Ιαν 15 2016

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

DSC07249Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει ταφόπλακα στο λειτούργημα – επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή, αλλά και σε όλα τα «ελεύθερα» επαγγέλματα όπως τα γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα, που σε συνδυασμό με την φορολογία από το πρώτο ευρώ, τον ΦΠΑ και τα διάφορα χαράτσια, μετατρέπει τον δικαστικό επιμελητή σε δουλοπάροικο που αναγκάζεται να πληρώσει άνω του 80% των όσων αποκομίζει ετήσια στο κράτος, προτού καν ξεκινήσει να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του.

Η συσσώρευση όλων αυτών των μέτρων συνεπάγεται το κλείσιμο των γραφείων μας και, για όσους επιβιώσουν επαγγελματικά, τη χορήγηση μιας λειψής σύνταξης μετά από 40 χρόνια δουλειάς.

Χωρίς διαστρωμάτωση, χωρίς αφορολόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα, χωρίς καμιά διάκριση, όλοι στο έλεος του ΚΕΑΟ, της ασφαλιστικής ενημερότητας, και της εφορίας. Το νομοσχέδιο μας διαλύει όλους, μεγάλους και μικρούς. Δήθεν  επιχειρεί αναδιανομή επιβαρύνοντας τάχα τους μεγαλοεπιμελητές. Ο λόγος που το καθιστά όμως επαίσχυντο, είναι ότι ο ήδη εξαθλιωμένος δικαστικός επιμελητής, ο “μισθωτός”,  ο νέος, που ήδη δυσκολεύεται ή αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές ασφάλισης καλείται να καταβάλει πολύ υψηλότερεςχωρίς ανεισφορολόγητο όριο για τα χαμηλά εισοδήματα, χωρίς κλιμακούμενους συντελεστές ασφάλισης. Και με την προκλητικά μεροληπτική υπέρ των μεγαλοεπιμελητών πρόβλεψη ανώτατου πλαφόν στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών 27.158€ για εισόδημα 70.000€! Δηλαδή είτε 500.000€ έχει εισόδημα κανείς είτε 70.000€ πληρώνει την ίδια εισφορά, τη στιγμή που για τους συναδέλφους  εισοδήματος 30.000€ η εισφορά αυξάνεται σχεδόν 300%!!!!
Όσο κι αν με μεγαλοστομίες τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει κοινωνικά δίκαιο, τα ψέματά τους καταρρίπτονται με την ανάγνωση και μόνο μίας μίας των διατάξεων του νομοσχεδίου , καθώς εκ των πραγμάτων, με τη σύνδεση εισοδήματοςεισφορών, το νέο σύστημα μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση και ευθύνη του κάθε ασφαλισμένου.  Και μάλιστα χωρίς καμιά εγγύηση για τα αποθεματικά, χωρίς καμία αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων γενεών και κυρίως, με την προοπτική ακόμα μεγαλύτερων περικοπών.
Απέναντι σ’ αυτή την προοπτική εξαφάνισης του  επαγγέλματος μας , η ηγεσία του Συλλόγου μας (ΣΥΜΜΑΧΙΑ) και της ΟΔΕΕ (ΠΡΟΣΥΔΕ) αποφάσισε την κήρυξη  αποχής  μέχρι την Παρασκευή  22-1-2016.
Όμως η απόφαση για αποχή διαρκείας είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο μέγεθος της συσσωρευμένης επίθεσης που δέχονται οι δικαστικοί επιμελητές.
Κανένας αγώνας δεν μπορεί να ξετυλιχτεί και να είναι νικηφόρος  με την τωρινή ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος  στην πρώτη γραμμή. Εξάλλου, σαν να βρίσκονται σε άλλο πλανήτη, μεταξύ άλλων προτείνουν και «διάλογο» και ανταλλαγή προτάσεων με τον Κατρούγκαλο!!! Αφού υπηρέτησαν με συνέπεια τον ρόλο του συνεργάτη του Μνημονίου και της Τρόικας, όλο το προηγούμενο διάστημα. Υποκύπτοντας στις όποιες αξιώσεις των κυβερνήσεων του μνημονίου! Χωρίς καμιά αντίδραση και κανένα ουσιαστικό αγώνα. Εξαντλώντας την δράση τους σε προσχηματικούς διαλόγους με τα Υπουργεία.
Η ηγεσία του μεγαλύτερου  Συλλόγου και της ΟΔΕΕ έρχονται πλέον αντιμέτωπες με τον Αρμαγεδώνα τον οποίο βίωναν και πάλευαν οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες με τα μικρά εισοδήματα. Ωστόσο, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξανά αποκτήσουν την πλειοψηφία στα όργανα του συνδικαλιστικού μας κινήματος στις αρχαιρεσίες του Μάρτη.
Οπως ξεπούλησαν τον αγώνα ενάντια στην αλλαγή του ΚΠολΔ, θα ξεπουλήσουν και τον αγώνα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Γιαυτό και απέριψαν την πρόταση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για άμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων. Για συγκρότηση επιτροπής αδειών στον σύλλογο μας, και δημιουργία απεργιακής επιτροπής για την περιφρούρηση της ΑΠΟΧΗΣ του κλάδου. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας των καταστρεφόμενων δικαστικών  επιμελητών δεν πρέπει και δε μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης από  την υπάρχουσα ηγεσία .
Θα πρέπει σε κάθε σύλλογο,  να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις, να προετοιμαστούν κατάλληλα, να είναι μαζικές, να αποφασίσουν αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων με βάθος χρόνο και εύρος συμμαχιών και να εκλέξουν όργανα μαζικά και συμμετοχικά, που να εκφράζουν το  σώμα των δικαστικών επιμελητών στο σύνολο του, ιδίως τα περισσότερα πληττόμενα τμήματά του: τους νέους δικαστικούς επιμελητές, και τους μικροεισοδηματίες συναδέλφους που είναι αποκλεισμένοι από τις μεγάλες πηγές.
Σε αυτό τον αγώνα όπως και σε όλους τους αγώνες η παράταξή μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή!
Απαιτεί τώρα:
  • ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ
  • ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. –  ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ
  • ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΝΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

