Ιούν 14 2015

O Tσίπρας …οι δικαστικοί επιμελητές … τα λάθη τους και…το αριστερό μνημόνιο

του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβιβασμόςΖητούν από τον Λαό να στηρίξει την πρόταση υποταγής ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση του δραματουργικού έργου  “έντιμος συμβιβασμός”.

O ίδιος o Αλέξης Τσίπρας, έστειλε “στους θεσμούς” ένα κείμενο 47 σελίδων με τον “έντιμο συμβιβασμό” μιας  μάλλον “άτιμης κυβέρνησης”.

Πρόταση 47 σελίδων λοιπόν “ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ” το οποίο διέρρευσε από την Γερμανία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να το ανακοινώσει επίσημα.

Σακατεύεται ο Λαός ακόμη περισσότερο. Συνεχίζεται το σφάξιμο των προηγούμενων μνημονίων, με νέες πιο ακονισμένες λεπίδες.

Όσο αφορά στον κλάδο μας… στο κείμενο οι προτάσεις Χαμηλοθώρη επανέρχονται. Μετά την αγρανάπαυση τους στις επιτροπές της Βουλής, οι κατάπτυστες τραπεζικές και καταστροφικές για την δικαιοσύνη, τους πολίτες και την χώρα τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ. επανέρχονται. Ίδιες και απαράλλακτες… να καταργούν επιδόσεις, περιλήψεις πλειστηριασμών, δικαιώματα πολιτών και πολιτείας  και όλα όσα μας ανάγκασαν να απέχουμε  μαζί με τους δικηγόρους.

Επανέρχεται όμως και το άνοιγμα του επαγγέλματος – λειτουργήματος (!;) Καταργείται η τοπική αρμοδιότητα, οι ελάχιστες αμοιβές και ίσως ο καθορισμένος αριθμός οργανικών θέσεων. 

Στην πυρά το άρθρο 3 παρ. 1 και 49 και 50 του Κώδικά μας (2318/1995). Αίολο δηλαδή το Π.Δ. 68/ 2011 το οποίο μας εξαιρεί του ανοίγματος των επαγγελμάτων. Μας  χτυπάνε δηλαδή στην καρδιά του επαγγέλματος!

Θυμάμαι, που  πανηγυρίζαμε την εξαίρεσή μας από τον Ν. 3919. Τα καταφέραμε είπαμε, επειδή ασκούμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. Εξαιρεθήκαμε σαν από θαύμα. Χωρίς μαζικό αγώνα. Μόνο με την παρέμβαση της τότε εκτελεστικής γραμματείας στην οποία και συμμετείχα. Πιστέψαμε, ότι όλα είχαν κριθεί υπέρ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μας.

Από ότι όμως φαίνεται, ότι στηρίζεται μόνο στον LOBBY συνδικαλισμό  και όχι σε μαζικούς αγώνες και συμμετοχή όλων και με παράλληλα κοινωνική σύνδεση, μάλλον δεν έχει και τόσο γερές βάσεις.

Τελικά η “Νίκη του Διονύση” όπως την ονομάτισε τότε ο ΠΡΟΣΥΔΕ, υποτιμώντας το τρέξιμο όλων εμάς των υπολοίπων και την σχετική επιστημονική μελέτη που είχε γίνει…είχε πήλινα ποδάρια.

Στην πρώτη λακουβίτσα …της “αριστερής πλευράς” του δρόμου της υποταγής στους δανειστές,  έπεσε και από ότι φαίνεται ψυχομαχεί.

Το τραπέζι όμως, ήταν ήδη στρωμένο, πολύ πριν διαδεχτεί ο Κριάρης τον Πρεκετέ στο τιμόνι της ΟΔΕΕ. Κι ο Μήτσης τον Πρεκετέ  στο τιμόνι του Συλλόγου. Γιαυτό και φαίνεται να είναι εύθραυστη  η εξαίρεση του επαγγελματικού ανοίγματος. Ο δε ισχυρισμός ότι αν τους είχαμε δώσει ήδη (στις τράπεζες) τις ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ τώρα δεν θα κινδυνεύαμε, είναι τουλάχιστον γελοίος (σκεφτείτε το λίγο). Κατά την γνώμη μου, η υποταγή της πλειοψηφίας της ΟΔΕΕ στην ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, σε συνδυασμό με την δυνατότητα ίδρυσης ΑΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ στον κλάδο, (κάτι που έγινε από την ενιαία ΠΡΟΣΥΔΕ στην ζούλα) άνοιξε την όρεξη στους τραπεζίτες, αλλά και τους έδωσε την δυνατότητα να εμπορευματοποιήσουν το λειτούργημά μας και να αντιμετωπίζεται σήμερα από την πολιτεία σαν επάγγελμα – εμπόρευμα.

Ουδέποτε στηρίχτηκαν οι όποιοι “αγώνες” των φορέων μας στη κλαδική μας βάση. Πάντα στην απ’ έξω οι συνάδελφοι. “Με τρομοκρατημένο – φοβισμένο και ανενημέρωτο λαό,  φαντάζεις γίγαντας και σωτήρας”.

