Οκτ 15 2014

Τελειώνει η ώρα των Σουλεϊμάν ;

Εκείνο που μάλλον δεν θα καταλάβουμε ποτέ, είναι η ευκολία  κάποιων συναδέλφων, ίσως αρκετών, που ενώ βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της  τακτικής  που ακολουθεί η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο σύλλογο της Αθήνας αλλά και στην ΟΔΕΕ, να πιστεύουν ακόμη στα παραμύθια.

Οι νέοι συνάδελφοι…ίσως δεν έχουν ακόμη προσωπική εμπειρία, εύκολα λοιπόν παρασύρονται από ταξίματα και “πιέσεις”, αν και δεν θα έπρεπε.

Οι παλιοί …ίσως κάτι να προσδοκούν!

Το αρνητικό περιβάλλον στο οποίο περικλείεται σήμερα ο κλάδος, δεν ήρθε με παρθενογέννεση.

Φυσικά το δημιούργησε η οικονομική κρίση και οι υποτελείς κυβερνήσεις στην Τρόϊκα. Αλλά σε μεγάλο βαθμό, βοήθησε στην δημιουργία του και η μία και αδιαίρετη ηγεσία, της πρώην ρωμαλέας παράταξης, που ακούει στο όνομα ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ που διαχρονικά  την εκπροσωπούσαν, οι ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΡΕΚΕΤΕΣ – ΚΡΙΑΡΗΣ – ΜΗΤΣΗΣ και οι συν αυτοίς).

Για να μην είμαστε όμως άδικοι…και αδικήσουμε μαζί με τους άλλους και την παράταξή μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπήρξαν περίοδοι  όπου ο κλάδος και με την δική μας πλάτη, βγήκε αλώβητος από πολλές μάχες. Εξαιρέθηκε από το άνοιγμα των επαγγελμάτων, περιφρουρήθηκε η τοπική αρμοδιότητα, δεν πειράχτηκαν (επίσημα) οι αμοιβές του, ενώ ευτυχώς αυξήθηκαν τα τυπικά προσόντα του (πτυχίο Νομικής).  Φυσικά έγιναν και πολλά φάουλ, τις ίδιες περιόδους τα περισσότερα  ηθελημένα όπως π.χ.  η σύσταση των αστικών εταιρειών – νόμιμος τρόπος υπαλληλοποίησης των δικαστικών επιμελητών, προπαγανδίστηκε δεόντως η ενιαία τιμή στις επιδόσεις, η λειτουργία των κλαδικών οργάνων δεν ήταν και τόσο δημοκρατική . (Εδώ που τα λέμε όμως, ποτέ  δεν λειτούργησαν με ουσιαστική δημοκρατία και μαζική συμμετοχή) και πολλά άλλα.

Όμως  παρά τις όποιες (πρόσκαιρες;) κατακτήσεις,  η μειοδοσία και η υπέρ συσσώρευση ύλης σε λίγους, η υπαλληλοποίηση των συναδέλφων καλά κρατούσαν και κρατούν.

Εδώ και χρόνια οι “προστάτες” της μειοδοσίας, δεν ήταν άλλοι! Κανένα έλεγχο δεν ξεκίνησαν οι πρόεδροι που εξελέγησαν από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ παρότι είχαν την δυνατότητα και σωρεία καταγγελιών.

Για τον ίδιο λόγο, εδώ και χρόνια οι μειοδότες στήριζαν με νύχια και με δόντια την ( ήδη διασπασμένη) ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και τους επικεφαλής της. Όποιοι κι αν ήταν αυτοί.

Άλλο  τώρα, αν κάποιοι, λένε ότι έκαναν την αυτοκριτική τους για το”αμαρτωλό” τους παρελθόν και προσπαθούν να επιδείξουν μεταμέλεια  κηρύσσοντας  τάχα ανένδοτο κατά της μειοδοσίας. Για μας, ευπρόσδεκτη η μεταμέλειά τους αν συνοδευτεί και με πράξεις.