10 σχόλια για το “ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ”

  1. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    Η σύγκληση Γενικών συνελεύσεων είναι η μοναδική ασπίδα περιφρούρησης του αγώνα των δικαστικών επιμελητών και της μαζικής συμμετοχής μας στην αποχή.
    Μόνο οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων επισφραγίζουν αδιαμφισβήτητα τη συλλογική πολιτική βούληση.
    Γενικές Συνελεύσεις και αγωνιστική πολιτική συνείδηση έχουν αυτονόητη συνάφεια.
    Η άρνηση της ηγεσίας των συνδικαλιστικών μας οργάνων για σύγκληση Γ/Σ αποδεικνύει τοξική ασυνειδησία και συγκρουόμενα συμφέροντα.

  2. ΕΛΙΖΑ Γ. ΤΡΙΓΙΑΡ έγραψε:

    Διάβασα χθες το newsletter της ΠΡΟΣΥΔΕ σχετικά με τις άδειες που δίνονται από τον Σύλλογο παρά την αποχή. Έστειλα το παρακάτω σχόλιο και σκέφτηκα μήπως σας ενδιαφέρει και εσάς.
    Προσωπικά έχω μεταβεί στον Σύλλογο τρεις φορές για να πάρω άδεια για παραγραφές.
    Κυκλοφορώ με πατερίτσα λόγω χειρουργείο στο πόδι και με μεγάλη δυσκολία επέδωσα για να μην έχω θέμα με τους πελάτες μου.
    Σε ερώτηση μου στον Σύλλογο για το μέλλον της απεργίας μου είπαν ότι από Δευτέρα θα σταματήσει πιθανότατα.
    Ξαφνιασμένη ρώτησα γιατί αφού οι δικηγόροι συνεχίζουν.
    Η απάντηση ήταν: «δεν γίνεται να χάνουμε εμείς μεροκάματο επειδή καθόμαστε όλη μέρα στον Σύλλογο να δίνουμε άδειες.
    Μας παίρνουν τους πελάτες άλλοι συνάδελφοι που επιδίδουν χωρίς άδειες.»
    Ρώτησα και εγώ λοιπόν γιατί δεν καλούμε από Δευτέρα όλους τους συναδέλφους για έλεγχο των βιβλίων τους και όποιοι έχουν κάνει επιδόσεις χωρίς άδεια να περάσουν πειθαρχικό.
    Η απάντηση ήταν: «εμείς δεν έχουμε πειθαρχικό όπως οι δικηγόροι.
    Μια παρατήρηση θα γίνει και αυτό είναι όλο».
    Δηλαδή απάντησα εγώ «τόσο καιρό μας έχετε ζαλίσει με την μειοδοσία και τις πειθαρχικές κυρώσεις που
    συνεπάγονται… έχω χάσει πολλούς πελάτες επειδή αρνήθηκα να δουλέψω κάτω του ΦΕΚ και μου λέτε τώρα
    ότι όλα αυτά ήταν άσκοπα?»
    Η απάντηση ήταν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο Κώδικας μας για να αποκτήσουμε και εμείς πειθαρχικό με
    «κότσια»!
    Επίσης ρώτησα τι θα κάνω τώρα (με την αναγραφή των τιμών στο δικόγραφο) με την χρέωση κάποιων επιδόσεων ευεργετήματος της πενίας, επειδή δεν ζητάω τα χρήματα από το Κράτος, δηλαδή κάνω pro bono τις επιδόσεις.
