δάκτυλά μου στο πρόσωπό μου αλλά δεν κρύβομαι (τελικά μουτζώνομαι), εσείς πόσο μικροί είστε που κρύβεστε πίσω από το δακτυλάκι σας ?
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα γνωστά σε όλους, με κάνουν να πω: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κλητηράκια (για εκείνους που λειτουργούν έτσι και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιοι είναι) που νομίζετε ότι τα κόμπλεξ σας, ο φιλοχρηματισμός σας, η αμάθεια σας, ακόμη κι αντισυναδελφική απανθρωπιά σας, ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΣΑΣ .
Ευχαριστώ…

3 σχόλια για το “Ευπρεπής Συμπεριφορά – Σεβασμός της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας”

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ έγραψε:

    Συμφωνώ μαζί σου Άσπα. Μακάρι η ευπρέπεια το ήθος και η αξιοπρέπεια να σχετίζεται με την ανθρώπινη και σωστή συμπεριφορά του Δικαστικού Επιμελητή κυρίως απέναντι στους οφειλέτες και ειδικά σε αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και ο λαός της.Ομως για τις κυρίες και τους κυρίους με τα συνολάκια αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμμματα!!!!!!

  2. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    Όταν σε τέτοιους καιρούς υπάρχουν συνάδελφοι που παρακαλούν να απελευθερωθεί η πρώτη κατοικία ώστε να κάνουν κατασχέσεις, τότε καταλαβαίνετε το επίπεδο, το ήθος και την διανοητική ικανότητα αυτών των συναδέλφων.
    Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αξιοπρέπεια του “οφειλέτη της εποχής”, ούτε φυσικά είναι σε θέση να προσφέρουν με την συμπεριφορά τους το ελάχιστο που οφείλουν σ’αυτό το λαό και τη Χώρα.
    “Κοράκια” ανεγκέφαλα, μεγαλωμένα με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να κατανοήσουν ποτέ την κατάντια τους.
    Και το αποκορύφωμα της ιστορίας: Μόλις έμαθαν ότι θα καταργηθεί το Φ.Ε.Κ., ευχαριστήθηκαν τα “φυτά”, λέγοντας “…ααα ωραία. Τώρα μπορεί να κάνουμε περισσότερες κατασχέσεις και να βγάζουμε περισσότερα προγράμματα” (!!!).
    Αυτό φυσικά είναι το επίπεδο αρκετών.
    Τώρα για τη συμπεριφορά και την ευπρέπεια; Αυτό φυσικά ξεκινά πρώτα πρώτα από το σπίτι τους. Και απ’αυτό που μεγάλωσαν και απ’αυτό που ζουν.
    Αντικοινωνικά στην ουσία όντα, που νομίζουν ότι με τις δεκάρες που “έκλεψαν” στην ουσία από τους συναδέλφους τους μειοδοτώντας, θα καταφέρουν ποτέ να ενταχθούν στους ανθρώπους. Μάταια όμως. Η κοινωνία τους αναγνωρίζει από χιλιόμετρα μακριά. Και στο τέλος τους αποβάλει.
    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

  3. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Διαδραστική μάθηση αξιοπρέπειας ο δημόσιος διάλογος σας συντρόφισσες και σύντροφε! Μου διαμορφώνετε την πεποίθηση ότι τούτη η ιστοσελίδα είναι παράθυρο στην αίσθηση του ανικανοποίητου! ”Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.”!

Άσε ένα σχόλιο