Ιούλ 30 2014

Στην εποχή της παρακμής…η σιωπή είναι συνενοχή!

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στην  Θεσσαλονίκη  οι εργασίες της  έκτακτης ολομέλειας των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας. Ήταν όλοι εκεί.

Οι 21 από τους 26 αντιπροσώπους…εκπροσώπους των συλλόγων, μετά από μια πολύωρη συζήτηση…αποφάσισαν.

Έβγαλαν την ετυμηγορία τους. Καταδίκασαν σε θάνατο το ισχύον ΦΕΚ των αμοιβών μας. Αθωώνοντας τις ενιαίες αμοιβές.

Τάχα οι ενιαίες αμοιβές συναρτήθηκαν με δικλείδες ασφαλείας, όπως το ηλεκτρονικό βιβλίο και την αναγραφή του εισπραττόμενου ποσού στην έκθεση. Λες και το πρόβλημα ήταν αυτό και όχι η κατάργηση των ισχύοντων αμοιβών κατά τις επιλογές και τις προτάσεις των τραπεζών. Λες και μπορούν (τέτοιοι που είναι) …να διαπραγματευτούν νικηφόρα με τις τράπεζες και τα Υπουργεία.

Οι τράπεζες θέλουν να πουλάμε την επίδοση 28 € παντού. Το κερασάκι των δήθεν 4 ζωνών είναι μια ΑΠΑΤΗ αφού συναρτάται με συμφωνία  μαζικών επιδόσεων.

Πάτησαν για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς… σκόπιμα την πεπονόφλουδα της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το μέλλον του κλάδου, αλλά και ερήμην του.

21 φωστήρες αποφάσισαν για 2150 δικαστικούς επιμελητές. Η πρόταση μας για Γενικές Συνελεύσεις και νέα ολομέλεια “απερρίφθη πομπωδώς”. Όλοι τους είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων.

Αν ήθελαν …να εξυπηρετήσουν τον κλάδο και την κοινωνία, ας άφηναν το ΦΕΚ μας απείραχτο…κι ας έφτιαχναν τις δικλείδες τους μετά. Κόβοντας έτσι τους …ποπούς των μειοδοτών.

Μαζί με την αθώωση όμως των ενιαίων αμοιβών, ουσιαστικά αθώωσαν και όλους όσοι τα προηγούμενα χρόνια, είχαν παράνομα καταστρατηγήσει το ΦΕΚ μας. Αθώωσαν όλους τους μειοδότες. Φυσικά και τους εαυτούς τους! Οι περισσότεροι από τους 21 όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, δουλεύουν με ¨πακέτα” ή προσδοκούν πακέτα.

Οι σύνεδροι …σε αυτό το συνέδριο…δεν ήταν από ενιαίους συνδικαλιστικούς χώρους. Αντίθετα κάποιοι ήταν “σκοτωμένοι” μεταξύ τους. Όπως π.χ. η ομάδα του Μήτση και η ομάδα του Πρεκετέ.  Βέλη κι ακόντια να να εκσφενδονίζονται από παντού μεταξύ τους. Όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να ψηφίσουν το ίδιο. ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΦΕΚ! Αθήνα – Θεσσαλονίκη- Θράκη-Καλαμάτα- Κρήτη- Λάρισα -Γιάννενα-Πάτρα (έμειναν στην άκρη οι διαφορές όλων τους …μπρος στο κλα “δικό” τους συμφέρον).

“Όλα μαζί τα όρνεα” όπως εύστοχα είπε Θεσσαλονικιός μη συνδικαλιστής συνάδελφος …”επιτέθηκαν  στο άψυχο κουφάρι του ΦΕΚ …διαμελίζοντας το”.

Μάλλον όμως δεν θα κολατσίσουν …γιατί οι μειοδότες και οι Τράπεζες ,διαφυλάττουν γερά τις Θερμοπύλες τους κι αυτή η απόφαση των 21, τους έστρωσε το δρόμο.

Ο καιρός θα δείξει! Είναι ο κλάδος έτοιμος για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ; Είναι έτοιμος να συμπαραταχθεί με τους αγωνιστές που οραματίζονται και παλεύουν και την Ριζοσπαστική Αριστερή  συνδικαλιστική τάση; Θα στηρίξει το μέλλον του; Ή θα στριφογυρίζει σαν χαμένος …ανάμεσα σε συμφεροντολόγους , διαπλεκόμενους και λαϊκιστές;

Για την ιστορία και μόνο, στην ολομέλεια της Θεσσαλονίκης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  οι :ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΑΧΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΤΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ στήριξαν το ΦΕΚ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ένα σχόλιο για το “Στην εποχή της παρακμής…η σιωπή είναι συνενοχή!”

  1. Μάκης Αποστολάτος έγραψε:

    Θα ήθελα αν είχε το θάρρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Εφετείου Πατρών, να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους του Συλλόγου μας, οτι ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ουσιαστικά στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Ε.Κ.
    Επίσης θα ήθελα κι’εγώ να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους, ότι 2 ημέρες πριν την ολομέλεια της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε ο κ. Πρόεδρος του Συλλόγου μας (μόνος του ή τον έστειλαν), το τόπο του πρωϊνού μας καφέ στη Πάτρα (που δεν το έχει κάνει ποτέ) και μας ζητούσε να του δώσουμε ότι στοιχεία έχουμε για μειοδοσίες κ.λ.π. (!!!!), προκειμένου να “πολεμήσει” όπως είπε με αυτά στη Θεσσαλονίκη, για τη πάταξη του φαινομένου, λέγοντάς μας ότι είναι κατά αυτών που δεν τηρούν τις αμοιβές του Φ.Ε.Κ.
    Φυσικά εμείς επειδή τον ξέρουμε καλά, δεν του δώσαμε καμμία σημασία, γιατί καταλάβαμε ότι και πάλι θα κάνει ότι του έχουν πει και φυσικά θα το κρύψει από τους συναδέλφους που εκπροσωπεί.
    Έκανε λοιπόν το “ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ” που αποδεικνύει πλέον σε ΟΛΑ τα μέλη του Συλλόγου τι και ποιούς πρεσβεύει και υπηρετεί.
    Φυσικά το ίδιο έκανε και το 2ο εκλεγμένο ομόσπονδο μέλος του Συλλόγου της Πάτρας.
    ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΡΟΕΔΡΕ.
    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΕΣ ΕΠΑΞΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Ε.Κ.
    Θα σε περιμένουμε και πάλι να έλθεις στο στέκι μας για “ψάρεμα”, πριν την επόμενη ολομέλεια.
    Πάντως ένα έχω να πω για τους 21 που ψήφισαν ουσιαστικά στη κατάργηση του Φ.Ε.Κ..
    Κάνουν όνειρα θερινής νυκτός.
    Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
    Άλλα τους είπαν και άλλα θα γίνουν σε λίγο.
    Αλλού τους έχουν στρέψει το ενδιαφέρον, για να τα κοιμίσουν τα εξυπνοπούλια μας.
    Ας ψάξουν να βρουν σιγα-σιγα μια άλλη δουλειά να κάνουν, διότι για το τι θα συμβεί σύντομα, έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Και φυσικά αυτό δεν θα το μάθουν μέχρι να γίνει.
    ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
    ΠΑΤΡΑ

Άσε ένα σχόλιο