Ιαν 12 2018

ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ !


της Ξένης Κεσίνη

Άμεσος δόλος…

Με πρόσφατη  απόφαση του Μον/λούς Πρωτ. Αθηνών (τμήμα αμοιβών) απορρίπτεται αγωγή μου κατά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της  απόφασης, κατά το έτος 2010 διενήργησα 230 επιδόσεις, για τις οποίες συντάχθηκαν αντίστοιχες εκθέσεις μου για τις οποίες δικαιούμαι  νόμιμη αμοιβή, την οποία   δεν έλαβα.

Η ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ στο ακροατήριο και με τις έγγραφες προτάσεις της υπέβαλε ένσταση παραγραφής των αξιώσεων αμοιβών  μου έτους 2010 η οποία έγινε δεκτή, παρότι έχει επέλθει διακοπή της ανωτέρω παραγραφής με την άσκηση προηγούμενης αγωγής μου για τις ίδιες υπηρεσίες και αμοιβές του έτους 2010. Η  εναγόμενη     λειτούργησε  ανέντιμα και με δόλο   εφ’ όσον  γνωρίζει ότι έχει επέλθει διακοπή της ανωτέρω παραγραφής, αφού  στην από 5-8-2016 Εξώδικη Δήλωση της που μου επιδόθηκε αυθημερόν με το συνάδελφο Παναγιώτη Κουτσιβίτη αναφέρει: «επιδώσατε στην Τράπεζα την από 29-12-2015 (αριθμ. καταθ. 2569/31-12-2015) Αγωγή (κατ’ άρθρ. 677 επ. ΚΠολΔ)  με την οποία ζητάτε αμοιβές, που κατά τους ισχυρισμούς σας αφορούν το έτος 2010»

Με μοναδικό επιχείρημα τη δήθεν παραγραφή, χωρίς καταβολή των αμοιβών μου για το 2010  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αποδεικνύει  ότι δεν σέβεται τον κόπο όσων εργάζονται για λογαριασμό της καθώς και  την προβληματική και αδιαφανή λειτουργία του   τραπεζικού συστήματος.  Η κατάχρηση   χρήματος που αθροίζεται από αυτές τις τραπεζικές  πρακτικές αγγίζει τεράστια ύψη και εξυπηρετεί κυρίως τη λειτουργία ενός «τριγωνικού» δικτύου συναλλαγών που απολαμβάνει άνωθεν κάλυψη αλλά σπάνια ακουμπά η δημοσιότητα και ακόμη σπανιότερα η Δικαιοσύνη.

Οι τράπεζες από δεσπόζουσα θέση, χρησιμοποιώντας αδίστακτα όλα τα μέσα με τα οποία τους έχει εξοπλίσει η μακρά δράση τους,    επιβάλλουν μη σύννομους όρους συνεργασίας στους δικαστικούς επιμελητές οδηγώντας στη διαπλοκή  όσους υποτάσσονται, “ελέγχουν” την πλειοψηφία της κλαδικής μας ηγεσίας και προκαλούν πάρα πολλά δεινά στον κλάδο των δικαστικών επιμελητών. Όσοι  διαμαρτυρηθούν       αντιμετωπίζουν  σοβαρότατες συνέπειες χάνοντας σχεδόν κάθε δυνατότητα δουλειάς, είναι απροστάτευτα  θύματα γενναιοφροσύνης.

Η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής  μας ηγεσίας με αέναη απάθεια    δίνει γη και ύδωρ στη συστηματική τραπεζική διαπλοκή που τρέφεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και χορταίνει από την απλήρωτη παροχή υπηρεσιών μας.

Η σύγκρουση με τη  διαπλοκή   είναι δύσκολη,   απαιτεί συλλογική  δουλειά, προσήλωση στην αναζήτηση βιώσιμης συντεχνιακής λύσης, κοινωνική αλληλεγγύη και ισχυρή πολιτική βούληση την οποία διαθέτουν τα στελέχη της  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ  

Για του λόγου το αληθές    σας παραθέτω  απόσπασμα από πρόσφατο (3-8-17) κείμενο του   συντονιστή μας Γιάννη Χαλκιαδάκη:

«Η μοναδική συντεχνιακή λύση, για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων μας στην βάση τη ισοτιμίας  είναι ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ που χρόνια τώρα προτείνει η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Μονάχα μέσα από αυτόν θα έχει αξία η ηλεκτρονική μας υπογραφή (ψηφιακό πιστοποιητικό), το ηλεκτρονικό αρχείο, το ηλεκτρονικό μας μητρώο, το ηλεκτρονικό βιβλίο και τέλος η ηλεκτρονική προείσπραξη των αμοιβών μας.

Ας υποθέσουμε όμως, ότι όλοι αποκτούμε την περιβόητη ψηφιακή υπογραφή. Εκδίδεται και το σχετικό Π.Δ. (αισιόδοξη οπτική) και αρχίζουν στην πράξη οι ηλεκτρονικές επιδόσεις!!! Μεταξύ ποιών θα γίνονται τέτοιες επιδόσεις? Φαντάζομαι μεταξύ τραπεζών, τραπεζών και δημοσίου, τραπεζών και εταιρειών, ασφαλιστικών εταιρειών μεταξύ τους, διαφόρων εταιρειών κ.λ.π. Πόσες ηλεκτρονικές επιδόσεις θα κάνει ο μέσος δικαστικός επιμελητής? Σχεδόν καμιά!!!    Εκτός κι αν συνεργάζεται με κάποια εταιρεία. Πόσες θα κάνουν οι “…όπουλοι”? Δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες!!! Ποιος θα κερδίσει μέσα από μια τέτοια εξέλιξη? Τι να την κάνει λοιπόν την δήθεν προετοιμασία του ο κλάδος, όταν δεν μπορεί να ρυθμίσει το αυτονόητο. Την ισοτιμία στην εργασία του.

Το ίδιο θα γίνει ακόμη και αν  στον “ηλεκτρονικό ΚΕΔΕ” εντάξουν και τον δικαστικό επιμελητή. Πάλι οι μεγαλο ΚΕΔΙΤΕΣ θα συνεχίσουν να οικονομάνε. Ο μέσος συνάδελφος πάλι στην πείνα.

Άλλος προσανατολισμός χρειάζεται, τότε ίσως υπάρξουν ανάλογες συνδικαλιστικές αποτελεσματικές δράσεις !!!»

 

 

 

Άσε ένα σχόλιο