Ιούλ 10 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

OXI ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

SONY DSCΗ θρασύτατη κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα η οποία οικειοθελώς έγινε ήδη στην συνείδησή μας “αριστερή παρένθεση,  κατέθεσε στη Βουλή μια συμφωνία – πρόταση η οποία αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική (στα τέσσερα) παράδοση του λαού μας στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Σκληρά αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, ιδιωτικοποίηση του δικαίου είσπραξης χρεών, κατάργηση της νομικής προστασίας των πολιτών, γενίκευση των κατασχέσεων της Α΄κατοικίας, διατήρηση και επέκταση της φτώχειας για τους εργαζόμενους, ολοκληρωτική καταστροφή του κλάδου των δικαστικών επιμελητών αλλά και συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων. Ας μη μιλήσουμε για τις συλλογικές συμβάσεις, το ΕΚΑΣ, τον μισθό στα 751 και τόσες άλλες ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι υποσχέσεις για το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ» και το «άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους το 2022»  δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο φύλο συκής για να περάσει ευκολότερα το νέο μνημόνιο .

Η κυβέρνηση Τσίπρα επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους και τον λαό φτώχεια, και κοινωνική καταστροφή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.  Υπεξαίρεσε  το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το, σε μια συμφωνία  ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά.

Αίσχος!

Το επιχείρημα ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί. Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες  κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να να τον πιέζει λέγοντας του πως το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να το ερμηνεύει διαφορετικά και να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.

Η Κυβέρνηση πλέον στηρίζεται στις δυνάμεις της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, το μεγάλο διεθνές κεφάλαιο και τα συμφέροντα. Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ συστημικά ΜΜΕ και στα υπόλοιπα πολιτικά αποβράσματα του νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να περάσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Κάθε  στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι  τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το  «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να  τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, μεγάλη μερίδα των δικαστικών επιμελητών,  ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση μας πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.

Η πρωτοφανής πολιτική εκτέλεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όσοι δικαστικοί επιμελητές ψήφισαν την Κυριακή ΟΧΙ

Όσοι νοιώθουν την καυτή ανάσα της ανεργίας σβέρκο τους και βλέπουν τον οικονομικό στραγγαλισμό τους  να βγουν στους δρόμους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δικαστικών επιμελητών

2 σχόλια για το “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ”

  1. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ έγραψε:

    Καλά, δε γνώριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι το «ΟΧΙ» της κυβέρνησης, την επομένη θα μετατρεπόταν σε «ΝΑΙ»; Και δε μας λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ρήξη με τι; Ρήξη με ποιους; Ρήξη αλλά μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, και πάντα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα;! Ρήξη, αλλά με το ευρώ και την ΕΕ που θα «ικανοποιήσει» «τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις ενάντια στη λιτότητα, στη φορομπηξία, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους». Πώς θα καταργηθεί η εκμετάλλευση όταν η εξουσία και ο πλούτος θα παραμένουν στα χέρια των εκμεταλλευτών; Μπορεί να συνυπάρξει η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η κερδοφορία των καπιταλιστών, με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Πού έγινε αυτό; Σε ποια χώρα; Πουθενά!! Πουθενά οι εργαζόμενοι δεν γλύτωσαν από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού!
    Καλείται το λαό σε μια «ρήξη – μαϊμού», που δεν μπορεί να λύσει κανένα ουσιαστικό λαϊκό πρόβλημα. Η πραγματική ρήξη που χρειάζεται η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι να ανατραπούν τα θεμέλια της καπιταλιστικής κοινωνίας, να μπουν άλλες βάσεις στην οικονομία και στην κοινωνία. Να υπάρξει αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και του πλούτου. Χρειάζεται η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας και οικονομίας, που δεν θα έχει κριτήριο το κέρδος, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και το λαό στην εξουσία. Ο καπιταλισμός είναι αυτός που είναι. Καλύτερος δε γίνεται!!
    Αντώνης Παπαγιαννούλας

  2. Γιάννης Χαλκιαδάκης έγραψε:

