Αυγ 21 2015

Όλα από χέρι χαμένα…;

Αποτέλεσμα εικόνας για ola xamena του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Όλα τα περίμενα από τον θίασο σκιών που κυβερνούσε μέχρι σήμερα την χώρα. Που βιάσε την θέληση του λαού μας, και τον έριξε στην απόλυτη κατάθλιψη. Που εξευτέλισε κάθε έννοια δημοκρατίας. Που τακίμιασε αποκλειστικά  με τους τραπεζίτες, που ξεπούλησε τους αγώνες ακόμη και “του δικού του κόσμου” και “τα βρήκε” με όλα τα ευρωπαϊκά λαμόγια και οικονομικούς καρχαρίες κάνοντας τους όλα τα χατίρια, προκειμένου να σώσει τις καρέκλες του.

Όμως έλεγα δεν μπορεί…κάτι θα τους έχει μείνει έστω από “αριστεροφανή τσίπα”. Δεν μπορεί να πέσουν στα πατώματα. Έπεσα έξω!

 Σέρνουν σε εκλογές την χώρα, ελπίζοντας σε νέο εκβιασμό του λαού. Έτσι χωρίς εσωκομματική αντιπολίτευση να μπορούν να εφαρμόσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα τους. Αποστάτες ολκής.

Για την συμπολιτευτική αντιπολίτευση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ -ΠΟΤΑΜΙ) δεν έχω να πω τίποτα. Μιλούν οι πράξεις τους. Το παρελθόν τους δείχνει καθαρά τι μας περιμένει, αν ενισχυθούν εκλογικά σε συνδυασμό με τον αποστάτη Τσίπρα.

Ντροπή σε όλους αυτούς τους αχαραχτήριστους (Πρωθυπουργό, Υπουργούς και Βουλευτές) που ξεπούλησαν με δήθεν “αριστερό” πωλητήριο την χώρα μας, την ελπίδα μας, τις δουλειές μας, την αξιοπρέπεια και την ζωή μας και στέλνουν στην ανεργία και την μετανάστευση τα παιδιά μας.

Στους τελευταίους νόμους που ψήφισαν περιποιούνται και τον κλάδο μας καταλλήλως!

Θα ήθελα να τους βρίσω χυδαία …αλλά κρατιέμαι. Είμαι βλέπετε κι εγώ …στέλεχος του κλάδου μας.  Πρέπει μου είπαν: “να είμαι κόσμιος και ας μη φορώ γραβάτες και κοστούμια”.

Όμως με το κειμενάκι μου τούτο, θα επιχειρήσω για μια ακόμη φορά “να αφυπνίσω όσους θέλουν να ξυπνήσουν κρούοντας τους τον κώδωνα του κινδύνου”. Αν πάρετε χαμπάρι τι παίζει…ίσως αντισταθείτε μαζί μου (μαζί μας βλέπε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Αν πάλι όχι, άξιοι της μοίρας σας θα είστε. Τουλάχιστον θα έχω κάνει το καθήκον μου στο ακέραιο και επί προσωπικού και ως παράταξη.

Εύχομαι να πέσω έξω στις εκτιμήσεις μου…και οι εξελίξεις να δικαιώσουν όσους σκέφτονται διαφορετικά από εμένα.

Διαβάστε λοιπόν τι αποφάσισαν για μας, οι 222 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) ψηφίζοντας τον Ν. 4336/15 ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 94/14-8-2015 τεύχος πρώτο: ….ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ.1: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 2318/ 1995 (Α΄126)

