Σεπ 12 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

maziΗ Ε.Γ. της ΟΔΕΕ (ομοσπονδία) μαζί με την πρόεδρο της ΔΕΔΕ (διεθνής) επισκέφτηκε την προηγούμενη Πέμπτη τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και συζήτησε μαζί του αλλά και με τους συμβούλους του κ.κ. Γιαννακόπουλο και Παπαγεωργίου για τον κλάδο και την δικαιοσύνη.

Συζητήθηκαν  θέματα – αιτήματα του κλάδου, καθώς και ορισμένα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του νέου Κ.Πολ.Δ. και προτάθηκαν  λύσεις.

Παρεμβάσεις – προτάσεις έκαναν ο  Γ. Μήτσης,  ο Ν. Γιάννης, και ο Ι. Χαλκιαδάκης από την Ε.Γ. της ομοσπονδίας μας.

Η συνάντηση διάρκεσε περίπου 1 ώρα, πολύς λόγος έγινε γύρω από το άρθρο 973 όπου ζητήθηκε η έκδοση επαναληπτικού αποσπάσματος, αν για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός, δίνοντας βαρύτητα στην αναγκαιότητα ενημέρωσης του οφειλέτη μέσω του δικαστικού επιμελητή. Τονίζοντας ότι το διαδίκτυο δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ενημέρωσης του οφειλέτη, σε μια χώρα που λίγοι έχουν ακόμη πρόσβαση σε αυτό.

Η συζήτηση επεκτάθηκε  στην διεκδίκηση των διαπιστωτικών πράξεων, για να καταλήξει στην ανάλυση του Π.Δ. που ορίζει ως εκτιμητές της αξίας των κατασχεθέντων ακινήτων αποκλειστικά τους πιστοποιημένους εκτιμητές του Υπουργείου Οικονομικών. Για το τελευταίο θέμα έγινε μεγάλη κουβέντα και προτάθηκε να μπορούν και οι Δικαστικοί Επιμελητές να εκτιμούν τα κατασχεθέντα ακίνητα (μετά φυσικά από την πιστοποίησή τους).

Ζητήθηκε επίσης η άμεση υπογραφή διάταξης για την μείωση της εισφοράς στους συλλόγους μας λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Σε γενικές γραμμές η συνάντηση με τον Υπουργό και τους συμβούλους θα μπορούσε να κριθεί ως θετική, αν στο επόμενο διάστημα δούμε φως στον ορίζοντα της νέας ύλης.

Πάντως δόθηκε η υπόσχεση ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις και θα δρομολογηθούν πράγματα. Ενώ μας ζητήθηκε η συλλογή και κατάθεση  στοιχείων για τα προβλήματα που εντοπίσαμε.

Ελπίζουμε να εισακουστούν οι απόψεις μας, και να προωθηθούν κάποια από τα αιτήματά του κλάδου που χρόνια τώρα είναι κρυμμένα στο υπουργικό συρτάρι.

Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι, μιας και τα συμφέροντα που εναντιώνονται στον κλάδο μας είναι μεγάλα, και η κυβέρνηση έχει δείξει καθαρά ποιους εξυπηρετεί.

Για μας το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό και εξειδικευμένο, αλλά γενικό και πολιτικό. Εκτιμάμε ότι δεν θα μπορέσουμε να σωθούμε μόνοι μας σε ένα περιβάλλον που όλα βουλιάζουν.

Φυσικά η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ όλων μας, στην βάση ενός μίνιμουμ προγράμματος διεκδίκησης (όπως το προχθεσινό σε σχέση και με τις λαϊκές ανάγκες, που όμως επιδειχτικά απουσίαζαν) αλλά με μεγαλύτερη οργάνωση, έστω και τώρα που βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, ίσως να μας βοηθήσουν να αντέξουμε λίγο περισσότερο στην καταιγίδα ως επάγγελμα.

Όμως αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται δράσεις ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και διαρκής πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά τις κρίσεις.

Ας είμαστε έτοιμοι!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

Άσε ένα σχόλιο