Μάι 12 2015

Αριστερή μου κυβέρνηση, με ποιόν είσαι; Με τον εργάτη ή με τον τοκογλύφο;

Κι άλλο αίμα. Θα πληρώσουμε. Τις αμαρτίες των πολιτικών. Θα πληρώσουμε ακριβά, με τόκο. Άλλη μια δόση θα πληρωθεί στους τοκογλύφους του ΔΝΤ. Πόσα; Την Πρωτομαγιά την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι φώναζαν για αξιοπρεπή ζωή δίναμε 201 εκατομμύρια στο ΔΝΤ. Ειρωνεία έτσι; 201 ήταν “μόνο” οι τόκοι της δόσης!

Σήμερα δόθηκε εντολή να πληρωθούν γύρω στα 700 εκατομμύρια. Ζεστά, λαχταριστά. Κόποι εργαζομένων, θυσίες συνταξιούχων. Ως το τέλος θα δώσουμε 22,5 δις! Που θα τα βρούμε; Θα κόψουμε πάλι λαιμούς. Συντάξεις, μισθούς, ότι βρούμε.

Για να μας την πουν κι από πάνω οι δανειστές. Μόνο η Λαγκάρντ θα χαρεί πάλι που θα πάρει τα λεφτά της, πάλι καλά που κάποια χαίρεται. Για τους υπόλοιπους τους χρυσώνουμε και μας κάνουν μούτρα. Τα μούτρα.

Αριστερή μου κυβέρνηση, με ποιόν είσαι; Με τον εργάτη ή με τον τοκογλύφο; Από τότε που βγήκες, μέτρησες πόσα έδωσες; Πάνω από 4 δις ήταν η λυπητερή τους πρώτους αυτούς μήνες του 2015. Να υποθέσω πληρώθηκαν όλα κανονικότατα. Σε λίγο θα τους αφήσουμε και πουρμπουάρ! Έλεος!
Έλεος γιατί αν σκεφτείς ότι ψάχνουμε 1 μόλις δις για να γίνει το πρόγραμμα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα χωρίς να κοπούν επιδόματα, όπως θέλουν οι “θεσμοί” (έγιναν κι οι μαφιόζοι θεσμοί) καταλαβαίνεις πάρα πολλά. Καταλαβαίνεις ποιος πληρώνει ποίον. Ποιος δίνει και ποιος παίρνει. Ευρώπη – Ευρώπη οε – οε – οε…

Πληρώνουμε τους τοκογλύφους όταν δεν έχουμε για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Όταν δεν έχουμε Φάρμακα, Νοσοκομεία… Δίνουμε τους κόπους μιας ζωής στους βρικόλακες. “Μιας” είπα; Λάθος! Τους κόπους όλων των προηγούμενων πριν από εμάς τους δικούς μας κι υποθηκεύουμε και το μέλλον των επομένων από εμάς.

Όλα αυτά μην μας πούνε χρεοκοπημένους. Για να μας κουνάνε το δάκτυλο και να ζητάνε κι άλλα μέτρα. Γιατί δεν τους στέλνουμε στο διάολο; Μα θα μας πουν “χρεωκοπημένους”. Ενώ τώρα πως μας λένε; “Μαλάκες” ίσως;

Θα πληρώσουμε. Μια ζωή πληρώνω αμαρτίες πολιτικών… Αλλά το τέρμα δε φαίνεται. Σα να ρίχνουμε τα λεφτά σε εκείνο το αναθεματισμένο πιθάρι των Δαναΐδων, που δε γέμιζε ποτέ. Δεν είχε πάτο. Αλλά εμείς ξεπατωθήκαμε. Και πληρώνουμε.

Το πόσα το μάθαμε. Το γιατί το ψυλλιαστήκαμε. Μια μόνο απορία έμεινε. Εκείνα τα λεφτά που μας δάνεισαν και τώρα τα παίρνουν πίσω με τον τοκογλυφικό, τον υπέρογκο τόκο τι έγιναν; που πήγαν; Να πάρουμε από κείνα έστω.
Φαγώθηκαν. Από ποιους; Από αυτούς που τα πήραν. Τους ίδιους που υπόγραψαν να τα πληρώσουμε εμείς, που δεν πήραμε δεκάρα!

Αλέξη, δε θα μιλήσω σαν κομμουνιστής, δε θα πάρεις χαμπάρι τι λέω. Μόλις βγήκες, ξέχασες από Μαρξ, Πάλη των τάξεων, κοκ. Αλλά έχω μια απαίτηση. Και την έχουμε όλοι, γιατί εμείς θα τα πληρώσουμε πάλι τη νύφη.

Αναλυτικό λογαριασμό. Μας λέτε πληρώστε και δε μας λέτε τι, πως κινήθηκαν τα χρήματα που κατέληξαν. Να πληρώσουμε λοιπόν αφού η “αριστερή” κυβέρνηση αποφάσισε έτσι, αλλά με έναν όρο: Εσείς πρώτα θα βάλετε φυλακή τα τομάρια που μας έφτασαν εδώ. Αλλιώς δεν έχει φράγκο. Μας το οφείλετε. .

 πηγή : βαθύ κόκκινο – κείμενο mitsos175 

Άσε ένα σχόλιο