Μάι 04 2015

Άρχισαν τα “κόκκινα” …όργανα!

του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για τα κοκκινα οργαναΜας είπανε…”πρώτη φορά αριστερά“! Μια “αριστερά” όμως πολύ ροζ. Εκτίμησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της αστικής διαχείρισης, προερχόμενο από τμήματα της αριστεράς. Έχει αρκετά μεγάλη διείσδυση και επιρροή στα λαϊκά στρώματα που στενάζουν από την λιτότητα. Ένα κόμμα μικροαστικό με αστική ηγεμονία. Η μετεξέλιξη τέτοιων κομμάτων ιστορικά είναι ο σοσιαλφιλελευθερισμός τους, με ξεκάθαρη την συστημική τους ένταξη, παρά την επιρροή που ασκούν στα λαϊκά στρώματα. Είναι ένα κόμμα με πολλές τάσεις, που άλλο λέει, άλλο κάνει, άλλο είναι και άλλο προσπαθεί να πείσει ότι είναι.

Είναι φανερές πια δια γυμνού οφθαλμού οι κωλοτούμπες του. Σε όλο το φάσμα των πολιτικών του επιλογών. Σιγά σιγά μέσω της κυβερνητικής διαχείρισης μετατρέπεται σε πυλώνα της πολιτικής του κεφαλαίου και φυσικά της ΕΕ. Η γραμμή του “ούτε ρήξη ούτε υποταγή” αποδείχτηκε παραμύθι. Χωρίς ρήξη η υποταγή είναι προδιαγεγραμμένη.

Ας έρθουμε και στα αμιγώς δικά μας.  Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση ακόμη, κάλεσε στο κτίριο της  Βουλής όλους τους εκπροσώπους του κλάδου. Ο κλάδος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία τότε προαλειφόταν για Υπουργός Δικαιοσύνης. Παρόντες όλοι. Η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ, οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων της χώρας αλλά και συνδικαλιστές από όλο το πολιτικό συνδικαλιστικό φάσμα.

Τότε…δόθηκε η υπόσχεση, πως οι τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ. του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Αθανασίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Ο Κ.Πολ.Δ. μας είπαν…θα τροποποιηθεί όταν γίνουν κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και όχι των τραπεζών, βελτιώνοντας την απονομή της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και πάντως μακριά από της επιλογές της τρόϊκας.

Ρητή όμως ήταν και η υπόσχεση της συμμετοχής του κλάδου των δικαστικών επιμελητών στην επιτροπή τροποποιήσεων του Κ.Πολ. Δ. όταν αυτή συσταθεί. (Η μη συμμετοχή του κλάδου στην επιτροπή Χαμηλοθώρη με υπουργό τον Αθανασίου, όχι μόνο καυτηριάστηκε ως αρνητική, αλλά χαρακτηρίστηκε από τον κ. Δρίτσα  νυν υπουργό ναυτιλίας και την κ. Κωνσταντοπούλου ως μέγα δημοκρατικό έλλειμμα).

Μέχρι εδώ όλα εντάξει. Θα περίμενε φυσικά κανείς, ότι αν αναλάμβανε την διακυβέρνηση της χώρας ο “αριστερόςΣΥΡΙΖΑ, θα ακολουθούσε το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή στην όποια επιτροπή θα καλούσε να συμμετάσχει και ο κλάδος μας, αλλά και οι υπόλοιποι κλάδοι της νομικής οικογένειας. Για να βγει ένα πραγματικά δημοκρατικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου και μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, συνεχίστηκαν οι διαβεβαιώσεις προς την Ε.Γ. της ΟΔΕΕ από τον νυν υπουργό Δικαιοσύνη κ. Παρασκευόπουλο, για την συμμετοχή της στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Γιαυτό και η Ε.Γ. της ΟΔΕΕ σε πρόσφατη της συνεδρίαση, καθόρισε τον τακτικό και αναπληρωματικό δικαστικό επιμελητή ( ως μέλη της σχετικής επιτροπής για την τροποποίηση του Κ.Πολ.Δ.).

Όμως ο “αριστερός Υπουργός” όπως …μάλλον είναι φυσικό για τον ίδιο και το κόμμα του (αφού άλλα τάζουν κι άλλα κάνουν) διόρισε την σχετική επιτροπή, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΚΛΑΔΟΥ μας.

Θα μας καλέσουν…λέει να τους εκφράσουμε τις απόψεις μας …όταν θα φτάσουν να μιλάνε για τις επιδόσεις.

Αν για τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, την ΟΔΕΕ και τους Συλλόγους, η εξέλιξη αυτή είναι ανεκτή (επειδή κάποια μέλη της επιτροπής είναι γνωστοί κάποιων συναδέλφων), για την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μια τέτοια αντιμετώπιση του κλάδου μας, από τον υπουργό Δικαιοσύνης είναι αιτία πολέμου με την μικροαστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.