  1.  Η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 2318/1995 (Α΄126) τροποποιείται ως εξής : “Ο δικαστικός επιμελητής ασκεί τα καθήκοντά του μόνο στην περιφέρεια του Εφετείου που είναι διορισμένος με εξαίρεση τις περιπτώσεις του άρθρου 43 του παρόντος. Οι δικαστικοί επιμελητές όμως των περιφερειών των Εφετείων Αθηνών-Πειραιά μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους στις περιφέρειες των δύο Εφετείων αντίστοιχα………”
  2. Το άρθρο 43 του ν. 2318/1995 τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: “Αν υπάρχουν τόσες κενές θέσεις σε περιφέρεια Εφετείου, στην οποία ο αριθμός των οργανικών θέσεων δεν υπερβαίνει τις είκοσι έξι ή έκτακτα κωλύματα των υπηρετούντων σε αυτό, ώστε οι εναπομένοντες δικαστικοί επιμελητές να μην επαρκούν για τις ανάγκες της περιφέρειας αυτής, μπορεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από γνώμη των προέδρων εφετών και των προέδρων των οικείων συλλόγων δικαστικών επιμελητών, με απόφασή του, να αποσπάσει προσωρινά δικαστικό επιμελητή, που το ζητά, από περιφέρεια άλλου εφετείου. Αν δεν υπάρχει τέτοια αίτηση ο Υπουργός μπορεί, έχοντας τη γνώμη των παραπάνω προέδρων να επιτρέπει προσωρινά στους δικαστικούς επιμελητές της περιφέρειας ενός ή περισσότερων γειτονικών εφετείων να ασκούν τα καθήκοντά τους και στην περιφέρεια του εφετείου αυτού. ……………………………………………………………………………..”
  3. Το άρθρο 50 του ν. 2318/1995 τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Οι αμοιβές των δικαστικών επιμελητών καθορίζονται κάθε φορά, και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την πενταετία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις διενεργούμενες πράξεις σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της άσκησης του επαγγέλματος και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας, καθώς και το βαθμό δυσκολίας πρόσβασης στις πράξεις αυτές. Επίσης, περιλαμβάνονται στην απόφαση η περιγραφή και το κόστος των πράξεων λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της διαφάνειας και της απλότητας. Το κόστος των πράξεων θα αναγράφεται υποχρεωτικά σε κάθε διενεργούμενη πράξη. Μέχρι τις 31. 10.2015 θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα λάβει υπόψη τις ανωτέρω αρχές μετά από γνώμη της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών
  4. Όπου στο ν. 2318/1995 αναφέρεται ο όρος «Πρωτοδικείο» αντικαθίσταται η λέξη «Πρωτοδικείο» με τη λέξη «Εφετείο» .

Οι παραπάνω τροποποιήσεις στον κώδικά μας, όχι μόνο μας δίνουν νέα ύλη (ευσεβείς πόθοι ευκολόπιστων συνδικαλιστών), αλλά θα δημιουργήσουν  τεράστια προβλήματα. Το τυράκι της νέας ύλης παραπέμφθηκε στις καλένδες. Στη βάση αυτής της νέας ύλης, κάποιοι τσίμπησαν και δεν συμφώνησαν στην πρόσφατη πρότασή μας για άμεσες  κινητοποιήσεις (μέσα στον Αύγουστο με παραιτήσεις συνδικαλιστών και περιφρουρημένη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ). Ακόμη και σήμερα, που δεν γίνεται καμιά αναφορά σε νέα ύλη στον παρόντα νόμο, κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεσμεύτηκε το σχετικό τεχνικό κλιμάκιο της ΤΡΟΙΚΑ στη Φρανσουάζ, την πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσής μας… Πείτε μου παρακαλώ που ακριβώς να γελάσω;

Ας τα όμως πάρουμε ένα ένα.

Κάποιοι πανηγυρίζουν που έστω προσωρινά, (μια κυβέρνηση με άλλη σύνθεση, ανάλογα την πίεση μπορεί να αλλάξει τον νόμο) ματαιώθηκε το Πανελλαδικό άνοιγμα της τοπικής αρμοδιότητας  και περιορίστηκε σε Εφετειακό. Όμως το άνοιγμα της αρμοδιότητας κατά Εφετείο θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα στους συναδέλφους των περιφερειακών Εφετείων με την υπέρ συγκέντρωση της επαγγελματικής ύλης  στις μητροπόλεις των Εφετείων. Τα προβλήματα ίσως αποδειχτούν μεγαλύτερα και από εκείνα του Πανελλαδικού ανοίγματος για τον κλάδο.

Έτσι στο Εφετείο Χαλκίδας π.χ. σε πείνα καταδικάζονται οι συνάδελφοι της Θήβας. Αντίστοιχα στο Εφετείο Λαμίας οι συνάδελφοι της Ευρυτανίας, Άμφισσας, Λιβαδειάς. Στο Εφετείο  Ανατολικής Κρήτης θα ζήσει το Ηράκλειο, ενώ στο Εφετείο Κρήτης θα επιβιώσουν τα Χανιά.  Στην Θεσσαλονίκη θα σβήσουν οι συνάδελφοι των περιφερειακών Πρωτοδικείων, στη Λάρισα το ίδιο  και πάει λέγοντας.

Οι αστικές εταιρείες δικαστικών επιμελητών των μητροπόλεων  θα επεκτείνουν την δράση τους σε όλα τα Πρωτοδικεία του Εφετείου σχεδόν χωρίς κόστος…κάνοντας   ουσιαστικά υπάλληλο και αντί πινακίου φακής, όποιον περιφερειακό συνάδελφο δεχτεί να συμμετάσχει σε αυτές (δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) .