    Η απάντηση ήταν «κόψε μηδενική απόδειξη»…
    Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι επί της ουσίας η αναγραφή στο δικόγραφο της χρέωσης είναι ενδεικτική και ότι εν τέλει ο κάθε επιμελητής θα κόβει απόδειξη με το ποσό που τον συμφέρει και σίγουρα χαμηλότερο από το νόμιμο!!!!
    Και εμείς που θα τηρούμε το ΦΕΚ θα χάσουμε κι άλλους πελάτες!
    Ως νέα επιμελήτρια λυπάμαι πραγματικά που κανένας από σας δεν έχει προβεί στα απαραίτητα για να προστατεύσει τους νομοταγείς επιμελητές!
    Ο σκοπός δεν είναι να τσακώνεται ο Σύλλογος με την Ομοσπονδία ή κάθε παράταξη με την άλλη! Ας δούμε και πέρα των εκλογών!
    Ο σκοπός είναι να υπάρχει δυνατό θεσμικό και πειθαρχικό πλαίσιο ώστε να μπορούμε όλοι να δουλεύουμε υπό ίσους όρους.
    Ευχαριστώ.

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Ελίζα, έχεις απόλυτο δίκιο.Γιαυτό και εμείς προκειμένου να μην υπάρχουν εκφυλιστικά φαινόμενα, προτείναμε 3 πραγματάκια:
      1.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 2318/95 ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ (μέχρι και οριστική παύση)κ.α.
      2.ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για να μην μπορεί άλλα τα γράφει στην έκθεση κι άλλα να κόβει στο τιμολόγιο
      3. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ
      Να ξέρεις όμως, ότι και σήμερα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές για τους μειοδότες…άλλο αν εκείνοι που ελέγχουν τον σύλλογο και την ΟΔΕΕ, δεν τους κυνηγούν… επειδή υπάρχουν “ανεξόφλητα γραμμάτια”.
      Ο κώδικάς μας πάντως όσο αφορά την μη συμμετοχή στην ΑΠΟΧΗ δεν προβλέπει πειθαρχική δίωξη. Είναι δικαίωμα η ΑΠΟΧΗ και όχι υποχρέωση. Είναι θέμα συνείδησης. Γι αυτό και εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις για τις όποιες κινητοποιήσεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα Γενικών Συνελεύσεων. Να γίνονται κοινωνοί όλοι οι συνάδελφοι. Να υπάρχει απεργιακή επιτροπή που θα περιφρουρεί την ΑΠΟΧΗ στα Υπουργεία, Τράπεζες κ.λ.π. καθώς και επιτροπή χορήγησης αδειών (όχι από μέλη του Δ.Σ) για να μη γίνονται χάρες.
      Τώρα όσο αφορά σε αυτούς που ρώτησες… τι να πούμε. Μάλλον είναι για κλωτσιές. Το χει αυτό το επίπεδο μας!

