Ιαν 21 2015

O αγώνας μας θα συνεχιστεί…

Η ακροδεξιά πλέον Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά – Βορίδη και Σία, στην προσπάθειά της να επιβιώσει πολιτικά και μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Γενάρη, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα. Ο φόβος, η τρομοκράτηση, το ψέμα, η κινδυνολογία ,οι υποσχέσεις είναι στις πρώτες σελίδες της ατζέντας της.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε την πολιτική της. Το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο και την προδοτική υποτελή της στάση, απέναντι στους ισχυρούς της Ε.Ε. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και της εκπαίδευσης. Την χειραγώγηση της δικαιοσύνης, την ανεργία, την υπέρ φορολόγηση μας, την την την …….Ούτε φυσικά θα ξεχάσουμε την κατάθεση του Κ.Πολ.Δ. που καταργούσε δικαιώματα των οφειλετών, του Δημοσίου, των δανειστών, αλλά και μας αφαιρούσε το 50 % της επαγγελματικής μας ύλης για χάρη της κερδοφορίας των τραπεζών!

Όπως αγωνιστήκαμε για να πέσει η κυβέρνηση που είχε στεριώσει η ΝΔ με το αντιλαϊκό ΠΑΣΟΚΈτσι και τώρα θα τους μαυρίσουμε!

Θα ψηφίσουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ. Για να έρθει στην πατρίδα μας η πραγματική η αληθινή ΕΛΠΙΔΑ. Η ελπίδα εκείνη που βρίσκεται μέσα στους αγώνες για την βελτίωση της ζωής μας στο σήμερα. Στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία.

Όμως… όπως δεν θα ξεχάσουμε την “υπεύθυνη” πολιτική της  Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν θα ξεχάσουμε την “υπεύθυνη” στάση της ΠΡΟΣΥΔΕ, που ως πλειοψηφία στην ΟΔΕΕ, άδειασε τον κλάδο και τον  αγώνα του και  διαπραγματεύτηκε το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Την ίδια στιγμή,  ο σύλλογος της Αθήνας (με την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην πρώτη γραμμή) συνέχιζε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο για τον Κ.Πολ.Δ. αλλά και για να πληρωθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται με το δημόσιο!

Από ότι φαίνεται… ο αγώνας, όλων των συναδέλφων που πειθάρχησαν συνειδητά στις αποφάσεις του συλλόγου της Αθήνας είχε νικηφόρο αποτέλεσμα! Μάλλον τρομοκράτησε “η ανέξοδη επανάσταση” τους, τους υποψήφιους καβαλάρηδες στο σβέρκο μας πρώην υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι  είδαν να έρχεται…το μαύρο στην κάλπη και από τους δικαστικούς επιμελητές και τις οικογένειές τους και έδωσαν εντολή στην Γ.Γ δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου “να προχωρήσει“...μόλις  3 μέρες πριν τις εκλογές  στην πίστωση των λογαριασμών των ΔΟΥ, μέρους των οφειλομένων. (Αυτό κι αν είναι προεκλογική παροχή)!

Τελικά από την πίεση που ασκήθηκε… “από τους ανέξοδους επαναστάτες του κλάδου” μέσα στους οποίους και η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, κάποιοι κατάλαβαν, πως υπάρχουμε.  Πως  δεν μασάμε…πως είμαστε έτοιμοι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι για το δίκιο μας. Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.

Μακάρι οι συνάδελφοι μας να πληρωθούν άμεσα. Γι αυτό αγωνιζόμαστε!

Όμως αν αυτό γίνει…να είστε σίγουροι πως δεν θα οφείλεται στις παρεμβάσεις του νυν και του τέως προέδρου της ΟΔΕΕ. Θα οφείλεται αποκλειστικά, στην ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ όλων των συναδέλφων του συλλόγου της Αθήνας, που αγωνίστηκαν για μέρες, απέχοντας από τα καθήκοντα τους, με πρωτεργάτες τα μέλη και τα στελέχη της παράταξής μας. Αλλά και την έντονη συμμετοχή μελών άλλων παρατάξεων.

Ας λέει η ΠΡΟΣΥΔΕ στο κείμενό της : “κ.κ. Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως οι στόχοι επιτυγχάνονται, όχι με φανφάρες, γνωμικά και ανέξοδες επαναστάσεις αλλά με συνεχή, σωστό και έξυπνο αγώνα εκεί όπου πρέπει, όταν και όπως πρέπει.”

