Σεπ 30 2015

Πραγματική διεκδίκηση και όχι λαϊκισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για λαικισμόςO.k. Όλα καλά και ωραία. Τα είπαμε προχθές μια χαρά στο ΤΙΤΑΝΙΑ στην μαζική συγκέντρωση ενημέρωσης του Συλλόγου της Αθήνας.

Επειδή έχουμε την πάγια θέση να σας ενημερώνουμε (για τις απόψεις μας) και εκεί δεν θέλαμε να σας κουράσουμε σας λέμε ότι η πολιτική της της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον κλάδο μας θα φέρει φτώχεια, ανεργία και έξοδο από το επάγγελμα. Η δραστική μείωση των αποδοχών μας είναι πλέον προ των πυλών.

Να πως έχει η ιστορία: Η προηγούμενη – τωρινή κυβέρνηση ψήφισε το επαγγελματικό μας άνοιγμα στις γενικές του γραμμές (τοπική αρμοδιότητα – αμοιβές).Τα προαπαιτούμενα που λένε.

Η τωρινή – προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι 31 Οκτώβρη πρέπει λέει να έχει ψηφίσει και τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους ( δηλαδή τι ακριβώς θα σημαίνει η εφετειακή μας πλέον αρμοδιότητα και ποιες θα είναι οι αμοιβές που θα ισχύσουν για την επόμενη πενταετία).

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία. Έτσι οι κυβερνώντες για να μην χάσουν χρόνο μέσω της υπηρεσιακής κυβέρνησης συγκρότησαν την σχετική επιτροπή. Στην οποία συμμετέχουν  υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιαννακόπουλος, τροικανοί παράγοντες, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τέλος η Ομοσπονδία μας.

Στην παρθενική της συνεδρίαση που έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές (Τετάρτη 16-9-2015) από την ΟΔΕΕ συμμετείχαν οι Πρεκετές, Μήτσης, Αντωνίου και Χαλκιαδάκης.

Η λογική όλων, ακόμη και της πλειοψηφίας της ΟΔΕΕ σε μικρότερο βαθμό, είναι η  μείωση των αμοιβών μας. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να έχει καταλήξει σε πρόταση στον Υπουργό την 1η Οκτώβρη.

Ο επικεφαλής μας, στην τοποθέτηση του επικεντρώθηκε στην παράνομη καταστρατήγηση του ισχύοντος ΦΕΚ από τις τράπεζες (το οποίο από το 2008 δεν έχει αναπροσαρμοστεί ενώ παράλληλα όλα τα λειτουργικά έξοδα μας έχουν τριπλασιαστεί.) Στην υποχρεωτικότητα του νέου ΦΕΚ (αν υπάρξει) και στην νομοθετημένη επιβολή κυρώσεων σε ενδεχόμενη καταστρατήγηση του .

Διαφώνησε έντονα με τη συμμετοχή στην επιτροπή της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, αναγνωρίζοντας ως θεσμικό συνομιλητή της ΟΔΕΕ μόνο τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Ενώ εξοργίστηκε με την πρόταση των εκπροσώπων της, για δυνατότητα διαπραγμάτευσης της αμοιβής για άνω των 2000 επιδόσεων το έτος. Τονίζοντας τον κίνδυνο της κατάργησης του δημόσιου χαραχτήρα  μας αλλά και τον μεγάλο κίνδυνο της διαφθοράς αν ισχύσει κάτι τέτοιο. Κάτι που θα δημιουργήσει έντονα προβλήματα τόσο στην Κοινωνία όσο και στην ίδια την Δικαιοσύνη.

Τόνισε την αντίθεσή μας  στην μονοπωλιακή επιλογή στη διανομής της επαγγελματικής τραπεζικής ύλης σε ορισμένες εταιρείες δικαστικών επιμελητών, με κίνδυνο την κατάργηση του θεσμικού μας ρόλου και την υπαλληλοποίηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων (προτείνοντας η ύλη τους να διανέμεται σύμφωνα με το άρθρο 139 του 2318 μέσω κοινοπραξιών)  και  αντιπρότεινε στην πρόταση της Ένωσης Τραπεζών για ΕΝΙΑΙΕΣ αμοιβές, τον απλό εξορθολογισμό του ισχύοντος ΦΕΚ (κατάργηση επιπλέον φύλλων και συνημμένων και ορισμένων κονδυλίων θυροκόλλησης).   Επίσης τόνισε  την ανάγκη για αξιοπρεπείς αμοιβές που έχουν άμεση συνάρτηση με την ποιοτική παροχή υπηρεσιών, αξιοπρεπούς επιβίωσης  αλλά και την αποφυγή φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής.