Για μας είναι πια σίγουρο, πως και η νέα Πολιτική Δικονομία θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόϊκας…συγνώμη …των θεσμών! Τίποτα καλό δεν προμηνύει η εξαίρεση του κλάδου μας, από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Όμως η κυβέρνηση δεν κρεμάει μόνο τον κλάδο μας. Κρεμάει (το ίδιο της “το σπλάχνο”), τον δόλιο τον Παπακωνσταντίνου, για δεύτερη φορά!

Μία που μας πήγε… (γιατί αυτόν βάλανε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να μας καλέσει, ένεκα συνάδελφος) στην Βουλή, για να μας υποσχεθούν ότι αυτοί θα είναι αλλιώτικοι από τους ΝεοΔημοκράτες όταν θα κέρδιζαν τις εκλογές. Αλλά αποδείχτηκε πως είναι  ίδιοι (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο…και να ήταν μόνο αυτό).

Αλλά και ακόμη μία που τον αποδυναμώνουν απαξιώνοντας τον, σαν συνδικαλιστή τους. Έχει “ξεσκιστεί” ο άνθρωπος να μας πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια ροζ αριστερά του γλυκού νερού. Προσπαθεί απεγνωσμένα  να “φτιάξει” παράταξη στον κλάδο. Πως θα μας κάνει όμως τώρα πια, τον πέντε – έξι – επτά…όπως λέει ο λαός, όταν σε εμάς κάνει το μεγάλο υπολογίσιμο κυβερνητικό στέλεχος, αλλά στην πράξη … τζίφος !  Ποιος θα τον πιστέψει πλέον. Πως θα πείσει και ποιόν, ότι δεν είναι άλλος από αυτό που είναι, όπως το κόμμα του;

Οι αριστεροί συνάδελφοι και όχι μόνο αυτοί. Όλοι όσοι σκέφτονται και θέλουν να αγωνιστούν για τη αξιοπρεπή επιβίωσή τους και τον νέο δικαστικό επιμελητή που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα…συσπειρώνονται στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Όσο κι αν προσπαθούν ΚΑΠΟΙΟΙ να την απαξιώσουν, κατηγορώντας τόσο τα στελέχη της, όσο και την στρατηγική της πρόταση, που δεν είναι άλλη από την ίδρυση ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ κατά ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ. Με πρώτο στάδιο στην κατεύθυνση αυτή, την υλοποίηση του άρθρου 139 παρ.2 του Ν. 2318/95 μέσα από την δημιουργία κοινοπραξιών κατά πρωτοδικείο, (μέσω συλλόγου και όχι πανελλαδικά), με σημερινές τιμές ΦΕΚ. 

Πιστεύουμε πως καμιά άλλη πρόταση δεν είναι αριστερή. Είναι η μόνη που απαντάει στις σημερινές συνθήκες στην ουσία του προβλήματος των συναδέλφων. Όλες οι άλλες προτάσεις που γίνονται, στοχεύουν στην διατήρηση της ισχύουσας κατάστασης. Της εκμετάλλευσης του δικαστικού επιμελητή από δικαστικούς επιμελητές.

Η αναδιανομή του συνολικού εισοδήματος του κλάδου δεν μπορεί να υλοποιηθεί πιο δίκαια, με κανένα άλλο τρόπο.

Όλοι οι συνάδελφοι να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια διαχειριζόμενοι ισότιμα το σύνολο της υπάρχουσας ύλης των μεγάλων πηγών (τράπεζες, δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΤΑ). 

Οι όποιες προτάσεις πρέπει να γίνονται αφού πρώτα μελετηθούν για τα αποτελέσματά τους και τον τρόπο εφαρμογής τους. Διαφορετικά με άνεση μπορεί να χαρακτηριστούν ως λαϊκισμός και ο λαϊκισμός ήταν ανέκαθεν εχθρός  μας.

Το ζητούμενο είναι να μη βρεθούν κάποιοι και βάλουν πάλι αναχώματα, στην υλοποίηση του 139 παρ.2. (θέλοντας το τάχα)  Μην ξεχνάμε πως ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ στην εφαρμογή του. Είκοσι χρόνια τώρα ήταν και είναι.

Δεν θα ήταν επίσης κακό το να θυμόμαστε πότε πότε ποιοι διοικούν τον κλάδο εδώ και 20 χρόνια……..

Ένα σχόλιο για το “Άρχισαν τα “κόκκινα” …όργανα!”

  1. ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ έγραψε:

    ΚΡΙΜΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, που πάλι μας αγνοούν.-

Άσε ένα σχόλιο