Αυγ 01 2015

Ραγδαίες αρνητικές κλαδικές εξελίξεις…

Αποτέλεσμα εικόνας για αρνητική εξέλιξηΣτην σχετικά πρόσφατη ενημέρωση που έγινε από την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους συναδέλφους, για την απελευθέρωση του λειτουργήματός μας και τις τροποποιήσεις του Κ.Πολ. Δ. είχαμε τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και καλέσαμε τον κλάδο σε εγρήγορση.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις  μας ξεπέρασαν! Σε σχέση με την ταχύτητά τους.

Η πραγματική κυβέρνηση της χώρας, η Τρόϊκα (κι ας είναι τέσσερις) σε  συνεδρίαση της την περασμένη Πέμπτη, συζήτησε το “άνοιγμα των δικαστικών επιμελητών”. Δηλαδή την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του κλάδου μας. Μια αλλαγή στην αποκλειστική εξυπηρέτηση των Ελληνικών Τραπεζών.

Ενώ λοιπόν το λειτούργημά μας δεν είναι στην εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ ΙΙ, το άνοιγμα του μπαίνει στα προαπαιτούμενα (μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ)για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές την 22 Αυγούστου. (Το άνοιγμα μας δηλαδή προέρχεται αποκλειστικά με ευθύνη  του Τσίπρα και της παρέας του. Μόνος του μας εκτέλεσε. Δεν του το ζήτησαν οι δανειστές. Μόνο η “Κομμουνιστική” ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ).

Η προδοτική κυβέρνηση του λαού μας, “μας έδωσε” στεγνά σαν κλάδο, προκειμένου να δείξει “πρόσωπο” στους δανειστές. Καθώς πιστεύει ότι δεν θα έχει πολιτικό κόστος λόγω του μεγέθους μας, αλλά και του μικροαστισμού μας. Θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση από συνδικαλιστική σκοπιά.  Καμιά μαζική κινητοποίηση, καμιά ΑΠΕΡΓΙΑ.

Από την συνάντηση μελών της Ε.Γ. (Πρεκετές, Μήτσης, Αντωνίου, Γιάννης, Χαλκιαδάκης) της Ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή με τον κ. Γ. Γιαννακόπουλο σύμβουλο του Υπουργού Δικαιοσύνης και εκ των συμμετεχόντων του Υπουργείου στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόϊκα για το συγκεκριμένο θέμα, βγήκε το συμπέρασμα ότι όλα έχουν τελειώσει και η Τρόϊκα έχει στα χέρια της το τελικό κείμενο με το οποίο αλλάζει άρδην το πλαίσιο λειτουργίας μας και ουσιαστικά μας καταργεί (Το σχετικό κείμενο θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι 12 Αυγούστου).

  • Καταργείται η τοπική αρμοδιότητα  ( Θα υπάρχει Πανελλαδική αρμοδιότητα πλέον). Αυτό χοντρά χοντρά σημαίνει αδυναμία έννομης προστασίας των πολιτών στα νησιωτικά συμπλέγματα και ορεινά χωριά. Αλλά και καταστροφή της επαγγελματικής δράσης των συναδέλφων κυρίως της απομακρυσμένης από μεγαλουπόλεις περιφέρειας.
  • Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές και το ΦΕΚ (Ο καθορισμός τους θα γίνεται με διαπραγμάτευση και συμβάσεις). Αυτό θα ενισχύσει προσωρινά, την μονοπωλιακή δράση ορισμένων γραφείων που ελέγχουν την τραπεζική ύλη σήμερα, αλλά σε συνδυασμό με την επιβολή της κοινής αρμοδιότητας,  και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επίδοσης, θα οδηγήσει την πλειοψηφία των συναδέλφων στην  ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ και ΑΝΕΡΓΙΑ.  Ενώ  οι “τυχεροί” θα υπαλληλοποιηθούν στους νομιμοποιημένους πλέον ….όπουλους. Αυτό σε πρώτη φάση γιατί λίγο αργότερα και οι …..όπουλοι ,θα υπαλληλοποιηθούν από τις τράπεζες και τα επενδυτικά Funds που θα τις αγοράσουν!

