Φεβ 18 2015

Μ. Γλέζος για διαπραγματεύσεις και πρόεδρο δημοκρατίας 

Για μια ακόμα φορά εντυπωσίασε ο Μανώλης Γλέζος για τις γνώσεις του αλλά και την διαύγεια που διαθέτει παρ’ όλη την ηλικία του.

Φανερά διαφοροποιημένος από την στάση που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις διατύπωσε την δικιά του τοποθέτηση. Ο λαός στις εκλογές καταψήφισε την λογική να συνεχίσει το ελληνικό κράτος να δανείζεται, είπε ο παλαίμαχος αριστερός, κάτι που αποδέχεται πλήρως και ο ίδιος τεκμηριώνοντας την άποψη του επικαλούμενος μεταξύ άλλων και  ρήσεις Αρχαίων φιλοσόφων, με χαρακτηριστική την φράση του Πλουταρχου: «Το δανείζεσθε της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστίν».  Οσο για τα δάνεια που έχουμε πάρει, σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνει ένας λογιστικός έλεγχος –αυτή ήταν και η προεκλογική θέση του Σύριζα- για να δούμε τι λεφτά τους έχουμε δώσει μέχρι σήμερα και αν πραγματικά τους χρωστάμε.

Επίσης ο Μανώλης Γλέζος ήταν κάθετα αντίθετος με την εκλογή δεξιού στην προεδρία της δημοκρατίας εκτιμώντας ότι η αριστερά έχει πολλούς ανθρώπους για να υποδείξει για πρόεδρο δημοκρατίας και πρέπει να προτείνει έναν απ’ αυτούς για να αποδείξει ότι η αλλαγή που ξεκίνησε με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών πρέπει να ολοκληρωθεί και σ αυτόν το τομέα.

πηγή: Βαθύ

Άσε ένα σχόλιο