Απρ 12 2014

Πύλη ermis – ψηφιακή υπογραφή – τρόπος εγγραφής

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να πιστοποιηθούν οι ηλεκτρονικές  υπογραφές όσων συναδέλφων θέλουν (η προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή είναι απαραίτητη για την ηλεκτρονική επίδοση  και η οποία μάλλον θα ενεργείται στο άμεσο μέλλον).

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ειδικά ο σύντροφος μας Γιάννης Χαλκιαδάκης, ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με την υλοποίηση της ηλεκτρονικής πιστοποίησης των υπογραφών σας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας μας.

Τελικά, για να γίνει η πιστοποίηση του κάθε συναδέλφου, χρειάζεται να κάνει και ο ίδιος κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες.

    1. Χρειάζεται να εγγραφεί στην διαδικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ και να ενεργοποιήσει την εγγραφή του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Χρειάζεται στην συνέχεια να ταυτοποιηθεί  για ψηφιακή υπογραφή (με αυτοπρόσωπη επίσκεψη) σε κάποιο ΚΕΠ λέγοντας “το όνομα χρήστη” που θα του ζητήσουν
  2. Χρειάζεται να θεωρήσει αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας από ΚΕΠ
  3. Χρειάζεται να αγοράσει ένα συγκεκριμένο USB token (φλασάκι). Τα USB αυτά θα τα προμηθευτεί μαζικά η ΟΔΕΕ για να είναι πιο φτηνά. Υπολογίζεται το κόστος γύρω στα 50 €
  4. Χρειάζεται να συμπληρώσει μια  αίτηση προς την Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής μέχρι και το πεδίο ΑΦΜ (κάνε κλικ ΕΔΩ για την ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ !)
  5. Χρειάζεται βεβαίωση από την ΟΔΕΕ στην οποία θα βεβαιώνεται ότι υπηρετεί στο Χ Πρωτοδικείο και είναι μέλος του Χ συλλόγου με αριθμό μητρώου Χ

Την υποβολή της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  στην φάση που βρισκόμαστε θα την κάνει η ΟΔΕΕ.

Ύστερα από αυτά και μετά την τελική πιστοποίηση θα γίνεται μια εγκατάσταση ενός λογισμικού στον υπολογιστή του κάθε ένος. Η ΟΔΕΕ θα κάνει όταν έρθει η ώρα σεμινάρια για αυτό.

Όποιος θελήσει να πιστοποιηθεί αργότερα (μετά τις 30 Απριλίου), την αίτηση του, μαζί με όλα τα προαναφερθέντα έγγραφα θα τα υποβάλει μόνος του στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής.

  • Σας προτείνουμε κατά την έγγραφή σας στην πύλη ΕΡΜΗΣ να χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη τον αριθμό της ταυτότητας σας ή τον ΑΦΜ σας.
  • Επίσης να χρησιμοποιήσετε mail  με σοβαρό όνομα, επειδή αυτό στο μέλλον θα ακολουθεί όλα τα έγγραφα σας, ίσως το καλύτερο είναι  φτιάξετε ένα νέο mail σε ιντερνοχώρο μεγάλης χωρητικότητας, (το οποίο να φροντίσετε να διατηρείτε πάντα σε λειτουργία)   με το όνομά σας μαζί με την λέξη ΟΔΕΕ π.χ. odee.gxalkiadakis@gmail.com, προκειμένου να υπάρχει ομοιογένεια στα mail των συναδέλφων των οποίων η υπογραφή θα πιστοποιηθεί.

Ένα σχόλιο για το “Πύλη ermis – ψηφιακή υπογραφή – τρόπος εγγραφής”

  1. Γεώργιος Κόκκωνας έγραψε:

    ΠΡΟΣΟΧΗ….Να μην βάλετε ως όνομα χρήστη στην πύλη ΕΡΜΗΣ το ΑΦΜ σας…δεν δέχεται μόνο αριθμούς.

Άσε ένα σχόλιο