Μαρ 31 2015

«Αθώος» ο Παπακωνσταντίνου, η ενοχή τους όμως δεν παραγράφεται

papakonstantinouvouliH «καταδίκη»-αθώωση του πρώην υπουργού που υπέγραψε τις πρώτες μνημονιακές συμφωνίες και νόθευσε  τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» είναι μια επιτομή της σημασίας των πολιτικών των μνημονιακών συγκυβερνήσεων: μια δράκα ανθρώπων που αποφασίζουν τα χειρότερα και πιο επώδυνα για το λαό και φροντίζουν να βγάζουν τον εαυτό τους (και τα λεφτά τους) απ’ έξω. Έτσι λοιπόν, ο Παπακωνσταντίνου αφαίρεσε ονόματα συγγενών του από τη διαβόητη λίστα, γιατί προφανώς το αξίωμα «κρατήστε τα λεφτά σας στη χώρα» που επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι  κάτοχοι της υπουργικής θέσης, ισχύει μόνο για τους… άλλους.

Το παραπάνω αξίωμα, ισχύει “μόνο για τους ηλίθιους”, για κείνους που επιβαρύνθηκαν με δυσβάστακτα φορολογικά βάρη στα τέσσερα χρόνια «μεταρρυθμίσεων». Που έχασαν δουλειές, ζωή, μέλλον, εξαιτίας των Παπακωνσταντίνου, Χαρδούβελη, ΓΑΠ, Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, Καρατζαφέρη και τόσων άλλων.

Ο Παπακωνσταντίνου λοιπόν ουσιαστικά “αθωώθηκε”. Φυσικά, δεν δικάστηκε με τον τρομονόμο για να καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη, χωρίς καν να αναγνωριστεί από κανένα. Ούτε θα κλειστεί στα δολοφονικά κελιά τύπου «Γ».

Όμως αν η ποινή που του επιβλήθηκε είναι πρόκληση,  αν το κατηγορητήριο  ήταν γελοίο, αν όλα αυτά  ήταν  αναμενόμενα, δεν παύουν να είναι εξοργιστικά και επικίνδυνα.

Ο Παπακωνσταντίνου, όπως και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι είναι ένοχοι στη συνείδηση του λαού.

Απαιτούμε την τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για την καταστροφή που έφεραν τα Μνημόνια, όσων οργάνωσαν την αρπαγή του δημόσιου πλούτου και των κόπων των εργαζομένων.

Η απελευθέρωση από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της ΕΕ είναι προϋπόθεση για τιμωρηθούν οι ένοχοι και να γυρίσουν τα κλεμμένα.

 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Δικαστικών Επιμελητών

Άσε ένα σχόλιο