Απρ 01 2015

Α…ρε καημένε Τρύφωνα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ορατοτης μηδενΈχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας, ότι δεν θα απαντάμε στα κείμενα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της μικρότερης πλέον παράταξης του συντηρητικού χώρου του κλάδου, που ακούει στο όνομα ΠΡΟΣΥΔΕ.

Δεν θα απαντήσουμε λοιπόν ούτε στην τελευταία της ανάρτηση. Δικαιούνται οι άνθρωποι της να έχουν τις απόψεις τους. Να κάνουν τις εκτιμήσεις τους και να ονειρεύονται να την ξανακάνουν μεγάλη. Να έχουν τους ευσεβείς τους πόθους!

Ακόμη και να νομίζουν ότι έχουν προτάσεις που θα βγάλουν τον κλάδο από το τέλμα  στο οποίο έχει περιέλθει.

Όχι δεν ευθύνονται αποκλειστικά εκείνοι για την κλαδική κρίση (ο καπιταλισμός φταίει). Έβαλαν όμως έντονα το χεράκι τους εδώ και 20 χρόνια, για να επιβιώνουν οι ημέτεροι, να “νομιμοποιηθεί” η μειοδοσία, να στηθεί νόμιμα ο εκμεταλλευτικός μηχανισμός των συναδέλφων μέσω των ανισομερών αστικών εταιρειών, να απαξιωθούν τα συνδικαλιστικά όργανα και οι μαζικές τους δημοκρατικές διαδικασίες κ.λ.π.

Νομίζουμε ότι τώρα, μετά την διάσπασή της ενιαίας ΠΡΟΣΥΔΕ (που έχασαν την πλειοψηφία στον Σύλλογο) και της δημιουργίας  της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (παράταξης  από τα σπλάχνα της, που όμως έχει την πλειοψηφία στο Σύλλογο) είναι λίγο αργά να το παίξουν “φιλοκλαδικοί” και παραγωγοί προτάσεων.

Όλοι οι δικαστικοί επιμελητές, ακόμη και εκείνοι που  ξέμειναν να τους ψηφίζουν ακόμη…καταλαβαίνουν πως όλα τους τα καμώματα, όλα τους τα λεγόμενα, έχουν απλώς προεκλογικό χαρακτήρα.  Στοχεύουν να μας “χτυπήσουν”, θεωρώντας πως έτσι ίσως μας αποδυναμώσουν. Κάνουν τάχα νέες προτάσεις…όμως αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν θα διαπιστώσει πως το copyright ανήκει σε άλλους

Εξάλλου εκτίμησή μας είναι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων,  γνωρίζει πολύ καλά και τον Πρεκετέ και τον Μήτση και τον Χαλκιαδάκη, αλλά και όλους όσοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα κλαδικά όργανα, καθώς και τις παρατάξεις τους. Ακόμη και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Γνωρίζουν πολύ καλά, το βίο και την πολιτεία όλων…φυσικά το τελευταίο διάστημα η λάσπη περισσεύει (εναντίον μας).

Ας είναι…κι αυτό μέσα στο “παιγνίδι” είναι. Τους συγχωρούμε.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Η μοναδική μας ίσως άμυνα στην λασπολογία και την διαστρέβλωση των απόψεών μας, είναι η αντίδραση των συναδέλφων με την απομόνωση των λασπολόγων – διαστρεβλωτών. Όποιοι κι αν είναι αυτοί. Όταν οι συνάδελφοι τους γυρίσουν την πλάτη, η λάσπη τους δεν πιάνει τόπο.

Θέλουμε όμως τελειώνοντας, να ευχηθούμε στους “φίλους” της ΠΡΟΣΥΔΕ  χρόνια τους πολλά (ένεκα πρωταπριλιά)! Λόγω της ημέρας δικαιούνται να πούνε το κάτι τις τους.

Σε κάθε περίπτωση την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν μπορεί κανείς να την φιμώσει. Ούτε και να εμποδίσει την ανάπτυξή της ριζοβολίας της, στην συνείδηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων, που ξεκάθαρα πλέον σήμερα βλέπουν και διαπιστώνουν ότι είναι η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για την διατήρηση της κλαδικής επιβίωσης τους και αξιοπρέπειας.

Η διαστρέβλωση των θέσεών μας και το όποιο “θάψιμο” μας, απευθύνεται σε ανεγκέφαλους ή συντηρητικούς συναδέλφους που έτσι κι αλλιώς είναι απέναντί μας.

Ο κλάδος, το σύνολο των συναδέλφων, για τις όποιες θέσεις και απόψεις μας,  ενημερώνονται επίσημα από τα στελέχη μας, τις ανακοινώσεις μας, το βήμα των γενικών συνελεύσεων και την ιστοσελίδα μας την κόκκινη γραμμή (www.kokkinigrammi.gr).

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

2 σχόλια για το “Α…ρε καημένε Τρύφωνα!”

  1. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    Φίλε Χαλκιαδάκη,
    Κι’εγώ έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην απαντάω σε σχόλια και μάλιστα σ’αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μου.
    Για μερικά όμως σχόλια που προέρχονται από συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος του συλλόγου μου, πιστεύω ότι πρέπει να απαντήσω.
    Σχολίασε λοιπόν ο κ. πρόεδρος του συλόγου μου, πίσω από την πλάτη μου, λέγοντας τα εξής: “τι γράφει ο Αποστολάτος στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και γίνεται ξεφτίλα”.
    Κύριε πρόεδρε του συλλόγου μου, εγώ αυτά που λέω και γράφω, τα λέω και τα γράφω δημόσια και επώνυμα.
    Δεν τα λέω πίσω από την πλάτη κανενός.
    Τώρα, αν ενοχλεί τον πρόεδρο του συλλόγου μου, ότι γράφω την άποψή μου στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, αυτό και με ευχαριστεί αλλά και με στενοχωρεί.
    Με ευχαριστεί διότι τα διαβάζει και μάλιστα ανελλιπώς.
    Με στενοχωρεί διότι και σαν συνδικαλιστής που θέλει να είναι, αλλά και σαν πρόεδρος ενός συλλόγου που θέλει να είναι, θα έπρεπε να πίστευε στην ελευθερία της δημόσιας έκφρασης κάθε συναδέλφου.
    Συμφωνεί ή διαφωνεί, δεν επιτρέπεται να κατηγορεί όποιον συνάδελφο έχει το θάρρος να εκφράζεται δημόσια, αλλά κυρίως τα έντυπα και τα μέσα, μέσω των οποίων εκφράζεται.
    Ίσως θα ήθελε και αυτός να εκφράσει την άποψή του δημοσίως, αλλά προφανώς λόγω “καρέκλας” δεν θέλει να το διακινδυνεύσει, μήπως του φύγει κάποιο κατά την άποψή του “κουκί”.
    Αλλά όπως λές κι’εσύ φίλε Χαλκιαδάκη: “Όταν οι συνάδελφοι τους γυρίσουν την πλάτη, η λάσπη τους δεν πιάνει τόπο”.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.
    ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΑ
    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

    • Ξένη Κεσίνη έγραψε:

      Η με στρατηγικό τρόπο στοχοποίηση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με συστηματική εκτόξευση κατηγοριών κατά των στελεχών της, γίνεται αφ’ ενός για να επιτευχθεί η αποδόμησή της, αφ’ ετέρου προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημόσια ανάλυση μιας κατάστασης που ίσως αποκαλύψει την κενότητα των αντιπάλων της.

Άσε ένα σχόλιο