Ιούλ 24 2016

Νιρβάνα

του Γιάννη Χαλκιαδάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για νιρβάναΕδώ και μερικούς μήνες, βρισκόμαστε σαν λαός σε νιρβάνα.

Για το λόγο αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση η επισκεψιμότητα στην kokkinigrammi.gr Tόσους επισκέπτες ούτε την προεκλογική περίοδο δεν είχαμε.

Η κυβέρνηση διαρκώς μας φορτώνει νέα βάρη, το ISIS τρομοκρατεί τους ταξιδιώτες με φονικά παντού, στην Τουρκία απόπειρα πραξικοπήματος, στις εκκλησιές περισσεύουν οι ζητιάνοι, άνεργοι παντού και πάνω σ’αυτά …ένας ήλιος να σε ψήνει. Κι ο λαός μας τον ύπνο του δικαίου!

Στη μέση του κοινωνικού πουθενά, σαν Χάρυ Πότερ στην χώρα του ποτέ, μια μερίδα δικαστικών επιμελητών γκρινιάζει και θέλει ενημέρωση για τον τρόπο που πρέπει να εφαρμόσει την Πολιτική Δικονομία. Ρωτάει δεξιά και αριστερά τι να κάνει. Δεν διαβάζουν, δεν κουράζονται, δεν θέλουν να πιεστούν. Θέλουν υπόδειγμα, να τους δείξεις τα βήματα, τα θέλουν μασημένα, τους ψήφισαν και πρέπει να τους βρούνε λύση χωρίς να κουράσουν τα ματάκια τους, το μισοκαμένο μυαλουδάκι τους. Εκείνοι, οι εκλεγμένοι (όσοι ξέρουν) τους κάνουν το χατίρι. Απαντούν στα τηλέφωνα σαν να είναι η ΔΟΜΗ, διοργανώνουν ημερίδες μπας και χορτάσουν του πεινασμένους “για γνώση” ψηφοφόρους τους!

Όμως η συνδικαλιστική φλόγα έχει σβήσει, οι συνειδήσεις για μια ακόμη φορά πήγαν για ύπνο…αφού έκαναν το εκλογικό τους καθήκον. Για όλους μας ο Μάρτης (ως μήνας εκλογών) φαντάζει πλέον μακρινός. Από όπου κι αν τον δεις, είτε σαν παρελθόν, είτε σαν μέλλον. Οι ιαχές των νικητών ξεχάστηκαν, και η στεναχώρια των χαμένων σιγά σιγά καταλάγιασε.

Είναι αλήθεια η διαδρομή των πρώτων (εκλογικών) μηνών του χρόνου, προσωπικά με κούρασε αφάνταστα. Όχι μόνο για την προσωπική μου περιπέτεια υγείας…αλλά και για την προσωπική μου συνδικαλιστική ήττα! Είναι γεγονός πως αυτό το κλαδικό αποτέλεσμα δεν το περίμενα. Με ξάφνιασε! Όχι φυσικά πως ήμουν αφελής, και δεν λογάριασα καλά τα λογής λογής συμφέροντα …αλλά να, είχα μια κρυφή ελπίδα πως οι συνάδελφοι (αρκετοί) τουλάχιστον θα στήριζαν τους αγωνιστές που συσπειρώθηκαν στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Δεν είναι και λίγοι 50 αγωνιστές να ζητάνε την ψήφο σου για να σκιστούν για σένα. Είχα την ελπίδα ότι πολλοί στον κλάδο ήθελαν το ειλικρινές, το αληθινό, το γνήσιο. Αποδείχτηκε τελικά, πως η εκτίμησή μου αυτή ήταν λαθεμένη. Μα εγώ είχα μαζί μου μονάχα την ελπίδα. Δεν είχα τίποτα άλλο να μοιράσω!  

Απ’ ότι φάνηκε, λίγο νοιάζονταν  οι πολλοί του κλάδου για την  σύνδεσή τους με την κοινωνία και τα κινήματα. Ελάχιστα παρακολουθούσαν την διαδρομή της παράταξης μας στους δρόμους του καθημερινού αγώνα και της αντίστασης. Λίγοι την ακολούθησαν στις μαζικές λαϊκές πορείες που συμμετείχε, για ζητήματα της καθημερινότητας, κι ήταν πολλές αυτές! Τέλος, αδιαφόρησαν  για τις προτάσεις που θα άλλαζαν την ζωή τους προς το καλύτερο, που θα τους έκαναν καλύτερους και ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες. Φαίνεται να νοιάζονταν  αποκλειστικά για το εφήμερο που  πολλές φορές είναι και σκοτεινό!

Φυσικά και καταλαβαίνω τους συναδέλφους εκείνους …όμως δεν τους συμπονώ! Ας λύσουν στο μέλλον τα προβλήματά τους μόνοι τους…από τώρα και στο εξής θα είμαστε απέναντι. Επέλεξαν τους ισχυρούς…ας ζήσουν μαζί τους…αν φυσικά τους αφήσουν. Αλλιώς ας χαθούν. πρόβλημά τους, ας πρόσεχαν!