Έχουμε συνηθίσει εξάλλου να βλέπουμε τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας να είναι …”και με τον χωροφύλαξ και με τον αγροφύλαξ“. Δεν έχουν το Θεό τους! Την μια στιγμή π.χ. ψηφίζουν στα όργανα  την κατάργηση του ΦΕΚ  (βλέπε ομάδα Μήτση στην Θεσσαλονίκη και ο ίδιος στην Ε.Γ.) και την επομένη, βλέποντας την αντίθεση της βάσης στις ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ, αλλάζουν την θέση τους και τάσσονται τάχα με την διατήρηση του ΦΕΚ. Είναι θεμιτό βέβαια να προσπαθούν να μην πάθουν συνδικαλιστική πανωλεθρία, αλλά τέτοιος λαϊκισμός;

Καλά …αυτοί καλά κάνουν…να σωθούν θέλουν, ο κόσμος που τους ακολουθεί όμως, τι μπορεί να σκέφτεται;

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε  πως είναι δυνατόν να υπάρχουν συνάδελφοι που τους πιστεύουν, αλλά και τους στηρίζουν. Υπάρχει περίπτωση με τέτοιους συναδέλφους, που επαναλαμβάνουν διαρκώς την ίδια λάθος επιλογή,  να πάει τούτος ο έρημος κλάδος μπροστά; Θα πείτε, …μάλλον βολεύονται με την επιλογή τους. Κάτι θα κερδίζουν ….δεν μπορεί…

Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα ποσοστά που παίρνουν στις αρχαιρεσίες οι εκλεκτοί των …”όπουλων”!

Εδώ και χρόνια οι αντίπαλοι στους μειοδότες (σε πραγματικό χρόνο και με πραγματικές ενέργειες) είμαστε εμείς!

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ήταν και είναι το κόκκινο πανί για τους λογής λογής μειοδότες και λοιπά λαμόγια, στο κλαδικό πέλαγος.  Επειδή γνωρίζουν καλά, ότι σε περίπτωση αλλαγής των συσχετισμών υπέρ της, η μειοδοτική δράση τους θα τελειώσει!

Ανέκαθεν την πολεμούσαν τα συμφέροντα. Την λασπολογούσαν στα περιστύλια. Λοιδορούσαν την ηγεσία της.

Πολλοί συνάδελφοι κατά καιρούς, έχουν παρασυρθεί από τις “φήμες” που εκτοξεύονται εναντίον μας, από τους αντιπάλους μας.

Ακολουθούν κατάπτυστες συνταγές  συκοφάντησης  και προσπαθούν να μας αμαυρώσουν. Έτσι νομίζουν θα ακυρώσουν την δράση μας .

Όμως η Ριζοσπαστική Αριστερά στον κλάδο μας, δεν φοβάται ούτε τις συκοφαντίες, ούτε τις λάσπες που εκτοξεύονται εναντίον της κάθε φορά που πλησιάζουν οι αρχαιρεσίες και οι “ταξικοί” αντίπαλοι της με τους συμμάχους τους, διαπιστώνουν την αυξημένη  της επιρροή.

Ευτυχώς για εμάς… ακολουθούμε την ίδια συνεπή στάση – γραμμή… της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης με θέση και άποψη. Διαχρονικά προτείνουμε λύσεις  στα κλαδικά προβλήματα και διεξόδους στους συναδέλφους.

Οι επεξεργασίες μας, οι θέσεις μας καθημερινά δοκιμάζονται στο site της παράταξής μας. Η www. kokkinigrammi .gr είναι πια ένα κεκτημένο του κλάδου. Εκατοντάδες συνάδελφοι την επισκέπτονται καθημερινά. 

Οι υπόλοιποι, εκείνοι που δεν ενημερώνονται…και είναι δυστυχώς ακόμη πολλοί (!;) πιάνονται τελικά στα δίχτυα των συμφερόντων.

Παρότι θα θέλαμε η αντιπαράθεση να μην προσωποποιείται και να μένει σε επίπεδο παρατάξεων, ο τρόπος που μας πολεμούν μας υποχρεώνει να κατέβουμε για λίγο στο επίπεδό τους .

