Φεβ 06 2016

Αποχή … ή απόχη ψήφων !

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει2016-02-04_22.30.45

Έχει χαθεί η μπάλα!  

Η ΑΠΕΡΓΙΑ του κλάδου μας όπως ήταν προδιαγεγραμμένο  με την παρούσα ηγεσία του καταλήγει μετά από 4 εβδομάδες για μια ακόμη φορά σε ΠΑΡΩΔΙΑ. Παρά την αξιοπρεπή στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων που συμμετέχει ενεργά σε αυτήν. Παρά την πρωτοφανή μαζικότητα του μπλοκ του κλάδου στις πορείες.

Κατά την κρίση λέει του Δ.Σ. του συλλόγου οι άδειες από δω και πέρα…τέρμα πια τα στοιχειώδη κριτήρια που υπήρχαν. Έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία του Δ.Σ σήμερα. Με τις υγείες …όσων πίστεψαν σε ένα “θαύμα”. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. δηλαδή ουσιαστικά, για να κάνει το χατήρι σε κάποιους (ισχυρούς;)  και να πάρει τα ψηφαλάκια τους, αποφάσισε να μας  ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ διακλαδικά!

Όλα στο βωμό του λαϊκισμού!

Εμείς το ξέραμε και φυσικά δεν είχαμε αυταπάτες. Η πλειοψηφία με βάση της προηγούμενες εκλογές (ελπίζουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο μέλλον) στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, που ελέγχεται από την ΠΡΟΣΥΔΕ (και μετά την διάσπασή της από την ΠΡΟΣΥΔΕ Νο 1 – ΟΔΕΕ και ΠΡΟΣΥΔΕ Νο 2 – Σύλλογος) είναι το ίδιο νόμισμα. Για την ακρίβεια οι δύο όψεις του. Καμιά από τις δυο, δεν έχει την διάθεση να στηρίξει τον αγώνα μας. Γενικώς έχουν αλλεργία με τους αγώνες.  Συμμετέχουν σε αυτούς, άλλοτε επειδή τους αναγκάζουν οι συνθήκες  όπως τώρα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – παλλαϊκός ξεσηκωμός, άλλοτε μετά την πίεση που ασκείται από τις συνεπείς δυνάμεις του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση άνευρα.  Γι αυτό και όλες οι κλαδικές μας κινητοποιήσεις καταλήγουν σε αποτυχία. Επειδή δεν υπάρχει καμιά οργάνωση, αλλά κυρίως επειδή δεν γίνονται κτήμα των συναδέλφων αφού αποφασίζονται για την τιμή των όπλων από τα πάνω, χωρίς γενικές συνελεύσεις από τα κάτω.

Η πρώτη με την “επιστημονικοφανή διαπλεκόμενη γραφειοκρατική  δήθεν υπευθυνότητα της” στην ουρά των σημερινών εξελίξεων και τροχοπέδη σε αυτοτελείς αγωνιστικές κλαδικές και κοινωνικές διεκδικήσεις, με απόλυτη πίστη σε μια υπομνηματική λογική δημοσίων σχέσεων, και η δεύτερη με τον “άκρατο χυδαίο  γραφειοκρατικό διαπλεκόμενο λαϊκισμό της” και απόλυτη πίστη στο  δόγμα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα .

Δεν φτάνει που αρνούνται πεισματικά οι ηγεσίες των φορέων μας, ΟΔΕΕ και Συλλόγου, για δικούς της λόγους η κάθε μία, να συγκαλέσουν τις αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις για το ασφαλιστικό, ακολουθώντας απλώς τις αποφάσεις των Δικηγόρων για ΑΠΟΧΗ.  Δεν φτάνει που επίσης αρνούνται την συγκρότηση απεργιακής επιτροπής που θα περιφρουρεί την κλαδική μας ΑΠΟΧΗ.  Δεν φτάνει που δεν στέλνουν δελτία τύπου να ενημερώνουν τα ΜΜΕ και εκείνα με την σειρά τους μας αποσιωπούν εντελώς.

Δεν φτάνει που η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου δεν συναινεί στην συγκρότηση επιτροπής αδειών από συναδέλφους που δεν είναι συνδικαλιστές, για να δίνονται με φειδώ οι άδειες.

Δεν φτάνει που η πλειοψηφία του Δ.Σ κάνει το προεκλογικό της παιγνίδι στην πλάτη των συνειδητών συναδέλφων που ΑΠΕΧΟΥΝ, με τις αφειδώς παρασχεθείσες άδειες και εσχάτως με το μέρισμα… που τάχα τα capitals controls εμπόδιζαν να χορηγηθεί μέσω των λογαριασμών της Εθνικής, αλλά βρήκαν μετρητά (!) για να πληρώσουν την 2η δόση του μερίσματος σε…όσους πίστευαν πως θα τσιμπήσουν την ψήφο τους.

Τώρα τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. γίνονται ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ και επιδίδουν εξώδικα χωρίς καμιά προθεσμία και κυρίως χωρίς καμιά άδεια. Θα πήραν φαίνεται προφορική άδεια από την σημαία!