  3. ΕΛΙΖΑ Γ. ΤΡΙΓΙΑΡ έγραψε:

    Συμφωνεί ο κλάδος με το ασφαλιστικό τελικά? Εάν όχι, γιατί δεν υπήρχε παρουσία της ΟΔΕΕ ή του Συλλόγου στην σύσκεψη στου Μαξίμου? Η συνάντηση έγινε με τους Προέδρους του ΔΣΑ, του Γιατρικού Συλλόγου και άλλους. Εμείς πουθενά…. Είναι τελικά να αναρωτιέσαι….

  4. Κουτσιβίτης Ιωάννης έγραψε:

    Μέχρι να πάρουν μορφή τα ανωτέρω, αν ποτέ πάρουν, επειδή δεν πιστεύω στα λόγια αλλά στις πράξεις και ενόψει των αρχαιρεσιών τον Μάρτιο, πιστεύω ότι εμείς οι κοινή θνητοί ψηφοφόροι θα έπρεπε πριν επιλέξουμε ποιόν να μας εκπροσωπείσει, να γνωρίζαμε και τις ετήσιες εκθέσεις ελέγχου που υποβάλαμε για τα έτη 2014 και 2013, τουλάχιστον για τα υποψήφια μέλη όλων των παρατάξεων που θα μας εκπροσωπείσουν στο ΜΕΛΛΟΝ. Πόσες επιδόσεις και εκτελέσεις έκανε έκαστος.Αν είναι μέλος κάποιας αστικής εταιρείας, πόσες έκανε η εταιρεία του. Καλό θα ήταν να γινόταν απο το Σύλλογο για όλους μας. Μήπως ξέρει κανείς πόσες επιδόσεις/κατασχέσεις έγιναν στην Αττικής το 2014. Πόση ήταν πίτα και πόσο θα μπορούσε να του αναλογεί? ¨οχι! Μήπως οι συνδικαλιστέες γνωρίζουν? και αν γνωρίζουν γιατί δεν το γνωρίζουν επίσημα σε όλους μας στα σαιτ? Τι ποιο έντιμο απο την ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ. Μήπως τα νούμερα αυτά τα θέλουν για δική τους χρήση και των φίλων τους? και χρησημοποιούνται απο κακόβουλους για να κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Είμαστε λίγοι και γνωστοί και μπορούμε να βρούμε τις πηγές ύλης ο ένας του άλλου. Ή μήπως φοβούνται ότι με τα νούμερα θα φανούν οι εργολάβοι με χιλιάδες επιδόσεις (και ας μην οδηγούν μηχανή) καθώς και όλοι οι μη Δ.Ε που επιδίδουν? Ξέρετε τι ΧΡΗΣΙΜΑ στατιστικά στοιχεία μπορούν να βγούν απο ένα απλό αρχείο EXEL, απο τον τελευταίο φοιτητή οικονομικού (που θέλει λίγες ώρες να γίνει) προς όφελος όλου του κλάδου. Και μην μου πει κανείς ότι είναι προσωπικά δεδομένα ή απόρρητα, ή ασφαλισμένα στα ντουλάπια του συλλόγου και διάφορα τέτοια. Ακόμα και το ΤΠΔΕ με την κατάθεση των βιβλιαρίων μας γνωρίζει τα στοιχεία αυτά. Αν όμως τίθεται τέτοιο θέμα να εξουσιοδοτήσουμε το Σύλλογο να τα δημοσιεύσει άμεσα. Μήπως όμως σπάσουν αυγά? Σίγουρα η εργατικότητα και ο υγιής ανταγωνισμός με κοινούς κανόνες δεν είναι επιλήψιμα ή ντροπή. Απλώς πιστεύω ότι ως επαγγελματίες και δημόσιοι λειτουργοί πρέπει όλοι να έχουμε κοινούς κανόνες, ίδιες αμοιβές και ίσες ευκαιρίες στην επαγγελματική μας ύλη. Αυτό γίνεται μόνο με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΟΙ εποχές άλλαξαν.