Αν αυτό συνδυαστεί με την αλλαγή του άρθρου 43 (περί αποσπάσεων διαβάστε την διατύπωση της τροποποίησης προσεκτικά) όπου ο αριθμός 8 γίνεται πλέον 26… και όταν τάχα δε επαρκούμε  για τις ανάγκες της περιφέρειας αυτής, τότε μιλάμε για άρθρο Δούρειο Ίππο του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ανοίγματος.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί με άνεση η Ένωση τραπεζών απευθείας ή μέσω των δικηγόρων της οι δικηγορικοί σύλλογοι, κάθε στιγμή, να προφασίζονται δυσλειτουργία και έτσι να προκαλούνται αθρόες αποσπάσεις σε όσα Πρωτοδικεία (περιφέρεια Εφετείου) έχουν λιγότερους από 26 δικαστικούς επιμελητές  και δεν βρίσκονται σε αυτά  δεκτικοί για υπαλληλοποίηση ή εκμετάλλευση συνάδελφοι. Με δυο-τρεις  αποσπάσεις θα γίνεται η δουλειά τους. (Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν δικηγορικός σύλλογος έχει καταφέρει να γίνουν αποσπάσεις, παρά την αντίθεση μας).

Σχεδόν σε όλη την επαρχία, στα περισσότερα Πρωτοδικεία, οι συνάδελφοι που υπηρετούν είναι λιγότεροι των 26 με εξαίρεση τις μεγαλουπόλεις (αυτό που ήθελαν οι τράπεζες το κέρδισαν με έμμεσο τρόπο). Μην σας ξεγελάσει η διατύπωση “μετά από γνώμη των προέδρων εφετών και των προέδρων των οικείων συλλόγων” ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ την ΓΝΩΜΗ κανενός. Ιδίως των συλλόγων μας.  Συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετούσε πάντα ή όποια απόφασή του.

Όσο τώρα αφορά στις αμοιβές μας. Θα εκδοθεί νέα Κ.Υ.Α (ΦΕΚ) στην κατεύθυνση των δικηγόρων, αλλά μετά από γνώμη της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Όμως οι αμοιβές αυτές δεν θα είναι οι ελάχιστες…αλλά οι νόμιμες (!;) Τι σημαίνει αυτό; Ότι η όποια αμοιβή καθοριστεί δεν θα είναι υποχρεωτική για κανένα. Το νέο ΦΕΚ δηλαδή δεν θα έχει την υποχρεωτικότητα του παλιού. Αυτό εξάλλου ήθελαν οι τράπεζες και αυτό εννοεί ο Τσίπρας όταν λέει άνοιγμα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι και το νέο ΦΕΚ θα είναι υποχρεωτικό. Μακάρι! Όμως θα πρέπει να τους θυμίσω την άποψη του κ. Γιαννακόπουλου συμβούλου του Υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον οποίο η Τρόικα βγάζει σπυριά όταν ακούει για ελάχιστες κατοχυρωμένες αμοιβές.

Πρέπει να θυμηθούμε και την περυσινή πρόταση της Ένωσης Τραπεζών στην ΟΔΕΕ . Μας πρότειναν ενιαίες αμοιβές σε ζώνες από την μια …για να τις καταργήσουν από την άλλη με τις ελαστικές “συμβάσεις” για τα μαζικά εξώδικα  – δικόγραφα κ.λ.π.

Τίνος γνώμη θα έχει λέτε μεγαλύτερη βαρύτητα για τον Υπουργό (αν δεν υπάρξει κοινή γραμμή και συμφωνία ΟΔΕΕ -ΤΡΑΠΕΖΩΝ). Της ΟΔΕΕ ή των Τραπεζών;

Αλήθεια γιατί δεν ζήτησαν οι “αριστεροί κυβερνήτες” και την γνώμη των ασφαλιστικών εταιρειών, των εισπρακτικών, των καταναλωτικών ενώσεων, των δικηγορικών συλλόγων, των βιοτεχνών, του ΣΕΒ και των σαλαδεμπόρων προκειμένου να αποφασίσουν πόσο θα πληρώνεται η υπηρεσία μας;

ΑΙΣΧΟΣ!

Τεράστιο επίσης πρόβλημα θα δημιουργήσει  η υποχρεωτική αναγραφή της αμοιβής στην έκθεση επίδοσης, χωρίς παράλληλα την πρόβλεψη της προείσπραξης.