Σήμερα πια, δεν είμαι καθόλου σίγουρος  για την ειλικρίνεια των σκοπών τους ή αν ήταν “πραγματική ή πλασματική η θέλησή τους”. Σε υποψία με βάζει το γεγονός της σύμπνοιας των στόχων της ΟΔΕΕ και των απόψεων της Διεθνούς των Δικαστικών Επιμελητών (που για μένα, εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά τις επιλογές των τραπεζών και της αγοράς).

Όλα αυτά, σας καλώ να τα συζητήσουμε την Πέμπτη 18-6-2015 στις 5 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Καρόλου 28. (Μετρό Μεταξουργείο).

Φυσικά αυτές οι απόψεις, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος σε αρκετούς συναδέλφους. Σε εκείνους που έγιναν υπέρμαχοι ξαφνικών τεχνολογικών μεταρρυθμίσεων του χώρου μας. Θέλοντας με αυτοματισμό, να μετασχηματιστούν σε επιστήμονες. Διεκδικώντας την απόλυτη ψηφιοποίηση της εργασίας μας, παίζοντας με την ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τον παγκόσμιο κώδικα εκτέλεσης, τον ευρωπαϊκό εκτελεστό τίτλο, τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας μας, την δια βίου κατάρτιση, τις ανισομερείς αστικές εταιρείες, τις ενιαίες αμοιβές  κ.λ.π.  Ο κλάδος δεν είναι έτοιμος για ραγδαίες αλλαγές. (Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Γαλλία σήμερα ίσως μπορεί να συμβεί στην χώρα μας σε 5 χρόνια). Πριν από τις όποιες τεχνολογικές ή άλλες μεταρρυθμίσεις στον κλάδο με τις οποίες γενικώς δεν διαφωνώ, είναι αναγκαία η εξασφάλιση του κλάδου ως ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ δια βίου, σε πλήρη αποσύνδεση του ρόλου του από την επιχειρηματικότητα και την εμπορευματοποίηση της παροχής των υπηρεσιών του. Είναι αναγκαία πριν, η εύρεση νέας ύλης και κατοχύρωση της παλιάς. Οι Γάλλοι π.χ. συνάδελφοι πρώτα εξασφάλισαν την κλαδική τους επιβίωση και μετά “χτίστηκαν” απ’ότι ξέρω.

Πιστεύω, πρέπει να αρχίσουμε τον αγώνα μας ξανά από την αρχή. Ενάντια στην κυβέρνηση της “αριστερής ΥΠΟΤΑΓΗΣ”. Αλλά και ενάντια στις απόψεις της  συνδικαλιστικής μας ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

ΑΓΩΝΑΣ μέχρι την ΝΙΚΗ! Σας ζητάμε να πορευτούμε μαζί αυτό το δρόμο! Επειδή ναι! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είσαστε ΕΣΕΙΣ!

Όμως τώρα τον αγώνα, ας τον κάνουμε σωστά. Με πρόγραμμα, δράση, συμμετοχή όλων και κυρίως ενότητα. Να πείσουμε πρώτα την κοινωνία ότι τίποτα καλό δεν προμηνύεται από τις συγκεκριμένες κυβερνητικές προτάσεις για αυτήν. Αντίθετα θα μεγαλώσουν τα προβλήματά της. Να την πείσουμε ότι όσο αφορά στον κλάδο μας, η εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων, θα γεννήσει στρατιές “γενίτσαρων” δικαστικών επιμελητών με τυφλή υποταγή στα Τραπεζικά συμφέροντα. Θα ιδιωτικοποιήσει πλήρως το δίκαιο είσπραξης χρεών. Θα αφανίσει στις φτωχές περιφέρειες της χώρας την νομική προστασία των πολιτών. Θα μεγαλώσει την διαπλοκή και την διαφθορά σε ένα κρίσιμο για την οικονομία και την έννομη τάξη κλάδο.  Θα συμπτυχθεί ο χρόνος που θα χρειάζεται για να χάνει ένας οφειλέτης το σπίτι του. Θα το χάνει  χωρίς να το παίρνει χαμπάρι. Θα ακριβύνει το κόστος της ιδιωτικής μαχόμενης νομικής υπόθεσης. Οι τράπεζες θα προηγούνται του Δημοσίου στην εξόφληση των χρεών και τόσα άλλα!

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβιβασμόςΝα προσπαθήσουμε να πείσουμε πρώτα τους συναδέλφους μας, ότι η Ρήξη με την Ευροζώνη η στάση πληρωμών και το συνειδητό GREXIT, είναι η αναγκαιότητα αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν Λαός.

Ας μην περιμένει κανείς, αναπτυξιακές λύσεις, όσο η χώρα βρίσκεται δεμένη στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Όσο οι κυβερνήσεις δίνουν όρκους πίστης στους δανειστές της.

Όπως η σύγκρουση με την κυβέρνηση είναι αναγκαιότητα για την επιβίωση του κλάδου. Μέσα από τον αγώνα μας, ίσως την πείσουμε, για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του δικαστικού επιμελητή ως ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ με ενισχυμένο ρόλο και όχι ως ΟΡΓΑΝΟΥ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Ίσως την πείσουμε στην διατήρηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαραχτήρα του ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΡΕΩΝ.