Όλα για χάρη του κεφαλαίου προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση του. Η Ε.Ε. η Ευρώ ζώνη και το Ευρώ θα γίνει όπως και για ολόκληρη την κοινωνία, η κλαδική μας ταφόπλακα. Σας είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές για αυτό.

“Όσοι ήταν με το ΕΥΡΩ και τα μυαλά στα κάγκελα” ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για τον κλάδο και την κοινωνία, το έχουμε σε δεκάδες κείμενα μας αναλύσει.

Ενιαία περιφέρεια η Ελλάδα – Ενιαίο το Ιnternet – Ενιαία η επαγγελματική καταστροφή μας.

Ο δικαστικός επιμελητής ως συλλειτουργός της δικαιοσύνης και ως όργανο της πολιτείας αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, ρίχνεται στην πυρρά.

Ίσως ένα νέο επάγγελμα δημιουργηθεί από τις στάχτες του. Εκείνο του ορκισμένου τραπεζικού γενίτσαρου, που θα κανιβαλίζει τα πτώματα των οφειλετών.

Για τους  πολίτες και κυρίως για τους οφειλέτες τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα: Κατάργηση της έννομης προστασίας τους με ότι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματα τους στην στέγη, στην δίκη, στη ζωή. Αλλά… ας πρόσεχαν κι αυτοί!!!

Με λύπη διαπιστώνουμε πως η πλειοψηφία της ηγεσία μας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμη και προχθές (την προηγούμενη Πέμπτη η ΠΡΟΣΥΔΕ που ελέγχει την ΟΔΕΕ κατά πλειοψηφία) σε σχετική συγκέντρωση ενημέρωσης για το θέμα καθησύχαζε τους συναδέλφους.

Στον αντίποδα τους η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εδώ και χρόνια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προσπαθώντας να οργανώσει τους συναδέλφους  και να σχεδιάσει το Plan B του κλάδου.

Σε αυτές τις συντριπτικά αρνητικές για τον κλάδο μας συνθήκες, η στρατηγική μας πρόταση για ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ κατά ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ απαντά με απόλυτη νικηφόρα για τον κάθε ένα συνάδελφο επιτυχία, στα σχέδια των τραπεζιτών και των Τσιπραίων. 

Ή θα μπούμε στην λογική της συνειδητής – πειθαρχημένης συνεργασίας μεταξύ μας, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ και τις τράπεζες έστω και αργά (γιατί είναι ήδη αργά) ή θα εξαφανιστούμε επαγγελματικά.

Ο τρόπος της συνεργασίας, και η νομική φόρμουλα θα βρεθεί…υπάρχουν τουλάχιστον 3 σχέδια στις επεξεργασίες μας…ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ !

Βούληση χρειάζεται. Προσπάθεια και υπομονή στο πρώτο διάστημα…μέχρι να οργανωθεί ο νέος συνεργατικός τρόπος παραγωγής και να έρθουν οι πρώτες πληρωμές.

Καμιάς δομικής αλλαγής ο δρόμος δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ειδικά όταν πρόκειται για κλαδική ανάπτυξη σε ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατεύθυνση. Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και μεγάλα. Όμως η θέλησή μας για επιβίωση και αξιοπρέπεια θα τα λύσει.

Από την πλειοψηφία των  συνδικαλιστικών ηγετών είναι αλήθεια δεν περιμένουμε και πολλά. Αυτοί ήταν πάντα, “φρου φρου κι αρώματα” και στα δύσκολα τάχα πραγματιστές και ρεαλιστές. Χωρίς διάθεση σύγκρουσης και κυρίως χωρίς plan B. Πάντα στο παρά 1΄ ή στο και 1΄όπως τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε αποφάσεις θεωρούμε πως η Ε.Γ. κατά πλειοψηφία θα αποφασίσει αύριο Κυριακή στην έκτακτη  συνεδρίαση της, την αποστολή συγκεκριμένων προτάσεων προς την Τρόϊκα:

  • στην κατεύθυνση ανοίγματος της τοπικής αρμοδιότητας κατά Εφετείο και όχι πανελλαδικά
  • στην απελευθέρωση των αμοιβών στο πρότυπο των δικηγόρων. Δηλαδή ελεύθερη διαπραγμάτευση με τον εντολέα και όπου αυτό είναι ανέφικτο στον προσδιορισμό της “νόμιμης αμοιβής” όχι όμως ως υποχρεωτικής αλλά ως σημείο αναφοράς.

