Φεβ 15 2015

Εμείς ναι…βάζουμε δύσκολα!

IMG_20150211_184406Είναι αλήθεια. Εμείς στην ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας θέλουμε για τα δύσκολα. Τα εύκολα τα κάνουμε και μονάχοι μας.

Θα ήταν εύκολο να σας καλούσαμε για να κόψουμε την Χριστουγεννιάτικη πίτα μας σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο. Ίσως τότε να ερχόντουσαν πολύ περισσότεροι συνάδελφοι. Εμείς θα χαιρόμαστε επειδή θα νομίζαμε πως έχει αυξηθεί η επιρροή μας. Εσείς θα περνάγατε ένα όμορφο απόγευμα. Το δε πολιτικοσυνδικαλιστικό δια ταύτα, θα ήταν …μια από τα ίδια.

Όλα θα κινούνταν γύρω από το ίδιο μουντό περιβάλλον. Εκείνο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Με τις ξεπερασμένες μεθόδους της ανάθεσης. Της άρνησης συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Θα ήταν ακόμη πιο εύκολο να σας καλούσαμε στον αποκριάτικο χορό μας, σε κάποια πίστα της Αθήνας. Ίσως τότε να μαζευόντουσαν εκατοντάδες συνάδελφοι. Εμείς θα χαιρόμαστε επειδή θα νομίζαμε πως έχει αυξηθεί η επιρροή μας. Εσείς θα περνάγατε ένα όμορφο βράδυ. Το δε πολιτικοσυνδικαλιστικό δια ταύτα, θα ήταν ...μια από τα ίδια.

Όλα θα κινούνταν γύρω από το ίδιο μουντό περιβάλλον. Εκείνο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Με τις ξεπερασμένες μεθόδους της ανάθεσης. Της άρνησης συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, εμείς σας καλέσαμε σε συνεύρεση στους δρόμους του αγώνα, για λαϊκή αξιοπρέπεια, για εθνική ανεξαρτησία, για αντικαπιταλιστική ρήξη με το συμβιβασμό, ενάντια στους εκβιασμούς της ΕΕ του ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ενάντια στην υποταγή.

Αρκετοί συνάδελφοι αψήφισαν το χιόνι που έπεφτε και ήταν εκεί! Στο Σύνταγμα! Μες το κρύο. Έχοντας περάσει μια ήδη “επαγγελματική” παγωμένη ημέρα!  Πάνω από 70 συνάδελφοι συναντηθήκαμε τελικά στο “Σύνταγμα” και δώσαμε υπόσχεση πως θα είμαστε εκεί και μεθαύριο την Κυριακή. Επειδή χρειάζεται αγώνας για να την αλλάξουμε τη ζωή! Επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπογραφεί μια νέα συμφωνία με την ΕΕ, που θα καταστρέψει την ελπίδα.  Λαός και νεολαία πρέπει να διαδηλώσουν μαζικά ενάντια σε όποια νέα συμφωνία δέχεται την αποπληρωμή του χρέους (Γέφυρα ή μνημόνιο), σε όποια συμφωνία αποδέχεται το πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Ενάντια στην ΕΕ – σφαγείο των λαών. Για να δικαιωθούν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του κινήματος. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δύναμη της Αριστεράς, που να στηρίξει ή να δείξει ανοχή σε μια τέτοια συμφωνία.

Με αυτή την άποψη πολλοί συνάδελφοι συμφωνούν. Θα ήταν πολλοί περισσότεροι οι παρόντες, αν το κρύο και η γρίπη δεν θέριζε. Δεκάδες ήταν τα τηλέφωνα “συγνώμης” για την μη συμμετοχή λόγω ασθένειας ή άλλου κολλήματος . Εμείς θα παραδεχτούμε (αν και δεν μας συμφέρει) και κάτι ακόμη. Το παιγνίδι της  ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ μάλλον εμπόδισαν αρκετούς να είναι μαζί μας. Αρκετή “ζημιά” έκανε και η άρνηση της συμμετοχής του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις.

Το αποτέλεσμα της πρόσκλησής μας, πράγματι μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Όχι μόνο για το κλαδικό μας μέλλον. Γιατί μας αποκαλύπτει, πως  οι δικαστικοί επιμελητές πια, μπορούν να βαδίσουν ένα διαφορετικό δρόμο από εκείνο που τους δείχνουν οι διάφοροι γραφειοκράτες υποταγμένοι συνδικαλιστές. Η κάθε φορά “κυβερνητικοί” συνδικαλιστές. Γυρίζουν την πλάτη στο πυκνό συντεχνιακό σκοτάδι, ακολουθώντας την ξαστεριά κοινωνικής αλληλεγγύης και απελευθέρωσης. Του αγώνα!

Αργά ίσως αλλά σταθερά, μετασχηματίζονται οι συνειδήσεις τους, ριζοσπαστικοποιούνται. Αποφασίζουν να διαβούν την αγωνιστική στράτα. Για την δική τους αξιοπρέπεια. Την δική τους ζωή.

Για το τέλος… σας φυλάμε το καλύτερο! Μια συνεύρεση μας, με εκείνους που μας γουστάρουν, σε ένα κατάδικο μας πάρτι σε γνωστό μπαράκι . Μετά τις απόκριες…και πάντως χωρίς πίεση.

 Επειδή τα εύκολα τα κάνουμε και μονάχοι μας. Περνώντας καλά!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ένα σχόλιο για το “Εμείς ναι…βάζουμε δύσκολα!”

  1. Ξένη Κεσίνη έγραψε:

    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα;
    “Να καίγεται παντού το πελεκούδι,
    να βγάλει ο τόπος όνομα γλεντζέ,
    σα θα χορέβει νηστικό τ’ αρκούδι
    και βάλ’ η Ζαφειρίτσα φερετζέ.
    Κι οι λέρες οι χαφιέδες κι όσοι βλάκες
    στην Αθήνα τη νέα και παλιά
    θα βάζουν στα μεγάφωνα τις πλάκες
    ύμνων — για τη χαρά και τη δουλειά.”
    Απόσπασμα από ποίημα του Τσιριμώκου, για την υποχρεωτική «χαρά και εργασία» που προωθούσε το καθεστώς Μεταξά στο πλαίσιο του δικού του σαξές στόρι.

Άσε ένα σχόλιο