Από την μεριά μας και για να ξεδιαλύνουμε λίγο την αντάρα που υπάρχει στο κλαδικό στερέωμα, ρωτάμε τους ίδιους τους Σουλεϊμάν του κλάδου ΠΡΕΚΕΤΕ και ΜΗΤΣΗ  ( ας έγιναν 2 παρατάξεις, εμείς τους θεωρούμε ίδιο νόμισμα, ας μη θέλει ο ένας να δει τον άλλο …ούτε στα νομίσματα η μια όψη βλέπει την άλλη αλλά έχουν την ίδια αξία) να μας απαντήσουν έστω και μια φορά με ειλικρίνεια και όχι με κωλοτούμπα:

Ποια είναι η θέση τους για τις αμοιβές; ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ή ΙΣΧΥΟΝ ΦΕΚ; (ας αφήσουν τα φληναφήματα για δήθεν ασφαλιστικές δικλείδες)

Τι ψήφισαν οι χθεσινοί σύντροφοι και σημερινοί άσπονδοι εχθροί, πριν λίγες εβδομάδες στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ στην Θεσσαλονίκη αλλά  και στην Ε.Γ. της ΟΔΕΕ;

Ψήφισαν και οι 2 ( αλλά και οι υποτακτικοί τους) τις ενιαίες τιμές και την κατάργηση του ισχύοντος ΦΕΚ; Ναι ή όχι;

Γιατί δεν ψήφισαν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στους συλλόγους, πριν πάρει απόφαση η ολομέλεια,  όπως πρότειναν στην Θεσσαλονίκη οι αντιπρόσωποι της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ σ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ, ΤΟΛΗΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ για  να αποφασίσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι;

Πιστεύουν τελικά στην δημοκρατική λειτουργία των συνδικαλιστικών φορέων;

Πως την καταλαβαίνουν …όταν στα 6 χρόνια προεδρίας του ΠΡΕΚΕΤΕ δεν έγινε καμιά έκτακτη Γ.Σ. Ενώ στα 4,5 χρόνια προεδρίας του ΜΗΤΣΗ έγινε μόνο 1 ;

Μήπως δεν ήταν ενιαία η παράταξη και με ενιαίους αρχηγούς πριν από λίγους μήνες;

Γιατί φοβούνται τις Γενικές Συνελεύσεις;

Γιατί γίνεται Γ.Σ. στην Αθήνα μετά από πρόταση της  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και δεν την έκανε “αυτεπάγγελτα” η πλειοψηφία του Δ.Σ. που ελέγχεται από την ομάδα ΜΗΤΣΗ; 

Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση Μήτση για παράταση της ισχύος του Νόμου των τυπικών προσόντων;

Ποιος και γιατί θέλει  ουσιαστικά την  κατάργηση του Νόμου που ορίζει είσοδο στον κλάδο μέσω ΝΟΜΙΚΗΣ;

Ποιος είναι πιο κολλητός (θεσμικά;) με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών,   ο ΠΡΕΚΕΤΕΣ με τον ΚΡΙΑΡΗ που έκαναν μόνοι τους και κακώς,  την πρώτη επαφή  μαζί της, ή ο  ΜΗΤΣΗΣ που την επόμενη στιγμή γνώριζε τι ακριβώς είχε συζητηθεί;

Φυσικά δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν. Οι Σουλεϊμάν …ποτέ δεν απαντούν.

Ευτυχώς όμως που κάποτε…τα σήριαλ τελειώνουν. Μάλλον ήρθε η ώρα του τέλους. Εμείς βλέπουμε και …τους τίτλους!

Ας φτιάχνει “νέα” ομάδα με παμπάλαια υλικά ο ένας !; (αλήθεια τι και ποιους θα εξυπηρετήσει η νέα ομάδα ΜΗΤΣΗ που ακούει στο όνομα ΣΥΜΜΑΧΙΑ;  Με ποιόν άραγε συμμαχεί; (κουίζ), ποιόν πολιτικό αλλά και συνδικαλιστικό χώρο άραγε έρχεται να καλύψει;) και ιστοσελίδα ο άλλος.