Να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους αριστερούς βουλευτές, να μη ψηφίσουν στην Βουλή τα σχετικά νομοθετήματα. Πιστεύω πως οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν καν το λειτούργημα που επιτελούμε.  “Να ζητήσουμε τον λόγο” από την κ. Κωνσταντοπούλου που μας έταζε “λαγούς με πετραχήλια” για τον Κ.Πολ.Δ. και την βελτίωση του κώδικά μας. Να έρθουμε σε επαφή με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τους ΑΝΕΛ. Να “κατασκηνώσουμε” έξω απ’ τα Υπουργεία τους. Να μιλήσουμε με τους Υπουργούς. Να μπούμε άμεσα σε πιεστικές για την Κυβέρνηση συνδικαλιστικές πρακτικές. Να κάψουμε συμβολικά τις ταυτότητες μας. Να παραδώσουν οι συνδικαλιστές τις παραιτήσεις τους στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.α. Να ξεκινήσουμε ουσιαστικές ΑΠΕΡΓΙΕΣ. Ας παραδώσουμε τα βιβλία και τις σφραγίδες μας στους συλλόγους. Ας παραδειγματιστούμε από τους φαρμακοποιούς που ήδη χορεύουν στο ρυθμό των κινητοποιήσεων. Μην περιμένουμε να χάσουμε πρώτα την παρτίδα, με την λογική των PLAN B που διακατέχει την πλειοψηφία των συνδικαλιστών μας!

Μην δεχτούμε την λογική της υποταγής που μας προτείνεται από την Διεθνή μας Ένωση και από πλήθος συνδικαλιστών (Να προτείνουμε δηλαδή εμείς μέτρα εναντίον μας, πιο ελαφριά δήθεν από τα προτεινόμενα π.χ. μείωση των αμοιβών). Μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Αντίθετα να προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι οι σημερινές μας αμοιβές είναι αναγκαίες για την δομική λειτουργία μας και την ποιοτική παροχή μας στην εξυπηρέτηση της Κοινωνίας.

Δεν είναι μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμός η υποταγή στην τρόϊκα. Δεν είναι μεταρρύθμιση η ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ. Γάγγραινα είναι που προχωρά σε όλα μας τα δικαιώματα και την ύλη.

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ στο ΑΝΟΙΓΜΑ της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ  του  ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΦΕΚ
  • ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ του άρθρου 139 παρ.2  του Κώδικά μας  σε λογική ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ που περιφρουρεί από μόνο του τον περιορισμό των οργανικών θέσεων
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΕΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ (διαπιστωτικές, όλα τα δημόσια δικόγραφα, πλειστηριασμοί ΚΕΔΕ, άμεση είσπραξη χρημάτων από οφειλέτες του Δημοσίου, οι δημόσιες κατασχέσεις να γίνονται όπως οι ιδιωτικές, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις στους δικαστικούς επιμελητές με προηγούμενη κοινοποίηση της καταλογιστικής πράξης της οφειλής και τόσα άλλα.
  • Απαραίτητη η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ για να σταματήσει η εσωτερική παραβατικότητα και να ενισχυθεί ο ρόλος μας.

Να κάνουμε σε όλους καθαρό, ότι η υπηρεσία του δικαστικού επιμελητή δεν είναι εμπόρευμα, είναι κομμάτι της Δικαιοσύνης. Να αντισταθούμε στο μετασχηματισμό μας σε “ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ” των τραπεζών.

Η σημερινή αναγκαιότητα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ, με υποχρεώνει να παραμερίσω μέχρι να καταλαγιάσει η επίθεση που δέχεται το λειτούργημά μας, την ακατάληπτη φραστική επίθεση του φίλου Διονύση Κριάρη και ομοϊδεατών του  ΠΡΟΣΥΔΕτων, εναντίον μου, και να μην απαντήσω στα κείμενά τους. Εξάλλου λίγο ενδιαφέρει αυτή η αντιπαράθεση τους συναδέλφους. Όμως ας αφήσουν επιτέλους την προπαγανδιστική τους κριτική στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ επειδή είναι η μόνη, που στύλωσε τα πόδια και αντιστάθηκε στην κατάργηση του ισχύοντος ΦΕΚ. 

Επιτέλους λέμε διαφορετικά πράγματα από αυτούς. Αυτοί μιλάνε στην βάση της μικροαστικής λογικής του ανταγωνισμού εμείς για συνεργασία και : ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.

Συνάδελφοι, τους αφήνουμε να λένε. Πάρτε τον κλάδο στα χέρια σας και αγωνιστείτε να …μην χαθεί. Και εμείς μαζί σας! 

Σας περιμένω όλους όσοι θέλετε να βάλετε πλάτη και ανησυχείτε για το αύριο, να βρούμε κοινή λύση στην νέα κλαδική επίθεση, στα γραφεία της ΟΔΕΕ την Πέμπτη 18-6-2015 ώρα 5 μ.μ. για ένα ειλικρινή διάλογο  επαγγελματικής επιβίωσης με την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Άσε ένα σχόλιο