Φυσικά με δεδομένη την μικροαστική αντίληψη της πλειοψηφίας των συναδέλφων και την άρνηση συμμετοχής τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως έχει δείξει η κλαδική μας ιστορία,  “οι διαπραγματευτές του κλάδου” δεν έχουν και πολλά όπλα. Ούτε μεγάλα περιθώρια.

Εξάλλου η πρόταση που η πλειοψηφία της  ΟΔΕΕ έχει καταθέσει από τον περσινό Σεπτέμβρη δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις από εκείνη της ένωσης τραπεζών. Και οι 2 προτάσεις κινούνται στην ίδια κατεύθυνση της ενιαίας αμοιβής με ζώνες. Διαφέρουν στις προτεινόμενες τιμές.

Η παράταξή μας διαφωνεί με τις ενιαίες αμοιβές οι οποίες εξυπηρετούν αποκλειστικά τις τράπεζες και τους μειοδότες συναδέλφους μας. Ενώ εκτιμά ότι με αυτές, όπου κι αν κάτσει η μπάλα ο κλάδος θα βγει τραυματισμένος συλλογικά και ο μέσος μαχόμενος συνάδελφος πιο φτωχός.

Θεωρούμε την διατήρηση του ισχύοντος ΦΕΚ αναγκαία για την επιβίωσή μας. Θεωρούμε πως είναι το πιο δίκαιο σύστημα χρέωσης των πολιτών που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες μας. (Φυσικά με τον σχετικό εξορθολογισμό του στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης). Αυτό ακριβώς και προτείναμε ως πρώτο πλάνο στην διαπραγμάτευση.

Ως Plan B του κλάδου στην διαπραγμάτευση που θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτώβρη η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρότεινε να παραμείνει ως αμοιβή  η σημερινή βάση της επίδοσης δηλαδή το ποσό των 23 €, και σε 5 ζώνες να χρεώνονται αποκλειστικά τα οδοιπορικά (έξοδα) 0,50 € το χιλιόμετρο. Έτσι που η φορολόγησή μας να γίνεται επί του πραγματικού εισοδήματός μας και όχι και επί των εξόδων.

Επιδίωξή μας πρέπει να είναι και η προείσπραξη των αμοιβών που θα καθοριστούν, αλλιώς το όποιο νέο ΦΕΚ θα παραμείνει ανενεργό. Ενώ μια νέα μειοδοσία θα κάνει την εμφάνισή της.

Η πρόταση των τραπεζών είναι η παρακάτω: αμοιβή επιδόσεων σε 5 ζώνες. Α ζώνη από 0 – 15 Κh =30 €, από 15,1 – 40 Κh =50 €, από 40,1 – 70Κh =70 €, από 70,1 -100Κh =90 €, από 100Κh και πάνω =100 €

Αν η επίδοση ματαιωθεί μισή αμοιβή.

Για αναθέσεις άνω των 2000 επιδόσεων το έτος να επιτρέπεται διαπραγμάτευση της τιμής μονάδας. Στις περιπτώσεις αυτές η τιμή της επίδοσης ουδέποτε μπορεί να είναι μικρότερη της τιμής της αμέσως μικρότερης ζώνης και στην περίπτωση της Α΄ζώνης μικρότερη των 15 €.

Δηλαδή σχεδόν όλες οι επιδόσεις των τραπεζών να πραγματοποιούνται με 15 €, αφού το 90% των επιδόσεων στις μεγαλουπόλεις αφορά την Α ζώνη απόστασης μέχρι 15 Κh.

Για κατάσχεση ενός ακινήτου 650 €, για το δεύτερο και τρίτο ακίνητο πέραν του ενός 300 €, για το τέταρτο μέχρι το δέκατο ακίνητο πέραν του ενός 200 €, για το ενδέκατο και άνω ακίνητο πέραν του ενός 150 €.