Ξεπέρασαν πια κάθε όριο.

Γιαυτό προστατεύουν τους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ επειδή είναι οι ίδιοι. Γι αυτό διαδίδουν πως το πειθαρχικό δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε κάποιον που επιδίδει χωρίς άδεια. Πως τάχα έχει δικαίωμα στην εργασία και άλλα φληναφήματα.

Σε νέα εμπλοκή και πάλι ο Χαράλαμπος Δανίκας. Μετά την άδεια που χορήγησε στην εταιρεία του μπατζανάκη του Γιάννη Ντινόπουλου για την γνωστή πλέον έξωση με το πτώμα,  την 1/2/2016 κοινοποιεί εξώδικο χωρίς άδεια και καμιά προθεσμία.

Όμως ο συγκεκριμένος σύμβουλος της πλειοψηφίας  του συλλόγου της Αθήνας, αν θυμόμαστε καλά είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές τις περισσότερες ψήφους (!;) από όλους τους συνυποψήφιους του της ενιαίας τότε ΠΡΟΣΥΔΕ.

Ο ίδιος όπως όλα δείχνουν, στις 19 του Μάρτη θα ζητήσει ξανά την ψήφο σας για να υπερασπιστεί για τα επόμενα 3 χρόνια ξανά τα συμφέροντα σας μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΣΥΔΕ Νο 2 τούτη τη φορά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και σήμερα!

Δεν γνωρίζουμε πόσες ακόμη αντί συναδελφικές ενέργειες έχουν γίνει σε βάρος μας κι αν έχουν γίνει και από άλλα μέλη του Δ.Σ. κάτι που μετά από όσα έχουμε δει, μας φαίνεται απόλυτα φυσικό.

Συγχαρητήρια στην παράταξη που εκλέγει τέτοιους συμβούλους, αλλά και στους ψηφοφόρους της. Σε όλους  όσοι στηρίζουν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Όπως κι αν βαφτίζεται κατά καιρούς: ΠΡΟΣΥΔΕ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ή και ΝΤΡΟΠΗ !

Εξάλλου δεν ξεχνάμε πως κατά πως είμαστε και οι ηγέτες μας! 

Σκέτη απογοήτευση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

4 σχόλια για το “Αποχή … ή απόχη ψήφων !”

  1. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Μήτσης -επικεφαλής της παράταξης ΠΡΟΣΥΔΕ Νο 2– ΣΥΜΜΑΧΙΑ ή και ΝΤΡΟΠΗ- ισχυρίστηκε ότι στα μέλη του Δ/Σ δε χρειάζεται να χορηγηθεί η προβλεπόμενη άδεια για να επιδώσουν -άρα και για να εκτελέσουν; Θέσφατο;
    Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ/Σ ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Μήτσης, δε διέδωσε απλώς πως το πειθαρχικό δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε κάποιον που επιδίδει χωρίς άδεια. Παρέδωσε σεμινάριο αμνηστίας στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ. Παρέδωσε το Σύλλογό μας στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.

  2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΝΤΡΙΑΝΑΚΗΣ έγραψε:

    Αγαπητοί συνάδελφοι
    Διαβάζω τα άρθρα σας και τα σχόλιά σας για τον ύστατο αγώνα που δίνει ο κλάδος μας, μαζί με άλλους συναφείς ή όχι κλάδους, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας εξοντώσει και να μας αφανίσει επαγγελματικά αλλά και φυσικά.Φυσικά και συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω γραφόμενα με όλα τα έκτροπα που γίνονται σχετικά με τις άδειες που δίνονται μεσούσης της απεργίας, για ψηφοθηρικούς λόγους. Σε σχόλιό μου σε άλλο συνδικαλιστικό site, τόνιζα πως σαν κλάδος έχουμε φωνή, επαγγελματική και θεσμική οντότητα, ώστε ξέχωρα από άλλους κλάδους, εμείς οι δικαστικοί επιμελητές, που η φορολογική μας ειλικρίνεια αγγίζει το εκατό τοις εκατό, θα έπρεπε να πορευτούμε σε απεργιακούς αγώνες μόνοι μας, να ακουστούν τα αιτήματά μας, και να μάθουν επιτέλους όλοι, ποια εξόντωσή μας απεργάζονται όσοι νομοθετούν, και βάζουν όλους τους κλάδους σε ένα τσουβάλι.
    Συνέπεσε αυτός ο απεργιακός αγώνας να βρει σε προεκλογική περίοδο τον κλάδο μας, και είναι λογικό οι αντιπαραθέσεις και οι παραταξιακές αντιθέσεις να είναι οξυμμένες. Πιστεύω πως ότι και να προκύψει στις επόμενες εκλογές, η πρόκληση θα είναι μεγάλη για τον κλάδο μας. Μεταβαίνουμε σε μια άλλη εποχή, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της ιστορικής και επαγγελματικής μας διαδρομής, και γι αυτό, πρέπει όσοι αναμιχθούν στα διοικητικά του κλάδου μας πανελλαδικά, πρέπει να δείξουν και να επιδείξουν όραμα προοπτική και μέλλον για τον δικαστικό επιμελητή του αύριο. Με πρόγραμμα, θέσεις και ιδέες, και όχι με στείρα παραταξιακή αντιπαράθεση, ο απλός δικαστικός επιμελητής, προσβλέπει και ακουμπά στα συνδικαλιστικά όργανά του, νιώθωντας δέος μπροστά σε όλες αυτές τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται. Απομένει, όλοι οι συνάδελφοι που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη προσεχώς, να καταλάβουν, πως μόνο ενωμένοι, και με ικανούς συνδικαλιστές ηγέτες και μέλη Δ.Σ. μπορεί να πάμε όλοι μπροστά, χωρίς να εξαρτώμαστε από επαγγελματίες “νταβατζήδες” “συναδέλφους”.
    Με συναδελφικούς (χωρίς εισαγωγικά) χαιρετισμούς.