Σε μια δήθεν ρεαλιστική λογική που λέει να υποχωρήσουμε και να κάνουμε αντιπροτάσεις για να μην μας πάρουν και τα σώβρακα.

Όμως αυτή η τακτική αποδείχτηκε πως είναι λάθος σε όλους τους τομείς. Αποδείχτηκε περίτρανα και στην κεντρική διαπραγμάτευση Τσίπρα – Δανειστών με το 3ο μνημόνιο που θα βιώσει εντονότατα ο κλάδος μας..

Εμείς λοιπόν, διαχωρίζουμε την θέση μας από την πλειοψηφία της Ε.Γ. της ΟΔΕΕ (αν θα πάρει τέτοια απόφαση).

Το ζητούμενο δεν είναι η ενδοτική μας υποχώρηση αλλά η απάντηση μας με ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

Παρ’ όλα αυτά εμείς η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαφωνώντας αλλά και γνωρίζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων στην ΟΔΕΕ, “ρίχνουμε” προς την Ε.Γ. αλλά και προς όλα τα Δ.Σ των συλλόγων και όλους τους δικαστικούς επιμελητές, την παρακάτω βοηθητική ιδέα: Αν τελικά χωρίς την δική μας ψήφο στην Ε.Γ. αποφασιστεί να σταλεί συγκεκριμένη πρόταση στην τρόϊκα, να συμπεριληφθεί σε αυτήν διάταξη, με την οποία την διαπραγμάτευση με τις μεγάλες πηγές εργασιακής ύλης (τράπεζες) και την σχετική σύμβαση να την διενεργεί η Ομοσπονδία (αν υπάρξει πανελλαδικό άνοιγμα αρμοδιότητας) ή ο Σύλλογος (αν υπάρξει Εφετειακό άνοιγμα αρμοδιότητας) και όχι μεμονωμένα οι δικαστικοί επιμελητές, με παράλληλη υλοποίηση του άρθρου 139 παρ.2. ΑΜΕΣΑ!

Στην περίπτωση που οι προτάσεις  της ΟΔΕΕ με αυτή την σημείωση απορριφθούν και ψηφιστεί ολόκληρο το σχέδιο των τραπεζιτών, τότε  να κηρύξουμε πόλεμο!

Έστω την ύστατη στιγμή.

Στο και 1′ σας ζητάμε να συσπειρωθείτε στους συλλόγους σας και να ζητήσετε από τις διοικήσεις τους, να προχωρήσει ο κλάδος με μια ψυχή σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  από 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ! Με κατάθεση βιβλίων, ταυτοτήτων, σφραγίδων στους συλλόγους. Με απεργιακές επιτροπές κατά Πρωτοδικείο, οργανωμένη περιφρούρηση για να μην τολμήσει κανείς να γίνει απεργοσπάστης. Χωρίς καμιά άδεια. Χωρίς “προσωπικό ασφαλείας”. Ας παραγραφούν όλα. Ας μας επιστρατεύσουν! Με παράλληλη συμβολική κατάληψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από Σεπτέμβρη  το πολύ Οκτώβρη θα είμαστε πια ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Ας μην το επιτρέψουμε. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!      ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!        ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !

