Μαρ 15 2015

Συμμετοχή στις Γ.Σ. των Συλλόγων…ενάντια στον εφησυχασμό!

Αποτέλεσμα εικόνας για προτασεις ζωηςΗ “δραματική μείωση της δουλειάς μας”, η απουσία προτάσεων και θέσεων για να αναχαιτιστεί η επίθεση που δέχεται το λειτούργημα του δικαστικού επιμελητή απαιτούν  την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου μας σε καινούρια βάση (μικροί ευέλικτοι φορείς, με δημοκρατικές διαδικασίες και υποχρεωτική πραγματική συμμετοχή). Χρειάζεται, πραγματικά, ριζική αλλαγή του 2318/1995.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, είναι αποτέλεσμα της κρίσης σε συνδυασμό με τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα οι ηγεσίες της ΠΡΟΣΥΔΕ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ως παραφυάδα της).

Ο κλαδικός συνδικαλισμός ασκείται, αυταρχικά με υπερσυγκέντρωση εξουσίας από την ΠΡΟΣΥΔΕ και τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν τη διοίκηση του κλάδου. Οι ηγεσίες της λειτουργούν ως εγκάθετοι τοποτηρητές των διαφόρων συμφερόντων και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Έτσι “οργανώθηκαν” απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς συντονισμό, διάρκεια και αποτελεσματικότητα καθώς και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις χωρίς απαρτία, οι οποίες υπονομεύθηκαν από τους ίδιους, ενώ συνεχώς, με επιτυχία καλλιεργούνται στους συναδέλφους η ηττοπάθεια, η παραίτηση και η μοιρολατρία.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ο κλαδικός συνδικαλισμός, όπως ασκείται μέχρι τώρα, δεν προστατεύει τα φυσικά και οικονομικά συμφέροντα του δικαστικού επιμελητή, ούτε δημιουργεί τις συνθήκες που εξασφαλίζουν την αυτονομία του.

Ο κάθε δικαστικός επιμελητής οφείλει να αποβάλλει την ηττοπάθεια και τη φοβία του, να ανυψωθεί ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης και να ζητήσει δημοκρατική συμμετοχή στην επαγγελματική του ανέλιξη. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ στις κλαδικές διαδικασίες.

Την Τετάρτη 18-3-2015 στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Αθήνας στο ΤΙΤΑΝΙΑ, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θέλοντας να συμβάλει για να βρεθεί επαγγελματική διέξοδος, για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων των εν ενεργεία δικαστικών επιμελητών, θα επιχειρήσει να προτείνει ορισμένους βασικούς άξονες των απόψεων της.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ξένη Κεσίνη

Άσε ένα σχόλιο