Ιαν 19 2016

Στον ΚΑΙΑΔΑ οι ΠΟΛΙΤΕΣ… και οι ΚΕΔΙΤΕΣ κ. Υπουργέ;

Αποτέλεσμα εικόνας για κατασχεσεις ΚΕΔΕτης Αλέκας Τσιρογιάννη

Ο ρόλος των δικαστικών επιμελητών στην διαδικασία είσπραξης δημοσίων εσόδωνείναι τόσο καθοριστικός, όσο και αναγκαίος σε μια ευνομούμενη πολιτεία. 

Εμείς, οι δικαστικοί επιμελητές συνεργάτες του Δημοσίου, υπερβάλουμε εαυτόν τους τελευταίους μήνες κάθε έτους, για να προλάβουμε τις παραγραφές.

Στη σημερινή περίοδο της κρίσης οι δικαστικοί Επιμελητές “κινδυνεύουν” στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων τους αφού, στην πραγματικότητα, έρχονται σε αντίθεση με την κοινωνία.

κ. Υπουργέ, τα συνδικαλιστικά μας όργανα, έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το μείζονος σημασίας για τον κλάδο μας πρόβλημα της μη προσήκουσας πληρωμής όσων από εμάς συνεργάζονται με τις ΔΟΥ της χώρας για την είσπραξη των εσόδων του Κράτους με την διαδικασία του ΚΕΔΕ.

κ. Υπουργέ, το Σύνταγμα της χώρας μας δεν μπορεί να είναι λάστιχο.

Ούτε να ερμηνεύεται κατά πως κάθε φορά βολεύει την κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Οικονομικών, μας υποχρεώνει σε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αν η παροχή των υπηρεσιών μας αφορά σε ιδιώτες, εταιρείες, επιτηδευματίες ή τράπεζες, Α. Σύμφωνα: α) με το άρθρο 50 του ν.2318/1995, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον ν.4336/2015 και β) με την υπ’ αριθμ.76297/30.10.2015 Κ.Υ.Α – ΦΕΚ.2346/Β/30.10.2015 «Οι αμοιβές προεισπράττονται και το ποσό της κάθε πράξης αναφέρεται με ποινή ακυρότητας στην πρώτη σελίδα της κάθε έκθεσης σε ευκρινές και διακριτό πλαίσιο».

Β. Η κάθε έκθεση αποτελεί φορολογικό στοιχείο και δεν απαιτείται η έκδοση άλλου παραστατικού, σύμφωνα με την υπ’αριθμ.1023/20.1.2014 ΠΟΛ. του Υπουργείου Οικονομικών.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες εντολέας υπάγεται στις διατάξεις ΚΕΔΕ. Αυτό από μόνο του καταστρατηγεί το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης όλων από το κράτος.

Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την παράγραφο 10α του άρθρου 45 του Ν. 4071/2012 οι δαπάνες του άρθρου 37 του Ν. 2362/1995, ως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις των παρ. 5 και 6 του άρθρου 14 του Ν. 2892/2001, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα «έξοδα εκτελέσεως» σε βάρος της περιουσίας οφειλετών του Ελληνικού Δημοσίου, ελέγχονται, εκκαθαρίζονται και πληρώνονται αποκλειστικά και μόνον με χρηματικά εντάλματα που εκδίδονται από τις κατά τόπο αρμόδιες Υ.Δ.Ε. Σε συνέχεια του ανωτέρω νόμου δημοσιεύτηκε στις 13-7-2012 λαμβάνοντας αρ. Φύλλου ΦΕΚ 1843/13-7-2012 η από 12-6-2012 και με αριθμ. πρωτ. 2/43371/0026 Απόφαση του Υπ. Οικονομικών.

Μολονότι εμείς εκτελούμε ακώλυτα τα καθήκοντά μας, τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ συνεχίζουν να εκδίδουν παραγγελίες, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει τη σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, που πρέπει να προηγείται κάθε πράξης, όπως προβλέπουν οι ανωτέρω παρατιθέμενες διατάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τις ανύπαρκτες πιστώσεις, υπάρχει επιπροσθέτως και η λαθεμένη διαδικασία με την οποία ελέγχονται τα έξοδα μας.

