Δεκ 10 2014

Είναι καιρός για κινητοποιήσεις !

Εντάξει, αποφασίσαμε ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από σήμερα. Μπράβο μας!

Εμείς και οι Δικηγόροι! Άραγε φτάνει αυτό για να σηκώσουμε το ζήτημα στην κοινωνία και παράλληλα να πιέσουμε σοβαρά την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που κατέθεσε;

Αρκεί πιστεύετε, η συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον ΔΣΑ πριν 10 μέρες από τους φορείς του νομικού κόσμου, για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και οι εργαζόμενοι οφειλέτες; Για να ενδιαφερθούν τα ΜΜΕ να “παίξουν” την αποχή μας; Για να μάθει η κοινωνία πως το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών; Νομίζουμε πως όχι.

Επιβάλλεται να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στο δρόμο. Με τις αφίσες μας, τα πανό μας, τις εκδηλώσεις μας, τις συγκεντρώσεις μας, έξω από την Βουλή, τον ΔΣΑ, τις πορείες μας. Την “κατάληψη” του Υπουργείου Δικαιοσύνης  κ.λ.π. Αυτά σε καθημερινή βάση.

Τότε ναι! θα μπορούμε να πούμε πως κάναμε εκείνο που έπρεπε.

Είναι ξεκάθαρο. Οι συνδικαλιστικοί  μας φορείς με τις γραφειοκρατικές δομές και ηγεσίες τους, δεν θέλουν να κινητοποιήσουν τα μέλη τους.

Η ΑΠΟΧΗ για αυτούς, είναι για την τιμή των όπλων. Ουσιαστικά την θέλουν “άσφαιρη ντουφεκιά”. Γιαυτό και δεν θέλουν οι αποφάσεις να παίρνονται σε μαζικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων. Γιαυτό ψάχνουν και βρίσκουν νέες “μουγκές” μορφές δήθεν συμμετοχής, όπως είναι τα “δημοψηφίσματα”. Καλά, αυτοί έτσι λειτουργούσαν χρόνια, μακρυά από τη κλαδική βάση. Βασικό συστατικό του Προεδροκεντρικού συνδικαλισμού της ανάθεσης.

Εμείς όμως τι πρέπει να κάνουμε; Πιστεύουμε πως όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων συναδέλφων στην κινηματική κατεύθυνση. Επίσης να χτίσουμε άμεσα ένα μέτωπο αντίδρασης – αντίστασης με άλλες παρατάξεις από άλλους κλαδικούς χώρους (δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, συμβολαιογράφους) αλλά και θεματικές κινηματικές συσπειρώσεις και να αρχίσουμε έντονες παραταξιακές δράσεις. Να πάρουμε την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων. Στη βάση ενός μίνιμουμ διεκδικητικού πλαισίου. Έτσι να υποχρεώσουμε και να σύρουμε τα  γραφειοκρατικά κλαδικά όργανα στην λογική μας.

Ήδη την Πέμπτη στα γραφεία του Δ.Σ.Α. θα γίνει μια πρώτη σύσκεψη με την συμμετοχή της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, τις δικηγορικές παρατάξεις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, εκπροσώπων των δικαστικών Υπαλλήλων, ίσως και άλλων  για  συντονισμό ενεργειών.

Θα προσπαθήσουμε στην σύσκεψη αυτή να έρθουν και εκπρόσωποι  άλλων παρατάξεων από τον χώρο μας.

Θα ήταν καλό να καταλήξουμε σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο τουλάχιστον 6 σημείων:

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (τροποποιήσεις Κ.Πολ.Δ)
  • ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ 
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΣΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ – ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι απαντήσεις μας πρέπει να είναι άμεσες.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Άσε ένα σχόλιο