Ιαν 27 2016

Φτάνει πια! Αρκετά.

Αποτέλεσμα εικόνας για οριοΌλα έχουν ένα όριο. Εσείς όμως κ. πρόεδρε, όπως μαθαίνουμε το ξεπεράσατε. (Το κείμενο μας αναφέρετε σε εσάς, επειδή εσείς δίνετε το τέμπο και έχετε  την ευθύνη των πεπραγμένων των συμβούλων σας).

Είχαμε συναποφασίσει αρχικά να δίνονται άδειες ΜΟΝΟ σε παραγραφές αξιώσεων και υπερχρεωμένα, ανακοπές, αλλά και σε έγγραφα που έχουν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους. Μετά από πιέσεις (συναδέλφων, δικηγόρων, πολιτών) αποφασίσαμε να γίνουμε λίγο πιο χαλαροί και να δίνουμε άδειες σε καταληκτικές προθεσμίες δικογράφων και διαταγών πληρωμής που όμως είχαν κατατεθεί μέσα στο 2015 και βρίσκονταν στα χέρια συναδέλφων πριν την έναρξη της ΑΠΟΧΗΣ. Ύστερα είπαμε και για τις ένορκες εξετάσεις μαρτύρων. Μετά εμφανίστηκαν οι “κτηματολογικές” αγωγές που κι αυτές έχουν προθεσμία.

Ωραία όλα αυτά είναι καλώς ή κακώς αποφασισμένα. Τέλος!

Μάθαμε όμως και διαπιστώσαμε ότι σύμβουλοι σας κάθονται στο σύλλογο, κατηγορούν διαρκώς τους συνδικαλιστικούς σας αντιπάλους, κάνουν promotion για την εκλογή τους, χορηγώντας αφειδώς άδειες στα πάντα, χωρίς κανένα έλεγχο και ζητάνε από τους συναδέλφους να τους – σας ψηφίσουν για “την χάρη” που τους κάνουν. Δεν κάνουν καν επιλογή σε ποιους απευθύνονται κι έτσι σας πήραμε χαμπάρι. Δεν πιστεύαμε πως μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί καταψηφίσατε την πρότασή μας, για σύσταση επιτροπής χορήγησης αδειών από συναδέλφους μη συνδικαλιστές.

Οι σύμβουλοι της παράταξής μας, σταμάτησαν από την δεύτερη – τρίτη ημέρα της αποχής να έρχονται στο σύλλογο και να συμμετέχουν στην χορήγηση αδειών. Επειδή γίνονταν οι κακοί, οι μυστήριοι, οι σχολαστικοί. Αλλά και επειδή τσεκάρισαν, πως έγγραφα στα οποία δεν χορήγησαν άδεια οι ίδιοι, τελικά επιδόθηκαν με άδειες άλλων μελών του Δ.Σ.

Ουσιαστικά η ΑΠΟΧΗ των δικαστικών επιμελητών, αποτελεί για σας ένα πρώτης τάξεως προεκλογικό εργαλείο.

Ντρεπόμαστε  που είμαστε μέλη ενός τέτοιου Δ.Σ. που απαξιώνει τα πάντα! ακόμη και την ίδια του την απόφαση για ΑΠΟΧΗ χορηγώντας άδειες σχεδόν παντού.

Από βδομάδα, ίσως και μέσα σε αυτήν, οι συνάδελφοι μας θα πηγαίνουν στην ταμία  και μετά θα έρχονται σε εσάς να υπογράφετε τις επιταγές με το μέρισμα, τάχα τα capitals controls.

Κανένας δεν μας βγάζει από το μυαλό…ότι ήταν επινόηση σας το σπάσιμο του μερίσματος σε δύο δόσεις. Νομίζοντας πως με τον τρόπο αυτό, θα ελέγξετε το εκλογικό παιγνίδι. Λες και δεν μπορούσε να γίνει αυτό με τραπεζικές καταθέσεις με όλο το ποσό μαζεμένο, όπως γίνεται με όλες τις συναλλαγές. ‘Η αν είχατε πραγματικό πρόβλημα, να δίνατε όλο το ποσό σε μια επιταγή που ο συνάδελφος θα κατέθετε στο λογαριασμό του. Ακόμα και για την διανομή των δικών μας χρημάτων προσδοκάτε ψήφους.  Να θεωρήσουν οι συνάδελφοι ότι και στο δικό τους μέρισμα τους κάνετε εκδούλευση. Αντί να σας κυνηγήσουν που το κόψατε στα δυο.

Έλεος ! Μας κουράσατε πια. Ελπίζουμε να κουράσατε και τον  κλάδο!

Υ.Γ. Αν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά χρήσιμο και να μαζέψετε ψήφους επειδή θα τις αξίζετε, κυνηγήστε τους μειοδότες του νέου ΦΕΚ στις τράπεζες. Πηγαίνετε στο Εισαγγελέα σήμερα και πάρτε Εισαγγελική παραγγελία για των έλεγχο των τιμολογίων των 5 μεγάλων γνωστών  εταιριών του κλάδου που τις λυμαίνονται ή πιο ευγενικά συνεργάζονται με αυτές. Ξέρετε για ποιες σας λέμε. Τώρα που είναι λίγα τα στοιχεία για έλεγχο λόγω και της ΑΠΟΧΗΣ. Για τον Ιανουάριο σας λέμε. Ίσως διαπιστώσετε μεγάλες μειώσεις ή εκπτώσεις όπως από δω και πέρα θα λέγονται στα τιμολόγια, σε σχέση με τις αναγραφόμενες στα αποδειχτικά τιμές. Λέτε να βρούμε εκεί …και κανένα ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ;

Το κείμενο μπορεί να ξεφεύγει της συνδικαλιστικής λογικής μας. Ειδικά τώρα που το κυρίαρχο είναι η υπεράσπιση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ και της κατάργησης του ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ προσχεδίου Κατρούγκαλου……………αλλά έχετε ξεφύγει εντελώς! 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Άσε ένα σχόλιο