Όπως και να έχει, είναι βέβαιο ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογώνδεν πρόκειται να έχει πληρωθεί κανείς συνάδελφος. Προς τι λοιπόν… η ενημέρωση του κλάδου για ένα μελλοντικό και ίσως… αβέβαιο γεγονός 3 μέρες πριν τις εκλογές;  Και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες; Όταν σε κάθε περίπτωση η υλοποίησή της όποιας πληρωμής, θα γίνει από άλλη κυβέρνηση;

Μήπως για να …“αγαπήσουμε” ξανά τα κόμματα της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης και να τα συγχωρήσουμε ψηφίζοντας τα; Επειδή θα πιστωθεί κάποιο ποσό από τα χρήματα που μας χρωστάνε 2 χρόνια τώρα;  Μήπως το μήνυμα είναι να στηρίξουμε Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην “καθαιρεθεί” η Σαββαϊδου στην οποία τάχα,  έχει πρόσβαση ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΕΕ…και έτσι στο μέλλον να μπορούνε “χωρίς φανφάρες και ανέξοδες επαναστάσεις” αλλά με τον “έξυπνο τους αγώνα” να λύνουν τα προβλήματά μας…

Μάλλον έχουμε δίκιο…που αλλάξαμε τα χρώματα στην ΠΡΟΣΥΔΕ. Ας μας στέλνουν μηνύματα … αυταρέσκειας. Ο στόχος τους προφανής !

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ  συνάδελφοι!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

3 σχόλια για το “O αγώνας μας θα συνεχιστεί…”

  1. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Ψυχοπαθολογική περίπτωση. Ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ κ. Πρεκετές φαίνεται να αγνοεί τη διαδικασία πληρωμής αμοιβών ΚΕΔΕ, παρά τις συνεχείς και αδιάκοπες επαφές μας μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί, παρά τα έγγραφα που του κοινοποιήσαμε. ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ θέση ευθύνης, μας παροτρύνει να ενημερωθούμε ΕΜΕΙΣ από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. “προς διευκρίνιση των σχετικών διαδικασιών πληρωμής….”
    Οι διαδικασίες πληρωμής γίνονται από τις Υ.Δ.Ε. Και απλά δεν πληρωνόμαστε.
    Και ανακουφιζόμαστε. Αβίαστα, άμεσα, αυθημερόν!
    Σας ψεκάζουν, εκεί στην ΟΔΕΕ;
    Ξένη

    • ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ έγραψε:

      Υπάρχουν ορισμένοι που λόγω ηλιθιότητας δεν καταλαβαίνουν τι περνάνε οι συνάδελφοι που δουλεύουν ΚΕΔΕ.
      Και ορισμένοι που δεν τους συμφέρει να καταλάβουν.
      Αυτοί είναι οι μεγαλοπατέρες μας.
      Όχι ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Απλά πιστεύουν ότι αν πάρουν θέση στο πρόβλημα, θα χαλάσουν τη δική τους εικόνα στους αρμόδιους του υπουργείου οικονομικών ή όπου χρειάζεται να απευθυνθούν.
      Δεν ξέρουν ότι οι συνάδελφοι του ΚΕΔΕ για να πάρουν 10 ευρώ, πρέπει να πάνε σε 5 διευθύνσεις για να βρουν αυτόν που θα επιδώσουν.
      Τώρα θα μου πεί κάποιος: “σιγά μη δουλέψουν αυτοί ΚΕΔΕ”, “σιγά μην έχουνε πονέσει”, “σιγά μην χαλάσουνε τη ζαχαρένια τους και ασχοληθούν με τους ΚΕΔΙΤΕΣ”.
      Μόνο την ψήφο τους θέλουνε και να τα έχουν καλά με τα προεδρία και τους ομόσπονδους των συλλόγων, ειδικά μ’αυτούς που τους στηρίζουν. Διότι αυτοί ψηφίζουν και τους εκλέγουν.
      Άρα η δουλειά του δικαστικού επιμελητή γι’αυτούς είναι άγνωστη.
      Όπως άγνωστα είναι γι’αυτούς και τα προβλήματα των συναδέλφων και μάλιστα των ΚΕΔΙΤΩΝ.
      Πάντως μία δουλειά ξέρουν να κάνουν καλά. “ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ”.
      Και μεις να ανεχόμαστε αυτούς τους επαγγελματίες “συνδικα..ληστές”.
      Ξεφτιλήστηκε ο συνδικαλισμός. Πήγαν χαμένα τόσα χρόνια μαζί τους. Τσάμπα τόσες εισφορές που πληρώσαμε για να διατηρούμε αυτούς που εξ αιτίας τους: γνωρίσαμε εισπρακτικές, μειοδοσίες, πονηρές εταιρείες .. και στο τέλος και κατάργηση Φ.Ε.Κ..
      Τι άλλο περιμένουμε να μας κάνουν;
      ΔΙΩΞΙΜΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ.
      ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
      ΠΑΤΡΑ

  2. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Κουϊζ: Μνημονιακή Μονταζιέρα η ιστοσελίδα της ΟΔΕΕ;

Άσε ένα σχόλιο