Παρά την σχετική ήττα της όμως η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν υπέστειλε την σημαία της. Συνεχίζει την δράση και τον ρόλο της στα κλαδικά όργανα, τόσο στον Σύλλογο με τα 2 στελέχη της, όσο και στον Ομοσπονδία με τα άλλα 2 με την ίδια θέρμη.  Οι παρεμβάσεις από τον εκπρόσωπό της στην Ε.Γ. της ΟΔΕΕ  και όλα τα υπόλοιπα εκλεγμένα στελέχη της, είναι εύστοχες και μελετημένες.

Σε πρώτο συνδικαλιστικό πλάνο η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βάζει σήμερα την κατάργηση της διάταξης της επίδειξης των ακινήτων στους υπερθεματιστές (995 πα.6), παράλληλα παλεύει για την αλλαγή της διάταξης που καθορίζει αποκλειστικά τους πιστοποιημένους εκτιμητές ως αρμόδιους των εκτιμήσεων των ακινήτων, ζητώντας διαζευκτικά τις εκτιμήσεις να τις κάνουν και οι δικαστικοί επιμελητές μετά από σεμινάρια. Πιέζει στην ΟΔΕΕ  να πιεστούν με την σειρά τους οι τράπεζες τόσο να τηρούν το ΦΕΚ, όσο και να μην δίνουν την ύλη τους αποκλειστικά σε 2-3 γραφεία. Φτιάχνει νέο πρόγραμμα δράσης για τον ΚΕΔΕ προκειμένου να προωθηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Ετοιμάζει να κάνει ατομικές προσφυγές για το ΦΠΑ. Έχει κάνει με στελέχη της παρεμβάσεις σε εκπομπές για τους πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, κόκκινα δάνεια με μεγάλη επιτυχία. Συμμετέχει (ακόμη και τώρα που όλοι κοιμούνται) σε κοινές συσκέψεις με άλλες συλλογικότητες για τα προβλήματα που καίνε την κοινωνία αλλά και εμάς τους ίδιους.

Κάνουμε λοιπόν πράγματα, όρεξη να ενημερώνουμε για αυτά που κάνουμε δεν δείχνουμε. Εξάλλου αποδείχτηκε πως η καθημερινή σας ενημέρωση τα προηγούμενα χρόνια έφερε μάλλον αρνητικό αποτέλεσμα στην παράταξη.

Όποιος θέλει να μάθει, ας έρθει μαζί μας, να συμμετέχει στις δράσεις μας, να παλέψει μαζί μας, να επεξεργαστούμε λύσεις και να τις διεκδικήσουμε. ΜΑΖΙ !

Η εποχή που τα κείμενά μας γίνονταν αντικείμενο συζητήσεων αλλά έμεναν έξω από τις συνειδήσεις της πλειοψηφίας του κλάδου τέλειωσε!

Δεν παρακαλάμε κανέναν πια…για να τον σώσουμε. Από δω και πέρα δεν θα κάνουμε καμιά προσπάθεια να πείσουμε κανένα πως κάνουμε το σωστό. Απλώς θα λειτουργούμε με γνώμονα την ιδεολογία, την πολιτική μας αντίληψη, την συνδικαλιστική μας άποψη, κάνοντας πάντα αυτό που η δική μας συνείδηση επιτάσσει. Όπως κάναμε πάντα! Αδιαφορώντας όμως τώρα, για την γνώμη των εκτός των τειχών μας συναδέλφων.

Καλό καλοκαίρι σε όλους! 

Καλή αντάμωση σύντροφοι τον Σεπτέμβρη! 

2 σχόλια για το “Νιρβάνα”

  1. ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

    Κρίνοντας από τα πεπραγμένα, όπως αυτά δημοσιεύονται και στο τελευταίο τεύχος της “Ισηγορίας” (βλέπε δημοσίευση καταστατικού ΑΕΕΔΕ), οι κοιμισμένες συνειδήσεις και τα μισοκαμένα μυαλουδάκια του 1% ανέδειξαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του κλάδου μας τη “ΣΥΜΜΑΧΙΑ” με το συντριπτικό ποσοστό του 52%.
    Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην επιλογή των ημερομηνιών, μου δημιουργείται η πεποίθηση ότι το 52% ήταν -τουλάχιστον έως τις 22-12-2015- απρόσμενο για όλους.
    Η απήχηση που είχε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ φόβισε, οι αντίπαλοί μας “συσπειρώθηκαν” και το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του κλάδου διαμορφώθηκε από το 1%.
    Δημοκρατικά.
    Τώρα… ο “σώζων εαυτόν σωθήτω”.

  2. γιωργος παρασχακης έγραψε:

    Δικιο εχεις πρωην συναδελφισα παραιτηθηκα …..και ησυχασα

Άσε ένα σχόλιο