Σεπ 30 2016

“Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους – τραπεζίτη”

Με λαϊκή κινητοποίηση που έγινε την Τετάρτη σε Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης  έγινε κατορθωτό  προσωρινά φυσικά, να αποτραπεί διαδικασία πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας δανειολήπτη.

Ήταν  σπαρακτική η κραυγή του δανειολήπτη – ενός ατόμου με βαριά αναπηρία λόγω εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, ενώ ένα απ τα τέσσερα παιδιά του είναι αυτιστικό με αναπηρία 80%. Αυτή την οικογένεια  έπεσε στα νύχια των τραπεζιτών τοκογλύφων και  η κυβερνητική πολιτική που διόγκωσε την ανεργία και την ανέχεια, την έφερε σε ακόμη πιο δραματική κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφειλών θα έπρεπε να υπάρχει ειδική νομική μέριμνα. Να περιορίζεται σημαντικά η οφειλή, να μηδενίζονται οι οφειλόμενοι τόκοι, να παγώνει η τοκοφορία του κεφαλαίου και να διακανονίζεται το υπόλοιπο με βάση τα εισοδήματα, κι αν δεν υπάρχουν καθόλου εισοδήματα να επιλαμβάνεται το κράτος, παγώνοντας την εκτελεστική διαδικασία, έως ότου υπάρξουν εισοδήματα.

Πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος ότι αν δεν προστατεύεται από τον νόμο Κατσέλη η ακίνητη περιουσία του, η πρώτη κατοικία του είναι έρμαιο των τραπεζιτών, αλλά και του Δημοσίου.

Αισιόδοξο είναι το φαινόμενο της προσπάθειας του Συντονισμού των Συλλογικοτήτων, που με σύνθημα: “δεν θα αφήσουμε να περάσει κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζίτη” εναντιώνονται οργανωμένα στα σχέδια των τραπεζιτών και στην αναλγησία – ασυδοσία και αντιλαϊκή πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Πράγματι μόνο με λαϊκές κινητοποιήσεις μπορεί να αναχαιτιστεί η επίθεση.
Όμως όσο αφορά στους πλειστηριασμούς, ίσως επειδή έχουν διαπιστώσει τα επιτελεία των τραπεζιτών και η κυβέρνησή τους, την δυσλειτουργία της διαδικασίας που προκαλεί “το μπλοκάρισμα των Ειρηνοδικείων τις Τετάρτες” από τις  συλλογικότητες, μεθοδεύουν την αλλαγή του τρόπου των πλειστηριασμών.
Ετοιμάζουν λοιπόν σχετικό προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει τον νέο τρόπο των πλειστηριασμών…που τούτη τη φορά θα είναι ηλεκτρονικός αν το ζητήσει ο επισπεύδων βλέπε τράπεζα (;!).
Ενώ τόπος του πλειστηριασμού δεν θα είναι πια το αντίστοιχο Ειρηνοδικείο, αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου ο οποίος θα έχει ορισθεί ως υπάλληλος του πλειστηριασμού.
Το σχέδιο του Π.Δ. προβλέπει επίσης ότι δικαίωμα συμμετοχής στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη στην συγκεκριμένη ιντερνική πλατφόρμα ( διαδικτυακή πύλη) που θα φτιαχτεί!
Μάλλον με τον τρόπο αυτό εκτιμούν εκεί στην ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ αλλά και στο Μαξίμου, ότι θα εμποδίζονται οι συλλογικότητες και δεν θα μπορούν πια να ματαιώνουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών.
Το κίνημα λοιπόν, επιβάλλεται να βρει στο μέλλον νέες μορφές αντίδρασης, προκειμένου να προστατευθεί υποτυπωδώς η λαϊκή στέγη…που οι τράπεζες, τα οικονομικά Funds, και η κυβερνητική πολιτική έχουν αποφασίσει να εκποιηθούν “στα μουλωχτά” με συνοπτικές και κυρίως χωρίς την φυσική ενημέρωση του οφειλέτη διαδικασίες.
Γι αυτό έχουν αλλάξει και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κυρίως στα σημεία της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ!
Δυστυχώς  τα χειρότερα για τον κόσμο του μόχθου και της ανέχειας …είναι μπροστά!
Ας είμαστε όλοι έτοιμοι να απαντήσουμε στις επιθέσεις.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παλεύει για την προστασία της λαϊκής στέγης και βρίσκεται στο πλευρό των συλλογικοτήτων, φυσικά είναι δεκτική σε οποιαδήποτε πρόσκληση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες. Τουλάχιστον με όσα γνωρίζει.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 

Άσε ένα σχόλιο