Μάι 13 2015

Τελικά …μόνο εσείς μπορείτε!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΑΟτου Γιάννη Χαλκιαδάκη

Δυστυχώς εμείς η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ…εδώ και πολλά χρόνια, είχαμε προβλέψει ακριβώς τι θα γινότανε. Σαν άλλη Πυθία γράφαμε: “…θα έρθει λοιπόν σχετικά γρήγορα ο καιρός, που θα κυνηγάμε το δικόγραφο με το τουφέκι. Θα στήνουμε καρτέρι αναμεταξύ μας και θα βουτάει ο ένας του άλλου το δικόγραφο από τα χέρια…” Τότε μας λοιδορούσαν οι ΠΡΟΣΥΔΕ  –  ΕΣΚΙΝΔΕΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  οι παρατάξεις της περιόδου εκείνης.

Μας αποκαλούσαν κινδυνολόγους, λαϊκιστές, τρομοκράτες! Όμως σήμερα αποδείχνεται η ορθότητα των εκτιμήσεων μας. Με μαθηματική ακρίβεια και γεωμετρική πρόοδο τραβάμε για τα βράχια.

Είμαστε στην μέση ενός πολέμου. Ενός συνολικού αλλά συνάμα και ατομικού πολέμου επιβίωσης. Μια τεράστια προσπάθεια γίνεται από όλους. Χωριστά όμως από τον κάθε ένα. Δυστυχώς όχι συλλογικά και συγκροτημένα όπως θα έπρεπε, προκειμένου να βρεθεί αρκετή επαγγελματική ύλη – ψωμί, που θα θρέψει την οικογένεια του κάθε ενός μας.

 Έτσι μας έμαθαν, έτσι κάνουμε. Η πάρτη μου… κι άφησε τους άλλους να χαθούν. Αυτή ακριβώς είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Καμιά συνεργασία, καμιά αλληλεγγύη. Αν δεν καταλάβουμε πρωτίστως αυτό το στοιχειώδες, δεν θα βρεθεί ποτέ συλλογική λύση.

Οι λίγοι μάζεψαν όλη την ύλη με την μειοδοσία τους, την συνδρομή πολλών συναδέλφων και την ανοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μετά ήρθε η κρίση. “Στο τσουκάλι μας …περισσότερα τα όσπρια”.

Στα ΚΕΑΟ κάνουν εκατοντάδες μεροκαματιάρηδες συνάδελφοι αιτήσεις. Αλλά και οι έχοντες. Την ύλη όμως την λυμαίνονται ελάχιστοι! Την περισσότερη πάλι οι έχοντες.

Άρχισαν να φτάνουν και σε μένα επώνυμες καταγγελίες. Τα κυκλώματα των κολλητών άρχισαν και πάλι να λειτουργούν όπως παλιότερα. Τα μαχαίρια όμως, όπως είχαμε προβλέψει βγήκαν και καρφώνουν σάρκες.

Ο Διονύσης με έψεξε,  διότι τάχα δεν πήρα θέση από την ιστοσελίδα της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για το γεγονός, της κριτικής που ασκήθηκε σε “συντρόφισσά μας”, η οποία με την σειρά της, είχε κάνει αίτηση και της είχαν δώσει από ένα ΚΕΑΟ και από “θαύμα” χαρτιά αξίας 600,00 € σε 4 μήνες. Αυτό θεωρήθηκε από κάποιους (κακόβουλους) ως μέγιστη ικανοποίηση δικαιώματος. Θεωρήσαμε ως παράταξη, ότι σε τέτοιες κακοήθειες επιβάλλεται να μην απαντάμε.

Είναι αλήθεια, ότι τα ΚΕΑΟ, οι ΔΟΥ, οι ΔΗΜΟΙ, αλλά και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, δεν θα έπρεπε να είναι βιλαέτι κανενός. Παρόλα τούτα είναι.

Χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να αλλάξουν τα πράγματα. Θέλει προσπάθεια από όλους τους θιγόμενους. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και όχι μεμονωμένα. Θέλει ανατροπές! Θέλει άλλο συνδικαλιστικό κίνημα, άλλους συνδικαλιστές. Διαφορετική συνδικαλιστική ηγεσία, με διαφορετικό προσανατολισμό. Δεν τα ακούτε πρώτη φορά αυτά από εμένα.

Για να μη  γίνω κουραστικός…η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θα βάλει, για άλλη μια φορά στα κλαδικά όργανα το θέμα της ισοκατανομής της ύλης. Θα προτείνει για πολλοστή φορά επαφές με την διοίκηση αρχικά των ΚΕΑΟ στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.

Όμως το πρόβλημα δεν θα λυθεί… και είναι σε όλους γνωστοί οι λόγοι. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ.

Πιστεύω, ότι όσο βρισκόμαστε παρασυρμένοι από την μικροαστική λογική του εαυτούλη μας… Όσο δεν κατανοούμε τις δυνατότητες που προσφέρει η μεταξύ όλων μας συνεργασία…και πρωτίστως η συλλογική δράση μας. Όσο αφήνουμε στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον τον ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ή την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ για τράπεζες και ΚΕΔΕ σε συνδυασμό με το άρθρο 139 παρ.2 και 51 του Ν.2318… Τόσο θα χωνόμαστε στην κινούμενη άμμο μέχρι τελικά να πνιγούμε.

Ας μη γονατίζουμε πια για ένα ξεροκόμματο. Κυρίως μην σφαχτούμε μεταξύ μας.  Mην εξευτελιζόμαστε  για το τίποτα. Ας κρατήσουμε όση αξιοπρέπεια μας απέμεινε κι ας σηκωθούμε!  Να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη να σπάσουμε το απόστημα. Όσοι τουλάχιστον  έχουμε ακόμη τσίπα. Ας σηκωθούμε επιτέλους από τον καναπέ μας και την αδιαφορία.

Θα είμαι μαζί σας! 

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Ένα σχόλιο για το “Τελικά …μόνο εσείς μπορείτε!”

  1. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα ΚΕΑΟ, οι ΔΟΥ, οι ΔΗΜΟΙ, αλλά και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, είναι βιλαέτια των “λίγων”! Πριν μερικές μέρες συνάδελφοι προσκόμισαν στο Σύλλογό μας και στην Ομοσπονδία κατάσταση από την οποία προκύπτει ότι ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ συνάδελφος έχει ετήσιο εισόδημα 560.000 ευρώ από τη συμμετοχή της στην αστική εταιρεία της κάνοντας 23 επιδόσεις το ίδιο έτος, την ίδια περίοδο που οι λοιποί συνεταίροι της έχουν ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ κάνοντας χιλιάδες επιδόσεις! Με τις υγείες μας.

Άσε ένα σχόλιο