Ο πίνακας των αμοιβών μας, ούτως ή άλλως, για να γίνει απόφαση από το Ειρηνοδίκη (και να πάρει το δρόμο της ενταλματοποίησης του), υπογράφεται πριν από: α) τον προϊστάμενο του δικαστικού της υπηρεσίας που δίνει την εντολή και β) τον διευθυντή της αρμόδιας ΔΟΥ,  οι οποίοι ελέγχουν τόσο τις χρεώσεις όσο και αν έγιναν οι αναφερόμενες ενέργειες. Δηλαδή ελέγχουν και εκκαθαρίζουν. Η Υ.Δ.Ε. δεν  έχει καμιά θέση στον έλεγχο και στην εκκαθάριση των αμοιβών μας.   

Ζητάμε άμεσα να καταργηθεί η αντισυνταγματική εξαίρεση “στις περιπτώσεις στις οποίες ο εντολέας υπάγεται στις διατάξεις ΚΕΔΕ” από την υπ’ αριθμ. 76297/30.10.2015 Κ.Υ.Α – ΦΕΚ.2346/Β/30.10.2015.

Ζητάμε το παραστατικό είσπραξης για όλες τις πηγές εργασίας μας, να είναι μόνο οι εκθέσεις μας.

Ζητάμε να προβείτε, με νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα εισαχθεί στην Βουλή υπό την μορφή του κατεπείγοντος, στην άμεση αλλαγή του τρόπου πληρωμής μας ώστε οι ΥΔΕ να κάνουν  μόνο την ενταλματοποίηση των αμοιβών μας. Να τροποποιηθεί δηλαδή η υπουργική απόφαση που καθορίζει αρμόδια για τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την ενταλματοποίηση την ΥΔΕ για την πληρωμή των εκτελούμενων πράξεων διοικητικής εκτέλεσης από τους δικαστικούς επιμελητές, με την μεταφορά του ελέγχου και της εκκαθάρισης των αμοιβών μας αποκλειστικά στις ΔΟΥ.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων.

Ζητάμε να τηρείται η νομιμότητα και η δικονομία. Να ενημερώνεται ως έχει συνταγματικό δικαίωμα ο πολίτης – οφειλέτης μέσω του αρμοδίου δικαστικού επιμελητή.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας.

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όποιο μέσο είναι πρόσφορο, στην προσπάθεια κάποιων να ιδιωτικοποιήσουν το Δίκαιο είσπραξης χρεών.

Η ομαλή συνεργασία των δικαστικών επιμελητών με το Δημόσιο μόνο τους στόχους και τα πλάνα του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και τα συμφέροντα της Κοινωνίας θα εξυπηρετήσει. Την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.

Ένα σχόλιο για το “Στον ΚΑΙΑΔΑ οι ΠΟΛΙΤΕΣ… και οι ΚΕΔΙΤΕΣ κ. Υπουργέ;”

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έγραψε:

    συν ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ
    ΚΑΙ 25 ΕΤΗ
    ΟΜΩΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΔΕ ,
    ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΡΟΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΟ Υ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ “ΞΕΝΕΣ ” ΔΟΥ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΔΟ Υ ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΜΟΥ) ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΟ Υ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ

    ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ -ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΥ ,ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ – ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ -ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΙΣΤΩΣΗ

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΕΔΕ ΑΛΑΞΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ,
    ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ (;)ΑΣΧΕΤΟΙ(;) ΔΙΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ (ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ -ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΠΙΔΟΣΩΝ -ΠΡΑΞΗ ΧΡΕΩΝ-ΠΟΙΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ κλπ)

    ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ Ο ΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟ Υ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ “ΒΓΑΙΝΕΙ” .
    ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΥ,ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ “ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ .
    ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΕΦΟΡΙΑΣ , ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΚ (ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ )ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ,ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ,ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ- ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ .
    ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ )ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ !
    ΧΑΙΡΕΤΩ!
    ΥΓ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΙΑ .ΔΙΟΤΙ Η ΔΟ Υ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ 100% ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Άσε ένα σχόλιο