Για κατάσχεση κινητών και αφαίρεση αυτοκινήτων 250 € ενιαία τιμή

Για πλειστηριασμό 400 € ενιαία τιμή

Για αποβολή από και εγκατάσταση 250 € ενιαία τιμή

Οι αμοιβές να μην προσαυξάνονται με κανένα άλλο ποσό πέραν του ΦΠΑ και στα άνω ποσά θα περιλαμβάνονται κάθε μορφής έξοδα και δαπάνες που επιβαρύνουν τον δικαστικό επιμελητή για την διεκπεραίωση που του ανατίθεται.

Σκεφτείτε λίγο τι ζητάνε οι τράπεζες για μια θυροκόλληση στα 15 Κh της Α ζώνης.

Να πληρώσουν 15 €. Από αυτά πραγματικά έξοδα μας  είναι (λειτουργικά γραφείου για αυτή την επίδοση 1 €, βενζίνη φθορές οχήματος – πραγματικό κόστος σήμερα  0,12 +0,8 το χιλιόμετρο δηλαδή 6 €, ένσημα 1,57 €, μάρτυρας 5€, γραμματόσημο 2,67 € και φωτοτυπίες 3 φύλλων  και 2 φάκελα  0,50 €) σύνολο πραγματικού κόστους 16,74. Αν προσθέσουμε σε αυτό το ποσό και την εφορία μας 29% καθώς και την προκαταβολή φόρου 75% δηλαδή 4,35 + 3,24 € τότε το συνολικό μας κοστολόγιο ανεβαίνει στα 24,33 €.

Μια θυροκόλληση στα 3 Κh από το γραφείο μας, έχει πραγματικό κοστολόγιο 20,33 €.

Αν λογαριάσουμε ότι σήμερα που δεν μας ανοίγουν τα σπίτια, είναι κλειστές οι εταιρείες και τα καταστήματα  ή υπολειτουργούν και το 45% και πάνω των επιδόσεων που γίνονται  είναι θυροκολλήσεις τότε μιλάμε ότι αν περάσει η λογική της διαπραγμάτευσης που προτείνουν οι τράπεζες πρέπει να πάμε στα χωριά μας, αφού σε κάθε θυροκόλληση θα μπαίνουμε μέσα από 5,33 μέχρι και 9,23 €.!!! Κατά μέσο όρο θα ζημιωνόμαστε κατά 7,28 € ανά επίδοση !!!

Μια επίδοση τώρα με παραλαβή στα 15 Kh έχει για μας ελάχιστο πραγματικό κόστος 16,16 €  και μια αντίστοιχη στα 3 Kh από το γραφείο μας 11,16 €. Δηλαδή μια επίδοση απλή θα μας παράγει κέρδος το πολύ 3,84 € ενώ η πιο μακρινή θα μας ζημιώνει μέχρι 0,16 €. Κατά μέσο όρο θα κερδίζουμε  2,10 € ανά επίδοση.

Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι παραλαβές και θυροκολλήσεις είναι περίπου ισόποσες τότε για κάθε επίδοση που θα κάνει κάποιος για την τράπεζα θα ζημιώνει κατά 5,18 €.

Τρελαθήκατε ή ακόμη; Ακόμη και οι σημερινοί μειοδότες που μέχρι σήμερα οικονομούσαν, αύριο θα πεινάσουν. Λίγο μας ενδιαφέρει τι θα απογίνουν  αυτοί οι άθλιοι. Ο κλάδος όμως;

Δυστυχώς πιστεύουμε ότι το Υπουργείο θα υιοθετήσει την πρόταση των Ελληνικών Τραπεζών. Με μικρές παραλλαγές. Θα είναι έκπληξη για μας αν γίνει κάτι διαφορετικό.

Ας είμαστε λοιπόν επί ποδός πολέμου.