Δεν πρόκειται από τον αγώνα μας να ματώσουμε περισσότερο …από τα τραύματα που μας κατάφεραν οι αλήτες της πρώτης φοράς αριστερής κολωτούμπας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

3 σχόλια για το “Ραγδαίες αρνητικές κλαδικές εξελίξεις…”

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ έγραψε:

    Αγαπητέ συνάδελφε,

    Νομίζω πως απένταντι σε αυτό που ζούμε, αν όχι σε αυτό που θα ζήσουμε… πρέπει να ξεκινήσουμε κάνοντας την αυτοκριτική μας. Όταν εμείς οι ίδιοι ανεχτήκαμε ακόμα και σε ανεπίσημο επίπεδο την υπαλληλοποίηση μας, και μάλιστα την ζητούσαμε , όχι όλοι βέβαια , αυτοί που ήξεραν που οδηγεί όλο αυτό…. καλά να πάθουμε. Τι εννοώ; Απλά : ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ…. νομίζω πως μόνο αυτό είαι αρκετό πρωτα από όλα για τον αθέμιτο ανταγωνισμο….και εσείς ως γνήσιος αριστερός έχετε μια τέτοια ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Για ποιό λόγο προχωρήσατε στην σύσταση αυτής; Μήπως για να ειστε ισος στον συνάδελφο ; Μήπως για καλύτερο λανσάρισμα στους πελάτες ; Κύριε Χαλκιαδάκη , δεν θέλω και ούτε πρέπει να κατηγορώ αυτή τη στιγμή. Αλλά νομίζω ότι και εσείς παίξατε το ρόλο σας σε όλο αυτό, παρόλο που παρουσιάζεστε αγωνιστής και υπερασπιστής του επαγγέλματος . Μαζί βέβαια και η σιωπή πολλών ….που γνωρίζουν ποιοι και πως, και τους έχουν ακόμα έξω και τους γλύφουν μπας και πάρουν λίγο κομμάτι απο την πίτα που τρώνε και αυτοί. Αλλά …κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λεει ο λαός….. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ – ΠΟΙΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙ ΤΟΥΣ……όλα αυτά μαζί με κάτι καλοπροαίρετους παντα συναδέλφους …για να τα λέμε με το όνομα τους…. άνοιξαν την όρεξη και το μυαλό πολλών ..που τρίβουν τα χέρια τους αυτή τη στιγμή και σχεδιάζουν ήδη το επόμενο λανσάρισμα….της εταιρείας καθήμενοι από τώρα σε τραπέζια γεμάτα από τραπεζικά στελέχη , συνδέσμους κλπ …παίζοντας την τύχη του Δικ. Επιμελητή. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ!!!! ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ…… ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ;;;;;;;; Η προδοσία και η επικείμενη κατάντια του λειτουργήματος μας ξεκινάει εκ των έσω και το γνωρίζεις και εσύ και όλοι μας πολύ καλά….. Και επειδή η ταφόπλακα δεν έχει μπει ακόμα, έχει σχεδιαστεί έχει φτιαχτεί , να…κάτι τελευταίες λεπτομέρειες μένουν….. ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ…… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ , ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ . Θέλω να δω …. ποιοι..πέραν από τις φωνές και τις κραυγές στις ολομέλειες και στις συνελεύσεις στο ΤΙΤΑΝΙΑ θα κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους…..ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ . ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !!!!

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ

    ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

    Συνάδελφος από επαρχία.

  2. Γιάννης Χαλκιαδάκης έγραψε:

    Αγαπητέ μου συνάδελφε, αρχικά γιατί δεν υπογράφεις το σχόλιο σου. Τι φοβάσαι;
    Η διαχείριση της ιστοσελίδας ήρθε σε δύσκολη θέση, όπως έρχεται πάντα με τα ανυπόγραφα σχόλια. Ας είναι.
    Έχω γράψει δεκάδες κείμενα για τις αστικές εταιρείες, τον συνεργατικό οργανισμό, την “δική μου εταιρεία”, τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσουμε συνολικά και συλλογικά. Αν ψάχνεις ειλικρινά τις απαντήσεις και τις προτάσεις μου ανέτρεξε στα παλιότερα κείμενα μου.
    Τι δεν καταλαβαίνεις, όταν λέω ότι το επαγγελματικό περιβάλλον μας είναι ανταγωνιστικό στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης;
    Απ’ ότι όμως φαίνεται δεν μπορώ να σε πείσω για τις προθέσεις μου. Δεν πειράζει.Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό.
    Όποιος θέλει να δει πέρα από τη μύτη του, καταλαβαίνει πως η λύση είναι ΜΟΝΟ η συνεργασία μεταξύ μας. Αλλά και η αγωνιστική κλαδική στάση (αμυντικά ή επιθετικά.)σε ότι μας βρίσκει και σε ότι ζητάμε. Αυτό που χρόνια τώρα προτείνω.
    Τώρα, για την ειρωνεία περί της αριστερής μου γνησιότητας δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι απάντησης.
    Ναι! πιστεύω …ότι πράγματι έχω και γω την ευθύνη μου. Όχι όμως για τα αποτελέσματα της κλαδικής μας κατρακύλας, αλλά για την συμμετοχή μου σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ενός κλάδου που τα περιμένει όλα στο πιάτο Ετοιμα!
    Να σε ενημερώσω… αν και το ξέρεις, ότι για να κάνει κάποιος πράξη τις εξαγγελίες του…πρέπει να έχει την πλειοψηφία. Δηλαδή να ψηφιστεί αρχικά από τους περισσότερους και στην συνέχεια να στηριχτεί στην πράξη από εκείνους που τον ψήφισαν. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Ο Μάρτης είναι κοντά!

