Απρ 30 2015

Στρουθοκαμηλισμοί:

της Ξένης Κεσίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣτρουθοκάμηλοςΤραγικά γεγονότα συμβαίνουν, ταυτόσημα με τη συμπλοκή, τα ανθρώπινα πάθη, τις βίαιαες και ακράτητες επιλογές, την ανίσχυρη άμυνα της λογικής και την παρόρμυση προς τη φύση, που όποιος κάνει ότι δεν τα βλέπει φανερά υιοθετεί τη λογική της στρουθοκάμηλου!

Διαστρεβλώνονται δηλώσεις στελεχών της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κατά το δοκούν και διακωμωδούνται θέσεις και απόψεις μας, εξαιτίας της πλεονεκτικής τάσης που έχει η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έναντι των “άλλων” κλαδικών παρατάξεων.

Αλλοπρόσαλλες πράξεις των επικεφαλής των κλαδικών παρατάξεων “ΠΡΟΣΥΔΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” τίθενται στην εξυπηρέτηση του κοινού τους στόχου: Να εμποδιστεί το σώμα των δικαστικών επιμελητών να αντιληφθεί που κρύβεται το κακό.

Διότι είναι φανερό ότι το επώδυνο και καθημερινά επιδεινούμενο επαγγελματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο οι δικαστικοί επιμελητές προσπαθούμε να βιοποριστούμε έχει διαμορφώσει μια υποβόσκουσα κλαδική διαμαρτυρία η οποία έχει δύο διεξόδους:

Ή να θεωρηθούν οι νέες ιδέες αιτίες του κακού και αυτό οδηγεί στο συντηρητισμό, ή να θεωρηθούν αιτίες ή συναίτιες ή συγχρωτισμένες με τη συμφορά και το κακό οι μέχρι τώρα “εξουσίες” οι οποίες ασκούνται από τις παρατάξειςΠΡΟΣΥΔΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ” και αυτό οδηγεί στην καινοτομία και στην πρωτοποριακή αντίληψη εφαρμογής των πραγμάτων δηλαδή στη συνδικαλιστική λογική της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ των αγώνων, της ΕΛΠΙΔΑΣ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!

Υποστηρίζω λοιπόν, εγώ, ότι το σώμα των δικαστικών επιμελητών ξέρει τουλάχιστον ποιοι από τους συνδικαλιστές μας είναι έντιμοι.

Εντιμότητα και Ηθική είναι ανυπέρβλητο σύστημα επίκτητων αρχών και αξιών που καθορίζουν την προσωπική και δημόσια ζωή του ατόμου και επεμβαίνουν στο περιβάλλον του.

Τα υπόλοιπα είναι Στρουθοκαμηλισμοί!

Ένα σχόλιο για το “Στρουθοκαμηλισμοί:”

  1. Χρήστος Φενερλης έγραψε:

    Για να μην υπάρχει παρεξήγηση οι άνθρωποι ειναι εκείνοι που λειτουργούν με τον τρόπο αυτο που περιγράφεις κ. Κεσίνη ! Κρύβονται πίσω απο το δάκτυλο τους με άλλα λόγια !!
    Το άμοιρο το ζώο ( η στρουθοκάμηλος δηλαδη) όταν βάζει το κεφάλι μέσα στην γη δεν το κάνει για να κρυφτεί αλλα για να ακούσει καλύτερα πόσο μακρυά βρίσκονται οι διώκτες του αφού μπορει και αντιλαμβάνεται καλυτερα τους ήχους και τα παλμικά κύματα μέσα απο το έδαφος!
    Η ουσία είναι πάντως ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν όποιοι επιχειρούν να παίξουν σε βάρος του κλάδου !
    Φαίνεται ότι δεν πανε χαμένοι οι αγώνες που δίνουν κάποιοι για να κρατήσουν όρθιο τον δικαστικό επιμελητή !
    Εχω την αίσθηση ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική δικαίωση και του δίκαιου καταμερισμού των ευθυνών που αναλογούν σε όλους εκείνους που κατα καιρούς διαδραμάτισαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν ρόλο στις εξελίξεις στο χώρο μας !
    Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών !! Ειδικότερα εκείνοι που ηθελημένα η μη ( για μένα εχει την ίδια βαρύτητα) έφεραν τον δικαστικό επιμελητή στο χείλος του γκρεμού και με την αλαζονεία και τη αδιαλλαξία που τους διακρίνει ειναι βέβαιο ότι θα μας ρίξουν στο γκρεμό!
    Θέλω να πιστεύω ότι οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται τι συμβαινει πια!
    Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς θα είμαστε παρόντες και απέναντι στα συμφέροντα εκείνα που λειτουργούν σε βάρος του συνόλου !!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!!

Άσε ένα σχόλιο