Οι 21 αντιπρόσωποι της ΟΔΕΕ  που ψήφισαν  ΥΠΕΡ στις ενιαίες αμοιβές σε ζώνες τον προπερασμένο Ιούλιο και η απόφασή τους να στείλουν την πρόταση  στο Υπουργείο τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά και οι επαφές της ΟΔΕΕ με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, άνοιξε την όρεξη των αρπακτικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Ας δούμε την πρόταση της ΟΔΕΕ όπως αυτή έχει σταλθεί και τροποποιήθηκε κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (μειοψήφησε η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  – Χαλκιαδάκης, ) στηρίζοντας μέχρι τέλους το ισχύον ΦΕΚ. Η απόφαση τελικά πάρθηκε με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Αφού όμως είχε παρθεί η απόφαση κατά πλειοψηφία, στις  τελικές προτάσεις συμβάλαμε με τις απόψεις μας για την βελτίωσή τους, παρότι τις καταψηφίσαμε.

 Τελική πρόταση ΟΔΕΕ : αμοιβή επιδόσεων σε 5 ζώνες. Α ζώνη από 0 – 10 Κh =35 €, Β από 10,1 – 30 Κh =55 €, Γ από  30,1 – 60Κh =75 €, Δ από 60,1 και άνω Κh =98 €, Ε  σε περίπτωση επίδοσης  έξω από τον νομό που έχει την έδρα του ο δικαστικός επιμελητής η τιμή της Δ ζώνης διπλασιάζεται. Για τα νησιά η τιμή της Δ ζώνης προσαυξημένη με τα πραγματικά έξοδα.

Επίδοση με ηλεκτρονικά μέσα αμοιβή το ποσό της Α ζώνης.

Αν η επίδοση ματαιωθεί ολόκληρη την  αμοιβή.

Για κατάσχεση ενός ακινήτου 675 €, για το δεύτερο μέχρι και πέμπτο ακίνητο πέραν του ενός 675 €, για το έκτο μέχρι το δέκατο ακίνητο πέραν του ενός 337,5 €, για το ενδέκατο και άνω ακίνητο πέραν του ενός 225 €

Για πλειστηριασμό 420 €

Για αποβολή , εγκατάσταση, προσωπική κράτηση, απογραφή κινητών , μεσεγγύηση, διαπιστωτική έκθεση ή όποια άλλη πράξη  350 € με προσαύξηση ανάλογα των δυσχερειών μετά από συμφωνία.

Για προσωπική κράτηση που αφορά χρηματική απαίτηση 675 € με προσαύξηση ανάλογα των δυσχερειών μετά από συμφωνία.

Αν ματαιωθεί η εκτέλεση το μισό της πιο πάνω αμοιβής. Αν Έχει αρχίσει η εκτέλεση να δικαιούται ολόκληρη την αμοιβή του.

Για έρευνα 30 € πλέον μίας επίδοσης ανάλογα με την ζώνη που βρίσκεται το υποθηκοφυλακείο.

Για κάθε φύλλο αντιγράφου έκθεσης που θα εκδίδουμε 5 €

Για την παραλαβή του πιστοποιητικού βαρών και για κατάθεση αντιγράφου έκθεσης επίδοσης διαταγής πληρωμής  αρθ. 630 Κ.Πολ. Δ αμοιβή μιας επίδοσης.

Σε δύσκολες περιπτώσεις  μπορεί να συμφωνηθεί μεγαλύτερη αμοιβή.

Κρίνουμε ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι κατώτερη των προσδοκιών του κλάδου και δεν απαντάει στο παρόν και στο μέλλον του. Αλλά ούτε και βοηθά τον πολίτη στην πρόσβασή του στην έννομη προστασία αφού θα υπάρξει μεγάλη ανισοτιμία στις τιμολογήσεις των υπηρεσιών μας. Ενώ παράλληλα αφήνει μεγάλα περιθώρια συρρίκνωσης των εισοδημάτων μας. Και δεν βάζει φρένο στην μονοπωλιακή διαχείριση της τραπεζικής ύλης από τους λίγους και εκλεκτούς.

Είναι καλύτερη φυσικά από εκείνη των τραπεζών σε απόλυτους αριθμούς και παρότι διαφωνούμε με τον βασικό της κορμό,  θα την στηρίξουμε την Πέμπτη στην επιτροπή αφού πλέον είναι απόφαση της πλειοψηφίας μιας  ηγεσίας που εσείς οι ίδιοι έχετε, δυστυχώς για μας επιλέξει. Και αφού εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να διαπραγματευθούμε την διατήρηση του ισχύοντος  ΦΕΚ.