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Συνάδελφε Γιάννη, συμφωνώ απόλυτα με την διαφάνεια.Στην διάθεση όποιου θέλει τα στοιχεία της δουλειάς του γραφείου μου. Όχι μόνο για το 2013 και το 2014 αλλά από τότε που διορίστηκα, και οι πίνακες και οι αποδείξεις.
      Είναι όμως νομίζω λάθος να συνδυάζεται η συνδικαλιστική δράση και η εκλογή ή όχι κάποιου με κριτήριο το πόσες επιδόσεις έχει κάνει. Εκτός κι αν έχει χιλιάδες που είναι προϊόν μειοδοσίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.
      Όμως οι τέσσερις τελευταίες γραμμές του σχολίου σου φίλε, είναι όλα τα λεφτά!
      Γιάννης Χαλκιαδάκης

      • Κουτσιβίτης Ιωάννης έγραψε:

        Το σχόλιο μου δεν είναι προσωπικό για κανέναν συνάδελφο πολύ δε για καμία συνδικαλιστική παράταξη. Η εργατικότητα, η εντιμότητα, οι νομικές γνώσεις, η οργάνωση του κάθε γραφείου, η αποτελεσματικότητα σίγουρα κάνουν τη διαφορά και μας βοηθούν να εξελισσόμαστε διαρκώς σαν επαγγελματίες χωρίς όμως να βλάπτονται αθέμιτα οι γυρω μας. Απλά οι κανόνες και τα δεδομένα πρέπει να είναι κοινά και σε γνώση όλων. Με τα σημερινά ηλεκτρονικά μέσα αυτό γίνεται άμεσα εφικτό. Και αν πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ας γίνουν.

        • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

          Εμείς σαν ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είμαστε διατεθειμένοι για όσες παρεμβάσεις χρειαστούν!
          Εξάλλου ο τίτλος μας δεν παραπέμπει πουθενά αλλού.
          Δίνουμε υπόσχεση τιμής σε ΟΛΟΥΣ σας!
          Με την εκλογή μας στην διοίκηση του Συλλόγου – κλάδου, αν μας δώσετε την δύναμη να διοικήσουμε, θα σπάσουμε όσα αυγά θα χρειαστούν για να μπορέσουν επιτέλους όλοι οι συνάδελφοι να έχουν την δική τους ομελέτα!

  5. Θανασης έγραψε:

    Καλησπερα σε ολους! Περα απο τις αποχες που απο οτι καταλαβα κανεις δε κανει ή τουλαχιστον μεγαλη πλειοψηφια ! Σαν τριτος διακρινω μια μεγαλη προχειροτητα. Το μεγαλο ερωτημα ειναι: στο τελος του τριμηνου θα δηλωσουμε ο,τι επιδοσεις εχουμε κανει και θα αποδωσουμε φπα για επιδοσεις που δεν εχουμε εισπραξει; Η υπερφορολογηση των ελ επαγγ βασιζεται στην ιδεα κυριως οτι επειδη δε μπορω να σε πιασω σε υπερφορολογω. Τωρα που με πιανεις αναγκαστικα γιατι με υπερφορολογεις; γιατι σαν κλαδος δεν εχουμε θεσει αυτα τα ερωτηματα; η προειπραξη πως θα γινεται; τα 43€ ποιος θα στα δωσει; ισως μονο οι τραπεζες! Δλδ πραγματικα…αν το απαραδεκτο ασφαλιστικο αποσυρθει θα ειμαστε οκ σαν κλαδος; θα φορολογουμαστε για χρηματα που δεν εχουμε εισπραξει; ή θα χανω δικηγορους γιατι θα του ζηταω προεισπραξη κιαυτος θα πηγαινει στον αλλον που εχει μαγκα λογιστη…και ολοι τα γνωριζετε αυτα…δε μπορεις να ζητας σαν κλαδος η εκθεση επιδοσης να ειναι φορολογικο στοιχειο απ τηστιγμη που δε με προστατευεις στην προεισπραξη…ειμαι παραλογος;

    • Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

      Θανάση έχεις δίκιο. Γι αυτό και πρέπει επειγόντως να υλοποιήσουμε την ενιαία εφαρμογή της προείσπραξης. Βάλε πλάτη και εσύ να την κάνουμε πράξη!

Άσε ένα σχόλιο