  3. Ρ.Π.Δ.Ε. έγραψε:

    Θα συμφωνήσουμε μαζί σου συνάδελφε, με μια μικρή διαφορά.
    Η ενότητα χτίζεται κάθε μέρα στην βάση του κλάδου και όχι στην ηγεσία του.
    Στην ηγεσία υπάρχουν καρέκλες, μικροπολιτικές, ιδιοτέλεια,γραμμάτια, συμφέροντα και πολλά άλλα .
    Οι μέχρι σήμερα πλειοψηφίες παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη του κλάδου χρόνια τώρα.Όλοι το έχουν βιώσει αυτό.
    Εξάλλου όπως θα έχεις διαπιστώσει από την διαχρονική πορεία της παράταξής μας, είμαστε μακράν όλων των άλλων παρατάξεων σε ιδέες, απόψεις,και επεξεργασίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το συμφέρον του κλάδου. Χωρίς καμιά ιδιοτέλεια. Χρόνια σταθεροί στις απόψεις και τις αξίες μας ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ πραγματικές λύσεις.
    Πατάμε διαρκώς φρένο στον κλαδικό κατήφορο. Όμως η εκλογική μας δύναμη δεν μας επιτρέπει ακόμη να σταματήσουμε το τραίνο πριν εκτροχιαστεί.
    Αν μας δώσουν οι συνάδελφοι μεγαλύτερη δύναμη στις αρχαιρεσίες του Μάρτη ίσως καταφέρουμε να μείνουμε στις ράγες!
    Δυστυχώς για τον κλάδο η διάσπαση της ΠΡΟΣΥΔΕ στην Αθήνα, μοιραία διαμορφώνει πόλωση, αντισυναδελφικές συμπεριφορές μεταξύ πρώην “συναγωνιστών” και στείρες αντιπαραθέσεις εκατέρωθεν.
    Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ απλώς καταγράφει τα γεγονότα σχολιάζοντας τα. Δεν μπαίνει στο τρυπάκι της πόλωσης.Εξάλλου θεωρεί πως οι παρατάξεις που επί 20 περίπου χρόνια διοικούν τον κλάδο δεν έχουν πλέον τίποτα να του προσφέρουν.
    Η επιβίωση όλων μας ως δικαστικών επιμελητών, επιβάλλει ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! των συσχετισμών και αλλαγή ρότας.

  4. Ασπασία Λάππα έγραψε:

    Πραγματικά ….δεν έχω λόγια….

    Πραγματικά …..δεν ξέρω τι να κάνω….

    Αυτό που θα κάνω είναι να πάρω αύριο τηλέφωνο τους συνεγάτες δικηγόρους μου για να μάθω αν εξακολουθούν να συνεργάζονται μαζί μου ή βρήκαν κάποιον άλλο δικαστικό επιμελητή απεργοσπάστη και θα θέλουν να του ξεπληρώσουν τη χάρη με συνεργασία …..και αυτό θα το κάνω διότι στο σύλλογο , η κυρία Γιαννούλα Σταθανίκου μέλος του Δ.Σ. παρουσία συναδέλφων είπε οτι μια φίλη της συνάδελφος και αυτό την είχε στεναχωρήσει πολύ , με ύπουλο τρόπο της πήρε την άδεια για επίδοση διαταγής πληρωμής χωρίς προθεσμία , μόνο και μόνο για να δείξει στο δικηγόρο οτι αυτή μπορεί…αυτή έχει τα κονέ της στο σύλλογο , αυτή είναι ΗΗΗΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑΑΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑ….και η κυρία Σταθανίκου θα πάει πειθαρχικό…από τη φίλη…..

    Αυτοί συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι μαυραγορίτες…..

    Αυτοί δεν θέλουν να πάρουν μόνο τις ψήφους αλλά και τις δουλειές μας….

    και τέλος ….ας κάνουμε έρανο ρε παιδιά για το ζεύγος Δανίκα να αποκτήσουν δύο σφραγίδες , έκλαψε η καρδιά μου …έχουν μόνο μία κοινή σφραγίδα…..τελικά ποιός την έκανε την επίδοση ο Χαράλαμπος ή η Στεφανία???? η Στεφανία ή ο Χαράλαμπος???

Άσε ένα σχόλιο