Σε κάθε περίπτωση, και επειδή δεν μετράει το ειδικό βάρος των διαπραγματευτών μας στην ζυγαριά του μνημονίου και των επιτροπών της Τρόικα, αλλά το γενικό κλαδικό βάρος μιας αγωνιστικής διεκδίκησης, σας καλούμε να βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση.

ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ!

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

4 σχόλια για το “Πραγματική διεκδίκηση και όχι λαϊκισμός”

  1. ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

    Παρά τα πιό πάνω διαδραματιζόμενα, εγώ δεν βλέπω να ανησυχούν όσο πρέπει και επιβάλεται οι περισσότεροι συνάδελφοι.
    Όποιον και να συναντώ, το μόνο που ακούω είναι κλαψουρίσματα για την αναδουλειά και τίποτε άλλο.
    Δηλαδή μία παθητική στάση και μία κακομοιριά, λές και περιμένουν να έλθουν οι υψηλοί κύριοι αυτοί να τους ……”περιποιηθούν” καταλλήλως και αυτοί να το ευχαριστηθούν κι’όλας.
    Μου θυμίζουν κάτι φοβισμένα ανθρωπάκια, που τους κουνάνε το ξεροκόματο από μακριά και φοβούνται ότι ούτε αυτό θα τους το πετάξουν άμα φωνάξουν ή διαφωνήσουν.
    Καμία διαμαρτυρία, καμία αντίδραση, καμία συζήτηση για ενδεχόμενη πρόθεση αντίστασής τους για όλα αυτά που συμβαίνουν.
    Ερωτώ λοιπόν.
    Από ποιόν περιμένουν να φωνάξει για λογαριασμό τους;
    Ποιός νομίζουν ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους;
    Τι περιμένουν και από ποιόν;
    Μήπως περιμένουν αυτούς που συνδιαλέγονται για λογαριασμό μας εδώ και καιρό, με προτάσεις που αποτελούν ντροπή για τον Κλάδο και τις υπηρεσίες που παρέχει ο δικαστικός επιμελητής;
    Ή μήπως αυτούς που εξέλεξαν να τους εκπροσωπούν στην Ομοσπονδία και οι οποίοι περιμένουν να ενημερώσουν για τα “κατορθώματά τους” τον κάθε Σύλλογο, στην ετήσια τυπική και ανούσια Γενική Συνέλευση;
    Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.
    Αυτό που αξίζει στον κάθε κλάδο αυτό τελικά του μένει.
    Καλό ύπνο λοιπόν σ’αυτούς τους όσους και αν είναι συναδέλφους.
    ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
    ΠΑΤΡΑ

  2. Θανάσης έγραψε:

    …Συνάδελφε είσαι λίγο υπερβολικός…ο κλάδος απο την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει καταρρεύσει όπως έχουν καταρρεύσει κι όλοι οι κλάδοι. Εμείς κι εσύ ουρλιάζαμε να φύγουν οι προδότες κ να έρθουν οι μεσσίες. Δε σε κράζω γιατί αυτό έλεγα κι εγώ. Δε ξέρω τι θα γίνει αργότερα. Μέχρι στιγμής πάντως και σε γένικες γραμμές δεν πάθαμε κάτι το ιδιαίτερο. Έδω και κάμποσα χρόνια ουσιαστικά το 51% το δίνουμε στην εφορία. Στις ζώνες ποια είναι η διαφωνία σου? 2000 επιδόσεις απο τράπεζα ποιος θα τις κάνει? Το κακό έιναι οι έχεις τα ίδια ακραία και πολλές φορές γραφικά επιχειρήματα με τον γραφικό δικηγόρο τον Τσαλικίδη που έλεγε για τους δικαστικούς επιμελητες οτι παίρνουν 75-180 την επίδοση. Το θέμα είναι να υπάρχει δουλειά, να μείνουμε όπως έιμαστε και να μη μας πειράξουν άλλο και όλα θα πάνε καλά. Αυτοί που είχαν τις τράπεζες θα τις ξαναέχουν. Εσείς όλοι που ανακατέυεστε με τα συνδικαλιστικά βρείτε ένα τρόπο να υπάρχει προείσπαρξη αμοιβής. Να πάρουμε κι άλλο ογκο δουλειάς. Ο,τι λέει ο ευρωπαικός κανονισμός για τους επιμελητες πάνω κάτω εκεί πρέπει να προσανατολιστούμε και ο ευρωπαικός κανονισμός δεν λέει άνοιγμα του επαγγέλματος απο ότι είδα ουτε εξευτελιστικές αμοιβές. Οπότε ηρεμία και ομόνοια και συνεννόηση θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει κι όχι αντιδράσεις ΚΚΕ. Οχι σε όλα. Αυτά. Με πολλή αγάπη τα λέω κι εύχομαι σύντομα να ξαναέχουμε δουλειά…

    • ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

      Αγαπητέ συνάδελφε ΘΑΝΑΣΗ……..
      Μακάρι να έγραφες και το επώνυμό σου, ώστε πραγματικά να ήξερα με ποιόν συνάδελφο επικοινωνώ.
      Δεν πειράζει όμως, εγώ καταλαβαίνω τον λόγο.
      Θα ήθελα σαν παλιός συνάδελφος να σου πω τα εξής, πάντα σύμφωνα με τις πιό πάνω τοποθετήσεις σου.
      Ο Κλάδος μας δεν έχει καταρρεύσει όπως λές από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διότι αυτοί οι κύριοι είναι στα πράγματα από τον Ιανουάριο του 2015.
      Άρχισε να καταρρέει από την εποχή της ύπαρξης των εισπρακτικών εταιρειών και είναι γνωστό από ποιό “σωτήριον έτος” και μετά. Επίσης όταν όπως λες “φωνάζαμε να φύγουν οι προδότες”, φυσικά και δεν εννοούσαμε τους πολιτικούς.
      Άλλοι ήσαν και είναι οι “προδότες”.
      Αυτοί που από τις μεγάλες συνδικαλιστικές καρέκλες, φρόντιζαν να εξαργυρώνουν το ξεροκόματο που έδιναν στους φοβισμένους συναδέλφους, που τους στήριζαν με την ψήφο τους.
      Σ’αυτούς τους φοβισμένους συναδέλφους που προτιμούσαν τα ελάχιστα, από το να τα χάσουν όλα.
      Στον φόβο τους έκαναν να πιστεύουν αυτοί οι επιτήδιοι “κύριοι” και αυτό συνεχίζουν να κάνουν και τώρα.
      Παράδειγμα, αυτό που λές, ότι “δεν πάθαμε κάτι το ιδιαίτερο”.
      Αυτό συνάδελφε Θανάση μου ακούγεται λίγο φοβισμένη άποψη, που κατάφεραν προφανώς να περάσουν αυτοί οι “κύριοι” σε πολλούς συναδέλφους. Όπως επίσης και το να “να μείνουμε όπως είμαστε και να μη μας πειράξουν άλλο”, όπως λες.
      Δηλαδή τι;;;;. Να τα ξεχάσουμε όλα;;;;. Να μείνουε αδρανείς;;;;. Να συμφωνήσουμε;;;;. Και αύριο τι;;;;. Ακόμα χειρότερα;;;;.
      Με αυτό που λές ότι “αυτοί που είχαν τις τράπεζες θα τις ξαναέχουν”, τι εννοείς;;;;.
      Μάλλον δεν κατάλαβες τι πρόκειται θα γίνει συνάδελφε Θανάση.
      Φυσικά ούτε αυτοί που πιστεύουν ότι θα ξαναέχουν τις τράπεζες έχουν καταλάβει.
      Τώρα, αυτό που λές ότι “να μείνουμε όπως είμαστε και να μη μας πειράξουν άλλο και όλα θα πάνε καλά”, μου θυμίζει το “παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του”.
      Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, διότι αυτό δείχνει πειθαρχία σκύλου, σε όλα αυτά που θέλουν να μας περάσουν αδιαμαρτύρητα αυτοί οι “κύριοι”.
      Η διαμαρτυρία και η αντίδραση συνάδελφε Θανάση, δεν είναι προνόμιο κανενός ΚΚΕ όπως λές.
      Άλλωστε αν θες να μάθεις, σε ότι με αφορά, το κόκκινο και τα όμοια με αυτό χρώματα, τα βλέπω σαν ταύρος.
      Τέλος, με αυτό που λές “εσείς όλοι που ανακατεύεστε με τα συνδικαλιστικά βρείτε ένα τρόπο…”, δείχνει ότι φορτώνεις τις διεκδικήσεις σου μόνο στους άλλους.
