Μάι 07 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 11η ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

SONY DSC

Τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επέβαλλε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών του Δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα για να φανεί «συνεπής η χώρα» στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Λίγες μέρες αργότερα, τα ασφαλιστικά ταμεία μπήκαν στο χορό της στήριξης της «εθνικής διαπραγμάτευσης», με πρωτοβουλία των νεοδιορισμένων – από την κυβέρνηση- διοικήσεων τους.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όταν το κράτος πρόκειται να βάλει χέρι σε παντός τύπου διαθέσιμα, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό γρήγορο και ευέλικτο, σε αντίθεση με περιπτώσεις που αφορούν τα ζωτικά προβλήματα των μισθωτών και των ανέργων! Ωστόσο η σημασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της δέσμευσης των διαθέσιμων του δημοσίου και των ταμείων πολύ μεγαλύτερη από αυτό.

Χθες η κυβέρνηση πλήρωσε την δόση των 200 εκ. € στο ΔΝΤ και αισθάνθηκε υπερήφανη (!;) που κατάφερε να εξυπηρετήσει “το ειδεχθές χρέος”, στεγνώνοντας τις λαϊκές τσέπες, τα κρατικά και όχι μόνο ταμεία .

Δεν κατάφερε όμως ακόμη να φτιάξει την ΕΡΤ, ούτε καν να προσλάβει τις καθαρίστριες να μην πούμε για άλλα πιο κραυγαλέα.

Οι πόροι που δεσμεύονται από την κυβέρνηση, δεν θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνική πολιτική.  Η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ δεσμεύει τους πόρους αυτούς για την κάλυψη των δόσεων του κράτους, προς τους δανειστές. Στις 12 Μάη θέλει να πληρώσει μία ακόμα δόση στο ΔΝΤ ύψους 750 εκ €, ενώ οι θεσμοί δεν κρύβουν την «ικανοποίησή τους».

Την στιγμή που οι «θεσμοί» απαιτούν την συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων και νέο μνημόνιο, η κυβέρνηση τους απαντά ότι οι δανειακές υποχρεώσεις θα εξυπηρετηθούν στο ακέραιο .

Η χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για να κερδίσει το κεφάλαιο δεν είναι καινούρια. Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚΝΔ τα χρησιμοποίησαν για την στήριξη των τραπεζών. Ας θυμηθούμε το PSI όπου  τα ομόλογα και οι καταθέσεις τους εξανεμίστηκαν.

Την ίδια στιγμή σχεδόν τα 2/3 των δικαστικών επιμελητών, δεν έχουν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους και χρωστούν στα ταμεία.

 Η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι σχεδόν ψεύτικη. Μας ζητούν την καταβολή μεγάλων προκαταβολών, ενώ για την παραμονή στη ρύθμιση απαιτείται η εξόφληση των τρέχουσων εισφορών. Το υπουργείο κοινωνικών ασφαλίσεων έχει δεσμευτεί…στους “θεσμούς”, ότι δεν θα προβεί σε διαγραφές χρεών,  ότι οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση θα υποτάσσεται στην λογική της βιωσιμότητας των ταμείων και στο ευρύτερο πλαίσιο της επίτευξης «συμφωνίας» με τους δανειστές.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εξυπηρετεί το χρέος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, έχει ταξική κατεύθυνση που δεν μπορεί είναι αποδεκτή ούτε από τους εργαζόμενους, ούτε από τους ανέργους, ούτε από τους δικαστικούς επιμελητές. Με τα χρήματα που δεσμεύονται, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι θα μπορούσαν να πάρουν επίδομα ανεργίας, θα μπορούσαν να διαγραφούν χρέη, ή να γίνουν δραστικές μειώσεις στις εισφορές μας.

Ενάντια στην λογική των απαιτήσεων των δανειστών και την κυβερνητική υποταγή σε αυτές, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Προπύλαια την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:00, ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης

  • Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα των ταμείων και των δημόσιων οργανισμών. 
  • Καμία δόση στους δανειστές- παύση πληρωμών – διαγραφή του χρέους
  • Όχι στους εκβιασμούς ΕΚΤ- ΕΕ -ΔΝΤ.
  • Κανένα παλιό και νέο μνημόνιο, όπως και αν ονομαστεί
  • Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Άσε ένα σχόλιο