Η πρόταση από την ΟΔΕΕ, που πλέον είναι νόμος, είχε γίνει σε παρελθόντα χρόνο για να περιορίσει την μειοδοσία σε μια περίοδο όμως που οι αμοιβές μας και η υποχρεωτικότητα της τήρησης τους, επιβάλλονταν  από τον Νόμο.Ήταν λάθος η πρόσφατη επαναδιατύπωσή της στις σημερινές συνθήκες. Τώρα το μόνο που θα συμβεί, είναι η εφορία να κόψει στους νόμιμους συνεπείς και αξιοπρεπείς συναδέλφους τα ήδη κομμένα πόδια τους . Αν υπολογίσουμε και την προκαταβολή φόρου 75% για σκεφτείτε τι θα απομένει.

Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να επιβάλλουμε την προείσπραξη των αμοιβών μας εφόσον επιβλήθηκε η υποχρεωτική αναγραφή της όποιας αμοιβής στην έκθεση μας.

Ρίξτε όμως συνδυαστικά και μια ματιά στον Ν. 4335/27-7-2015 (ΦΕΚ 87 τεύχος πρώτο) που αφορά τις τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ.

Για τον κλάδο  μας και τον οφειλέτη κυριολεκτικά ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. Ο ασφυκτικός περιορισμός των δικαιωμάτων μας στην εκτέλεση. Η κατάργηση δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων επιδόσεων (σε διάφορες διαδικασίες), η κατάργηση των αρχικών αλλά και επαναληπτικών περιλήψεων πλειστηριασμού θα βγάλει άμεσα στην ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους.

Εκείνο όμως που δεν χωνεύεται με τίποτα, είναι η νομική μετάλλαξη του δικαστικού επιμελητή σε τραπεζικό γενίτσαρο (να σημειώσω πως μόνο οι τράπεζες θα προχωρούν πια σε κατασχέσεις έτσι όπως τροποποιήθηκε ο Κ.Πολ.Δ). Για  “ένα πιάτο φακή” που θα έχει πλέον ως αμοιβή για μια κατάσχεση ο δικαστικός επιμελητής  υποχρεώνεται να “δείχνει στους υπερθεματιστές” το κατασχεθέν ακίνητο. (Δηλαδή στις τεχνικές υπηρεσίες των τραπεζών για να κάνουν τις επιμετρήσεις και τις τεχνικές εκθέσεις που δεν έκαναν όταν έδωσαν τα δάνεια).

Τι θα σημαίνει αυτό τόσο για το ίδιο το λειτούργημα, όσο και για την σωματική μας ακεραιότητα.

Προσωπικά ΑΡΝΟΥΜΑΙ τέτοιο ρόλο. Ας μην κάνω ποτέ καμιά κατάσχεση.

Αν αρνηθούμε όλοι θα καταργήσουμε τον νόμο στην πράξη. Μπορούμε να το κάνουμε.

Τον ερχόμενο Γενάρη  (αν και από τον Οκτώβρη θα αρχίσουν οι αλλαγές) τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον κλάδο μας.

Ίσως  αν είμαστε ενωμένοι και αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας…αρχικά επιτιθέμενοι στα θέλω των τραπεζών, μπορέσουμε κάτι να κάνουμε. Αν οι συνάδελφοι απομονώσουν  τους “…όπουλους” που ξεπούλησαν από χρόνια  την αξιοπρέπεια τους και έγιναν το δεξί χέρι των τραπεζών. Αν σταματήσουν να δουλεύουν σε αυτούς μεροκάματο υπάρχει ελπίδα.

Κάποιοι συνδικαλιστές, ισχυρίζονται πως ο κλάδος δεν μπορεί να διεκδικήσει αγωνιστικά τίποτα. Πως οι συνάδελφοι είναι συμβιβασμένοι και κοιτάνε μόνο την πάρτι τους. Δεν συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. Προωθούν χρόνια τώρα την συντηρητική άποψη: “δεν βγαίνει πλέον τίποτα με τους αγώνες”.

Την δική τους συνδικαλιστική υποταγή και ανεπάρκεια προσπαθούν να φορτώσουν στους συναδέλφους.

Εκτίμηση μου είναι πως οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι να “πολεμήσουν για την ζωή τους”.  Χρειάζονται όμως συνδικαλιστικά όργανα, αγωνιστικά μετερίζια και όχι ποντικοφωλιές.