      Δεν είναι έτσι συνάδελφε Θανάση……. Όλοι πρέπει να ανακατευτούμε και να μην περιμένουμε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα άλλοι για μας.
      Να βγούμε όλοι από το καβουκάκι μας, χωρίς φόβο απέναντι σε κανέναν. Φόβο μόνο απέναντι στον ΘΕΟ.
      Γιατί όλοι αυτοί οι ξεφτίλες, δεν έχουν ΘΕΟ. Και από την μάνα τους την ίδια, είναι διατεθημένοι να πάρουν μίζα. Γιατί έτσι απόκτησαν ότι έκλεψαν από όλους μας. Με τη μίζα συνάδελφε Θανάση.
      Οι πράξεις αυτές που διέπραξαν τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι “κύριοι”, μόνο ΚΛΟΠΗ μπορεί να χαρακτηριστεί σε βάρος των τίμιων συναδέλφων και όχι απλά αθέμιστος ανταγωνισμός.
      Πάντως να ξέρεις συνάδελφε Θανάση ότι, οι δίκαιες φωνές στον συνδικαλιστικό μας φορέα, όπως και να ονομάζεται αυτός από το “σωτήριον έτος” 1995, είναι λίγες. Και πάντα μειοψηφία.
      Αυτές πρέπει να ενισχύσουμε όλοι. Με τη συμμετοχή μας και με την προσφορά μας. Όσο μπορεί ο καθένας μας.
      Αλλά όχι με φόβο, μήπως μας μάθουν και μας κακοχαρακτηρίσουν ή μας κόψουν τα ψίχουλα που πιστεύουμε ότι θα μας δίνουν.
      Η δύναμή τους τελείωσε συνάδελφε Θανάση.
      Τα πράγματα εδώ που τα έφτασαν αυτοί οι ¨”κύριοι”, έχουν ήδη πάρει άλλη μορφή.
      Μόνο που και οι ίδιοι δεν το έχουν καταλάβει. Γιατί όπως έχω ξαναπεί, πονηροί είναι και όχι έξυπνοι. Όπως αυτοί τόσα χρόνια εκμεταλλεύτηκαν τους συναδέλφους, έτσι και τώρα αυτούς τους εκμεταλλεύτηκαν άλλοι. Τους χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά, όλους αυτούς τους “κυρίους”, πάνω στην προσπάθειά τους να μας ξαναπουλήσουν. Χωρίς μάλιστα να το πάρουν χαμπάρι αυτοί οι πονήριδες “κύριοι”.
      Θα καταλάβεις από τις εξελίξεις συνάδελφε Θανάση.
      Τα υπόλοιπα δεν λέγονται δημοσίως, διότι δεν θέλω να δώσω την ευκαιρία σ’αυτούς τους “κυρίους” να ξυπνήσουν από τον ύπνο του αδίκου και την βλακεία που τους χαρακτηρίζει, κάτω από τα βλάχικα κοστούμια και γραβάτες τους.
      Οι υπόλοιποι σαφώς και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, αλλά όχι σιωπηροί, αδρανείς, αμέτοχοι και φοβισμένοι.
      Με συναδελφική αγάπη.
      ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
      ΠΑΤΡΑ

  3. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    Ο Μήτσης ως γνήσιος Σουλεϊμάν- δημιοκράτης με το δίωρο παραμυθένιο μονόλογο του σ’ αυτή τη μαζική συγκέντρωση εκφύλισε την “ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ” εμποδίζοντας το διάλογο με αποτέλεσμα να χάσουμε οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια συγκροτημένη άποψη για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλαδική μας ένδεια. Τυχαίο; Στοχευμένο και προμελετημένο, στοχάζομαι.

Άσε ένα σχόλιο