Πρόεδροι είναι και οι δύο…δεν είναι σοβαρό να αντιπολιτεύονται … τον εαυτό τους!;

Ο κλάδος δεν μπορεί να ακροβατεί πλέον στο σκοινί… που την μια άκρη κρατά ο ΠΡΕΚΕΤΕΣ και την άλλη ο ΜΗΤΣΗΣ.

Έφτασε η ώρα της  Αλλαγής

Στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Πέμπτης  16-10-2014 ας πάρουν όλοι, ένα ηχηρό μήνυμα με την συμμετοχή και τις αποφάσεις σας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

5 σχόλια για το “Τελειώνει η ώρα των Σουλεϊμάν ;”

  1. Μάκης Αποστολάτος έγραψε:

    Μέσα σε όλα τα επιχειρήματά τους, το τελευταίο που χρησιμοποιούν στους κατά την άποψή τους “ανεγκέφαλους” συναδέλφους, είναι το …..”αν πέσουν οι τιμές θα έχετε περισσότερη δουλειά”…
    Το άκουσα και αυτό ο ίδιος με τα αυτιά μου, από νέο συνάδελφο, που πίστηκε και περιμένει όπως προφανώς και πολλοί άλλοι, ….”να πέσουν οι τιμές, για να βγάζουν περισσότερες περιλήψεις”(!!!!).
    Απ΄ότι καταλαβαίνουμε όλοι, το αίσχος ορισμένων έχει φτάσει σε υπέρτατο βαθμό.
    Ενώ μόλις πριν λίγους μήνες συμμετείχαν σε συναντήσεις με τους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να “υπερασπιστούν” όπως έλεγαν το Φ.Ε.Κ., έρχονται σήμερα και δείχνουν και πάλι το πραγματικό τους πρόσωπο.
    Με “υπόγειες” συναντήσεις και διεργασίες, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν όπως φαίνεται την τράπουλα στα χέρια τους, ώστε να μοιράζουν οι ίδιοι και κατ’επιλογή τους, τα χαρτιά σε όλη την Ελλάδα.
    Προφανώς έταξαν στις Τράπεζες και λοιπούς, ότι έτσι θα “εξοικομήσουν” τεράστια ποσά.
    “Κλέβοντας” φυσικά με τις πράξεις τους αυτές, τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και “προδίδοντας” κατάφορα την εμπιστοσύνη τους.
    Μπράβο λεβέντες μου.
    Ο συνδικαλισμός όπως τον εννοείτε και τον εκμεταλεύεστε τόσα χρόνια, σας έκανε “κυρίους” και μπορείτε να ανεβαίνετε στο βήμα κάθε συνέλευσης ή ολομέλειας, ώστε να αραδιάζετε χωρίς καμμία ντροπή τα δικά σας.
    Ακόμα και αυτές τις ημέρες που οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι έτοιμοι για κλείσιμο, συνεχίζετε σαν τα κοράκια να προσπαθείτε να αποκομήσετε για τον εαυτό σας κέρδη.
    Δεν φταίτε εσείς αλλά αυτοί που σας πιστεύουν και σας ψηφίζουν.
    Ελπίζω οι συνάδελφοι όλης της Χώρας να σας στείλουμε ΑΜΕΣΑ απο εκεί που ήλθατε, πριν μας κάνετε σε όλη την Ελλάδα 200 άτομα.
    Ας θυμηθούν τα λόγια μου όλοι οι συνάδελφοι.
    Μάκης Αποστολάτος
    Πάτρα

  2. ΞΕΝΗ+ΒΑΣ.+ΚΕΣΙΝΗ έγραψε:

    “Κάθε εξουσία είναι εντελώς ταπεινωτική. Εξευτελίζει τόσο εκείνον που την ασκεί όσο κι εκείνον που την υφίσταται.” Όσκαρ Ουάιλντ.

