Απρ 08 2015

“Μπαστούνα- BULLYΙNG” στο κυνήγι της (συνδικαλιστικής) επιβίωσης

 της Ξένης Κεσίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για καρτέρι

“Μπαστούνα – BULLYΙNG” της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αλλά και της ΠΡΟΣΥΔΕ στο κυνήγι της (συνδικαλιστικής) επιβίωσης.

Κάποτε, το κυνήγι των τρυγονιών στη Μάνη αποτελούσε ένα από τα κυριότερα εισοδήματα για τους κατοίκους της άγονης περιοχής.

Σ’ εκείνες τις εποχές, οι Μανιάτες είχαν ο καθένας τη “Μπαστούνα” (καρτέρι) του πρόχειρη πέτρινη σκεπαστή κατασκευή- που χωρούσε ένα μόνο άτομο.

Στη “Μπαστούνα” (καρτέρι) που κυνηγούσαν και επί ποινής βεντέτας κανένας άλλος δεν επιτρεπόταν να κυνηγήσει. Τότε ήταν καθαρά θέμα επιβίωσης.

Σήμερα, “ΣΥΜΜΑΧΙΤΕΣ“, πρώην και νυν  “ΠΡΟΣΥΔΙΤΕΣ” θεωρούν ότι έχουν αφήσει τη “Μπαστούνα” τους στα ταμεία του ΙΚΑ και στις Δ.Ο.Υ, γιατί “κάνει πέρασμα” ύλης.

Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, εναντίον της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και η λάσπη περισσεύει.

Πως αλλιώς μπορούν να ερμηνευτούν προσωπικές επιθέσεις σε δικαστική επιμελήτρια του Πειραιά (στελέχους της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ) για το λόγο ότι απλώς ξεκίνησε να συνεργάζεται με το ταμείο ΙΚΑ του Πειραιά, όπως επί μακρόν τόσοι άλλοι;

Καρτέρι όμως, στήθηκε στο πέρασμά μας και στην τελευταία γενική συνέλευση. Με στόχο τα συνήθη προσφιλή θηράματα- θύματά τους: τα στελέχη της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ!

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι μέλη του Δ/Σ του συλλόγου μας με επίφαση ότι τάχα δεν έχω εκπληρώσει τις προς το σύλλογο οικονομικές μου υποχρεώσεις,  απαγόρευσε τη συμμετοχή μου στη τελευταία γενική συνέλευση, εις επήκοον των παρισταμένων συναδέλφων, που εν τω μεταξύ υπέγραφαν στο βιβλίο; Καθώς και σε 2 ακόμη στελέχη της παράταξής μας;

Προσπάθεια φίμωσης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ;

Αφ’ ενός μεν στο άρθρο 98 ΚΔΕ προβλέπεται: “…..Η προσέλευση των μελών στις γενικές συνελεύσεις είναι υποχρεωτική…..”.

Αφ’ ετέρου δε στο άρθρο 99 ΚΔΕ προβλέπεται: “Δεν υπολογίζονται για την διαμόρφωση της απαρτίας ….. τα μέλη που ……δεν έχουν εκπληρώσει τις προς το σύλλογο οικονομικές τους υποχρεώσεις”.

Πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι παρότι μου ζητήθηκε και επέδειξα, ως όφειλα, το νέο δελτίο ταυτότητας μου, εις επήκοον των παρισταμένων συναδέλφων που εν τω μεταξύ συνέχιζαν να υπογράφουν χωρίς να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους, επέμεναν ότι δεν μπορώ να υπογράψω στο βιβλίο της Γ/Σ αν δε συμβουλεύονταν την ειδική “μαύρη λίστα των οικονομικά μη ενήμερων” που φυλασσόταν με απαράμιλλη επιμέλεια, μακρυά από αδιάκριτα βλέμματα σε πλαστική σακούλα ακουμπισμένη σε παράπλευρο κάθισμα;

Κακοποίηση κατά της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ! (συνδικαλιστικό bullying ).

Πως ερμηνεύετε ότι στο τέλος διαψεύστηκαν, και χωρίς αιδώ ισχυρίστηκαν ότι μπέρδεψαν τ’ όνομά μου και εις επήκοον των παρισταμένων συναδέλφων που εν τω μεταξύ συνέχιζαν να υπογράφουν χωρίς να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους, μου επέτρεψαν να υπογράψω στο βιβλίο της Γ/Σ;

Το συνδικαλιστικό BULLYΙNG κατά της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ θυματοποιεί τους ίδιους τους θύτες.

Η λασπολογία των στελεχών της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δε θα εμποδίσει την ανάπτυξη της ριζοβολίας της.

Ένα σχόλιο για το ““Μπαστούνα- BULLYΙNG” στο κυνήγι της (συνδικαλιστικής) επιβίωσης”

  1. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Κάτι παρόμοιο αντιμετώπσα κι’εγώ στη Πάτρα, προφανώς επειδή γράφω στη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    Συνάδελφοι (γνωστοί σε μένα και δυστυχώς γι’αυτούς), με κατήγγειλαν στο ΣΔΟΕ, μου έγινε έλεγχος και μάλιστα απ’ότι έμαθα πρόκειται για συναδέλφους στους οποίους είχε προηγηθεί έλεγχος, με τεράστιες παραβάσεις, βαριά πρόστιμα και ποινικά αδικήματα.
    Φυσικά αυτό έγινε με “καθοδηγούμενη” από “γνωστό γραφείο” της Πάτρας “παρότρυνση”, ότι δήθεν εγώ και ένας άλλος συνάδελφος είχαμε κάνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ για έλεγχο στους συναδέλφους.
    Που να ήξεραν όμως ότι τα μάθαμε όλα. Και ποιός και πως.
    Το θέμα είναι ότι “οι κλέφτες” δεν μπορούν να εξιλεωθούν με κανένα τρόπο, κατηγορώντας άλλον.
    Κλέφτες θα παραμείνουν και ότι έκλεψαν θα το πληρώσουν αυτοί και δυστυχώς και τα παιδιά τους. Και αλλοίμονο αν είναι και αυτά συνάδελφοι.
    Οπότε συναδέλφισα καταλαβαίνεις ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.
    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

Άσε ένα σχόλιο