Φεβ 24 2015

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και “οι άλλοι”

από την Ξένη Κεσίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωναςΕμείς στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δρούμε πολιτικά και σκεφτόμαστε πολιτισμένα, με γνώμονα την κλαδική και κοινωνική πραγματικότητα. Συμμετέχουμε σε δράσεις προσπαθώντας να επηρεάσουμε την πολιτική και οικονομική εξουσία της πατρίδας μας ώστε να διαμορφωθεί γύρω μας ένα δημοκρατικό και ανθρωπιστικό περιβάλλον.

Η πολιτική είναι μια συνεχής δραστηριότητα η οποία εξασκείται μέσα από καθημερινές επιλογές,.

Από τη μια επιλογή, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με τη συμμετοχή στους αγώνες με αιτήματα τη λαϊκή αξιοπρέπεια, την εθνική ανεξαρτησία, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το κάλεσμα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για συλλογική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις πλατείες με σκοπό την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονίων, την ανατροπή της διαμορφωμένης κοινωνικής αδικίας, την ανατροπή της επικρατούσας εξαθλίωσης, την ανατροπή της καταστροφικής σήψης που βρομίζουν την καθημερινότητα των Ελλήνων -συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών επιμελητών-, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε να αποτίσουμε στους 7.000 νεκρούς, στους 4.000.000 φτωχούς, στους 1.500.000 άνεργους, στους 200.000 νέους που μετανάστευσαν, στα παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία. Ήμασταν στις πλατείες στις 11, στις 15 και στις 16 Φεβρουαρίου. Ήμασταν εκεί που παλλόταν ολόκληρη η υφήλιος, στους ρυθμούς των κοινωνικών αλληλέγγυων αγώνων συμμετέχοντας στα λαϊκά κινήματα, ζητώντας πίσω τη χώρα μας και την αξία της ζωής μας.

Από την άλλη επιλογή, οι ΠΡΟΣΥΔΕΣΥΜΜΑΧΙΑ με τη διοργάνωση κλαδικών “social events” όπου προσποιούνται, βάρβαρα, αποστασιοποίηση από την κοινωνική πραγματικότητα προκειμένου να “ξεπλύνουν” συνειδήσεις. Τα υπόλοιπα – οι πίτες, οι μουσικές, οι σχέσεις, οι συναναστροφές – είναι η λεγόμενη ιδιωτική σφαίρα της ζωής, οι λεγόμενες προσωπικές προτιμήσεις, που δεν κρίνονται αφού απέχουν παρά σάγγας από πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις δημόσιου συμφέροντος, άρα δεν είναι πολιτική επιλογή.

Κρίνονται η αισθητή απουσία και η ηχηρή σιωπή των “άλλων” από την κοινωνική πραγματικότητα, οι οποίες παραπέμπουν προκλητικά στη συνενοχή τους στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι αποστάσεις που τηρούν “οι ΠΡΟΣΥΔΕΣΥΜΜΑΧΙΑ” έγκεινται στο γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πως η μοίρα τους μπορεί να είναι ανηλεής και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από κάποια ασαφή καταστροφή. Την καταστροφή των σταθερών τους: ΤΡΟΪΚΑ- ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

Στο μέλλον, η ελλειμματική τους φύση θα ζητιανεύει την οικονομία της ελεημοσύνης μας.

Τότε, τα όρια της ανοχής μας στα προβληματικά γνωρίσματα “των άλλων”, θα αναμετρηθούν με το άθροισμα όλων αυτών των συνειδήσεων που συμμετέχουν στα κοινωνικά καλέσματα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και ίσως μας οδηγήσουν στην καλύτερη εκπροσώπησής μας.

Άσε ένα σχόλιο