Ιούν 07 2015

Αλλαγή Φρουράς στην ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ.

Στην Μαδρίτη της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών.  Στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 70 χώρες. Μέσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Λόγω της γεωστρατηγικής σημασίας που έχει η χώρα μας και μετά από διάφορα παρασκήνια, η χώρα συμμετέχει για μια ακόμη τριετία στο γραφείο της Διεθνούς Ένωσης με τον συνάδελφο Γιώργο  Γληγόρη – Γρηγόρη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας,  ομόφωνα  πρότεινε τον Γιώργο για την θέση του μέλους στο γραφείο της Διεθνούς, με κύριο κριτήριο την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, την διαθεσιμότητα του, αλλά κυρίως την μη οργανωτική συνδικαλιστική του εμπλοκή σε καμιά παράταξη.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ευχαριστεί τον συνάδελφο για την διαθεσιμότητά του αυτή, που έδωσε την δυνατότητα στη Εθνική μας αντιπροσωπεία να συνεχίσει την παράδοση συμμετοχής στο γραφείο της Διεθνούς των δικαστικών επιμελητών.  Ελπίζουμε σε ουσιαστική ενημέρωση από τον Γιώργο για το τι διακυβεύεται στην Διεθνή Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών.

Ο Συνάδελφος Γιώργος Γληγόρης – Γρηγόρης από τον διορισμό του ως δικαστικού επιμελητή, παρακολουθεί σχεδόν πάντα τις διαδικασίες της Διεθνούς και ήταν… πολύ καλή επιλογή για την χώρα.

Οι “εκλογικές διαδικασίες” στην συγκεκριμένη διοργάνωση δεν ήταν και καμιά μάχη. Αφού οι υποψήφιοι για τις 11 θέσεις ήταν 11. Αυτό όμως δεν υποβαθμίζει καθόλου το γεγονός της εκλογής Έλληνα δικαστικού επιμελητή στην διοίκησή της.

Να τονιστεί ακόμη ότι η Δ.Ε.Δ.Ε. δεν είναι όπως η ΟΔΕΕ ή οι Σύλλογοι μας. Δηλαδή δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο. Είναι μια (ΜΚΟ) Μη Κυβερνητική Οργάνωση…όπως τόσες και τόσες, η οποία διαχειρίζεται διάφορα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με σκοπό την εκπόνηση και υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων (στην Ευρώπη, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία).  Πολλά είναι τα εκατομμύρια που διαχειρίζεται! Στην κατεύθυνση φυσικά της εξυπηρέτησης του μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου. Είναι εξάλλου άμεση η συνεργασία της με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Παγκόσμια Τράπεζα,  την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. 

Η  πρόταση για την προώθηση του συναδέλφου Γιώργη Γληγόρη – Γρηγόρη ήταν ομόφωνη όπως αναφέρουμε παραπάνω, παρά την προσπάθεια της ΠΡΟΣΥΔΕ και του προέδρου της, να καπελώσει για μια ακόμη φορά τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Αφού το θέμα της επιλογής κάποιου συναδέλφου για το συγκεκριμένο πόστο δεν συζήτηθηκε  σε συνεδρίαση της στην Αθήνα.

Προσπάθησε να πιάσει εξ απηνής τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας στη Μαδρίτη “φέρνοντάς τα ουσιαστικά προ τετελεσμένων”. Να καπηλευτεί ‘ετσι την εκλογή (όπως ήδη το έκανε με ανακοίνωσή της μέσα από το site της).

Όχι ότι θα είχαμε, εμείς τουλάχιστον, αντίρρηση στο πρόσωπο του Γιώργου. Το αναφέρουμε όμως για να καταδείξουμε την δημοκρατία των οργάνων μας και πως την αντιλαμβάνεται αυτή την Δημοκρατία η ΠΡΟΣΥΔΕ .

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας επιλέχτηκε  για να συμμετέχει στην διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης (ότι κι αν είναι αυτή η ένωση). Από μόνο του αυτό είναι θετικό. Ας υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες.

Ευχόμαστε, από την θέση του μέλους του γραφείου της Διεθνούς, ο Γιώργος Γληγόρης – Γρηγόρης, να διεκδικήσει για την Ελλάδα και την ΟΔΕΕ, μέρος των κονδυλίων που η διεθνής διαχειρίζεται, για την επιμόρφωση όλων των Ελλήνων Δικαστικών Επιμελητών και όχι μόνο για την επιμόρφωση τους, αλλά και για την ηλεκτρονική διασύνδεση  του κλάδου και την ποιοτική του ανάπτυξη.

Ελπίζουμε να έχει μεγαλύτερη ικανότητα, περισσότερη τύχη και δυνατότητες διεκδίκησης από τον προκάτοχό του Διονύση Κριάρη, ο οποίος δεν έφερε από την εξάχρονη συμμετοχή του στο γραφείο της Διεθνούς, ούτε σεντ για υλοποίηση προγραμμάτων στην χώρα μας για τους δικαστικούς επιμελητές  (πέρα από την πρόταση για ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ).

Για να κερδίσει κάτι επιτέλους και η χώρα μας, από την πολύχρονη συμμετοχή της σε αυτό τον “καπιταλιστικό ΜΚΟ”, πέρα από ταξίδια, φιλοσοφικές βραδιές περί παγκοσμιοποίησης της δικαιοσύνης και Γκαλά και με ετήσιο για αυτήν κόστος  30.000 και κάτι παραπάνω.

Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι  διαφωνούμε με την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας σε αυτό τον οργανισμό  (ΔΙΕΘΝΗ) που εξυπηρετεί αποκλειστικά το τραπεζικό κεφάλαιο και θέλουμε να αποχωρήσουμε από τακτικό μέλος του…παραμένοντας ίσως απλώς ως συνδεδεμένο μέλος.

Θα παλέψουμε στο άμεσο μέλλον για μια διαφορετική συνδικαλιστική ένωση των δικαστικών επιμελητών, σε πρώτη φάση διαβαλκανική (ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ -ΠΜΔΓ-ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ κ.α)

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Άσε ένα σχόλιο