    Σύντροφε Αντώνη. Έχεις δίκιο πως ο καπιταλισμός είναι αυτός που είναι και δεν γίνεται καλύτερος αλλά μόνο ανατρέπεται και μόνο με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα πρόσθετα. Όμως νομίζω πως η ενημέρωση σου είναι μονόπλευρη όπως φαίνεται από τα γραφόμενά σου.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύντροφε μου και φίλε μου, προτείνει ΡΗΞΗ με την Ε.Ε. και έξοδο από την Ευρωζώνη, με εθνικό νόμισμα, κρατικοποίηση των τραπεζών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενέργεια κ.α.
    Βασικός στόχος της η άμεση ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με πολύ πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της εργατικής οικονομίας που ξεκινά από το σήμερα και φτάνει μέχρι την κομμουνιστική απελευθέρωση.
    Όποιος ισχυρίζεται ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει τάχα ρήξη εντός του Ευρώ, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ…απλώς λέει ψέματα.
    Δεν έχω απαίτηση να υιοθετήσεις την άποψή μου.Ούτε καν να γνωρίζεις τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν και θα έπρεπε.
    Να τις μάθεις όμως Αντώνη από πρώτο χέρι και όχι μέσω παρένθετων εντύπων που έχουν στόχο την κατασυκοφάντηση της και την διαστρέβλωση των θέσεων της.
    Σύντροφέ μου, η ρήξη γίνεται κάθε μέρα… και από το μικρό κάποια στιγμή φτάνεις στο μεγάλο, από το λίγο στο όλο. Αν περιμένεις για να λυθεί το πιο μικρό αίτημα της εργατικής τάξης, να έχεις φύγει από την Ε.Ε και να έχει έρθει το “κόμμα” με την “Λαϊκή εξουσία του” στα πράγματα απλά είσαι θεολόγος που περιμένεις την δευτέρα παρουσία.
    Το δικό μας ΟΧΙ σύντροφε μου, ήταν ΟΧΙ στην Ε.Ε. στο Ευρώ, ήταν ΟΧΙ στην όποια διαπραγμάτευση, ΟΧΙ στην δέσμευση της χώρας στα δεσμά της Ευρώπης. ΟΧΙ στην πληρωμή του χρέους. ΟΧΙ στα αιτήματα των καπιταλιστών. ΟΧΙ στην καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεκοιλιάζει τα εργατικά δικαιώματα. Ήταν ΟΧΙ αξιοπρέπειας και Αγώνα για την αποδέσμευση από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
    Άλλου κόμματος που έχει στην προμετωπίδα του το επίθετο “Κομμουνιστικό” οι θέσεις είναι αλλοπρόσαλλες, με αποτέλεσμα το δικό του “ΟΧΙ” να μετατρέπεται ουσιαστικά σε ΝΑΙ! Παίζοντας έτσι το παιγνίδι της αστικής τάξης! Ενώ εγκλωβίζει μεγάλες λαϊκές – εργατικές δυνάμεις σε μια λάθος γραμμή … “από την μια έγκλημα η συμμετοχή στην Ε.Ε και στο Ευρώ …και από την άλλη έγκλημα η έξοδος από το Ευρώ και την Ε.Ε.” Είναι τουλάχιστον οπορτουνισμός να προτείνεις στην εργατική τάξη να περιμένει την δικιά σου εξουσία για να λυθούν τα προβλήματά της. Δηλαδή ρε φίλε, μόνο όταν τα μέσα παραγωγής περάσουν στην εργατική τάξη, θα έχει φτάσει ο καιρός για εθνικό νόμισμα, λαϊκή κυριαρχία, “εθνική” ανεξαρτησία; Μέχρι την δικτατορία του προλεταριάτου τι μέλει γενέσθαι με τις εργατικές διεκδικήσεις – κατακτήσεις; Το μεροκάματο, τη σύνταξη, την ανεργία, τους οικονομικούς μετανάστες, τη δημοκρατία, την υγεία, την παιδεία, την δικαιοσύνη και τόσα άλλα;
    Αντώνη, η μονομερής διαγραφή του χρέους μπορεί να γίνει και χωρίς σοσιαλισμό!Το ίδιο και η φορολόγηση των καπιταλιστών. Η έξοδός από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, ο εργατικός έλεγχος σε μια σειρά παραγωγικούς τομείς επίσης, η κρατικοποίηση των τραπεζών κ.λ.π το ίδιο. Η οικονομική ανάπτυξη σε συνεταιριστική – συνεργατική βάση με την βοήθεια του κράτους μπορεί να στηρίξει λαϊκές κατακτήσεις και να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής μας.
    Σύντροφε μου, δεν είχα ούτε εγώ, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καμιά αυταπάτη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα.
    Όμως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, σηματοδοτούσε την αξιοπρέπεια του λαού μας και την διάθεσή του για ΡΗΞΗ.(Φυσικά κάποιοι ίσως και αρκετοί ψήφισαν “με ενδεχόμενο δόλο”…δηλαδή ενώ δεν ήθελαν να φύγουν από το Ευρώ…το έβλεπαν στο βάθος και σαν προοπτική και παρόλα αυτά ψήφισαν ΟΧΙ ! Γιαυτό εξάλλου δεν συμφωνώ με τις ερμηνείες που έδωσαν τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού (που δυστυχώς δεν στηρίχτηκε από όλη την αριστερά) αλλά και που για μια ακόμη φορά ξεπέρασε τις κομματικές, συνδικαλιστικές και κάθε λογής ηγεσίες.
    Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι μόνο το 20% των ψηφοφόρων του “Κ”ΚΕ πειθάρχησε στην λάθος κατά την γνώμη μου κομματική γραμμή.
    Συντροφικά
    Γιάννης Χαλκιαδάκης

Άσε ένα σχόλιο