Μάι 16 2016

Το μέλλον του αγώνα για την απόσυρση του Ν/Σ

ΒρισκόμαστεΑποτέλεσμα εικόνας για απεργια μεχρι τελος στους 4 μήνες ΑΠΟΧΗΣ. Μιας αποχής καθόλου εύκολης στις ημέρες της έντονης οικονομικής κρίσης που περνάμε.

Μόνο εμείς και οι δικηγόροι από όλους τους επιστήμονες, αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες απέχουμε για τόσο μεγάλο διάστημα των καθηκόντων μας. Αυτό από μόνο του δυσκολεύει τα πράγματα.

Η πολύμηνη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και η πίεση ορισμένων πελατών μας δικηγόρων, των τραπεζών, και του δημοσίου για να σπάσουμε την απεργία για λογαριασμό τους, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό απεργοσπαστών συναδέλφων,αλλά και με την χορήγηση αφειδώς αδειών ακόμη και για εκτελέσεις, είχε σαν αποτέλεσμα τον εκφυλισμό του αγώνα μας.

Έτσι η επαναλαμβανόμενη ΑΠΟΧΗ των 2 μηνών κατέληξε σε 3ήμερη τον τρίτο και τέταρτο μήνα με απόφαση της Γ.Σ.. Με τούτα και με τα άλλα  ο κλάδος  σχεδόν γελοιοποιήθηκε.

Από την άλλη, το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε προχτές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με μαθηματική ακρίβεια μας στέλνει στην αεργία. Μας καταδικάζει ή να γίνουμε φοροκλέφτες για να επιβιώσουμε επαγγελματικά ή κλέφτες για να επιβιώσουμε βιολογικά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΑΠΟΧΗ των τεσσάρων μηνών μας έχει κουράσει όλους είναι αλήθεια. Τουλάχιστον εκείνους που πειθαρχούν στις αποφάσεις των οργάνων τους. Που έχουν συνείδηση και αξιοπρέπεια. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι, οι ασυνείδητοι, που είναι και αυτοί πολλοί, οι οποίοι δεν ΑΠΕΧΟΥΝ και “κλέβουν” τους πελάτες των υπολοίπων.

Το Ν/Σ πέρασε από την Βουλή. Ο αγώνας μας για να μην πάει στράφι χρειάζεται συνεχιστεί με την προϋπόθεση να αλλάξει μορφή και αιτήματα. Να γίνει πιο συμμετοχικός, αλλά και πιο σκληρός. Να εξελιχθεί σε πραγματική ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Ας έχουμε πονέσει, ας έχει αδειάσει η τσέπη μας. Να κατεβάσουμε τελείως τα μολύβια. Καμιά επίδοση, καμιά εκτέλεση μέχρι την οριστική ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Ν/Σ.  Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές στους συλλόγους. Να περιφρουρήσουμε την ΑΠΟΧΗ. Να “πείσουμε” τους συναδέλφους να συμμετέχουν.

Είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας, όμως δυστυχώς είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει ούτε Ευρώ. Αν δεν αποσυρθεί ο νόμος θα αποσυρθούμε εμείς. Ας διαλέξουμε λοιπόν. Ας κάνουμε σε κάθε σύλλογο Γενική Συνέλευση και ας αποφασίσουμε μέχρι που και πως θα πάμε.

Ας οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, με απεργιακές επιτροπές, με συνεντεύξεις τύπου, με συγκεντρώσεις και ότι άλλο πρόσφορο.

Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας, καμιά κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός καμιά επίδοση τραπεζών και δημοσίου. “Να πονέσουν” όπως εμείς!

Μόνο οι πραγματικές παραγραφές να επιδίδονται αν αφορούν πολίτες.

Να καταλάβει ολόκληρη η κοινωνία πως οι Δικαστικοί Επιμελητές είναι κομμάτι της που αγωνίζονται και για τον εαυτό τους αλλά και για την ίδια. Να συμμαχήσουμε επιτέλους με τους εργαζόμενους. Να καταλάβει και η κυβέρνηση πως είμαστε έτοιμοι αλλά και αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Διαφορετικά δεν έχει καμιά λογική η συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ του κλάδου με την μορφή που σήμερα αυτή έχει.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 

Άσε ένα σχόλιο