  3. ΞΕΝΗ ΚΕΣΙΝΗ έγραψε:

    Νέλη: Η Ελένη Λουκά της “Συμμαχίας” με κραυγές, φωνές και πιρουέτες, με δημοκρατική εκφορά πολιτικού λόγου, στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου μας στις 16-10-2014, προσπάθησε να εκφράσει την αποδοκιμασία της σε ομιλητή. Κουράστηκε από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματά της κατά τη διάρκεια της εισηγήσεως του παρασυρμένου επικεφαλής της “Συμμαχίας”, και είπε να ξεμουδιάσει. Χαστούκι δεν έριξε, αλλά γελάσαμε!

  4. john kapparis έγραψε:

    Ρε παιδιά καλός ο συνδικαλισμος και σίγουρα όλοι σας και όλοι μας πρέπει να αποδώσουμε τα μέγιστα δυνατά για να πάμε παρακάτω αυτό το μεγάλο καράβι. Τώρα ας μην μπαίνουμε σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν και καμια, να κοιτάμε το σάκο με τα δικά μας απιδια, κα. Κεσινη σίγουρα το σχόλιο σας περί “Λούκα”, δεν με βρίσκει σύμφωνο, όλοι μας έχουμε ελευθερία λόγου, θα μπορούσα να σας πω και εγώ ότι τα χάπια που παίρνετε έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά δεν θα έβγαινε πουθενά, αλώστε μπορεί κάποια άλλη μέρα μελλοντικά να είμαι εγώ η ” Λούκα” που χαρακτηρισατε παραπάνω, θα επιτίθεστε γενικά σε όποιον δεν είναι σύμφωνος με την δική σας λογική και σκεψη. Τέλος πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το επάγγελμα πάει κατά διαόλου λίγη ενότητα και στερεά σκέψη χρειάζεται,

    Φιλικά παντα
    John

    • ΚΕΣΙΝΗ ΞΕΝΗ έγραψε:

      John, φιλικά πάντα, ευχαριστώ για το σχόλιο.
      Ελευθερία του λόγου είναι το πολιτικό δικαίωμα να κοινοποιεί κανείς τις απόψεις και ιδέες του χρησιμοποιώντας το σώμα και την ιδιοκτησία του, προς όποιον είναι πρόθυμος να τα δεχτεί.
      Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και προβλέπει ότι «κάθε πρόσωπο θα έχει το δικαίωμα της γνώμης χωρίς παρεμβάσεις»
      Αλήθεια είναι ότι η εν λόγω κυρία η οποία τελεί χρέη γενικής γραμματέως του συλλόγου μας, παρενέβη σε ομιλητή, καταργώντας δια της βίας την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία, την οποία η γενική συνέλευση και ο ομιλητής, με τη σειρά του, είχαμε τιμήσει.

      Κάνοντας χρήση του δικαιώματος μας στην ελευθερία του έντυπου λόγου, όπως εσύ έτσι κι εγώ, με τη σειρά μας, εκφράζουμε την άποψή μας και τις ιδέες μας υποκείμενοι στους κοινούς “περιορισμούς της ελευθερίας του λόγου”, μεταξύ των οποίων ο όρος «αρχή της προσβολής» που χρησιμοποιείται ώστε να απαγορεύσει τις μορφές έκφρασης που θεωρούνται προσβλητικές για την κοινωνία.
      Προσβλητική για μένα ως δικαστικής επιμελήτριας και ως συνδικαλίστριας, ήταν η δημόσια συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας, γνώμη την οποία εξέφρασα δημοσίως (όχι επί προσωπικού), μη επιτιθέμενη γενικά αλλά αμυνόμενη ειδικά προασπίζοντας την ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την κλαδική μας οργάνωση.
      Όσον αφορά στα χάπια, αναντίρρητα, όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Εγώ ελέγχω προσεχτικά την ημερομηνία λήξης πριν τα καταναλώσω! Εσύ;;;
      Ξένη Κεσίνη

Άσε ένα σχόλιο