Ιαν 04 2015

Το όχημα ΠΡΟΣΥΔΕ… στη στάση ΣΥΜΜΑΧΙΑ!

της Ξένης Κεσίνη

ΠΡΟΣΥΔΕ: όχημα κλαδικής εξουσίας που αποβίβασε τον Γ. Μήτση!

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
Το διάγγελμα ενότητας του προέδρου Γ. Μήτση απέχει παρασάγγας από τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που ηγούνται του κλάδου μας – διάσπαση ΠΡΟΣΥΔΕ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ της ομάδας ΜΗΤΣΗ με την ομάδα ΓΕΝΝΑΙΟΠΟΥΛΟΥ – και από τα έκτροπα γεγονότα με πρωταγωνιστές τους επικεφαλής των κλαδικών μας ενώσεων- καταργήθηκε από τον πρόεδρο της ΟΔΕΕ απόφαση του Δ.Σ του συλλόγου της Αθήνας-.

Αλήθεια, ποιους γραφειοκρατικούς νόμους “ξεπέρασε” το Δ.Σ της Αθήνας (που ελέγχεται συντριπτικά από την ομάδα Μήτση), όταν αποφάσισε τη διενέργεια παράτυπου δημοψηφίσματος, αφού αυτό δεν προβλέπεται στον κώδικα δικαστικών επιμελητών; Μήπως τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης;
Μήπως τους ίδιους που “ξεπέρασε” και ο πρόεδρος Πρεκετές όταν ανακοίνωσε απόφαση τηλεφωνικών συνεδριάσεων;
Εκπαιδευμένοι με κοινή πολιτική κουλτούρα, οι προσωποπαγείς κινήσεις των επικεφαλής των κλαδικών μας ενώσεων αντικατοπτρίζουν την γυμνή αλήθεια: Το δημοκρατικό έλλειμμα στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Ο Έλληνας Δικαστικός Επιμελητής, ο Ελληνικός Λαός, τα Ελληνικά Νοικοκυριά, το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας, έχουν ένα δραματικό χάσμα (επικοινωνιακό και ουσιαστικό) ανάμεσα στα αιτήματα και τις ανάγκες τους με αυτά του Γ. Μήτση και της Κ. Πατεροπούλου.
Τα προβλήματα είναι πασίγνωστα. Το σημαντικότερο για το Γ. Μήτση είναι σε ποιο πολιτικό όχημα πρέπει να επιβιβαστεί για να τον οδηγήσει στην επανεκλογή του. Για να καταλάβουμε τι μορφή μπορεί να έχει το όχημα αυτό, αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο Γ. Μήτσης μόλις αποβιβάστηκε από την ΠΡΟΣΥΔΕ στη στάση ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Μέσα από μια έκτακτη Γ/Σ, εν αναμονή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με σκοπό τη βολιδοσκόπηση του σώματος των δικαστικών επιμελητών, μπορεί καλύτερα να διερευνήσει τις προθέσεις μας.
Ας είναι κι έτσι.
Φορέας πίεσης και πολιτικής συμμετοχής, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ φαίνεται να είναι η μόνη κλαδική παράταξη με ικανή ισχύ, δομή και συνοχή που μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα του δικαστικού επιμελητή και να διαδραματίσει το ρόλο φίλτρου κλαδικού συμφέροντος.
Ωστόσο, η δημοκρατία είναι κεκτημένο, όχι δεδομένο. Η δημοκρατία προϋποθέτει το να συζητήσουμε, να μάθουμε, να εμβαθύνουμε, να επιχειρηματολογήσουμε, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να συγκρουστούμε. Κοινώς, να εκτεθούμε για να εμπιστευτούμε και να μας εμπιστευτούν.
Ο ατομισμός, η ιδιώτευση και η σιωπή είναι συμβατά μόνο με τον καπιταλισμό και την ακραία μορφή του το φασισμό.
Η συμμετοχή όλων μας στην έκτακτη Γ/Σ στις 08-01-2015, είναι η ευκαιρία, να αποκατασταθεί το θεσμικό έλλειμμα που δημιούργησε η συνδικαλιστική μας ηγεσία αφού θα ληφθούν δημοκρατικά, πλειοψηφικές διαφανείς αποφάσεις, οι οποίες θα εκφράζουν την πραγματική βούληση των δικαστικών επιμελητών.
Να είμαστε όλοι εκεί!
Καλή Χρονιά! Ευτυχισμένο και αγωνιστικό 2015!

Άσε ένα σχόλιο