Πιστεύω ότι η άμεση πίεση (διαπραγματευτικά και αγωνιστικά) στην Ένωση Τραπεζών για αξιοπρεπή και επωφελή  για τον κλάδο συμφωνία, παρά την δήθεν  δεσπόζουσα θέση της. Η παράλληλη θεσμοθέτηση της προείσπραξης με νομοθετική ρύθμιση, αλλά κυρίως η άμεση υλοποίηση του άρθρου 139 σε συνδυασμό με την  βελτίωση του άρθρου 51 και σε  κάθε περίπτωση οι κοινοπραξίες για συγκεκριμένη ύλη π.χ. τραπεζική κατά Πρωτοδικείο (Ας υπάρχει Εφετειακή αρμοδιότητα) σε πρώτη φάση,  θα δώσει με σχετική ισοτιμία στον κλάδο τα απαραίτητα εφόδια της αξιοπρεπούς επιβίωσης όλων.

Η διαρκής καθημερινή ενόχληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για νέα ύλη  θα δώσει ελπίδα και ανάσα ανάπτυξης  συνολικά και όχι μόνο για ελάχιστους. Όπως χρόνια τώρα γίνεται.

                            Μην σας παρασέρνουν πια!  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ! Διεκδικήστε μαζί μας!

Η επιβίωση , εξαρτάται αποκλειστικά από την μαζικότητα της συμμετοχής σας !

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αγώνες! 

 

2 σχόλια για το “Όλα από χέρι χαμένα…;”

  1. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ (4). ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ.
    20 χρόνια τέσσερα “4” (1995-2015).
    Έτος 1995: ΟΔΕΕ, με ξεκίνημα, άνθιση και πολαπλασιασμό …όπουλων, …άκιδων και εισπρακτικών. Δηλαδή “4”.
    Έτος 2002: ΣΙΜΙΤΗΣ, με ΕΥΡΩ και δραματική υποτίμηση του Εθνικού μας Νομίσματος έναντι του ευρώ. Δηλαδή “4”.
    Έτος 2009: ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, με ξεκίνημα από το μηνόνιο 1. Δηλαδή “4”.
    Έτος 2012: ΣΑΜΑΡΑΣ, με μνημόνιο 2. Δηλαδή “4”.
    Έτος 2015: ΑΛΕΞΗΣ, με μνηνμόνιο 3. Δηλαδή “4”.
    Έτος 2015: ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, με Εκούσια τοποθέτηση ταφόπλακας στον Κλάδο. Δηλαδή “4”.
    Τελικά αυτά τα 20 χρόνια στον Λαό και στον Κλάδο έγινε συνήθεια το “4”.
    “Όσοι” λοιπόν συνάδελφοι επέλεξαν το “4”, μην πουν ότι δεν ήξεραν ή δεν άκουσαν, διότι ξελαρυγγιαστήκαμε τόσα χρόνια να τους φωνάζουμε: ….ξυπνήστε ….. “μακρυά από το 4”.
    Απλά αυτοί βολεύτηκαν, αφού προτίμησαν το “4” αντί πινακίου φακής.
    Διότι όση δουλειά και να είχαν, όσα και να έβγαλαν, πινάκιο φακής ήταν.
    Και το πιό σημαντικό απ’όλα είναι ότι στο κούτελό τους αναγράφεται ανεξήτιλο πλέον το “4”.
    Άλλοι μάλιστα το κληρονόμησαν αυτό το “4” και άλλοι με τη σειρά τους το κληροδότησαν.
    Τι άλλο να ευχηθώ!!! Καλοφάγωτο.
    ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
    ΠΑΤΡΑ

  2. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    ΑΧ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΈΣΣΕΡΑ (4).
    Διευκρινίζω.
    1) Επειδή κάποιος μπορεί να μην κατάλαβε τι σημαίνει το τέσσερα (4), λόγοι ευπρέπειας δεν μου επέτρεψαν να αποτυπώσω λεκτικά την συγκεκριμένη “στάση”.
    Και
    2) Σε ότι αφορά το “….άκιδων”, επειδή μερικοί ίσως εμπλέξουν από λάθος ή εσκεμμένα τους “….άκιδες” με τους Χαλκιαδάκιδες, αφαιρώ την αθώα σκέψη από τους μεν και την ευκαιρία λάσπης από τους δε και τους λέω αυτό που προσωπικά γνωρίζω πάρα πολύ καλά:
    Σε ότι αφορά τον Χαλκιαδάκη, όλοι το γνωρίζουν και όσοι δεν το γνωρίζουν να το μάθουν, ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε το γραφείο του με εισπρακτική εταιρεία, το κυριότερο δε απ’όλα είναι, ότι το εισπρακτικό του γραφείου του διαιρούνταν ισόποσα για όλους, είτε ήταν νέος συνάδελφος είτε παλιός.
    Έτσι για να εξηγούμαστε και να απαντηθούν και πολλές απορίες και ερωτήσεις που έρχονται απ’όλη την Ελλάδα.
    ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
    ΠΑΤΡΑ

Άσε ένα σχόλιο