  3. Φενερλης Χρήστος έγραψε:

    Επειδη ο Γιαννης ο Χαλκιαδάκης δεν ανέλυσε κάποια πράγματα που του προσάπτει ο συνάδελφος απο την επαρχία θα το κάνω εγω μιας και θα πρεπει κατα την άποψή μου να μη μένουν αναπάντητα κάποια σχόλια που εχουν να κάνουν με την ιστορία μας , γενικά σαν κλάδο αλλα και ειδικά ως ριζ.παρεμβαση !
    Θα πρεπει να γνωρίζεις συνάδελφε ότι η προσυδε που ολα αυτα τα χρόνια ειναι η παράταξη που εχει την πλειοψηφία στο σύλλογο μας , έφερε το θέμα των αστικών εταιριών και κόντρα στην απόφαση της γενικής συνέλευσης που δεν ήθελε τις αστικές εταιρίες , με δίαφορα τεχνάσματα και ερήμην των συναδέλφων και των οργάνων του κλάδου περασε σε μια νύχτα το νόμο ! Αυτο για να το πετύχει πέρασαν χρόνια ! Έπρεπε πάσει θυσία να περάσει ο νόμος αυτός γιατί τα συμφέροντα των μεγαλογραφείων που εκμεταλλευόντουσαν την εποχή εκείνη τους συναδέλφους παράνομα χρησιμοποιώντας τους ουσιαστικά σαν υπαλλήλους απαιτούσαν την υλοποίηση του άρθρου 21 του κώδικα μας (αστικές εταιρίες)γιατί με αυτό το τρόπο θα νομιμοποιούσαν την υπάλληλοποιηση αλλα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό!
    Αυτά τα σχέδια λοιπόν της προσυδε και των μεγαλογραφείων που υπαλληλοποιησαν και εξευτέλισαν τον κλάδο ,βρήκαν αντιμέτωπους όλους τους συνδυασμούς και της παρατάξεις εκείνης της εποχής!
    Η ριζοσπαστική παρέμβαση και ο Γίαννης Χαλκιαδάκης ήταν στη πρωτη γράμμη αυτής της εκστρατείας κατα των αστικών εταιριών ! Είχαμε φτάσει μέχρι τον υπουργό ! Είχαμε προσφύγει και στο συμβούλιο της επικρατείας !
    Αλλά ακομα και σήμερα προτείνουμε μέσα στα όργανα για να καταργηθεί αν μη τι άλλο η ελεύθερη ποσόστωση και να υπάρχουν μόνο ίσα μερίδια μεταξύ των εταίρων ! Μέχρι την οριστική κατάργηση των εταιριων!
    Γι αυτο αγαπητέ συνάδελφε απο την επαρχία σε καλώ να εισαι δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε και να μη κρύβεσαι πίσω απ την ανωνυμία !
    Κανείς δεν περισσεύει ! Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας και δεν υπάρχει καμμια δικαιολογία για απουσίες τώρα !
    Ο Σεπτέμβρης θα μας βρει με τα χειρότερα μέτρα που έχουν παρθεί ποτε για τον κλάδο !

Άσε ένα σχόλιο